![]() |
#151 | |||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 190
|
Dot.: Rekordowa ilo¶æ podej¶æ do egzaminu na prawko? ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (czemu ja sie zawsze z toba zgadzam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego to: powtarzam juz po raz kolejny, forum jest ogolne, otwarte i kazdy wchodzi i pisze co chce i gdzie chce, w zwiazku z tym te wszystkie dobre komentarze majace na celu pokazanie gdzie powinno sie pisac, mozna sobie darowac. Kolejna kwestia, to ze slyszalas tyle opowiesci o egzaminatorach, nie oznacza, ze sa prawidzwe. Tworza je w 90% osoby, ktore mialy problemy na egzaminach, taka jest prawda. I niestety, ale jesli ktos nie potrafi zdac dajmy na to za 5 razem to rzeczwiscie trzeba sie zastanowic czy warto sie dalej w to pchac, bo jesli ktos sie AZ tak bardzo denerwuje na examinie to niech sobie wyobrazi co bedzie PO egzaminie, gdy prawko w rece i trzeba samemu jechac. Dopiero beda nerwy, a nie ma nic gorszego niz zdenerwowany kierowca. Ba, niech juz bedzie zdenerwowany ale czyms innym, nie jazda. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
in love with life
Wiadomo¶ci: 25 245
|
No wlasnie... jakies podejrzane
![]() Cytat:
Ja nie probuje nikogo deprymowac. Tez nie robie wszystkiego idealnie, ale ludzie, troche dystansu do siebie. Nie zdalas to probuj jeszcze raz, ale nie ma sensu sie tak bulwersowac, bo zycie jest krotkie. Czasem to mi sie juz zwyczajnie nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
no tak troche
![]() Cytat:
![]() oczywiscie, ze sa egzaminatorzy, ktorzy zakladaja sobie, ze w ciagu dnia 10 osob nie zda, ale sa i tez normalni, ktorzy patrza na to jak sie jedzie i wg tego oceniaja, no ale wiadomo, ze najlepiej zwalic na egzaminatora. Dziwne, ze ja zdawalam 2 egzaminy na prawko i oba zdalam za pierwszym razem i jakis tam stres byl, ale jak mi ktos mowi, ze mial takiego stresa i nie byl w stanie tego czy tamtego zrobic poprawnie, to ja sie pytam co bedzie pozniej jak juz sam bedzie jezdzil?
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
i co z tego ze ktos ma problem z ustawieniem fotela czy lusterek skoro ostatecznie to zrobil, tylko zaje³o mu to duzo czasu?
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 181
|
Cytat:
Edytowane przez Kenyaa Czas edycji: 2009-09-03 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
in love with life
|
Cytat:
2. Z tym dystansem to nie bylo do ciebie, tylko o innych. W koncu pisza tu rowniez osoby, ktore same smieja sie z tego, ze nie zdaly juz xx raz (i to jest bardzo fajne, pozytywne nastawienie), a sa tez takie, ktore tu wchodza, zeby usprawiedliwic sie chyba przed samymi soba, ze to nie oni sa winni, tylko egzaminatorzy. Koniec koncow: nie musisz bronic innych, dbaj o siebie. 3. A moja wypowiedz nie byla wkurzajaca, wiec jesli takie rzeczy juz teraz cie wkurzaja, to co bedzie potem...
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=MdM;14059715]1. Ja tez nie zamierzam sie klocic.
2. Z tym dystansem to nie bylo do ciebie, tylko o innych. W koncu pisza tu rowniez osoby, ktore same smieja sie z tego, ze nie zdaly juz xx raz (i to jest bardzo fajne, pozytywne nastawienie), a sa tez takie, ktore tu wchodza, zeby usprawiedliwic sie chyba przed samymi soba, ze to nie oni sa winni, tylko egzaminatorzy. Koniec koncow: nie musisz bronic innych, dbaj o siebie. 3. A moja wypowiedz nie byla wkurzajaca, wiec jesli takie rzeczy juz teraz cie wkurzaja, to co bedzie potem...[/QUOTE] Z ta wypowiedzia akurat sie zgadzam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Kenyaa;14077597] Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham je¼dziæ samochodem i nie stresujê siê jazd±. Ale na pierwszym egzaminie stres mnie po prostu z¿ar³ i nie wiedzia³am w ogóle, co robiê. Na górce z ca³ej si³y naciska³am hamulec roboczy, mimo zaci±gniêtego rêcznego, ¿eby tylko mi siê nie stoczy³. ![]() No ale to chyba typowe na egzaminie, a przynajmniej na pierwszym i wcale nie oznacza, ¿e podczas samodzielnej jazdy bêdzie podobnie. ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
in love with life
|
Cytat:
A propo watku: przejrzyj poczatkowe strony (tam tez sie wypowiadalam, mam nadzieje, ze moje posty juz cie tak nie zbulwersuja) i na pierwszych stronach ludzie pisali ile razy nie zdali i czemu. A teraz niektorzy (zaznaczam, aby ktos znow nie posadzil mnie, ze generalizuje) jakos dodaja do tego czyja to jest wina (egzaminatora). Chyba kazdy czlowiek wie, ze sa mili i niemili ludzie i wystepuja nie tylko wsrod egzaminatorow, ale nie trzeba przesadzac. Egzaminator nie jest wrogiem podczas egzaminu! A jesli juz mowisz o narzekaniu to wiem, ze jest wiecej watkow na temat pierwszych krokow za kierownica i na nie juz nie wchodze, zeby sie wlasnie nie denerwowac (bo ponoc zlosc pieknosci szkodzi - pamietaj o tym) ![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
a ja zda³am za drugim razem i do tej pory nie wiem jak to zrobilam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- tzn corsê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 752
|
Ja zaraz po osiemnastce podchodzi³am kilka razy - nie uda³o siê. Da³am sobie spokój, ewidentnie mi nie sz³o, nie czu³am tego. Wróci³am do tematu w tym roku, po 8 latach przerwy i zda³am od razu. Ale przyznam szczerze, ¿e mam do samochodu inne podejscie, czujê siê bardziej odpowiedzialna i co najwa¿niejsze ¶wiadoma. Nie by³abym w stanie podchodziæ na¶cie razy, dlatego podziwiam samozaparcia. Ja po tej przerwie powiedzia³am sobie, ¿e je¶li nie zdam 3 razy, to ju¿ odpuszczam na zawsze, bo to znaczy, ¿e siê nie nadaje. Na szczê¶cie uda³o sie
![]()
![]() |
#165 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 447
|
Ja zda³am za 6 czy 7 razem, odczuwam trochê ¿al z tego powodu,ale nie do egzaminatorów tylko do siebie. Sk³ama³abym gdybym powiedzia³a ¿e wszyscy byli ok,bo nie,jeden mi siê trafi³ wyj±tkowo niesympatyczny i rzuca³ takimi tekstami,¿e moje zdenerwowanie siêgnê³o zenitu. No ale wiêkszo¶æ jedak by³a wporz±dku. My¶lê ¿e mog³am zdaæ o wiele wcze¶niej ale moje nastawienie mnie zgubi³o. Pierwszy egazmin obla³am z powodu zbyt ma³ej dynamiki jazdy,pamiêtam ¿e strasznie siê ba³am,nogi mi siê trzês³y, chyba dwa nastêpne razy obla³am na górce,co by³o zaskoczeniem bo nigdy na jazdach z instruktorem niemia³am z tym problemów,ale jako¶ to wszystko mnie dobi³o i nastêpne razy zawala³am na mie¶cie,w³a¶ciwie sz³am z nastawieniem byle szybciej to przynajmniej na autobus wcze¶niejszy zd±¿e
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 414
|
Bêdê zdawaæ ósmy raz. Nie uwa¿am ¿e je¿d¿ê jako¶ super dobrze,ale na pewno przyzwoicie.Wszystko przez stres.Próbowa³am ju¿ dos³ownie wszystkiego,ca³y czas powtarzam sobie ¿e niepotrzebnie siê stresujê,¿e mam siê wyluzowaæ,ale to nie dzia³a.Mo¿e zdam,mo¿e nie.Gdyby nie mój T¿ ju¿ dawno bym zrezygnowa³a,ale o mi daje si³ê ¿eby znów próbowaæ.
