Rekordowa ilo¶æ podej¶æ do egzaminu na prawko? ;) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-09-02, 20:35   #151
srubka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 190
Dot.: Rekordowa ilo¶æ podej¶æ do egzaminu na prawko? ;)

Cytat:
Napisane przez MdM Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem pewna, ze jesli trafisz na ostrego i niemilego egzaminatora i wykonasz wszystko poprawnie, to cie nie obleje.

A chciec zdac musisz ty, nie egzaminator.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Jesli nie wiesz za co cie oblal, to czemu nie zapytalas? Powinnas zapytac, aby wiedziec, co nalezy poprawic. Nie rozumiem takiego nastawienia: Oblalam, ale czemu to nie pytam.
racja

Cytat:
No sluchaj, nastawienie mozna miec rozne, ale ja zdawalam w Warszawie - ponoc miescie w ktorym zdanie za pierwszym razem nie jest w ogole mozliwe - a nie tylko mnie sie udalo, lecz kilkorgu moich znajomych takze. Moim zdaniem osoby ze stalowymi nerwami szybciej zdaja, bo to glownie stres jest przeciwnikiem, a nie egzaminator.
zgadzam sie

(czemu ja sie zawsze z toba zgadzam? )

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
to gratuluje

owszem stres dziala negatywnie, ale egzaminator potrafi wlasnie w ten stres wprowadzic, zwlaszcza jak na pocz±tku juz zaczyna g³upie komentarze w stylu "pierwszy raz siedzisz dziecko za kierownic±?" "na kursie nie bylas?" itp
jesli egzaminator mowi takie rzeczy to przeciez mozna sie na niego poskarzyc. Ostatecznie nie sadze, zeby mowil takie teksty tak zeby tylko bylo, tylko faktycznie ktos na poczatku juz czyms podpal, niektorzy maja problem nawet z ustawieniem fotela i lusterek

Cytat:
Napisane przez Kenyaa Poka¿ wiadomo¶æ
i co instruktor nie puscil cie na "prawdziwy" egzamin? Byc moze wyciaga tylko od ciebie kase! zreygnuj zapisz sie w innym osrodku na 2 godziny doszkalajace (tylko po to aby ktos obiektywnie ocenil twoje umiejetnosci ) i startuj na egzamin po 50 h juz musi byc dobrze

MdM No wiadomo, ze sa milsi egzaminatorzy i niemili, ale jesli ktos zdaje, zdaje i zdac nie moze to nie uwierze, ze kilka razy ciagle trafial na zlego egzaminatora.

Sluchaj nie rozumiem Twojego nastawienia. Zdalas za pierwszym razem - w porzadku. Ja tez i niewiem czym tu sie szczycic zwlaszcza przed dziewczynami ktorym sie to niestety nie udalo pare razy. To jest watek z tego co rozumiem dla REKORDZISTEK wiec sa to osby ktore juz prae razy nie zdaly i WIERZE ze czesciowo wlasnie przez egzaminatorow. Ja nie moge zlego slowa powiedziec o moim egzaminatorze bo byl to za***isty facet. Ale nie wszyscy maja takie szczescie. Skoro denerwuje Cie to ze dziewczyny narzekaja na swoich wrednych egzaminatorow to NARA nie musisz przeciez tego czytac ZWLASZCZA ze watek Cie nie dotyczy bo do rekordzistek nie nalezysz i nie potrzebnie tylko psujesz laska humory. Ja tez slyszalam wiele (prawidzwych) histori o tym jacy egzaminatorzy potrafia byc i wierze. Wiem ze watek nie dotyczy rowniez mnie ale zerknelam tu z ciekawosci i w przeciwienstwie do Ciebie nikogo tu nie krytykuje. Jesli chcesz meczyc wszystkich swoim uwielbieniem do egzaminatorow to moze na innym watku. To samo tyczy sie wszystkich innych osob ktore twierdza ze WSZYSTKIE osoby ktore oblaly oblaly tylko i wylacznie z wlasnej winy. Jasne ze moze jakby nie popelnily tego bledu to by zdaly, ale jak nie ten to inny, egzaminator jesli chce to z pewnoscia cos znajdzie. Nie wierze ze ty na swoim egzaminie nie zapomnialas o zadnej blachostce chociazby raz wlaczyc kierunkowskaz badz przekroczylas predkosc o te nieszczesne 1km.. a skoro nie i jestes taka perfekcjonistka to moze zapisz sie na instruktora i byc moze twoi kursanci beda rownie dobrzy jak ty!
ale po co te nerwy?
co do pogrubionego to:
powtarzam juz po raz kolejny, forum jest ogolne, otwarte i kazdy wchodzi i pisze co chce i gdzie chce, w zwiazku z tym te wszystkie dobre komentarze majace na celu pokazanie gdzie powinno sie pisac, mozna sobie darowac.
Kolejna kwestia, to ze slyszalas tyle opowiesci o egzaminatorach, nie oznacza, ze sa prawidzwe. Tworza je w 90% osoby, ktore mialy problemy na egzaminach, taka jest prawda.
I niestety, ale jesli ktos nie potrafi zdac dajmy na to za 5 razem to rzeczwiscie trzeba sie zastanowic czy warto sie dalej w to pchac, bo jesli ktos sie AZ tak bardzo denerwuje na examinie to niech sobie wyobrazi co bedzie PO egzaminie, gdy prawko w rece i trzeba samemu jechac. Dopiero beda nerwy, a nie ma nic gorszego niz zdenerwowany kierowca. Ba, niech juz bedzie zdenerwowany ale czyms innym, nie jazda.
Cytat:
Jaki bulwers

