|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
niewiem czy macie tak samo, że krytyka z ust najbliższych najbardziej boli ale ja teraz naprawdę się zmobilizowałam i z moich 70kg zrobię te 58kg, które miałam w czerwcu chodźbym miała chodzić głodna na początku i się męczyć to musze dać rade.. musze.. w końcu kiedyś żołądek się znowu skurczy do takiego rozmiaru jak był prawda
![]() buziaki dla Was wszystkich dziewczynki ![]()
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj na sniadanie dwa jajka na miekko (chociaz już zastygaja, bo za pozno wstalam ![]() w pracy mam zamiar zjesc 2 kanapki i jogurt z bananem i mandarynka oraz wypic duuuzo wody i sok ![]() Na obiad jeszcze nie wiem Na kolacje zrobie salatke ![]() Z racji ze wczoraj byly dwa piwa to najblizsze piwo postaram sie wypic we wtorek najwczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam do was prośbę - możecie podać ile teraz ważycie i w jakim rozmiarze chodzicie? Bo się zastanawiam czy ja mam ciężkie kości, czy rzeczywiście jestem bardzo duża, że przy tych 75kg wchodzę w 42/XL. I tak nie chcę się swoją wagą przy odchudzaniu za bardzo sugerować, wolę patrzeć na efekty wizualne w postaci co raz mniejszych obwodów ;] sabbatha -> piwo to zło, juz się boję co się będzie działo jak ojciec znowu beczkę do dystrybutora kupi, bo zapowiadał, że na święta chce przywieźć :/ Jak na razie raczę się wieczorami winem czerwonym półwytrwanym/wytrawnym BTW chciałam zrobić sobie jajecznice na śniadanie, ale jak już podłączyła patelnię zauważyłam, że jajek nie mam ech.. ;]
Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności, a daje znacznie więcej światła. Edytowane przez baskaaa Czas edycji: 2009-04-08 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Śniadanie - 4 plastry sera żółtego, baton Twix i kawałek czekolady Milki
![]() Ale jestem z siebie dumna, że wczoraj na kolację zjadłam tylko twaróg ![]() Cytat:
A co do rozmiaru to różnie. Zazwyczaj biorę 40/L. A chciałabym 38/M - tak miałam jak ważyłam ok. 63-65kg.
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 164 cm- ważę 64 kg i kupuję ubrania w rozmiarze 40/ L. Tez mi się marzy 38... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny przyłączam się do Was
![]() ![]() ![]() Czytałam kiedys ze dobrze jeść jak najwiecej zielonych warzyw.. bo przyspieszaja metabolizm i do ich spalenia trzeba wziac energie z zapasików ![]() ja mierze 163cm i waze 59 kg.. miałam cel schudnąc 5 ale gdyby było wiecej to bym sie nie obraziła ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Mam do was prośbę - możecie podać ile teraz ważycie i w jakim rozmiarze chodzicie? Bo się zastanawiam czy ja mam ciężkie kości, czy rzeczywiście jestem bardzo duża, że przy tych 75kg wchodzę w 42/XL. I tak nie chcę się swoją wagą przy odchudzaniu za bardzo sugerować, wolę patrzeć na efekty wizualne w postaci co raz mniejszych obwodów ;]
ja mam 165 waże 66 i kupuje 42/L Dzis na sniadanie zjadlam jajecznice z 2jajek i zieloną herbate Na obiad zupe pomidorowa z makaronem i zieloną herbate
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I taka zupka Ci wytarczy? Bo ja gdzieś po pół godziny od jej zjedzenia byłabym już strasznie głodna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() W sumie to witaj w klubie, z tym lustrem mam po prostu identycznie...kiedyś (3 lata temu) udało mi się schudnąć ponad 15kg - bez żadnych diet cud, w 3 miesiące. Ale zero (no prawie) słodyczy, codziennie min. 15 min na rowerze i ciemne pieczywko. Pomaga ![]() ![]() ![]() Dokładnie ile ważę - nie wiem, boję się wagi na razie ![]() A więc do dzieła ![]()
![]() |
#160 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak mi to wystarcza ja ogolnie nie jem duzo.... mi to wystarcza;D
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() pozatym przeraza mnie to ze przy wzroscie 170cm i wadze 65kg obwod mojej lydki wynosi 38 cm mysle ze to o duzo za duzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Tak więc dziś były kolejno - owsianka z żurawnką i otrębami, 2 ciemne bułeczki, 2 ogórki konserwowe, gotowana pałeczka z kurczaka i sałatka z tuńczyka. Tak jakoś mam wrażenie, że nie uda mi się schudnąć, jakoś tak cały czas czuję się tak samo ciężko...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a dzisiaj tak -tata kupił sękacza więc nie mogłam odmówić bo by odmówił tymbardziej, że rzadko się widzimy ale nie zjadłam za dużo -bułeczka kukurydziana malutka z ziarnami -2 rzodkiewki -jabłko -2 szklanki kefiru -2 kawy w planach mam jeszcze grejfruta i rolkiiiii ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Do 4 plastrów sera, Twixa i kawałka czekolady doszła jeszcze Mleczna Kanapka
![]() Na obiad ugotowałam sobie (z mrożonki ![]() Idę ćwiczyć ![]()
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś kiepsko...
