Perfumy metal/goth - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-03, 23:25   #151
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy metal/goth

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ale co to ja chciałam. Ach, a propos Dody. Uwaga, bezczelny offtop. Właśnie widziałam teledysk do Dziękuję - może ja jakaś konserwatywna jestem, ale ten długowłosy gitarzysta w czerni, perkusista z irokezem, sama Doda w białych glanach (o ile się nie mylę) i znak "\m/" na zakończenie wprawiły mnie w pewną konsternację. Po co ta otoczka?
Cały ten teledysk to jedno wielkie nieporozumienie A gitarzysta całkiem, całkiem...
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 23:26   #152
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
może chce się przypodobać narzeczonemu?
a w ogóle to nie masz co robić tylko teledyski Dody oglądac
Ej, no! Oglądałam Losta i po zakończeniu machinalnie przeklikałam wszelkie odmiany MTV i Vivy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 23:30   #153
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ej, no! Oglądałam Losta i po zakończeniu machinalnie przeklikałam wszelkie odmiany MTV i Vivy
oo..ja zaraz ide na lostów bo ja oglądam wszystko bez reklam, najpierw nagrywam, potem oglądam

no i przez Ciebie popełniłam obejrzenie teledysku Dody , najlepsze że małż mnie nakrył i zapytał z trosk a w głosie:
- misiu......pogięło cię?

ale strasznie głupia ta piosenka, nie mogłam dooglądac do końca...musiałam przewijać, ale wiem juz o co chodzi, bo to jest piosenka o nowych przyjaciołach Dody-satanistach

redhaired!
a którego losta oglądałaś?

mój ulubiony lost mi sie całkowicie zdupił, już go nie lubie

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-07-03 o 23:32
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 23:36   #154
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Przejrzałam swoje preferencje zapachowe i oto, co mi wyszło jako mój wymarzony zapach gotycko-romantyczny:
Szalony jaśmin, duszny jak czerwcowa noc i zimny niczym białe śniegi na szczytach najwyższych gór. Cmentarna lilia, słodko-gorzka podróż do wieczności, fascynująca bielą Niewinności i pięknem nagiej anielicy.
Z odrobiną świeżo rozkwitłej róży, zroszonej zimnym deszczem. Osłodzone ciepłem kuszącej i zmysłowej wanilii i uduchowione mistycznym kościelnym kadzidłem...

(czemu ja mam wrazenie, że ten miks to byłby smrodek nie do strzymania?)
Ależ to brzmi cudownie
Testowałaś Palazzo? Wydaje mi się, że możesz tam znaleźć pożądane nuty

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 23:52   #155
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
oo..ja zaraz ide na lostów bo ja oglądam wszystko bez reklam, najpierw nagrywam, potem oglądam

no i przez Ciebie popełniłam obejrzenie teledysku Dody , najlepsze że małż mnie nakrył i zapytał z trosk a w głosie:
- misiu......pogięło cię?

ale strasznie głupia ta piosenka, nie mogłam dooglądac do końca...musiałam przewijać, ale wiem juz o co chodzi, bo to jest piosenka o nowych przyjaciołach Dody-satanistach

redhaired!
a którego losta oglądałaś?

mój ulubiony lost mi sie całkowicie zdupił, już go nie lubie
"Misiu...(...)"
I nie Satanistach tylko SZatanistach

Oglądałam na AXN ostatni sezon Losta ale który odcinek to już nie wiem, chyba 12. W każdym razie na końcu Ben dostał w papę od Desmonda (skoro dopiero teraz oglądasz to wybacz mi spoiler :P) I też uważam, że 1 sezon, ewentualnie 2 były the best.

Daffodilka - aż z ciekawości obejrzałam na youtubie ponownie (na szczęście mąż mnie nie nakrył). Rzeczywiście, z łóżka bym tego gitarzysty nie wygoniła

Stary 2009-07-03, 23:55   #156
Maja102
Zakorzenienie

Opium po 139 zeta za 30 ml edt
Wiem, ze mam hopla na punkcie kościelnego kadzidła, wiem...
Ale póki co nie mam czasu się koło tego zakręcić

A co do teledysku Dody, to aż z ciekawości obejrzałam tego shita...
Padłam...

Toż to profanacja! Na stos! Na stos! :-P
Co z tego, ze mocniejsze klimaty - kgo ona chce oszukać tym kiczem i beznadziejnym śpiewem, co ma się do rocka, jak pięść do nosa?
Żenada

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2009-07-04 o 00:09
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 00:13   #157
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
"Misiu...(...)"
I nie Satanistach tylko SZatanistach
oj racja...szatanistach:ehem :

Cytat:
Oglądałam na AXN ostatni sezon Losta ale który odcinek to już nie wiem, chyba 12. W każdym razie na końcu Ben dostał w papę od Desmonda (skoro dopiero teraz oglądasz to wybacz mi spoiler :P) I też uważam, że 1 sezon, ewentualnie 2 były the best.
myslałam ze oglądałaś któregoś konkretnego Losta a nie cały film

ja musze powiedziec ze ten serial jest tak podupczony ze normalne nie da sie go oglądać....cały czas przemyka mi po głowie "jezu...ale scenarzyści musieli jarać jak to wymyslali"...i mam obawę ze po 3 seri przerzucili sie na jakieś mocniejsze dragi...właściw ie wykorzystując motyw podróży w czasie ten serial ma szansę nigdy sie nie skończyć......
Dla mnie najfajniejsza była seria 2-ta o bunkrze, 3 to było mordobicie z 'othersami".....4 i 5..nawet trudno mi powiedziec o czym są....

Cytat:
Daffodilka - aż z ciekawości obejrzałam na youtubie ponownie (na szczęście mąż mnie nie nakrył). Rzeczywiście, z łóżka bym tego gitarzysty nie wygoniła
masochistka
Stary 2009-07-04, 00:19   #158
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
masochistka
Ja na szczęście dziś oglądałam pierwszy raz (w ogóle nie wiedziałam o który teledysk chodzi) i to nie do końca. Drugi raz chybabym nie zdierżyła
Stary 2009-07-04, 00:24   #159
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Ja na szczęście dziś oglądałam pierwszy raz (w ogóle nie wiedziałam o który teledysk chodzi) i to nie do końca. Drugi raz chybabym nie zdierżyła
Eeee... no co Ty?? No, ale rozumiem - taka WYBITNA sztuka nie jest dla każdego...
Stary 2009-07-04, 10:15   #160
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja musze powiedziec ze ten serial jest tak podupczony ze normalne nie da sie go oglądać....cały czas przemyka mi po głowie "jezu...ale scenarzyści musieli jarać jak to wymyslali"...i mam obawę ze po 3 seri przerzucili sie na jakieś mocniejsze dragi...właściw ie wykorzystując motyw podróży w czasie ten serial ma szansę nigdy sie nie skończyć......
Dla mnie najfajniejsza była seria 2-ta o bunkrze, 3 to było mordobicie z 'othersami".....4 i 5..nawet trudno mi powiedziec o czym są....
Haha, no dokładnie. Oglądam go siłą rozpędu i z taką pewną niezdrową fascynacją zamysłami scenarzystów. Mam wrażenie, że zakończenie może być typu "dzięki wybitnym wysiłkom przeniesionej w czasie ekipy na wyspie samolot 815 się nie rozbija. A oni zostają w alternatywnej rzeczywistości i żyją długo i szczęśliwie".

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Też utrafiłam na niego po raz pierwszy. A przy komputerze nie mam głośników więc powtórka z yotuba była bezbolesna

A wracając do tematu... Znacie Aromatics Elixir? Zastanawiam się czy pasowałby do mojej wizji suchego, smutnego, mocno ziołowego aromatu. Może być apteczny. Ale tam chyba są jakieś cytrusy psujące klimat?

Stary 2009-07-04, 10:17   #161
Kota
Zakorzenienie

Cytat:

A wracając do tematu... Znacie Aromatics Elixir? Zastanawiam się czy pasowałby do mojej wizji suchego, smutnego, mocno ziołowego aromatu. Może być apteczny. Ale tam chyba są jakieś cytrusy psujące klimat?
Znamy.
Cytrusów w nim zbytnio nie ma.
To mocno ziołowy, apteczny, niezwykły szypr.

Edytowane przez Kota
Czas edycji: 2009-07-04 o 10:18
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 13:13   #162
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Znamy.
Po dziś dzień nie bardzo umiem rozpoznać szypr W każdym razie - polowanie rozpoczęte.

I żeby robić a nie tylko gadać zamówiłam w Quality próbki obu absyntów - Kilian i L'Artisana, Piper Nigrum - liczę na coś w stylu otwarcia Nu, Czarnego Serża - dam chłopakowi drugą szansę i Fumidusa, w którym pokładam Wielkie Nadzieje więc pewnie spotka mnie Ogromne Rozczarowanie.

Stary 2009-07-04, 15:51   #163
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Znamy.
Tyż znamy Gdyby na koncercie ktoś w pobliżu pachniał AE uciekłabym gdzie pieprz rośnie-tylko by się za mną kurzyło. Ale faktycznie mocno ziołowy, apteczny i niezwykły (w swojej brzydocie). Jednak to w nawiasie to tylko moja ocena, bo wiele osób się nim zachwyca
Stary 2009-07-04, 17:44   #164
wredziulek
Zadomowienie

Cytat:
Heh, ciekawe jaką minę miałaby konsultantka w perfumerii słysząc tekst typu "szukam mistycznych gotycko-pogańskich perfum, wie pani, mrok i zło, ziemia ze świeżo usypanego grobu, posmak krwi, kadzidło, trochę świeżego popiołu, ot taki folklor..."
Doskonały pomysł, jestem skłonna naprawdę to zrobić Mój image nie jest zbyt gotycki, ale tym lepszy efekt zaskoczenia.
wredziulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 21:02   #165
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredziulek Pokaż wiadomość
Doskonały pomysł, jestem skłonna naprawdę to zrobić Mój image nie jest zbyt gotycki, ale tym lepszy efekt zaskoczenia.
mi wystarczy, ze w sephorze zapytałąm o jakieś dymne kadzidlaki oprócz znanego Opium. Jak zobaczyłam jej minę (musiałam powtórzyć pytanie, hehe), to nie miałam serca ciągnąć tego dalej, aż tak okrutna nie jestem...
Stary 2009-07-05, 00:22   #166
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mam próbkę mojego wymarzonego Fumidusa i... zapach też jest wymarzony, boski, idealny! Otwarcie dziwne, jakby ostry, gorzki sok ze świeżo złamanych gałęzi a potem bajka... Przepiękny popiół z ogniska, gnijące palone liście, Fireplace bez chemicznych wyziewów, najpiękniejsza nuta Black Cashmere (dla mnie to nie Wenge a raczej wariacja n/t Labdanum)... Leżę i kwiczę. Szybko ewoluuje w stronę wetiweru, kojarzy mi się z Ence Noire ale jest piękniejsze, mocniejsze i w ogóle ach i och. Cena zaporowa ale co najmniej 15 ml to mój muszmieć.

Stary 2009-07-05, 15:57   #167
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Mam próbkę mojego wymarzonego Fumidusa i... zapach też jest wymarzony, boski, idealny! Otwarcie dziwne, jakby ostry, gorzki sok ze świeżo złamanych gałęzi a potem bajka... Przepiękny popiół z ogniska, gnijące palone liście, Fireplace bez chemicznych wyziewów, najpiękniejsza nuta Black Cashmere (dla mnie to nie Wenge a raczej wariacja n/t Labdanum)... Leżę i kwiczę. Szybko ewoluuje w stronę wetiweru, kojarzy mi się z Ence Noire ale jest piękniejsze, mocniejsze i w ogóle ach i och. Cena zaporowa ale co najmniej 15 ml to mój muszmieć.

cóż za opis!!!!
muszę go poznać
Stary 2009-07-05, 16:53   #168
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
W Candlemassie irytuje mnie wokal. W ogóle ostatnio irytują mnie wszelkie wokale, nie ma to jak Apocaliptica, Loreena Mc K. ze swoim akordeonem () albo stary dobry J.S. Bach.
A muzycznie sama nie wiem dokąd poszłam... W każdym razie growlingu nie zniese
Dla mnie własnie wokal stanowi o niezwykłości tej kapeli. Płyta z innym wokalistą nie była warta słuchania.
A growl luuuubię. Scream jeszcze bardziej.

Cytat:
Masz zapewne rację ale mój niezbyt wprawiony nos twierdzi: kadzidło, żywica, kadzidło, żywica, to już gdzieś było, to też. A finanse nie pozwalają zagłębić się w niuanse.
Ja mam takie wrażenia przy kwiatkach.
Mój nos ma jakieś naturalne predyspozycje do rozróżniania nut dla innych nosów monotonnych i naturalnie jest upośledzony przy rozróżnianiu kwiatów.
Taki typ. Pewnie dlatego mam tych zapachów na jedno kopyto tyle.
Cytat:
A ja wlaśnie przytargałam do domu swojego pierwszego kadzidlaka - no bo czy to ja winna, że w SP mieli Opium w promocji? Będzie na zimę - w ten upał by mnie udusił :-P
Ja lubię kadzidła w upale. Ale rzeczywiście, raczej nie Opium.
Cytat:
Przejrzałam swoje preferencje zapachowe i oto, co mi wyszło jako mój wymarzony zapach gotycko-romantyczny:
Szalony jaśmin, duszny jak czerwcowa noc i zimny niczym białe śniegi na szczytach najwyższych gór. Cmentarna lilia, słodko-gorzka podróż do wieczności, fascynująca bielą Niewinności i pięknem nagiej anielicy.
Z odrobiną świeżo rozkwitłej róży, zroszonej zimnym deszczem. Osłodzone ciepłem kuszącej i zmysłowej wanilii i uduchowione mistycznym kościelnym kadzidłem...
Wow! Rzeczywiście gotycki romantyzm.
Cytat:

cóż za opis!!!!
muszę go poznać
Warto. Zdecydowanie warto.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 17:02   #169
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Cytat:
...
Znamy, znamy, cytrysów w Aromatics nie ma, klimaty bardziej sielskie w zadnym razie anielskie, czuc przede wszystkim gorzki rumianek.
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 17:07   #170
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

cóż za opis!!!!
muszę go poznać
Polly, tylko sobie nie pomyśl, że ten zapach jest ładny i ogniskowo-przytulny, to był bardzo subiektywny opis Albo że Fumidus ma coś wspólnego z moim wymarzonym ziołowo-pogańskim zapachem z poprzednich stron. Nie, nie, to zupełnie inna bajka. Najbardziej podoba mi się tzw. paskudne dymne otwarcie, mam skojarzenia z dogasającym ogniskiem, stertą gnijących liści, opuszczonymi bunkrami, ogólnie postapokaliptycznym klimatem - to już dla koneserów gatunku, osobiście uwielbiam i ten zapach jest mi bardzo bliski, czaił się gdzieś tam w podświadomości - taki, wiecie, wspomnień czar Natomiast nie wiem czy na dłuższą metę późniejszy wetiwer mnie nie wymęczy (w Encre Noire wymęczył). A teraz boję się ponowić testy, mam kaca i bez dodatkowych podniet jest mi niedobrze

Ale poznać zaiste warto.

Córko D'artagnana - dzięki za opis, AE coraz bardziej mnie intryguje

...a znacie Salvadore Dali Pour Homme? Na pewno znacie Coś tam czytałam o jakiejś interesującej niby mrocznawej benzynie w ziołach... Cóż to za dziwadło?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2009-07-05 o 17:10
Stary 2009-07-05, 17:24   #171
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Zakupiłam właśnie cudne Red Amber Incense Voluspy, dla mnie on jest goth/Metal

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-07-05 o 17:27
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 17:29   #172
2016070953
Konto usunięte

gdzie ja byłam jak powstawał ten wątek
kurcze, nie pomyslałam, że zycie może być tak fajne
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 18:26   #173
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Zakupiłam właśnie cudne Red Amber Incense Voluspy, dla mnie on jest goth/Metal
Napisz proszę coś więcej o nim bo tylko czytam Volsupa, Volsupa a konkretów brak

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
gdzie ja byłam jak powstawał ten wątek
kurcze, nie pomyslałam, że zycie może być tak fajne
Wszystko do nadrobienia

Stary 2009-07-05, 19:04   #174
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz proszę coś więcej o nim bo tylko czytam Volsupa, Volsupa a konkretów brak :

O opis trzeba poprosić Sabbath , u niej wczoraj testowałam i natychmiast potem porwałam uzywke na all. Flaszka dopiero do mnie przyleci .

Z testu mogę powiedziec jedynie,ze na mnie to zapach drzewno-kadzidlany, z nuta drzewa sandałowego i innych , dosyc ciepły , glęboki z odrobiną podskornej słodyczy. Trwał dosyc intensywnie na łapce ponad 4 godziny.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-07-05 o 19:34
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 19:10   #175
Polly_
grozi wypollizowaniem

nie wie ktoś przypadkiem czy ja zamaiałam ten red amber? jak znam swoje szczęscie to pewnie nie
Stary 2009-07-05, 19:23   #176
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wie ktoś przypadkiem czy ja zamaiałam ten red amber? jak znam swoje szczęscie to pewnie nie
Mnie się tak spodobał, że od razu zaklepałam sobie dodatkowe 20 ml u Kriss. Według mnie jest całkiem w porządku
Stary 2009-07-06, 08:35   #177
Redhaired Witch
Nindżopesz

No i tak. Wetiwer w Fumidusie mnie wymęczył. Na dłuższą metę nie lubię tej nuty, czemu całość nie może być taka jak na początku Z takiej miłości nic nie będzie...

Stary 2009-07-06, 10:39   #178
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No i tak. Wetiwer w Fumidusie mnie wymęczył. Na dłuższą metę nie lubię tej nuty, czemu całość nie może być taka jak na początku Z takiej miłości nic nie będzie...
kurka..ja jakos nie kojarze które to jest vetiver
Stary 2009-07-06, 11:11   #179
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
kurka..ja jakos nie kojarze które to jest vetiver
A Encre Noire znasz? Tego typu baza - korzeń wetiwetru tylko posypany popiołem, brudną ziemią (paczula? w nutach nie ma). Ja tak go odbieram. Popiół jest ok, taki jesienny zapach ale męczy mnie ten nieszczęsny wetiwer, za kwaśno, gorzko, sama nie wiem.

Polly, a ja się tak zastanawiam jakie są Twoje ulubione perfumy

Stary 2009-07-06, 11:27   #180
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
A Encre Noire znasz? Tego typu baza - korzeń wetiwetru tylko posypany popiołem, brudną ziemią (paczula? w nutach nie ma). Ja tak go odbieram. Popiół jest ok, taki jesienny zapach ale męczy mnie ten nieszczęsny wetiwer, za kwaśno, gorzko, sama nie wiem.

Polly, a ja się tak zastanawiam jakie są Twoje ulubione perfumy
WENGE

oraz ostatnio:
Elixir Penhaligons

a Encre Noire jest na mnie jakieś takie rachityczne ze mało co go czuje, a po godzinie to juz wcale w dodatku w moim podręcznym Douglasie skończył sie tester

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-07-06 o 11:30
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości