Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 08:25   #151
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
TAK, na samym początku trzeba wyprać wszystkoe w proszku dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ja na razie tu sie za czym takim rozejrze, a jak nie znajde (czegos taniego, w koncu to na raz) to moze poprosze kogos w Polsce o kupno
Niektórzy sprzedający na allegro wysyłają towar za granicę, ale niestety nie wiem jaki jest koszt takiej wysyłki. Pozostaje jeszcze ebay Mam nadzieję że znajdziesz koszuleczkę która Ci będzie odpowiadała.
Stary 2009-06-29, 08:30   #152
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Najgorsze, ze po porodzie trzeba miec duze babcine majtki w szpitalu, zadne koronki czy stringi, a zwykle bawelniane
Nam położna polecała flizeliowe (chyba jednorazowe) majtki, podobno są przewiewne i dobrze trzymają wkłady. No niestety na koronki będziesz musiała poczekać pewnie kilka dni
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:30   #153
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

Niektórzy sprzedający na allegro wysyłają towar za granicę, ale niestety nie wiem jaki jest koszt takiej wysyłki. Pozostaje jeszcze ebay Mam nadzieję że znajdziesz koszuleczkę która Ci będzie odpowiadała.
No wlasnie obawiam sie, ze jak zamowie z allegro to mi jeszcze z 20eu dolicza, ale zawsze moze tam ktos kupic i by mi ciotka przywiozla, bo wybiera sie w tym roku do Polski

Zawsze pozostaje porod nago
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:34   #154
precious_81
Wtajemniczenie

A co kupujecie do wózka na okres wrzesień - październik? Dzidzi chciałam kupić taki cienki bawełniany kombinezonik albo jakiś polarkowy. A do okrycia co - kołderkę, jakiś ciepły kocyk czy jakiś cieńszy śpiwór? A później na zimę też śpiwór trzeba jak dziecko będzie w grubym kombinezonie i będzie zakryte tą "nakładką" (nie wiem jak to się nazywa) które są umieszczone i przypięte do gondoli?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:44   #155
Nika1980
Zakorzenienie

Witam
ależ wy jesteście straaaasznie gadatliwe!!!

my spędziliśmy cudowny weekend, mamy prawdziwe lato i dwa dni siedzieliśmy non stop w ogródku, zamiast obiadu grill, mąż mi przy kwiatkach pomógł..normalnie było suuuuper!!!

( obejrzeliśmy po polsku "dzielny despero" i teraz mój mąż chodzi i powtarza w kółko teksty z filmu np.: szczur w mojej zupie! )

Dziewczynki dziękujęza wszystkie komplementy dla mojej małej! TAK, jest śliczna i słodka!

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
hej
dziś nie mam zbyt dobrego humoru a to za sprawą informacji, że raczej napewno będę rodzić pod narkozą już wracajac od gina beczałam jak bóbr nie mogę się z tym pogodzić

w tym miesiącu przytyłam tylko pół kilo a z dzidzią wszystko OK.

W dodatku mój małż zgubił portfel z pieniędzmi i dokumentami a w dodatku miał też tam dowód od samochodu
Pinky nic nie możesz zrobic, tak BĘDZIE LEPIEJ DLA CIEBIE I DZIECKA...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
J

Super, że jesteście zadowoleni z wizyty i wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
a ja gdybym miała mieć cc to chyba właśnie wolałabym narkozę, nie zniosłabym świadomości, że mi ktoś brzuch kroi
ja też chyba, moja siostra miała cc...i widziała WSZYSTKO w odbiciu w lampie......

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
T
Nika piękne zdjęcia Lenki, jest słodziutka

Cytat:
Fasoleczk4, Nika ale super fotki Jeszcze raz gratuluję zdrowych dziewuszek

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość

Nika super fotki, piekna pannica z twojej Lenki

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość

Nikuś
, cudowne zdjęcia, ja też chcę 3D jak maleństwo trochę podrośnie
powiem Wam że tak naprawdę to poczuję że mam dzidziusia w brzuszku jak zacznie kopać póki co żyję od wizyty do wizyty, i miesiąca nigdy nie wytrzymuje, teraz we wtorek mam wizytę o 12, i żyję póki co tylko właśnie wtorkiem trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze

juz niedługo pierwszy kopniaczek wszystko ci wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość

Nikuś masz przecudowną gimnastyczkę

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Nie załamujcie mnie, ja dlatego nie nastawiam sie że będzie na 100 % dziewczynka, ale juz 2 lekarzy potwierdziło dziewczynke, po 30 tyg wybieram sie na usg do 3 lekarza i mam nadzieje że tez powie że to dziewczynka.

Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg i mam nadzieje że nie dojrzy tam jajeczek

A ja chciałam sie pochwalić kupilismy mój wymarzony wózeczek Quinny speedi sx kolor morski za okazyjną cene
Wkleje wam zdjęcia, nie ja je robiłam, tylko sprzedający.
woooooooooow
QUINNY!! gratki, super śliczny!!!