Moja dyskusja zostala zakonczona, wiec Twoj koment na ten temat jest tu zwyczajnie zbedny. Jak masz problem to napisz na priv, a nie wywalasz smieci publicznie.
e tam dyskutuj
Stary 2009-09-02, 21:54   #152
MdM
in love with life

Wiadomo¶ci: 25 245

Cytat:
Napisane przez srubka Poka¿ wiadomo¶æ
racja

zgadzam sie

(czemu ja sie zawsze z toba zgadzam? )
No wlasnie... jakies podejrzane

Cytat:
ale po co te nerwy?
co do pogrubionego to:
powtarzam juz po raz kolejny, forum jest ogolne, otwarte i kazdy wchodzi i pisze co chce i gdzie chce, w zwiazku z tym te wszystkie dobre komentarze majace na celu pokazanie gdzie powinno sie pisac, mozna sobie darowac.
Kolejna kwestia, to ze slyszalas tyle opowiesci o egzaminatorach, nie oznacza, ze sa prawidzwe. Tworza je w 90% osoby, ktore mialy problemy na egzaminach, taka jest prawda.
I niestety, ale jesli ktos nie potrafi zdac dajmy na to za 5 razem to rzeczwiscie trzeba sie zastanowic czy warto sie dalej w to pchac, bo jesli ktos sie AZ tak bardzo denerwuje na examinie to niech sobie wyobrazi co bedzie PO egzaminie, gdy prawko w rece i trzeba samemu jechac. Dopiero beda nerwy, a nie ma nic gorszego niz zdenerwowany kierowca. Ba, niech juz bedzie zdenerwowany ale czyms innym, nie jazda.
Bo dziewczyna chyba nie rozumie, ze wchodzac na ten watek powinno sie miec do siebie jakis dystans. W koncu osoby, ktore tu pisza nie zdaly wiele razy, wiec nie ma sensu pisac, ile razy sie nie zdalo i usprawiedliwiac sie tym, ze egzaminatorzy byli wredni. Rozumiem, ze ktos nie zdal raz czy dwa. Zdarza sie najlepszym. Ale jesli sie nie zdalo 5 czy 6 razy to pretensje mozna miec co najwyzej do siebie.

Ja nie probuje nikogo deprymowac. Tez nie robie wszystkiego idealnie,
ale ludzie, troche dystansu do siebie. Nie zdalas to probuj jeszcze raz, ale nie ma sensu sie tak bulwersowac, bo zycie jest krotkie.

Cytat:
e tam dyskutuj
Czasem to mi sie juz zwyczajnie nie chce
MdM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-02, 22:24   #153
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak troche

Cytat:
Bo dziewczyna chyba nie rozumie, ze wchodzac na ten watek powinno sie miec do siebie jakis dystans. W koncu osoby, ktore tu pisza nie zdaly wiele razy, wiec nie ma sensu pisac, ile razy sie nie zdalo i usprawiedliwiac sie tym, ze egzaminatorzy byli wredni. Rozumiem, ze ktos nie zdal raz czy dwa. Zdarza sie najlepszym. Ale jesli sie nie zdalo 5 czy 6 razy to pretensje mozna miec co najwyzej do siebie.

Ja nie probuje nikogo deprymowac. Tez nie robie wszystkiego idealnie,
ale ludzie, troche dystansu do siebie. Nie zdalas to probuj jeszcze raz, ale nie ma sensu sie tak bulwersowac, bo zycie jest krotkie.

Czasem to mi sie juz zwyczajnie nie chce
racja
oczywiscie, ze sa egzaminatorzy, ktorzy zakladaja sobie, ze w ciagu dnia 10 osob nie zda, ale sa i tez normalni, ktorzy patrza na to jak sie jedzie i wg tego oceniaja, no ale wiadomo, ze najlepiej zwalic na egzaminatora. Dziwne, ze ja zdawalam 2 egzaminy na prawko i oba zdalam za pierwszym razem i jakis tam stres byl, ale jak mi ktos mowi, ze mial takiego stresa i nie byl w stanie tego czy tamtego zrobic poprawnie, to ja sie pytam co bedzie pozniej jak juz sam bedzie jezdzil?
Stary 2009-09-03, 06:53   #154
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 565

Cytat:
Ostatecznie nie sadze, zeby mowil takie teksty tak zeby tylko bylo, tylko faktycznie ktos na poczatku juz czyms podpal, niektorzy maja problem nawet z ustawieniem fotela i lusterek
i co z tego ze ktos ma problem z ustawieniem fotela czy lusterek skoro ostatecznie to zrobil, tylko zaje³o mu to duzo czasu?

