aborcja-zdjęcia - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-30, 11:49   #151
martyna05
Raczkowanie

Dot.: aborcja-zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Blue_Tattoo Pokaż wiadomość
No. Te wiersze powinni pokazywać tym "mamusiom" przed zamordowaniem dziecka.
A jeśli zwolennikom aborcji te wiersze nie poruszyły, to przepraszam,ale chyba są bez serca... bo czytając je po prostu płaczę

Mnie nie poruszyły(zdjęcia również). Mimo tego nie uważam się za istote bez serca Natomiast wzrusza mnie los niechcianych,maltretowany ch, ewentualnie zamordowanych w beczkach dzieci.
martyna05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 11:51   #152
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Plod nie posiada swiadomosci. Nie wie czy zostal usmiercony czy nie.

Jesli jakas kobieta chce usunac ciaze, prosze niech usuwa. Zabieg jak zabieg. A o moralnosci tego zabiegu my nie mamy prawda dyskutowac, dopoki nas nie dotyczy. Bo skad wiemy co sie dzieje w glowie takiej kobiety? Skad wiemy co konkretnie sklonilo ja do tego zabiegu? Nie wiemy.
W pełni się Tobą zgadzam
Stary 2007-08-30, 12:10   #153
truskaffka
Zakorzenienie

straszne...ledwo dalam rade to obejrzec...

moim zdaniem jest to sprawa indywidulana...jesli kobiecie...i przyszlej "matce" sumenie pozwala na cos takiego to jej sprawa...wiem, ze ja bym sie nigdy na cos takiego nie zdecydowala... chyba ze w ekstremalnych warunkach gdyby lekarz powiedzial ze moje dziecko bedzie do konca zycia roslinka i bedzie sie meczylo.

Ale aborcja przy zaawansowanej ciazy to jest dla mnie w ogole niepojete...
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 12:14   #154
basienka:)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Jeśli płód jest we mnie, to kto inny ma za mnie decydować? Widzisz jakąś inną opcję? .
Nikt nie ma prawa decydować za drugiego człowieka. A w trakcie aborcji to dziecko, a nie ciało matki zostaje uśmiercone.

Cytat:
Plod nie posiada swiadomosci. Nie wie czy zostal usmiercony czy nie.
Kiedyś także oglądałam "Niemy krzyk". Jeżeli sądzisz, że płód nie posiada świadomości, to w takim razie dlaczego się tak szarpało i broniło, jak lekarz dokonywał aborcji? Gdyby nic nie czuło, byłoby raczej spokojne.
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 12:15   #155
Celebre
Raczkowanie

Gdyby kobiety myslały zawczasu (czyt.ANTYKONCEPCJA) może nie byłoby tyle bezsensownego zabiajania-mówię o tych kobietach, które usuwają dziecko z powodu wpadki!
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 12:26   #156
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka:) Pokaż wiadomość
Kiedyś także oglądałam "Niemy krzyk". Jeżeli sądzisz, że płód nie posiada świadomości, to w takim razie dlaczego się tak szarpało i broniło, jak lekarz dokonywał aborcji? Gdyby nic nie czuło, byłoby raczej spokojne.
Widzisz, ten film to jeden wielki stek klamstw i bzdur. Wszystko by wmowic ludziom ze aborcja = morderstwo.
http://aborcja_2004.republika.pl/niemy_krzyk.htm Poczytaj.
Na tej samej zasadzie, ze aborcja = morderstwo mozemy stwierdzic ze miesiaczka = morderstwo oraz masturbacja faceta = morderstwo. Przeciez unicestwia sie podczas miesiaczki (no jajeczko niezaplodnione) oraz gdy facet sie masturbuje COS co MOGLO zostac czlowiekiem.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 12:42   #157
basienka:)
Raczkowanie

Cytat:
Widzisz, ten film to jeden wielki stek klamstw i bzdur. Wszystko by wmowic ludziom ze aborcja = morderstwo.
http://aborcja_2004.republika.pl/niemy_krzyk.htm

Ale na tym oto filmie, który jest twoim zdaniem wielkim stekiem kłamstw i bzdur POKAZANY jest szarpiący sie płód, który przecież nic nie czuje.
Radzę obejrzeć go dokładnie
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 12:44   #158
truskaffka
Zakorzenienie

Cytat:
http://aborcja_2004.republika.pl/niemy_krzyk.htm Poczytaj.
Na tej samej zasadzie, ze aborcja = morderstwo mozemy stwierdzic ze miesiaczka = morderstwo oraz masturbacja faceta = morderstwo. Przeciez unicestwia sie podczas miesiaczki (no jajeczko niezaplodnione) oraz gdy facet sie masturbuje COS co MOGLO zostac czlowiekiem.
absurdalne przyklady... w ogole jakos do mnie nie przemawiaja Twoje argumenty... jajeczko jest niezaplodnione jesli juz...i niczego sie nie zabija.

