|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
A gitarzysta całkiem, całkiem...
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Oglądałam Losta i po zakończeniu machinalnie przeklikałam wszelkie odmiany MTV i Vivy
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() no i przez Ciebie popełniłam obejrzenie teledysku Dody , najlepsze że małż mnie nakrył - misiu......pogięło cię? ale strasznie głupia ta piosenka, nie mogłam dooglądac do końca...musiałam przewijać , ale wiem juz o co chodzi![]() redhaired! a którego losta oglądałaś? ![]() mój ulubiony lost mi sie całkowicie zdupił, już go nie lubie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-03 o 23:32 |
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Testowałaś Palazzo? Wydaje mi się, że możesz tam znaleźć pożądane nuty
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I nie Satanistach tylko SZatanistach ![]() Oglądałam na AXN ostatni sezon Losta ale który odcinek to już nie wiem, chyba 12. W każdym razie na końcu Ben dostał w papę od Desmonda (skoro dopiero teraz oglądasz to wybacz mi spoiler :P) I też uważam, że 1 sezon, ewentualnie 2 były the best. Daffodilka - aż z ciekawości obejrzałam na youtubie ponownie (na szczęście mąż mnie nie nakrył). Rzeczywiście, z łóżka bym tego gitarzysty nie wygoniła
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Opium po 139 zeta za 30 ml edt
![]() Wiem, ze mam hopla na punkcie kościelnego kadzidła, wiem... Ale póki co nie mam czasu się koło tego zakręcić A co do teledysku Dody, to aż z ciekawości obejrzałam tego shita... Padłam... Toż to profanacja! Na stos! Na stos! :-P Co z tego, ze mocniejsze klimaty - kgo ona chce oszukać tym kiczem i beznadziejnym śpiewem, co ma się do rocka, jak pięść do nosa? Żenada Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-07-04 o 00:09 |
|
|
|
|
#157 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
oj racja...szatanistach:ehem :
![]() Cytat:
![]() a nie cały film![]() ja musze powiedziec ze ten serial jest tak podupczony ze normalne nie da sie go oglądać....cały czas przemyka mi po głowie "jezu...ale scenarzyści musieli jarać jak to wymyslali"...i mam obawę ze po 3 seri przerzucili sie na jakieś mocniejsze dragi ...właściw ie wykorzystując motyw podróży w czasie ten serial ma szansę nigdy sie nie skończyć..... .Dla mnie najfajniejsza była seria 2-ta o bunkrze, 3 to było mordobicie z 'othersami".....4 i 5..nawet trudno mi powiedziec o czym są.... Cytat:
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wracając do tematu... Znacie Aromatics Elixir? Zastanawiam się czy pasowałby do mojej wizji suchego, smutnego, mocno ziołowego aromatu. Może być apteczny. Ale tam chyba są jakieś cytrusy psujące klimat? |
||
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytrusów w nim zbytnio nie ma. To mocno ziołowy, apteczny, niezwykły szypr.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-07-04 o 10:18 |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W każdym razie - polowanie rozpoczęte.I żeby robić a nie tylko gadać zamówiłam w Quality próbki obu absyntów - Kilian i L'Artisana, Piper Nigrum - liczę na coś w stylu otwarcia Nu, Czarnego Serża - dam chłopakowi drugą szansę i Fumidusa, w którym pokładam Wielkie Nadzieje więc pewnie spotka mnie Ogromne Rozczarowanie. |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby na koncercie ktoś w pobliżu pachniał AE uciekłabym gdzie pieprz rośnie-tylko by się za mną kurzyło. Ale faktycznie mocno ziołowy, apteczny i niezwykły (w swojej brzydocie ). Jednak to w nawiasie to tylko moja ocena, bo wiele osób się nim zachwyca
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Nindżopesz
|
Mam próbkę mojego wymarzonego Fumidusa i...
zapach też jest wymarzony, boski, idealny! Otwarcie dziwne, jakby ostry, gorzki sok ze świeżo złamanych gałęzi a potem bajka... Przepiękny popiół z ogniska, gnijące palone liście, Fireplace bez chemicznych wyziewów, najpiękniejsza nuta Black Cashmere (dla mnie to nie Wenge a raczej wariacja n/t Labdanum)... Leżę i kwiczę. Szybko ewoluuje w stronę wetiweru, kojarzy mi się z Ence Noire ale jest piękniejsze, mocniejsze i w ogóle ach i och. Cena zaporowa ale co najmniej 15 ml to mój muszmieć.