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-03, 14:32   #155
Kenyaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 181

Cytat:

Nie zdalas to probuj jeszcze raz, ale nie ma sensu sie tak bulwersowac, bo zycie jest krotkie.
LOL ale o co Ci teraz chodzi z tym dystansem do siebie co? Przeciez ja mam juz prawko i zdalam za 1 razem. Wiec nikogo tu nie usprawiedliwiam ale wkurzyla mnie twoja wypowiedz i tyle. nie bede sie klucic bo z niektorymi osobami to nie ma sensu.

Edytowane przez Kenyaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 14:33
Kenyaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-03, 15:59   #156
MdM
in love with life

Cytat:
LOL ale o co Ci teraz chodzi z tym dystansem do siebie co? Przeciez ja mam juz prawko i zdalam za 1 razem. Wiec nikogo tu nie usprawiedliwiam ale wkurzyla mnie twoja wypowiedz i tyle. nie bede sie klucic bo z niektorymi osobami to nie ma sensu.
1. Ja tez nie zamierzam sie klocic.
2. Z tym dystansem to nie bylo do ciebie, tylko o innych. W koncu pisza tu rowniez osoby, ktore same smieja sie z tego, ze nie zdaly juz xx raz (i to jest bardzo fajne, pozytywne nastawienie), a sa tez takie, ktore tu wchodza, zeby usprawiedliwic sie chyba przed samymi soba, ze to nie oni sa winni, tylko egzaminatorzy.
Koniec koncow: nie musisz bronic innych, dbaj o siebie.
3. A moja wypowiedz nie byla wkurzajaca, wiec jesli takie rzeczy juz teraz cie wkurzaja, to co bedzie potem...
Stary 2009-09-04, 18:21   #157
Kenyaa
Raczkowanie

[QUOTE=MdM;14059715]1. Ja tez nie zamierzam sie klocic.
2. Z tym dystansem to nie bylo do ciebie, tylko o innych. W koncu pisza tu rowniez osoby, ktore same smieja sie z tego, ze nie zdaly juz xx raz (i to jest bardzo fajne, pozytywne nastawienie), a sa tez takie, ktore tu wchodza, zeby usprawiedliwic sie chyba przed samymi soba, ze to nie oni sa winni, tylko egzaminatorzy.
3. A moja wypowiedz nie byla wkurzajaca, wiec jesli takie rzeczy juz teraz cie wkurzaja, to co bedzie potem...[/QUOTE]

Z ta wypowiedzia akurat sie zgadzam ale wczesniej Twoje wypowiedzi odebralam wlasnie w taki sposob ze tak jakby gardzisz tymi ktorzy nie zdali ktorys tam raz. A sa przypadki (oczywiscie nie mowie tu o wiekszosci tylko o nielicznych) gdzie trafiaja na egzaminatora ktory jest brzydko mowiac prawdziwym ch**em i w takiej sytuacji obojetnie jak dobrze by jezdzily jesli sie nie spodoba to nie zdadza proste. Wiem ze jak ktos zdaje 5 raz to na pewno trafia na roznych egzaminatorow wiec jest czesciowo to ich wina jakby nie patrzec ale to tez nie powod aby im to wypominac (moje zdanie), bo ten watek odebralam jako taki na ktorym te osoby moga sie wyzalic i ponazekac (chociaz by tylko po to aby sobie poprawic humor ) a MY czyli te madrale ktore zdaly nie powinnysmy ich krytykowac za to

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 18:37   #158
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
i co z tego ze ktos ma problem z ustawieniem fotela czy lusterek skoro ostatecznie to zrobil, tylko zaje³o mu to duzo czasu?
nic, tylko niektorzy tak sie denerwuja jazda samochodem, ze byle czynnosc urasta do niewiadomo czego, a pozniej jak wyjezdza sam na ulice, po kilku/kilkunastu egzaminach, to strach sie bac takiej osoby.

[QUOTE=Kenyaa;14077597]
Cytat:
1. Ja tez nie zamierzam sie klocic.
3. A moja wypowiedz nie byla wkurzajaca, wiec jesli takie rzeczy juz teraz cie wkurzaja, to co bedzie potem...[/QUOTE]

Z ta wypowiedzia akurat sie zgadzam ale wczesniej Twoje wypowiedzi odebralam wlasnie w taki sposob ze tak jakby gardzisz tymi ktorzy nie zdali ktorys tam raz. A sa przypadki (oczywiscie nie mowie tu o wiekszosci tylko o nielicznych) gdzie trafiaja na egzaminatora ktory jest brzydko mowiac prawdziwym ch**em i w takiej sytuacji obojetnie jak dobrze by jezdzily jesli sie nie spodoba to nie zdadza proste. Wiem ze jak ktos zdaje 5 raz to na pewno trafia na roznych egzaminatorow wiec jest czesciowo to ich wina jakby nie patrzec ale to tez nie powod aby im to wypominac (moje zdanie), bo ten watek odebralam jako taki na ktorym te osoby moga sie wyzalic i ponazekac (chociaz by tylko po to aby sobie poprawic humor ) a MY czyli te madrale ktore zdaly nie powinnysmy ich krytykowac za to
wiadomo, ze sa i tacy egzaminatorzy, ktorzy patrza, zeby nie zdalo jak najwiecej osob, ale nie wierze w to, ze 95% osob tutaj sie wypowiadajacych i narzekajacych jacy to examinatorzy byli bee, trafilo na takich tylko, ze najlepiej zwalic wine na kogos, a jak jeszcze tamta osoba nie ma mozliwosci powiedenia czegos od siebie, to juz w ogole raj
Stary 2009-09-04, 18:54   #159
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
nic, tylko niektorzy tak sie denerwuja jazda samochodem, ze byle czynnosc urasta do niewiadomo czego, a pozniej jak wyjezdza sam na ulice, po kilku/kilkunastu egzaminach, to strach sie bac takiej osoby.
a propos nerwów:
kocham je¼dziæ samochodem i nie stresujê siê jazd±. Ale na pierwszym egzaminie stres mnie po prostu z¿ar³ i nie wiedzia³am w ogóle, co robiê. Na górce z ca³ej si³y naciska³am hamulec roboczy, mimo zaci±gniêtego rêcznego, ¿eby tylko mi siê nie stoczy³. dopiero po pierwszej próbie zauwa¿y³am, jakie g³upstwa wyprawiam.

No ale to chyba typowe na egzaminie, a przynajmniej na pierwszym i wcale nie oznacza, ¿e podczas samodzielnej jazdy bêdzie podobnie.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
wiadomo, ze sa i tacy egzaminatorzy, ktorzy patrza, zeby nie zdalo jak najwiecej osob, ale nie wierze w to, ze 95% osob tutaj sie wypowiadajacych i narzekajacych jacy to examinatorzy byli bee, trafilo na takich tylko, ze najlepiej zwalic wine na kogos, a jak jeszcze tamta osoba nie ma mozliwosci powiedenia czegos od siebie, to juz w ogole raj
to jasne, ¿e generalizowaæ nie wolno. ale egzaminator, który obla³ dziewczynê za to, ¿e ochlapa³a go olejem? bez komentarza. S± egzaminatorzy czepialscy, którzy oblej± za byle g...o i zdaj±cy, którzy my¶l±, ¿e oblali za byle g...o, a w rzeczywisto¶ci to egzaminator mia³ racjê oblewaj±c ich.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-09-04, 19:04   #160
MdM
in love with life

Cytat:
No jak widac tylko ty je tak odebralas, wiec nie ma problemu.

A propo watku: przejrzyj poczatkowe strony (tam tez sie wypowiadalam, mam nadzieje, ze moje posty juz cie tak nie zbulwersuja) i na pierwszych stronach ludzie pisali ile razy nie zdali i czemu. A teraz niektorzy (zaznaczam, aby ktos znow nie posadzil mnie, ze generalizuje) jakos dodaja do tego czyja to jest wina (egzaminatora).
Chyba kazdy czlowiek wie, ze sa mili i niemili ludzie i wystepuja nie tylko wsrod egzaminatorow, ale nie trzeba przesadzac. Egzaminator nie jest wrogiem podczas egzaminu!

A jesli juz mowisz o narzekaniu to wiem, ze jest wiecej watkow na temat pierwszych krokow za kierownica i na nie juz nie wchodze, zeby sie wlasnie nie denerwowac (bo ponoc zlosc pieknosci szkodzi - pamietaj o tym)
Stary 2009-09-05, 09:29   #161
Kenyaa
Raczkowanie

Cytat:
No jak widac tylko ty je tak odebralas, wiec nie ma problemu.

A propo watku: przejrzyj poczatkowe strony (tam tez sie wypowiadalam, mam nadzieje, ze moje posty juz cie tak nie zbulwersuja) i na pierwszych stronach ludzie pisali ile razy nie zdali i czemu. A teraz niektorzy (zaznaczam, aby ktos znow nie posadzil mnie, ze generalizuje) jakos dodaja do tego czyja to jest wina (egzaminatora).
Chyba kazdy czlowiek wie, ze sa mili i niemili ludzie i wystepuja nie tylko wsrod egzaminatorow, ale nie trzeba przesadzac. Egzaminator nie jest wrogiem podczas egzaminu!

A jesli juz mowisz o narzekaniu to wiem, ze jest wiecej watkow na temat pierwszych krokow za kierownica i na nie juz nie wchodze, zeby sie wlasnie nie denerwowac (bo ponoc zlosc pieknosci szkodzi - pamietaj o tym)
pamietam:P ale bozeee no ty tez sie wkurzasz jak czytasz niektore komentarze nie? ja mam tak samo no , normalka.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 17:45   #162
anecia1881
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

a ja zda³am za drugim razem i do tej pory nie wiem jak to zrobilam za pierwszym oblalam juz na luku,nie wiem moze dlatego,ze pierwszy raz jechalam puntem?hm.. drugi termin przypadal mi w walentynki ,nic nikomu nie mowilam zeby nie bylo obciachu i... poszlam modlilam sie o korse i ja wymodlilamluk bez problemu za to pod gorke jak ruszylam to kurzylo sie za mna;p!! no nic wyjechalam na to miasto..na skrzyzowaniu z przerazeniem stwierdzilam ,ze noga mi skacze na sprzegle z nerwow!;/ porazka.. poza tym raz mi zgasl i kiedy facet kazal mi wracac do osrodka bylam pewna ze juz po mnie ale sie udalo! ze szczescia sie poplakalam!;p ale jaki to byl stres,wiekszego nie pamietam.. pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

tzn corsê
anecia1881 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-03, 20:14   #163
pauletta305
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Gratulujê wszystkim,którzy zdali za pierwszym razem.Ja niestety zda³am dopiero za 14 razem.Po 5 egzaminie zrobi³am sobie przerwê 5 lat,gdy¿ nie mia³am czasu na jazdy,praca,dzieci,itp.,w iêc musia³am wzi±æ jazdy doszkalaj±ce i przy 9 podej¶ciu uda³o siê,stres mnie z¿era³ za ka¿dym egzaminem coraz wiêkszy.Tego dnia przed egzaminem powiedzia³am sobie ¿e to ju¿ ostatnie podej¶cie i jak nie zdam to koñczê na tym

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zgagaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Te, które zda³y s± szczê¶ciarami
Wiadomo - o powodzeniu na egzaminie decyduje wiele czynników. Która z nas obla³a najwiêcej razy? I na czym Was, drogie Wiza¿anki oblewali ci ¬li i Paskudni Egzaminatorzy?

Mówiê o egzaminie praktycznym, bo teoria jak wiemy jest do przeskoczenia. Nawet bezbole¶nie

Poszukajmy rekordzistki...
Byæ mo¿e jest to trochê niechlubne, ale dla taki egzamin to co¶ strasznego i wszystkie prze¿ywamy je inaczej.

np. moj± znajom± obla³ za to, ¿e przejecha³a za blisko krawê¿nika i ¿e gdyby tam sta³ pieszy, to by mu z³ama³a rêkê

a kolega kole¿anki (...) w Tarnowie za 13 podej¶cie dosta³ od O¶rodka Egzaminacyjnego rower... chyba by³a to delikatna sugestia, ¿eby wybra³ dwa kó³ka...

ja zda³am za 2gim razem, wiêc rekordzistk± nie jestem,
ale za 2 podej¶ciem denerwowa³am siê o wiele bardziej.
Jak to jest ze stresem, jak siê podchodzi po raz 6? Czy jest wiêkszy, czy mniejszy... czy ju¿ cz³owieka dopada zobojêtnienie na wszystko?

W Krakowskim WORD-zie zdaje mniej ni¿ 30% podchodz±cych do egzaminu... (informacja oficjalna od pracownika). To naprawdê straszny wynik...

I czy wszystko mo¿na zwaliæ na egzaminatora? Osobi¶cie trafia³am na bardzo przyjemnych, nie mogê narzekaæ, za 1wszym razem obla³am na ³uku ... wjecha³am na pacho³ek, wiêc nie by³o dyskusji. Ale wiedzia³am, ¿e na tym oblejê, gdy¿ na kursie na Chevrolecie zawsze mi wychodzi³ ³uk, a egzamin przysz³o mi zdawaæ na Toyocie -.-'
Ale siê uda³o
zda³am w Tarnowie za 14 razem i nie dosta³am rowera po 13 egzaminie.
pauletta305 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-03, 20:28   #164
agnusek22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 752

Ja zaraz po osiemnastce podchodzi³am kilka razy - nie uda³o siê. Da³am sobie spokój, ewidentnie mi nie sz³o, nie czu³am tego. Wróci³am do tematu w tym roku, po 8 latach przerwy i zda³am od razu. Ale przyznam szczerze, ¿e mam do samochodu inne podejscie, czujê siê bardziej odpowiedzialna i co najwa¿niejsze ¶wiadoma. Nie by³abym w stanie podchodziæ na¶cie razy, dlatego podziwiam samozaparcia. Ja po tej przerwie powiedzia³am sobie, ¿e je¶li nie zdam 3 razy, to ju¿ odpuszczam na zawsze, bo to znaczy, ¿e siê nie nadaje. Na szczê¶cie uda³o sie

Zawsze bêdê wierzyæ...

agnusek22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-13, 13:21   #165
soleil1985
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 447

Ja zda³am za 6 czy 7 razem, odczuwam trochê ¿al z tego powodu,ale nie do egzaminatorów tylko do siebie. Sk³ama³abym gdybym powiedzia³a ¿e wszyscy byli ok,bo nie,jeden mi siê trafi³ wyj±tkowo niesympatyczny i rzuca³ takimi tekstami,¿e moje zdenerwowanie siêgnê³o zenitu. No ale wiêkszo¶æ jedak by³a wporz±dku. My¶lê ¿e mog³am zdaæ o wiele wcze¶niej ale moje nastawienie mnie zgubi³o. Pierwszy egazmin obla³am z powodu zbyt ma³ej dynamiki jazdy,pamiêtam ¿e strasznie siê ba³am,nogi mi siê trzês³y, chyba dwa nastêpne razy obla³am na górce,co by³o zaskoczeniem bo nigdy na jazdach z instruktorem niemia³am z tym problemów,ale jako¶ to wszystko mnie dobi³o i nastêpne razy zawala³am na mie¶cie,w³a¶ciwie sz³am z nastawieniem byle szybciej to przynajmniej na autobus wcze¶niejszy zd±¿e . Poprostu tego nie czu³am. Pamiêtam,¿e jak czeka³am na ostatni egzamin mia³am bardzo bojowy nastrój,w sumie chcia³am zrezygnowaæ,nawet ju¿ sta³am w kolejce ¿eby ustaliæ nastêpn± datê egzaminu,ale co¶ mnie tknê³o i siê wycofa³am, za to siedz±c i czekaj±c na egzamin coraz bardziej siê nakreca³am ¿e jak nie zdam to daje sobie spokój bo ju¿ mam dosyæ,i teraz albo nigdy itp..... Pamiêtam,¿e jak egzaminator powiedzia³,¿e zda³am to by³am taka zaskoczona ¿e zapyta³am tylko"naprawdê"?
soleil1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-14, 15:07   #166
czarodziejka18
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 414

Bêdê zdawaæ ósmy raz. Nie uwa¿am ¿e je¿d¿ê jako¶ super dobrze,ale na pewno przyzwoicie.Wszystko przez stres.Próbowa³am ju¿ dos³ownie wszystkiego,ca³y czas powtarzam sobie ¿e niepotrzebnie siê stresujê,¿e mam siê wyluzowaæ,ale to nie dzia³a.Mo¿e zdam,mo¿e nie.Gdyby nie mój T¿ ju¿ dawno bym zrezygnowa³a,ale o mi daje si³ê ¿eby znów próbowaæ.

Blanka mój Anio³ek
czarodziejka18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-14, 14:45   #167
Renatka_2108
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 463
GG do Renatka_2108

Ja zdalam za 5 razem.
Od razu po 18-stce zrobilam kurs i sie nie udalo 4 razy, potem brak pieniedzy i zrezygnowa³am. Teraz wrocilam bojac sie nowych przepisów I zdalam za 1 podejsciem, a bylam nastawiona tylko na zdanie teori, do jazdy w sumie nie bylam przygotowana na tip top bo nawet instruktor dzien wczesniej mowil ze jak nie zdam to musimy potrenowac troszke jeszcze bo tak to wszystko dobrze.

Nie denerwowalam sie wcale przez jazd±, gadalam z jakas dziewczyna w najlepsze a tu slysze moje nazwisko, wiec poszlam na luzie, mila, usmiechnieta , nie pokazujaca nerwów, i zdalam
Stary 2012-01-15, 09:24   #168
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 834

Ja zda³am za 9tym razem. Nie by³a to wina moich s³abych umiejêtno¶ci, czy zachowania egzaminatora ( choæ trafiali siê i tacy), ale mojego stresu.
Teraz z perspektywy 10 miesiêcy od zdania egzaminu i prowadzenia w³asnego auta to ¶miaæ mi siê chce z moich nerwów.
Tak siê stresowa³am, ¿e jêzyk stawa³ mi ko³kiem w ustach, trzês³y mi siê rêce i po prostu nie mog³am siê skupiæ, bo ca³y czas my¶la³am " za chwilê oblejê".
Tyle razy chcia³am odpu¶ciæ, ju¿ mia³am do¶æ siebie, wydanych pieniêdzy i tego próbowania. Nie zmienia³am ani o¶rodka, ani instruktora, bo to by³a tylko moja wina. Nie umia³am zapanowaæ nad stresem.
Nie wierzy³am, ¿e w ogóle zdam. Ale zda³am. Zda³am w dniu, kiedy ju¿ postawi³am na sobie krzy¿yk, kiedy ju¿ by³am przekonana, ¿e w ogóle niepotrzebnie przyjecha³am i zrobiê sobie przerwê.
By³am zaskoczona.

Od razu w³a¶ciwie wsiad³am do w³asnego auta. Ani prawa jazdy ani auta nikt mi nie finansowa³. Sama na to ciê¿ko pracujê i sp³acam kredyty. Od nikogo nie dosta³am ani grosza i tym bardziej by³am zdeterminowana, ¿eby sie nie poddawaæ.

Je¿d¿ê wszêdzie. Nie bojê siê. By³am na drugim koñcu Polski we wrze¶niu. Jak siedzê za kierownic± dziêkujê sobie, ¿e sie nie podda³am, ¿e wytrwa³am do koñca i zdoby³am to co chcia³am. Nie wstydzê siê przyznaæ ¿e zda³am za 9tym razem. Znam conajmniej 3 osoby z mojego otoczenia, które zda³y za 8-9 razem i s± teraz ¶wietnymi kierowcami.
I znam osoby, które zda³y za 1-2 razem i nie wyje¿d¿aj± poza swoje miasteczko bo siê boj±.
nadzwyczajna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-01-15, 21:46   #169
Eldo_rado
amor vincit omnia

Wiadomo¶ci: 20 156

Cytat:
Napisane przez anecia1881 Poka¿ wiadomo¶æ
a ja zda³am za drugim razem i do tej pory nie wiem jak to zrobilam za pierwszym oblalam juz na luku,nie wiem moze dlatego,ze pierwszy raz jechalam puntem?hm.. drugi termin przypadal mi w walentynki ,nic nikomu nie mowilam zeby nie bylo obciachu i... poszlam modlilam sie o korse i ja wymodlilam
jakbym o sobie czyta³a
Eldo_rado jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-25, 21:40   #170
Babel1991
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 397

A ja mam tak± sytuacjê: otó¿ teraz zdajê juz 6 raz i coraz bardziej sie bojê O.o Dwa razy pod rzad juz ³adnie wyjecha³am z placu i wszystkie parkowania i wszystko bezblêdnie ALE teraz sobie (po miesi±cu przerwy) wzie³am znowu jazdy do egzaminu juz w innym osrodku i u innego instruktora (rzecz jasna) i to byla masakra...tak jak wtedy wszystko umialam tak teraz prawie juz nic ;( nawet trudno mi bylo ruszac bo np. za duzo gazu albo mi zgasl ;(( Czy cos jest ze mn± nie tak, nie nadaje siê do jazdy czy co??? O.o Po czym poznac osobê która siê KOMPLETNIE nie nadaje do jazdy samochodem?
Babel1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-26, 23:04   #171
chooco92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 111
GG do chooco92

Ja zda³am za 5.
1. £UK
2. Ju¿ przy skrêcaniu do WORDU
3. Podobno ¼le ¶wiat³a pokaza³am.
4. £uk...
5. Zdany egzamin

Sz³am z my¶l± tak±,¿eby zrezygnowaæ w tym dniu, przepisaæ siê.
Za kilka dni skoñczy³aby mi siê teoria.
Wesz³am na totalnym luzie, ³uk perfect, górka to wiadomo.
Miasto ok, noga na sprzêgle zaczê³a mi siê trz±¶æ jako¶ w 40 minucie (je¼dzi³am 48). No ale zdane

Narysujesz?
Zapytasz?
chooco92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-27, 08:02   #172
Babel1991
Raczkowanie

Ja, nie wiem dlaczego ale pomimo tego ¿e wczoraj je¼dzi³am i mi wszystko dobrze sz³o, mam jakiegos takiego 'stresa', ¿e nic nie umiem i sobie nie poradze ;( tak jak na moje poprzednie egzaminy szlam z bardzo pozytywnym nastawieniem ze wszystko umiem i sobie znakomiecie poradze i moze nawet zdam ten egzamin tak teraz juz nieczego nie jestem pewna i mysle ze nie da rady ;(( jestem zawsze tak zestresowana na egzaminie jak wyjade na maisto ze zaraz mysle sobie ze mnie egz. obleje ;( a Wy wiza¿ystki? jak u Was? :confused :
Stary 2012-02-27, 19:03   #173
Babel1991
Raczkowanie

macie tez tak czasami ze wydaje Wam siê ze nic nie umiecie przed egzaminem na ;prawko? O.o
Stary 2012-02-27, 21:27   #174
betinka75
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

Cytat:
Napisane przez Babel1991 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja mam tak± sytuacjê: otó¿ teraz zdajê juz 6 raz i coraz bardziej sie bojê O.o Dwa razy pod rzad juz ³adnie wyjecha³am z placu i wszystkie parkowania i wszystko bezblêdnie ALE teraz sobie (po miesi±cu przerwy) wzie³am znowu jazdy do egzaminu juz w innym osrodku i u innego instruktora (rzecz jasna) i to byla masakra...tak jak wtedy wszystko umialam tak teraz prawie juz nic ;( nawet trudno mi bylo ruszac bo np. za duzo gazu albo mi zgasl ;(( Czy cos jest ze mn± nie tak, nie nadaje siê do jazdy czy co??? O.o Po czym poznac osobê która siê KOMPLETNIE nie nadaje do jazdy samochodem?
ja nied³ugo zdaje 5 raz niestety...pierwsze 3 razy plac ok.na miescie ok 30 minut i klapa przed ostatnim egzaminem jezdzilam obowiazkowo 5 godz-mój I mówi³ -teraz to zdasz fajnie jezdzisz czuje sie z toba bezpiecznie...i co poleg³am na ³uku !-przerycza³am 2 dni i zosta³am "zmuszona " do zapisania sie kolejny raz...
nie mam ochoty ogl±dac juz tego o¶rodka i w ogóle
w¶ród moich znajomych sa osoby które zda³y za 8 czy 9 razem i jezdza wszedzie...nie wyobra¿aja sobie zycia bez samochodu
mo¿e i ja kiedys to powiem
betinka75 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-02-27, 21:44   #175
Babel1991
Raczkowanie

No, ale np. po czym rozpoznac taka osobê, która siê kompletnie nie nadaje do jazdy samochodem? Mo¿e za duzo o tym my¶lê i dlatego na mie¶cie juz mam takiego 'stresa' O.o ... ??
Stary 2012-03-04, 14:06   #176
Panterkax33
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Zda³am prawko za 3 razem za pierwszy raz obla³am w sumie z w³asniej winny bo posz³am na egzamin wgl nie znajac trasy (uczy³am sie je¿dzic pod inny osrodek chcia³am jak najszybciej skoñczyæ ten egzamin gdy¿ instruktor nie by³ za mi³y ca³y czas jakie¶ g³upie teksty pod moim adresem niby w³asne nie robi³am powa¿nych b³êdów ¿eby mnie oblaæ ale wiedzia³am ze tylko czeka a¿ jaki¶ pope³niê dlatego sama stwierdzi³am ze to nie ma sensu i siê pod³o¿y³am zniechêci³ mnie bardzo dlatego zrobi³am sobie ponad rok przerwy za drugim razem dokupi³am sobie jazdy ju¿ na tym terenie pod egzamin i siê ju¿ troszkê obezna³am trafi³ mi siê w miarê ok egzaminator ale d³ugo nie poje¼dzi³am zestresowa³am siê i nie skrêci³am tam gdzie mi kaza³ powiedzia³ mi ¿e za takie co¶ skoñczymy ju¿ egzamin no ale dalej jecha³am tylko ¿e stres ju¿ by³ nie do opanowania i wjecha³am prawie pod trawaj za trzecim razem te¿ sobie kilka jazd dokupi³am stwierdzi³am ¿e jak mam zdaæ to zdam a jak nie to nie i ju¿ dalej próbowaæ nie bêdê trafi³am na za☠☠☠istego egzaminatora który naprawdê by³ w porz±dku troszkê siê stresowa³am jak ka¿dy ale z ka¿d± minuta stres znika³
Panterkax33 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-07-11, 19:44   #177
mazena111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 989

Ja mam za sob± 5podej¶æ, oby teraz siê uda³o. Zapisa³am siê co prawda na kolejny egzamin, ale zaczynam ³apaæ do³a i zastanawiam sie, czy na pewno nadajê siê do prowadzenia auta...Niby ci±gle s³yszê i od instruktorów i nawet ostatnio od egzaminatora, ¿e bardzo dobrze je¿d¿ê, ale zdaæ nie umiem, ci±gle robiê jakie¶ g³upoty, jest moment kiedy moje skupienie gdzie¶ siê ulatnia i nie wiem, czemu zrobi³am co¶, czego przecie¿ wiem, ¿e nie wolno. My¶lê, ¿e ten nastepny egzamin to ju¿ ostatni, nawet je¶li oblejê. Powoli mnie to przerasta, do tego wstyd komukolwiek powiedzieæ, ¿e tyle razy obla³am, bo przecie¿ jazda to pestka niby dla wszystkich. Tak na dobr± sprawê dla mnie te¿, ale zdaæ nie potrafiê. Do tego jak pomy¶lê o relacjach co niektórych osób, którym siê "uda³o" choæ powinni byæ oblani, którzy jezdziæ nie potrafi±, ale prawko maj±, to mi siê odechciewa. Wsparcia znik±d, m±¿ tylko siê napierdziela, smutne to.

tkwi w ka¿dym z nas...

"Nie sztuka mi siê oprzeæ,
sztuka zaakceptowaæ"
mazena111 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-07-17, 22:56   #178
pyskata 21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

No to wiêc ja zda³am za 5 razem, wiêc chyba nie jest ze mn± a¿ tak ¼le...

Ale mam kolegê który zda³ za.... UWAGA...... 19 razem..... mia³am raz tê nieprzyjemno¶æ z nim jechaæ i nigdy wiêcej nie wsi±dê do auta z nim za kierownic±...
pyskata 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-07-18, 15:23   #179
mazena111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 989

Cytat:
Napisane przez pyskata 21 Poka¿ wiadomo¶æ
No to wiêc ja zda³am za 5 razem, wiêc chyba nie jest ze mn± a¿ tak ¼le...

Ale mam kolegê który zda³ za.... UWAGA...... 19 razem..... mia³am raz tê nieprzyjemno¶æ z nim jechaæ i nigdy wiêcej nie wsi±dê do auta z nim za kierownic±...
No to powia³o od ciebie optymizmem, szczególnie dla tych, którzy ci±gle próbuj± zdaæ, nie ma co... W odpowiedzi przytoczê co¶ podobnego, jecha³am kiedy¶ z go¶ciem, który 20lat by³ kierowc± karetki, prawko od jakich¶ 30 lat mia³ i strach by³o siedzieæ z nim w aucie- ¿adnych umiejêtno¶ci dynamiki jazdy, rzuca³o nami z ty³u. Mo¿e ten twój kolega to i beztalencie, ale generalizowaæ nie ma co.

tkwi w ka¿dym z nas...

"Nie sztuka mi siê oprzeæ,
sztuka zaakceptowaæ"
mazena111 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-07-18, 15:42   #180
chemical08
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 99

mnie pan egzamintor w NS wspomina³ ¿e mia³ osobê która zdawa³a 30 razy

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.