w ciągu dnia 3 buły, jedna z warzywami, dwie z pastellą ok 200 g sałatki no i nieszczęsne lody waniliowe i pepsi light i nie wiem czemu czuję się totalnie zapchana :/ przechodze od jutra na dietę, jedyną która się w moim wypadku sprawdza, czyli punktową. Przy 1000-1200 kcali byłam zawsze głodna i ciężko było się czasami pocieszyć jakąs słodką przekąską (a niestety czasami po prostu MUSZĘ) a punktowa chyba jest mimo swoich restrykcji, najlepsza dla mnie pod tym względem. No i uwzględnia wiele innych ważnych rzeczy jak np zdrowe tłuszcze. Od jutra "spowiadam się" punkcikowo. A w ogóle czy ktoś to jeszcze stosuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
ja bym może spróbowała ale niewiem jak to i co to??
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
arkadia1616
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
dieta jest wg mnie ciekawa bo można jeść wszystko - byleby rozsądnie
najpierw trzeba ustalić dzienną normę punktów do wyjedzenia, zależną od wagi, czyli: poniżej 70 kg - 18 punktów 71-80 - 20 punktów 81 - 90 - 22 punkty 91 - 100 - 24 punkty powyżej 100 - 26 punktów teraz zasady: 1. 5 razy dziennie owoce lub warzywa, poleca się sezonowe żeby była odmiana w jadłospisie, jemy w stosunku 3:2 dla warzyw. A że warzywa mają na ogól zero punktów to nie chodzi się głodnym ![]() 2. ok 2 punkty dziennie powinny pochodzić z produktów bogatych w wapń 3. ok 2 punkty dziennie powinny pochodzić z czystego roślinnego tłuszczu jak np olej czy oliwa do sałatki, margaryna, orzechy. Nie liczy sie olej do smażenia! 4. ważne jest urozmaicenie czyli produkty zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, nie unikać np mięsa 5. standardowo - dobrze pić dużo wody, jak również herbata i kawa(bez cukru i smietanki ma 0 punktów) jak policzyc punkty: (kalorie:60) + (tłuszcz : 9) = punkty przykład: tabliczka czekolady ma ok 550 kcali, powiedzmy ma jakieś 20 kostek więc kostka czekolady to 27,5 kcal. Tłuszczu w tabliczce jest jakies 33g, zatem w kostce jest 33:20 = 1.65g liczymy punkty dla kostki czekolady: 27,5:60 + 1.65:9 = 0,45 + 0,2 = 0,65 punkta Można też policzyć dla całej tabliczki punkty i podzielić na liczbę kostek ![]() ale jak widać czekolada jest dozwolona ![]() dodatkowo można "zaoszczędzić" do 2 punktów dziennie a do 12 tygodniowo żeby "wydać" je na jakiejś imprezie czy okazji ![]() poza tym można zyskać dodatkowe punkty do wyjedzenia uprawiając sport wiem że pewnie dieta ta jest męcząca bo trzeba liczyć - ale dla mnie się sprawdza, lubię ją bo nie chodzę głodna a pierwsze - co prawda nie spektakularne ale zawsze - rezultaty miałam po tygodniu ![]() ![]() dieta ta także znana jest jako weight watchers Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2009-04-08 o 16:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój organizm ma jednak to do siebie że tak szybko jak zaczyna przybierac tłuszczyku kiedy się objadam tak szybko go traci kiedy przechodze na dietkę. ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
czyli dla mnie raczej odpada... ja musze mieć ułożone że dzisiaj jem to i to bo jak nie to zjem tyle że hooooooo
macie gdzieś jakieś przykładowe jadłospisy, których przestrzegałyście?? byłabym wdzięczna za pomoc ![]()
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
No ja dzisiaj zjadłam 4 łyżki płatków kukurydzianych ze szklanką mleka, i jeden kawałek makreli w pomidorach (takiej z puszki) z wasą, do tego zielona herbata. Zapomniałam głupia śniadania na uczelnię, a że do sklepu nie miałam kiedy wskoczyć to kupiłam w automacie taką małą paczzkę Lu Petitki Go czy jakoś tak (na opakowaniu napisane było, że spala się po nich węglowodany równomiernie przez 4h), po uczelni na mieście kupiłam sobie jabłko i batonika fitness z owocami, czarna kawa u siostry, na obiad jajecznica z 2 jajek z warzywami, a teraz na kolację piję sobie jogurt Dr Macieja pomarańcza-cytryna z błonnikiem (mniam!). W ramach sportu, brzuszki rano i 3h sprzątania w pokoju ;]
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
wypilam piwo ale bylo tak milo na lawce z mama jak poszlysmy na spacer ze nie oparlam sie ;d
ale to ostatnie w tym tygodniu, obiecuje. i mam pake chipsow :| ale zjem ja dopiero w niedziele o. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Trzymam się, trzymam. Ale jestem głodna
![]() Czekam aż mama wróci z pracy i przyniesie mi twaróg, bo nic godnego uwagi nie mam w lodówce ![]() Dzisiaj You can dance, napatrzę się na wysportowane szczupłe ciała tancerek to wzmocnię motywację ![]() ![]()
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Rodzice wczoraj w Selgrosie kupili całą palere serków wiejskich :P Więc o to się nie muszę martwić
![]() Swoją drogą, mam dobre warunki do diety - rodzice też na diecie (South Beach), więc pieczywa w domu nie ma (poza moją wasą), obiadki mamuśka robi tak, żeby nie łączyć weglowodanów z mięskiem, żyć nie umierać ;]
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym sobie postanowić nie jeść słodyczy jutro i w Wielki Piątek, ale raczej nic z tego nie wyjdzie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Ja o dziwnie jakoś nie mam ciągotki do czekolady i wszelkich produktów z czekoladą ;] Właściwie poza tymi petitkami i fitnessem dzisiaj nie zjadłam nic słodkiego od pon :P Sukces ;] Ale jutro sobie zjem kawałek ciasta, z przyjaciółką się na kawkę umówiłam, na pewno coś na święta upiekła i nie potrafię odmówić sobie jej wypieków
![]()
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jak czytam wasze opisy z kg to mnie ściska dla mnie to żadna nadwaga przy wzroscie 170/70 itp ja to mam co zrzucać buuububububu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja uważam że ta dietka jest extra. Spokojnie sie na niej zrzuca wagę. A jak dołożyć do tego trochę ruchu to zyskasz dodatkowe punkty więc nie będziesz głodować. Ja zaraz zabieram się za pierwszy jadłospis na jutro, jeśli kogoś będzie to interesowało to go wrzucę ![]() No i zamierzam sobie zebrać jakies tabelki punktowe z najważniejszymi dla mnie rzeczami do jedzenia, to też jakaś motywacja, takie przygotowania ![]() aha jakby się ktoś zdecydował to zawsze można się powspierać w osobnym wątku - zeby tu nie bałaganic ![]() ************************* ************************* *************** przykładowy jadłospis - niestety nie wykorzystam go jutro bo cały wieczór będe w podróży i nie ugotuję sobie brokuł ![]() wyszło 17.5 punkta czyli 0.5 zaoszczędzone, 2 banany i surówka plus brokuły więc zasada owocowo-warzywna prawie perfekcyjna ![]() ![]() sniadanie: bułeczka - 2 p pastella (ok 1/4 opakowania) - 3.75 drugie śniadanie: jogurt naturalny 250g- 2p banan mały - 1p obiad: bułka - 2p pastella - 1/4 opakowania - 3.75 surówka z marchwii i kiszonej kapusty - 0p dressing z łyżki oliwy - 1p podwieczorek: banan mały - 1p kolacja: gotowane brokuły - 0p 5g rozpuszczonego masła - 1p aha zapomniałabym - każdego dnia można bezkarnie nie wliczając w punkty zjeść 3 łyżeczki miodu albo cukru albo dżemu ![]() Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2009-04-08 o 20:58 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.