|
|
|
|
|
#167 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() cóż za opis!!!! muszę go poznać
|
|
|
|
#168 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
A growl luuuubię. Scream jeszcze bardziej. Cytat:
Mój nos ma jakieś naturalne predyspozycje do rozróżniania nut dla innych nosów monotonnych i naturalnie jest upośledzony przy rozróżnianiu kwiatów. Taki typ. Pewnie dlatego mam tych zapachów na jedno kopyto tyle. Cytat:
![]() Cytat:
Warto. Zdecydowanie warto.
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Znamy, znamy, cytrysów w Aromatics nie ma, klimaty bardziej sielskie w zadnym razie anielskie, czuc przede wszystkim gorzki rumianek.
|
|
|
|
|
#170 |
|
Nindżopesz
|
Polly, tylko sobie nie pomyśl, że ten zapach jest ładny i ogniskowo-przytulny, to był bardzo subiektywny opis
Albo że Fumidus ma coś wspólnego z moim wymarzonym ziołowo-pogańskim zapachem z poprzednich stron. Nie, nie, to zupełnie inna bajka. Najbardziej podoba mi się tzw. paskudne dymne otwarcie, mam skojarzenia z dogasającym ogniskiem, stertą gnijących liści, opuszczonymi bunkrami, ogólnie postapokaliptycznym klimatem - to już dla koneserów gatunku, osobiście uwielbiam i ten zapach jest mi bardzo bliski, czaił się gdzieś tam w podświadomości - taki, wiecie, wspomnień czar Natomiast nie wiem czy na dłuższą metę późniejszy wetiwer mnie nie wymęczy (w Encre Noire wymęczył). A teraz boję się ponowić testy, mam kaca i bez dodatkowych podniet jest mi niedobrze Ale poznać zaiste warto. Córko D'artagnana - dzięki za opis, AE coraz bardziej mnie intryguje ![]() ...a znacie Salvadore Dali Pour Homme? Na pewno znacie Coś tam czytałam o jakiejś interesującej niby mrocznawej benzynie w ziołach... Cóż to za dziwadło?
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-07-05 o 17:10 |
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupiłam właśnie cudne Red Amber Incense Voluspy, dla mnie on jest goth/Metal
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-07-05 o 17:27 |
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
gdzie ja byłam jak powstawał ten wątek
kurcze, nie pomyslałam, że zycie może być tak fajne |
|
|
|
|
#173 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z testu mogę powiedziec jedynie,ze na mnie to zapach drzewno-kadzidlany, z nuta drzewa sandałowego i innych , dosyc ciepły , glęboki z odrobiną podskornej słodyczy. Trwał dosyc intensywnie na łapce ponad 4 godziny.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-07-05 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#175 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie wie ktoś przypadkiem czy ja zamaiałam ten red amber? jak znam swoje szczęscie to pewnie nie
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Nindżopesz
|
No i tak. Wetiwer w Fumidusie mnie wymęczył. Na dłuższą metę nie lubię tej nuty, czemu całość nie może być taka jak na początku
Z takiej miłości nic nie będzie...
|
|
|
|
|
#178 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#179 |
|
Nindżopesz
|
A Encre Noire znasz? Tego typu baza - korzeń wetiwetru tylko posypany popiołem, brudną ziemią (paczula? w nutach nie ma). Ja tak go odbieram. Popiół jest ok, taki jesienny zapach ale męczy mnie ten nieszczęsny wetiwer, za kwaśno, gorzko, sama nie wiem.
Polly, a ja się tak zastanawiam jakie są Twoje ulubione perfumy
|
|
|
|
|
#180 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
oraz ostatnio: Elixir Penhaligons a Encre Noire jest na mnie jakieś takie rachityczne ze mało co go czuje, a po godzinie to juz wcale w dodatku w moim podręcznym Douglasie skończył sie tester
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-06 o 11:30 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

A gitarzysta całkiem, całkiem...

, najlepsze że małż mnie nakrył 

Gdyby na koncercie ktoś w pobliżu pachniał AE uciekłabym gdzie pieprz rośnie-tylko by się za mną kurzyło. Ale faktycznie mocno ziołowy, apteczny i niezwykły (w swojej brzydocie
). Jednak to w nawiasie to tylko moja ocena, bo wiele osób się nim zachwyca