owszem embrion czy komorka...usuniecie jest do przyjecia..ale nie powinno usuwac sie zaawansowanej ciazy..dla mnie to jest nic innego jak morderstwo..i to swiadome.

basienka popieram!!!! warto tez poczytac o rozwoju płodu...kiedy zaczyna odczuwac i w pełni funkcjonowac jak czlowiek.
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 13:00   #159
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka:) Pokaż wiadomość
Ale na tym oto filmie, który jest twoim zdaniem wielkim stekiem kłamstw i bzdur POKAZANY jest szarpiący sie płód, który przecież nic nie czuje.
Radzę obejrzeć go dokładnie

płód się nie szarpał.
Myślę, że to prawa fizyki spowodowały jego przesunięcie (igła i zamknięte środowisko).

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 13:08   #160
agasn
Raczkowanie

Jestem przeciwniczką aborcji jako metody zastępczej do antykoncepcji , jako usprawiedliwienia dla braku rozsądku, jestem przeciwniczka aborcja na życzenie,
ale z drugiej strony strony całkowicie popieram te wskazania które dopuszcza prawo - bo jesli zycie matki jest zagrożone to jako mozna to jeszcze niewykaształcone zycie wartościowac nad zcyie matki, czyżby miała byc tylko inkubatorem ? jesli dziecko jest uszkodzone lub nieuleczalnie chore to jego zycie bedzie tylko pasmem cierpienia , mozliwym tylko i wylacznie dzieki postepowi medycyny wiec tak w tych przypadkach jestem za aborcja ...
A coz te filmy ... sa wstasajace to prawda, ale niestety sa rowniez manipulacja, bo zdjecia moga pochodzic zarowno z poronien sztucznych jak i naturalnych , a wiek od zaplodnienia jest niestety troche naciagany ...
wszstko co nosi miano propagandy niestety rzadko bywa obiektywne i wirygodne
agasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 13:41   #161
Martuśka1990
Przyczajenie

Dot.: Re: aborcja-zdjęcia

widze ze wiele podziela aborcje! ja mysle ze to wogole nie powinno istniec! mówicie ze koscioł wyzncza czy panstwo... ale jesli ktos jest katolikiem to powinien sie równac z tym co mówi koscioł! a po 2 jesli zaczyna uprawiac sie seks to powinno sie liczyc z jego konsekwencja! a własnie w tym dzieci sa najbiedniejsze bo nie maja wyboru! my kobiety decydujemy o ich losie! ja jestem przeciwna aborcji bo kazde dziecko chce zyc! co by było gdby to wasza mama stwierdziła ze was nie chce i usuneła ciaze?! a jesli chodzi o gwałty to zawsze dziecko mozna oddac do adopcji a nie zabijac!
Martuśka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-30, 13:50   #162
Martuśka1990
Przyczajenie

ogladnijcie ten film i same zadecydujcie czy chcecie.... aborcji....
http://video.google.pl/videoplay?doc...arch&plindex=5
Martuśka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 13:52   #163
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Cytat:
Napisane przez Martuśka1990 Pokaż wiadomość
widze ze wiele podziela aborcje! ja mysle ze to wogole nie powinno istniec! mówicie ze koscioł wyzncza czy panstwo... ale jesli ktos jest katolikiem to powinien sie równac z tym co mówi koscioł! a po 2 jesli zaczyna uprawiac sie seks to powinno sie liczyc z jego konsekwencja! a własnie w tym dzieci sa najbiedniejsze bo nie maja wyboru! my kobiety decydujemy o ich losie! ja jestem przeciwna aborcji bo kazde dziecko chce zyc! co by było gdby to wasza mama stwierdziła ze was nie chce i usuneła ciaze?! a jesli chodzi o gwałty to zawsze dziecko mozna oddac do adopcji a nie zabijac!
Dokładnie.
Nie wiem na jakiej podstawie kobiety uważają że mają prawo do zabijania człowieka ?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - chciałem się tylko
upewnić, czy jesteś."
Blue_Tattoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 14:17   #164
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie.
Nie wiem na jakiej podstawie kobiety uważają że mają prawo do zabijania człowieka ?
Ciekawe czy gdybyś została brutalnie zgwałcona też z taka pewnością głosiłabyś, że trzeba donosić ciążę i ew. oddać dziecko do adopcji...Nie ma rzeczy tylko czarno-białych, niestetyu
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 14:21   #165
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Pisałam już o tym w pierwszym poście na tym wątku.
upewnić, czy jesteś."
Stary 2007-08-30, 14:31   #166
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze wiele podziela aborcje! ja mysle ze to wogole nie powinno istniec!
Ale istnieje i nic na to nie poradzisz.