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Ja zdalam za 5 razem.
Od razu po 18-stce zrobilam kurs i sie nie udalo 4 razy, potem brak pieniedzy i zrezygnowa³am. Teraz wrocilam bojac sie nowych przepisów ![]() Nie denerwowalam sie wcale przez jazd±, gadalam z jakas dziewczyna w najlepsze a tu slysze moje nazwisko, wiec poszlam na luzie, mila, usmiechnieta , nie pokazujaca nerwów, i zdalam ![]()
![]() |
#168 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 834
|
Ja zda³am za 9tym razem. Nie by³a to wina moich s³abych umiejêtno¶ci, czy zachowania egzaminatora ( choæ trafiali siê i tacy), ale mojego stresu.
Teraz z perspektywy 10 miesiêcy od zdania egzaminu i prowadzenia w³asnego auta to ¶miaæ mi siê chce z moich nerwów. Tak siê stresowa³am, ¿e jêzyk stawa³ mi ko³kiem w ustach, trzês³y mi siê rêce i po prostu nie mog³am siê skupiæ, bo ca³y czas my¶la³am " za chwilê oblejê". Tyle razy chcia³am odpu¶ciæ, ju¿ mia³am do¶æ siebie, wydanych pieniêdzy i tego próbowania. Nie zmienia³am ani o¶rodka, ani instruktora, bo to by³a tylko moja wina. Nie umia³am zapanowaæ nad stresem. Nie wierzy³am, ¿e w ogóle zdam. Ale zda³am. Zda³am w dniu, kiedy ju¿ postawi³am na sobie krzy¿yk, kiedy ju¿ by³am przekonana, ¿e w ogóle niepotrzebnie przyjecha³am i zrobiê sobie przerwê. By³am zaskoczona. Od razu w³a¶ciwie wsiad³am do w³asnego auta. Ani prawa jazdy ani auta nikt mi nie finansowa³. Sama na to ciê¿ko pracujê i sp³acam kredyty. Od nikogo nie dosta³am ani grosza i tym bardziej by³am zdeterminowana, ¿eby sie nie poddawaæ. Je¿d¿ê wszêdzie. Nie bojê siê. By³am na drugim koñcu Polski we wrze¶niu. Jak siedzê za kierownic± dziêkujê sobie, ¿e sie nie podda³am, ¿e wytrwa³am do koñca i zdoby³am to co chcia³am. Nie wstydzê siê przyznaæ ¿e zda³am za 9tym razem. Znam conajmniej 3 osoby z mojego otoczenia, które zda³y za 8-9 razem i s± teraz ¶wietnymi kierowcami. I znam osoby, które zda³y za 1-2 razem i nie wyje¿d¿aj± poza swoje miasteczko bo siê boj±. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
amor vincit omnia
Wiadomo¶ci: 20 156
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 397
|
A ja mam tak± sytuacjê: otó¿ teraz zdajê juz 6 raz i coraz bardziej sie bojê O.o Dwa razy pod rzad juz ³adnie wyjecha³am z placu i wszystkie parkowania i wszystko bezblêdnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Ja zda³am za 5.
1. £UK ![]() 2. Ju¿ przy skrêcaniu do WORDU ![]() 3. Podobno ¼le ¶wiat³a pokaza³am. 4. £uk... 5. Zdany egzamin ![]() Sz³am z my¶l± tak±,¿eby zrezygnowaæ w tym dniu, przepisaæ siê. Za kilka dni skoñczy³aby mi siê teoria. Wesz³am na totalnym luzie, ³uk perfect, górka to wiadomo. ![]() Miasto ok, noga na sprzêgle zaczê³a mi siê trz±¶æ jako¶ w 40 minucie (je¼dzi³am 48). No ale zdane ![]()
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Ja, nie wiem dlaczego ale pomimo tego ¿e wczoraj je¼dzi³am i mi wszystko dobrze sz³o, mam jakiegos takiego 'stresa', ¿e nic nie umiem i sobie nie poradze ;( tak jak na moje poprzednie egzaminy szlam z bardzo pozytywnym nastawieniem ze wszystko umiem i sobie znakomiecie poradze i moze nawet zdam ten egzamin tak teraz juz nieczego nie jestem pewna i mysle ze nie da rady ;(( jestem zawsze tak zestresowana na egzaminie jak wyjade na maisto ze zaraz mysle sobie ze mnie egz. obleje ;( a Wy wiza¿ystki?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
macie tez tak czasami ze wydaje Wam siê ze nic nie umiecie przed egzaminem na ;prawko? O.o
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
Cytat:
![]() nie mam ochoty ogl±dac juz tego o¶rodka i w ogóle w¶ród moich znajomych sa osoby które zda³y za 8 czy 9 razem i jezdza wszedzie...nie wyobra¿aja sobie zycia bez samochodu mo¿e i ja kiedys to powiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
No, ale np. po czym rozpoznac taka osobê, która siê kompletnie nie nadaje do jazdy samochodem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Zda³am prawko za 3 razem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 989
|
Ja mam za sob± 5podej¶æ, oby teraz siê uda³o. Zapisa³am siê co prawda na kolejny egzamin, ale zaczynam ³apaæ do³a i zastanawiam sie, czy na pewno nadajê siê do prowadzenia auta...Niby ci±gle s³yszê i od instruktorów i nawet ostatnio od egzaminatora, ¿e bardzo dobrze je¿d¿ê, ale zdaæ nie umiem, ci±gle robiê jakie¶ g³upoty, jest moment kiedy moje skupienie gdzie¶ siê ulatnia i nie wiem, czemu zrobi³am co¶, czego przecie¿ wiem, ¿e nie wolno. My¶lê, ¿e ten nastepny egzamin to ju¿ ostatni, nawet je¶li oblejê. Powoli mnie to przerasta, do tego wstyd komukolwiek powiedzieæ, ¿e tyle razy obla³am, bo przecie¿ jazda to pestka niby dla wszystkich. Tak na dobr± sprawê dla mnie te¿, ale zdaæ nie potrafiê. Do tego jak pomy¶lê o relacjach co niektórych osób, którym siê "uda³o" choæ powinni byæ oblani, którzy jezdziæ nie potrafi±, ale prawko maj±, to mi siê odechciewa. Wsparcia znik±d, m±¿ tylko siê napierdziela, smutne to.
![]() |
#178 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
No to wiêc ja zda³am za 5 razem, wiêc chyba nie jest ze mn± a¿ tak ¼le...
Ale mam kolegê który zda³ za.... UWAGA...... 19 razem..... mia³am raz tê nieprzyjemno¶æ z nim jechaæ i nigdy wiêcej nie wsi±dê do auta z nim za kierownic±... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 989
|
No to powia³o od ciebie optymizmem, szczególnie dla tych, którzy ci±gle próbuj± zdaæ, nie ma co... W odpowiedzi przytoczê co¶ podobnego, jecha³am kiedy¶ z go¶ciem, który 20lat by³ kierowc± karetki, prawko od jakich¶ 30 lat mia³ i strach by³o siedzieæ z nim w aucie- ¿adnych umiejêtno¶ci dynamiki jazdy, rzuca³o nami z ty³u. Mo¿e ten twój kolega to i beztalencie, ale generalizowaæ nie ma co.
![]() |
#180 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
mnie pan egzamintor w NS wspomina³ ¿e mia³ osobê która zdawa³a 30 razy
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.