|
|
#151 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
)
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Chyba właśnie zakochałam się w różu Champagne... Pięknie rozświetla, chyba trzeba będzie pomyśleć o większym opakowaniu...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). No i kluczowa sprawa, nie wyczekiwałam tej przesyłki bo wcześniej zamówiłam na allegro. Pewnie gdybym przebierała nóżkami to los jak zwykle zrobiłby mi psikusa...![]() Foxxxy ale cudny
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:24 |
||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1235404520 na której części masz podkład ?Dla mnie buff był świetny 3-4 miesiące temu, od tego czasu nie używałam, więc teraz może być już za ciemny bo się zbladło bez słoneczka
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2009-02-23 o 19:39 |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na tym to akurat no obu częściach-chciałam tylko ukazać różnicę w oświetleniu (a i tak mi nie wyszło )Bez podkładu jestem tym kolejnym zdjęciu (gdzie mam paseczki Fairly Light i Fairly Light Neutral)
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:44 |
|
|
|
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=yaminishi;11125338]
Cytat:
![]() A miałaś do czynienia z podkładem buff fair neutral?Bo ja zastanawiam się, czy brać w ogóle taki jaśniutki podkład pod uwagę.. na początku myślałam że to on będzie dla mnie najlepszy, ale coś mi się wydaje że może być różnie ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- A mam jeszcze takie pytanie - macie tak wiele kolorów.. czy Wy je zamawiacie wszystkie jako darmowe próbki czy macie z wymianki?? Ja jak już pisałam najchętniej bym złożyła 2 zamówienia na próbki, ale póki co to nawet nie wiem jak moja skóra będzie znosiła minerałki . I co powie na nie moja dermatolog bo leczę się na trądzik Ale muszę wreszcie zacząć kłaść podkład bo zwariuję. A jak zamówię najpierw jedne próbki, potem ewentualnie drugie, to łącznie mogę czekać nawet 1,5 miesiąca
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
To też waga ciężka Wielkokota Tylko czekać aż mi się kot do minerałów dobierze ![]() Narazie siedzi i patrzy jak się maluje a malowanie rano zabiera mi sporo czasu tu baza tu podkład (ale minerałów nie nazwałabym podkładem rezerwuje tą nazwe dla płynnych mazideł a fe z którymi kończe potem coś na koniec , policzki oczy A tak w ogóle to kocham ten patent z odciskiwaniem wilgotnego wacika Z EDM działa nieziemsko !! A rano to tyle pyłków widzę w powietrzu pocznając od krzemionki że się nie zdziwie jak mnie ktoś kiedyś martwą znajdzie od zapylenia mineralnego Myślicie ,że EDM jest w 100 % bezpieczny dla skóry ? Trochę się obawiam o swoją skórę, która codziennie jest malowana i smarowana różnymi mazidłami - wiem, że naturalnymi ale zawsze jakiś niepokój jest Fajnie by się było w ogóle nie mazać oszczędność czasu i pieniędzy ale umazana czuję się po prostu lepiej
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(choć nie ma się co oszukiwać - bez minerałów to ja takiej cery nie mam )Z Fair neutral nie miałam do czynienia, ale sądzę że na 80% byłby dla mnie za jasny. Dużo też zależy od koloru szyi, ja mam raczej żółtawą, natomiast na twarzy się rumienię i chciałam to ukryć (więc np. z rodziny Cool niczego nawet nie próbowałam) Sama nie wiem co ci doradzić?!
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:55 |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy posłuchasz mojej rady, ale weź zamów na razie jeden zestaw próbek - to nie moje kolory więc osobiście Ci nie doradzę - jak zamówisz teraz, to poczekasz te 10-14 dni (no tak średnio) a próbki będziesz miała na własność, zobaczysz czy dobre, co masz zmienić na przyszłość, w jakie inne kolory jeszcze uderzyć itp. Bo jak się okaże, w pierwszym zamówieniu trafisz w swój kolor, to po co Ci kolejne trzy próbki "nie-Twojego" koloru? zobacz, czego chce Twoja skóra, a potem się zastanawiaj ile pójdzie na wymiany osobiście nie korzystam z wymiankowego, za to zamawiam też z innych firm mineralnych, i to nie po to, żeby mieć wiele próbek, tylko żeby znaleźć ideał
|
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, masz świętą rację, tylko, że ja chce jak najszybciej znaleźć ideał i wreszcie wyglądać jak człowiek
|
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale swoją drogą, dziewczyny doradziły Ci już tyle kolorków, niektóre się powtarzają, poza tym sama wiesz najlepiej, czy większość dotychczas stosowanych nie-mineralnych podkładów była zbyt: różowa/jasna/ciemna/żółta/brzoskwiniowa/pomarańczowa/zimna... itp, poza tym masz podkład niemineralny dobrze dobrany (przejrzałaś wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307212 ?) więc myślę, że w tych trzech próbkach, znajdzie się coś bardzo zbliżonego do koloru Twojej skóry, nawet jeśli jeszcze nie będzie to ideał, to i tak już będziesz wiedziała w którą stronę "iść po ideał", a będziesz używać tego zbliżonego...
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zła, przyszła paczka z EDM z pędzlem baby kabuki wielkości króliczego ogonka (z małego królika) bożesz jak ja się tym mam wymalować
macie jakieś sposoby?no i ani jednej próbki extra a zamówienie spore było dobrze, że choć kolory podpasiły
|
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dopiero teraz właściwie moja cera potrzebuje korekty, a kosmetyki mineralne wydają się być do tego wprost idealne.., przejrzę jeszcze 100 razy wszystkie wasze porównania kolorów i zdecyduję się na jakieś.., mam czas dopóki pieniądze nie przyjdą na paypal'a Dzięki dziewczyny!yaminishi - czekam na kolejne fotki ![]() EDIT: mykofenolan mofetilu - jakie 3 próbki masz na myśli? Przepraszam, ale już się zakręciłam
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2009-02-23 o 20:44 |
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Nie słyszałam żeby EDM dawało jakieś próbki gratis kiedykolwiek - ja nigdy nie dostałam- niekiedy tylko o ile w ramach promocji był dodawany jakis gratis powyżej okreslonej kwoty zamówienia a danemu zamówieniu niewiele brakowało to bywal obejmowany promocją....
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) edm nie dorzuca gratisów chyba ze jest tak zaznaczone w danej promocji w czym problem? |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie skąpstwo
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama mówiłaś, że 6 próbek podkładów to 2 zestawy, więc nie rozumiem, czego nie rozumiesz?
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#170 |
|
Organizatorka
|
no nie wiem czy skąpstwo, jest to jedyna firma jaką znam co daje 5 gratisow do kazdego zamowienia i to w dodatku przez nas wybranych. Sam sloiczek w US na kazdej mineralnej stronce kosztuje od pol dolara wzwyż (5ml) nie mowiac o tym, ze jest w kazdym 1g produktu (od 0,75dol wzywyż) Aktualnie zamowienia powyzej 28 dol dodawany jest grats jeden brazer (12 dol) jeden STF (12 dol) w 2 puff jarach (2x4dol) Jak dla mnie super
baby kabuki ma krotka rączkę ale łatwo się nim manewruje. Becca czy malowalas sie wczesniej minerałami? On jest wygodny-przekonasz się, myslę Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-23 o 20:57 |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wiem, że nic już nie wiem ![]() bo jak to w końcu jest EDM daje gratisy (i to jeszcze samemu wybrane) czy nie daje? ja tam dostałam sample za dolce a nic za friko chyba, że coś przeoczyłam (jakaś mega promocja czy co) ale i tak chyba będę u nich fulla zamawiać bo kolory mi pasują |
|
|
|
|
#172 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Czyżbyś nie zamawiała tego darmowego zestawu próbek? Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-23 o 21:10 |
|
|
|
|
#173 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
masz zestaw 5 probek gratis za kazdym razem, i Nanomi umiescila linka do aktualnych promocji, zawsze ja klikasz to włącza się nowa jeśli jest.... |
|
|
|
|
#174 |
|
Rzabbocop
|
asix86 nie wiem czy cos pomoge
dla mnie buff revlona jest minimalnie za ciemny w tej chwili, zwykle uzywalam latem z EDM beige fairly light wydaje mi sie kapke ciemniejszy niz revlon i ciut bardziej zolty ale moze sie myle buff ivory jest jasniejszy i bardziej neutralny buff fairly light neutral zdecydoanie ciemniejszy i cieplejszy czekam jeszcze na probki perfect, linen, sandy fair, sunkissed fair |
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gapa ze mnie, nie czytałam pierwszego postu i nie zamówiłam zestawiku ale następnym razem nie omieszkam
|
|
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż przecudowne.Ja mam obiecanego w tym roku od TŻta kota rosyjskiego niebieskiego. Moja znajoma ma dwie sztuki tej rasy i są obłędnie piękne. Na razie jednak zakładamy akwarium.
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, spróbuję jeszcze jutro przy świetle dziennym!!!No to wpadłam na wątku wymian Idę przeprosić
|
|
|
|
|
#178 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem od tej znajomej i z tego co przeczytałam, że ta rasa jest jak na koty bardzo towarzyska, bo lubią spędzać czas z ludźmi i nie przeszkadzają im też zaczepki dzieci. Ale jak będzie z moim przyszłym ruskiem to zobaczę sama. Dziewczyny wrzućcie kiedyś fotki swoich kocurów na plotkowy.![]() No to kończymy ten OT.
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

)

). No i kluczowa sprawa, nie wyczekiwałam tej przesyłki bo wcześniej zamówiłam na allegro. Pewnie gdybym przebierała nóżkami
Ale muszę wreszcie zacząć kłaść podkład bo zwariuję. A jak zamówię najpierw jedne próbki, potem ewentualnie drugie, to łącznie mogę czekać nawet 1,5 miesiąca 

macie jakieś sposoby?
gapa ze mnie, nie czytałam pierwszego postu
Ja wiem od tej znajomej i z tego co przeczytałam, że ta rasa jest jak na koty bardzo towarzyska, bo lubią spędzać czas z ludźmi i nie przeszkadzają im też zaczepki dzieci. Ale jak będzie z moim przyszłym ruskiem to zobaczę sama.