Cytat:
mówicie ze koscioł wyzncza czy panstwo... ale jesli ktos jest katolikiem to powinien sie równac z tym co mówi koscioł!
A jak ktos nie jest? Nie jestem wierzaca i nie zycze sobie zeby ksiadz proboszcz czy nawet papiez dyktowal mi co mam robic ze swoim cialem.

Cytat:
a po 2 jesli zaczyna uprawiac sie seks to powinno sie liczyc z jego konsekwencja! a własnie w tym dzieci sa najbiedniejsze bo nie maja wyboru! my kobiety decydujemy o ich losie!
Oczywiscie, ale co jesli podczas ciazy, nawet planowanej, okazuje sie ze zagraza ona zyciu/zdrowiu matki? Albo ze dziecko bedzie niezdolne do normalnego zycia? Albo jesli ciaza nie jest wynikiem swiadomego wspolzycia? (gwalt)

Cytat:
ja jestem przeciwna aborcji bo kazde dziecko chce zyc! co by było gdby to wasza mama stwierdziła ze was nie chce i usuneła ciaze?!
To bym sie nie urodzila i zapewne byloby mi wszystko jedno. Kiedy sie urodzilam (i zapewne wiekszosc Wizazanek) aborcja byla dostepna na zyczenie i jesli nasze matki by chcialy to by bez problemu usunely. A jak widac tak sie nie stalo.

Cytat:
a jesli chodzi o gwałty to zawsze dziecko mozna oddac do adopcji a nie zabijac!
Och, jakie to proste to jest sprowadzenie kobiety do roli bezmyslnego inkubatora.

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 14:34   #167
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Cytat:
A jak ktos nie jest? Nie jestem wierzaca i nie zycze sobie zeby ksiadz proboszcz czy nawet papiez dyktowal mi co mam robic ze swoim cialem.
To jest egoistyczne: robię ze swoim ciałem co chcę.
Tylko że kobieta która zaszła w ciążę bo wpadła, podzieliła się z tym swoim jakże cennym ciałem z drugą istotką. I nie ma prawa decydować o śmierci drugiego człowieka.
upewnić, czy jesteś."
Stary 2007-08-30, 14:42   #168
Nati femme fatale
Zadomowienie

Ble ble ble
Dobrze, że jeszcze żadna siła wyższa nie decyduje za kobiety kiedy mają w ciążę zachodzić i ile dzieci mają w swoim życiu urodzić.

tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści:
dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi
Nati femme fatale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 14:44   #169
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
To jest egoistyczne: robię ze swoim ciałem co chcę.
Tylko że kobieta która zaszła w ciążę bo wpadła, podzieliła się z tym swoim jakże cennym ciałem z drugą istotką. I nie ma prawa decydować o śmierci drugiego człowieka.
Tak, bo to moje cialo.
Nie jestem za postawa typu "nie zabezpieczam sie, a jak cos to usune", jak sie nie chce miec dzieci to trzeba zapobiegac ciazy, ale rozne sytuacje sie zdazaja, i ostateczna decyzja powinna nalezec do kobiety.

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-30, 15:20   #170
_divinity_
Zadomowienie

Gdybym była w ciąży spowodowanej gwałtem, gdyby zagrażała mojemu życiu, gdyby dziecko było ciężko chore - byłabym za aborcją.

Gdybym miała problemy z zajściem w ciąże, oczekiwałabym dziecka, przejęłabym sie tymi zdjęciami - byłabym przeciw aborcji.

Każda kobieta stojąca przed wyborem usunięcia dziecka ma swoje powody, przecież nie robi tego bo lubi. To są ciężkie życiowe dramaty, o których nie mamy zielonego pojęcia. Wyobraźcie sobie nawet prostą sytuacje, macie 20 lat, studia na głowie, problemy finansowe, nie macie mieszkania, pracy, zero perspektyw dla dziecka, dbałyście o zabezpieczenie podczas stosunku ale zawiodło. I co teraz? Potraficie wyobrazić sobie to przerażenie? Wątpię.
Nie wolno nam oceniać takich sytuacji, jedna kobieta zdecyduje się na dziecko i poradzi sobie bo taki ma charakter, inna załamie się, wyląduje w zakładzie dla matki i dziecka. A przecież mogła skończyć studia, wyjść za mąż, znaleźć pracę i zdecydować się na dziecko, mieć kochane, upragnione i oczekiwane dziecko....

Dzisiaj ludziom ciężko jest patrzeć z perspektywy innych, a warto przestać być egoistą.

Z innej strony w przypadku, gdzie kobieta ma pieniądze, męża/partnera, warunki do wychowania dziecka, aborcja jest nieuzasadniona.

Poza tym te niektóre zdjęcia nie są wynikiem aborcji, przypuszczam, że powodem było poronienie, tak dużego i rozwiniętego płodu nie powinno się usuwać.
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 16:32   #171
Aeterna
Zakorzenienie

Nie wiem to ja, na jakiej podstawie 15 czy 17-latka uważa, że ma prawo umoralniać dorosłych, myślących ludzi, w kwestii, która już od lat bywa przedmiotem sporu.

I tak oto Austria, Francja, Szwajcaria czy Belgia np. (o Japonii już jednak nie wspomnę) to kraje, gdzie żyją degeneraci i niewykształciuchy-debile, a Polska to oczywiście jedyny kraj ludzi światłych i mądrych.

Nie popieram aborcji.
Popieram rzetelną edukację seksualną ludzi znad Wisły. Popieram marzenia.

Nat, do czasu, obawiam się.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 16:49   #172
Nati femme fatale
Zadomowienie

Obym tych czasów nie doczekała

dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi
Stary 2007-08-30, 16:57   #173
Aeterna
Zakorzenienie

I zamiast tak pyszczyć o tą aborcję (jej zakaz), zwróćcie lepiej drogie (bywa, że młodziutkie) koleżanki, że odmawia się ludziom solidnego wykształcenia w imię dziwnej (jak dla mnie) argumentacji i że to jest prawdziwy problem, a nie ''jakaś tam skrobanka''. I to o to warto pokrzyczeć, a nie o to, czy zygota to ''tylko'' zygota czy ''już'' człowiek, skoro człowiekiem się stać jest jej celem.
Bo odmawia się ludziom wędki, reglamentując im ryby, ot co.
Stary 2007-08-30, 17:09   #174
Blue_Tattoo
Wtajemniczenie

GG do Blue_Tattoo

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Nie wiem to ja, na jakiej podstawie 15 czy 17-latka uważa, że ma prawo umoralniać dorosłych, myślących ludzi, w kwestii, która już od lat bywa przedmiotem sporu.

I tak oto Austria, Francja, Szwajcaria czy Belgia np. (o Japonii już jednak nie wspomnę) to kraje, gdzie żyją degeneraci i niewykształciuchy-debile, a Polska to oczywiście jedyny kraj ludzi światłych i mądrych.

Nie popieram aborcji.
Popieram rzetelną edukację seksualną ludzi znad Wisły. Popieram marzenia.

Nat, do czasu, obawiam się.
Dziękuję że dałaś mi do zrozumienia że jestem gówniarą która nie ma prawa głosu.
Z mojej strony EOT bo widzę że nastolatki na Wizażu są traktowane gorzej niż dorosłe panie które w przeciwieństwie do nich myślą.
Pozdrawiam
upewnić, czy jesteś."
Stary 2007-08-30, 17:16   #175
Aeterna
Zakorzenienie

To była lekka trawestacja Twojej wypowiedzi.

Rozumiem, że jeśli Ty napiszesz o kimś, że chyba nie ma serca (127), to jest ok, a jeśli (nic takiego tu nie padło, zaznaczę) Tobie by napisano dla odmiany, że gdy jedni nie mają serca, inni mogą nie mieć mózgu - to byłoby be.

Pozdrawiam serdecznie.
Stary 2007-08-30, 17:22   #176
Aeterna
Zakorzenienie

A te nieszczęsne wierszyki są na poziomie reklam Biedronki, w których pierogi pchają się do kapieli we wrzątku, kiełbasa obserwuje na luzie, jak obok niej ląduje nóż, a jajka plotkują na rozżarzonej patelni o upale.
Stary 2007-08-30, 17:24   #177
Nati femme fatale
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
A te nieszczęsne wierszyki są na poziomie reklam Biedronki, w których pierogi pchają się do kapieli we wrzątku, kiełbasa obserwuje na luzie, jak obok niej ląduje nóż, a jajka plotkują na rozżarzonej patelni o upale.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-30, 17:26   #178
sunrise
Rozeznanie

czy ktoś kompetentny może zamknąć ten temat?
jest zbyt kontrowersyjny
sunrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 17:29   #179
Nati femme fatale
Zadomowienie

Ależ dajmy szansę również innym się wypowiedzieć

Stary 2007-08-30, 17:29   #180
_divinity_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunrise Pokaż wiadomość
czy ktoś kompetentny może zamknąć ten temat?
jest zbyt kontrowersyjny
Po co od razu zamykać, każdy ma prawo do wygłoszenia swojego stanowiska nawet w tematach kontrowersyjnych. Jeszcze nie doszło do ludobójstwa
Nawet jak temat zostanie zamknięty to góra po miesiącu pojawi sie na nowo.
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości