![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
kurcze, teraz to spanikowałam....
dziekuje dziewczyny, postaram się w następnym tygodniu na pewno już coś pomierzyć i zamówić. Boję się strasznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wypowiem się tylko tak: o matko! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Rozeznanie
|
asiuk napisała:
Cytat:
napisz maila na obraczki@op.pl facet sprzedaje na allegro ale na prawie 300 aukcji nie ma żadnego negatywa i wszyscy zachwyceni!! my mamy komibnowane dwukolorowe do tego częsciowo polerowane a częsciowo satynowane na wzór 322 apart. cena w apart 2200 za arę a on zrobił za 900 zł! ma naprawde fajne ceny i jak mu puścisz fotkę to ci wyceni. obrączki przyszły sliczne i idealnie dobral rozmiar po naszych opisach! a dodatkowo na 100% wykona dwa rozmiary = jedna na 4mm druga na 5mm ![]() ANISIA! mamy ślub tego samego dnia ![]()
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna ![]() Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2008-04-02 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
![]() Jesli któraś z Was jest z kujawsko-pomorskiego (pewnie wątpliwe...) to proszę może polecicie mi salon, w którym wy kupowałyście sukienki? Mieszkanie, które kupilismy i remontujemy jest w innym mieście niż mieszkam do tej pory więc trudno mi będzie znaleźć kosmetyczkę i fryzjera. Nie ma to jak polecony przez kogoś.. |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
z kuj-pom?super!
![]() ja mieszkam na razie pomiędzy Sierpcem a Toruniem ![]() shakna - a jaki model sukienki w Bydgoszczy mierzyłas i w jakiej cenie jesli moge spytać? |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
CZesc dziewczyny ja tez biore slub w 2008, i tak jak u was przygotowania w toku. Troche ciezej jest bowiem organizuje go na odleglosc,i jeszcze bedzie francuska rodzina mojego meza a bylam tylko tydzien w Polsce. Zaraz przed swietami a to co juz zalatwilam :
Mam sale, kamerzyste, fotografa, pania od ciast, kupiona wodke, zarezerwowane auto, upatrzonych fryzjera kosmetyczke ( jestem poumawiana), kwiaciarnie, noclegi dla czesci Francuskiej gosci, wyslane zaproszenia, jestem po rozmowie u ksiedza, mam bielizne buty czekam na welon suknie i bijuterie. Zrobilam winietki na stol, rozki na ryz, koszyczki dla dziewczynek moich druchenek, na cukierki, platki roz i na mini zdjecia, urne na koperty (musze donkonczyc), ksiege Gosci (musze dokonczyc) , opaski dla druchenek zrobione draze opakowania sa... Wlasnie moj slub bedzie mieszanka tradycji Francuskich i polskich. Z uwagi na dwujezycznosc zaproszenia winietki itd robilam sama, to samo z urna i ksiega gosci. Trcohe jest roboty z tym wszystkim ale dalo rade. Zaproszenia sie wszystkim bardzo podobaly. Czesto slysze ze takie wymyslanie , ale wiecie co chce pogodzic te dwie tradycje i jesli w Polsce male druchenki to wymyslanie, to dla francozow tluczenie kielszkow to tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() Wklejam buty do kosciola i na zmiane ( moze nie idealne ale tak jak mowie kupowane w pospiechu , te na zmiane to ccc, druge to inna firma za kazde dalam 70 zlotych) i moje zaproszenie to akurat wersja francuska, na polskiej tylko tekst byl inny |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200706034029.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008092701601630.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-02 o 14:57 Powód: zrobiłam cytat do wypowiedzi lulucelo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
![]() śliczna ![]() To firma z Inowrocławia a ja mam tam rodzinkę więc moze nawet tam się przejadę ![]() s/127 i s/131 mi się też nawet podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Tak powklejam zdjecia tego wszystkiego bo w sumie troche to jest roboty a szczegolnie szukanie inspiracji po stronach internetowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kurde jakbym takie znalazła to od razu bym się na takie zdecydowała... i to za taką cenę!! Moje mi sie średnio podobają, a kupiłam je bo już nie chciało mi się łazić po sklepach..zresztą te ceny butów ślubnych to czasem powalają na kolana!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
nie chodzi o to ze sa brzydkie ale ja mam takie szerokie stopy ze to tych butow one srednio pasuja. to taki maly producent kolo czestochowy firma nazywa sie Eljar Aranci cos takiego, dla dziewczyn z okolic to namiar na ta firme to gielda na stadionie zuzlowym albo bezposrednio w jaskorwie. te buty sa tez na portalu www.bialebuty.pl
tylko te tasiemki poobcinam bo do niczego nie nadaja sie jak dla mnie, no i ceny na internecie juz zupelnie nie te same. http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=2420& Wiec jezeli mozecie to polecam raczej producenta |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mowia czasem ze po co ze slub w Polsce bla bla bla ale wlasnie chcialabym zeby ci Francuzi tez cos odnalezli ze swoich tradycji, dlatego bedzie dj i piosenki francuskie do tanca, takze takie mniej znane a we Francji uchodzace za standardy, jedyna rzecz ktora bedzie polska to chyba jedzenie, no bo inaczej sie nie da. Pozatym nie wyobrazam sobie takze zeby francuzi cale wesele pili wodke ![]() A moje druchenki beda mialy takie sukienki kolorem przewodnim jest u mnie lila to pasek bedzie lila a sukienka ecru. To z tej strony http://www.vertbaudet.fr/robe-enfant...066073015.aspx |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
tym bardziej ze wszystkie sa sliczne blondyneczki, w roznych odcieniach blondu, piec polek i jedna Francusko- angielka tylko jeszcze sie zastanawiam bo znalazlam taka sukienke tez i nie wiem bo moze dla tych dwoch starszych osmiolatek bedzie lepsza bo nie chce zeby wygladaly zbyt dziecinnnie, znaczy sie nie chce zeby sie zle czuly a wy co myslicie? dla tyh co maja 3 latka ( 2 sztuki) 4 latka ( jedna sztuka) i piec latek (jedna sztuka) tamte sa napewno ok, ale czy nadaja sie dla dluuuuuuuugich osimiolatek co nosza rozmiar 10 latek a wygladaja na 12 ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
ogladalam obraczki. proste,zlote. jeden jubiler chce 650zl a drugi 740. tylko u tego drugiego mamy 15% znizki wiec wychodzi podobnie. to chyba niedrogo?
![]()
#169 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, 2 dni do ślubu!! zaczęłam panikować
![]() ![]() dziś byliśmy u proboszcza omówić ceremonię, proboszcz powiedział, żebyśmy pocałowali obrączki zanim nałożymy je sobie nawzajem, a dodatkowo zalecił panu młodemu pocałowanie dłoni panny młodej, jak już założy obrączkę. ech dziewczyny, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]()
#170 |
Zadomowienie
|
Aliszcze napewno będzie dobrze
![]() trzymaj się dzielnie i nie martw się zdaj relację "po", przydadzą się nam dobre rady ![]()
#171 | |||||||
Zakorzenienie
|
Wiem właśnie, że najtańsze nie są. Ja będę potrzebowała ok 40 sztuk (nie wiem dokładnie, nie sprawdzałam, bo niektórzy goście przyjdą sami, np. babcie)
Cytat:
![]() Też słyszałam o całowaniu obrączek - bardzo mi się to podoba. Myślę, że to kwestia księdza, u mnie zapewne nikomu nie przeszkadzałoby pocałowanie w rękę ani nawet w usta, tylko po prostu się tego nie praktykuje. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dodatkowo używam preparatów Nail Tek - tylko że strasznie wysuszają skórki, trzeba uważać przy aplikacji. Wczoraj zrobiłam sobie "kurację": do ciepłej wody wlałam trochę oliwy z oliwek i dodałam sok z cytryny. Moczyłam w tym dłonie, bo miałam okropnie zarośnięte skórki - wszystko świetnie dało się usunąć i odsunąć ![]() Używam także na noc olejku L'Oreal. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się krytyką, ja też co chwilę to słyszę: że głupota, że sama jestem głupia, że wymyślam, kombinuję, przesadzam... Cóż, należy robić swoje ![]() Podziwiam za świetną organizację i zapał do pracy ![]() Zaproszenia ciekawe, kojarzą mi się z dość frywolnym gorsetem, jak w jakimś francuskim kabarecie ![]() Podobają mi się buty na pierwszy dzień, zwłaszcza za tą cenę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki!!! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
Cholerka a ja chyba zmieniam salę na trzy miesiące przed ślubem
![]() Wszystko było do tej pory ok, tylko u mnie to zawsze wszystko na potem. Dzisiaj pojechałam oglądać pokoje w naszej bursie szkolnej dla gości, którzy będą chcieli przenocować. Jak je zobaczyłam to prawie się popłakałam. Sęk w tym, że w okolicy nie ma hotelu, w którym mogłabym tych ludzi położyć, więc wszystko wskazuje na to, że zmienię salę, ponieważ ta druga ma śliczniutkie pokoje (sama w sobie zresztą też jest super, tylko mniejsza od poprzedniej). Ale dobrze mi tak, zabieram się ostro do roboty. Nie ma zostawiania na ostatnią chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Ojjj tak
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Aliszcze trzymam kciuki za Was
![]() ![]() ![]() ![]()
#175 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w jakim czasie u Was na weselu będzie pierwszy taniec? Po toaście? Po obiedzie?
Myślałyście też może, kiedy powinien "wjechać" na salę tort? O tort pytam dlatego, że moja fotografka będzie tylko max. 3 godziny na weselu i mówiła, że jedna para miała tort po obiedzie - można było wtedy fajne fotki zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() ![]() ![]()
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aliszcze ale masz fajnie, oby pogoda dopisywała i słonko mocno świeciło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Marta, a Wy nie będziecie mieli próby przed ślubem? U nas była i to trochę pomaga. Dodatkowo ksiądz sam dyskretnie podpowiadał podczas mszy, co robić
![]() asiuk, my mieliśmy pierwszy taniec dopiero po obiedzie (wesele zaczęło się dwie godziny po ślubie o 17), a tort o północy.
#179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dokońca mi ten pomysł odpowiada, nie wytrzymam tyle ![]() z TŻ myślimy żeby podać tort, gdzieś po obiedzie, a my w tym czasie udamy sie na krótką sesje zdjęciową niektórzy księża dyskretnie podpowiadają kiedy usiąść, wstać, itp.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.