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość

aha w sobote pojechalismy poogladac wozki i wzrod wielku wozkow najbardziej spodobal sie nam quinny speedi, ale ma jeden wielki minus ktory go komplentnie dyskfalifikuje- otoz w spacerowce nie mozna przekladac raczki na druga strone- tak by mozna bylo ustawic dziecko w przeciwnym kierunku do slonca. wczesniej nie bralam tego w ogole pod uwage ale moje doswiadczone kolezanki mowily ze to podstawa.
no i tym sposobem znowu jestesmy bez konkretnego typu
wcale nie podstawa, parasolka i problem z głowy.
właśnie w ostatnim tygodniu gdy przyszło do nas latko rozglądałam się po mieście i nawet nie wyobrażacie sobie ile ludzi ma taki wóżek jak ja ( i jak joannah) czyli bez opcji przekładania rączki) i spacerówki spradzają się chyba bo ludzie ich używają.

co do płci- my mamy potwierdzoną przez trzech różnych specjalistów na trzech różnych sprzętach...
ale jak będzie niespodzianka to też ok choć raczej nie...

ale u nas dziś gorąco...........

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:47   #156
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
A co kupujecie do wózka na okres wrzesień - październik? Dzidzi chciałam kupić taki cienki bawełniany kombinezonik albo jakiś polarkowy. A do okrycia co - kołderkę, jakiś ciepły kocyk czy jakiś cieńszy śpiwór? A później na zimę też śpiwór trzeba jak dziecko będzie w grubym kombinezonie i będzie zakryte tą "nakładką" (nie wiem jak to się nazywa) które są umieszczone i przypięte do gondoli?
My mamy ciepły pajacyk z kapturkiem+do tego kocyk polarkowy, na potem mamy ciepły kombinezon, kołderkę do wózka, no i oczywiście zimą przykrywać dodatkowo będziemy zasuwaną "nakładką" która jest przy gondoli.
Stary 2009-06-29, 08:50   #157
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
ja bede prac wszystko

Najgorsze, ze po porodzie trzeba miec duze babcine majtki w szpitalu, zadne koronki czy stringi, a zwykle bawelniane
tak szczerze to nie wyobrazam sobie, żeby po porodzie na "rozjechaną" myszke założyć coś innego niż babcine bawełniane gacie ... jak by mi ktoś kazał założyć stringi to chyba bym z bólu umarła

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:52   #158
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
ja bede prac wszystko

U nas trzeba mieć takie majtki siateczkowe jednorazowe przewiewne żeby się krocze dobrze goiło

Cytat:

Orzeszku ty chyba masz ten proszek dzidziuś prawda? Jak się u Ciebie sprawdza i jaki ma zapach?

Cytat:
Mam dokładnie ten sam dylemat. Po pierwsze zastanawiam się na jaki rozmiar muszę kupić kombinezonu na zimę a po drugie czy w okresie zimowym ubiera się dziecko w kombinezon na spacerek i dodatkowo wkłada w spiworek do wózka ?
Stary 2009-06-29, 08:54   #159
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
My mamy ciepły pajacyk z kapturkiem+do tego kocyk polarkowy, na potem mamy ciepły kombinezon, kołderkę do wózka, no i oczywiście zimą przykrywać dodatkowo będziemy zasuwaną "nakładką" która jest przy gondoli.
No wlasnie, ja tez nie wiem, o nie mam pojecia jaka bedzie pogoda.
Tu czasem jest i w grudniu na plusie wiec chyba na zapas nic nie bede kupowac, bo ze spiworkow i pajacykow do stycznia czy lutego maly moze wyrosnac, chyba, ze nie, ale ja sie nie znam. Na razie chyba kupie na wyjscie ze szpitala cos cieplejszego i bede kupowac sukcesywnie, no bo nie wiem jak inaczej.
Najgorzej jak ma sie pierwsze i nic nie wiadomo
Stary 2009-06-29, 08:54   #160
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Czyli ten ciepły pajacyk to tak na wrzesień-październik a pózniej kombinezonik tak?
Czyli spiwór do wózka nie jest potrzebny
A ten pajacyk to z czego? taki polarkowy?
I na jaki wzrost ten kombinezon trzeba kupić?
Stary 2009-06-29, 08:57   #161
woman31
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli przy wyborze wózka nie kierujesz sie innymi potrzebami np. wielkością gondoli, wagą wózka czy rodzajem kół to może to i jest podstawa, ale ja uważam, że są ważniejsze funkcje niż przekładana rączka i na pewno nie będę się tym kierować przy wyborze wózka. Akurat te które ja oglądam mają tą funkcję i jest to plus, ale na pewno nie stanowi to dla mnie podstawy, bo inaczej już wogóle nie wybrałabym żadnego wózka. Także wszystko zależy jakie macie potrzeby.
kochana zle mnie zrozumialas- zreszta nie dziwie sie tak napisalam ze faktycznie ktos mogl oderbac ze to jedyne kryterium wyboru. juz prostuje- otoz dla nas podstawowym kryterium to duze pompowane kolka poniewaz osiedle na ktorym bedziemy mieszkac nie ma urzadzonych drog, po drugie gondola nie moze byc za mala (wlasnie z tego powou sprzedawca odradzil nam x-landera na ktorego bylismy nastawieni na 100%). no i trzecie kryterium to wlasnie ta przekladana raczka
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:03   #162
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Czytam i szukam na forach belgijskich co mam zabrac do szpitala i nie uwierzycie tu bierze sie szmpany, wina musujace, czipsy....:hahah a:
Humor poprawiony, lecimy z kundlami na spacer
Ale super!! Muszę sobie to dopisać do listy
Cytat:
rany julek, jakie ja mam problemy z zasnięciem
wypiłam kubek ciepłego mleka może pomoże
i ustawiam menu na jutro
na obiad będzie wątróbka zapiekana w bułeczkach, a na deser tarta budyniowo jabłkowa
zastanawiam się nad tą wątróbką
jedni mówią by nie jeść wcale, inni by unikać do skończenia 3 miesiąca ciąży, a jeszcze inni, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, sama już nie wiem, wolno czy nie
Aliisanko raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Nie wolno przesadzać, bo w wątrobie zbierają się toksyny, ale taka ilośc jaka jest w jednej porcji na pewno nic niedobrego nie zrobi Tobie ani dzidziusiowi. No i ma mnóstwo żelaza
Stary 2009-06-29, 09:04   #163
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
tak szczerze to nie wyobrazam sobie, żeby po porodzie na "rozjechaną" myszke założyć coś innego niż babcine bawełniane gacie ... jak by mi ktoś kazał założyć stringi to chyba bym z bólu umarła
No dobra, przesadzilam troszke
Stary 2009-06-29, 09:12   #164
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam wszystko na wszelki wypadek, mamy śpiworek ( jest bardzo duży , na półroczne dzecko będzie jeszcze za duży, ale mozna go w spacerówce używać też)
mam kombinezonik puchaty z kapurkiem i "łapkami" , mam dwa polarowe kocyki, jeden podwójny grubszy i jeden lżejszy bo tu w zimie pogoda wcale nie musi być zimowa.
nakładke do gondoli też mam i mam do gondoli kołderkę.
póki co tyle.

Stary 2009-06-29, 09:19   #165
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
U nas trzeba mieć takie majtki siateczkowe jednorazowe przewiewne żeby się krocze dobrze goiło

Orzeszku ty chyba masz ten proszek dzidziuś prawda? Jak się u Ciebie sprawdza i jaki ma zapach?

Mam dokładnie ten sam dylemat. Po pierwsze zastanawiam się na jaki rozmiar muszę kupić kombinezonu na zimę a po drugie czy w okresie zimowym ubiera się dziecko w kombinezon na spacerek i dodatkowo wkłada w spiworek do wózka ?
Tak, mam ten proszek - jestem z niego zadowolona, bardzo ładnie pachnie i jest tani I myślę, że nie będzie powodował uczulenia - Gabi bardzo przypasował, zobaczymy jak Hania się do niego odniesie - ale jak to mówią: NIE SPRÓBUJESZ TO SIĘ NIE PRZEKONASZ

Cytat:
Czyli ten ciepły pajacyk to tak na wrzesień-październik a pózniej kombinezonik tak?
Czyli spiwór do wózka nie jest potrzebny
A ten pajacyk to z czego? taki polarkowy?
I na jaki wzrost ten kombinezon trzeba kupić?
Myślę że w tym czasie nie będzie jeszcze tak zimno i taki pajacyk wystarczy. Mamy taki sam pajacyk http://www.allegro.pl/item669379478_...z_0_3m_ce.html

I jeszcze taki na miśku, któraś z dziewczyn wygrała taki na allegro. Mamy rozmiar 56 i 62, pajacyk nie musi przecież być dopasowany ) Śpiworka do wózka nie mamy. Na zimę kombinezonik pewnie na 62 lub 68, zależy jakie duże bobo będzie Kombinezon tyż przeciez nie musi być dopasowany Tak planuję małą ubierać na spacery
Stary 2009-06-29, 09:21   #166
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Ja rowniez dolączam sie do pytania z czego ten cieply pajacyk i jaki rozmiar kupic kombinezonu (na potem )

Śliczny ten pajacyk!!!!!!!! Tylko szkoda ze u mnie w miescie takich malych rozmiarow nie widzialam

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA

Edytowane przez ja88
Czas edycji: 2009-06-29 o 09:23
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:22   #167
zartownis
Zadomowienie

Orzeszku, a po jakim czasie mozna zaczac hartowac malucha?
Stary 2009-06-29, 09:24   #168
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Po wieczorze z cierpnącymi stopami i gorącymi kolanami , po nocy z dziwacznymi snami mamy i tak wciąż cudny poranek. Lecę na zakupy po proszek dla Malucha. Miłego dnia dziewczynki!
Stary 2009-06-29, 09:26   #169
katarzinka
Wtajemniczenie

witam urlopowo

normlanie zostawić Was przez łykend i nową część mamy

superkowo!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

ból gardła ustąpił, ale zastąpił go paskudny katar, wiec teraz siedze i smarkam

i moje Maleństwo się wczoraj wystraszyło burzy - było niespokojne, ale żesmy z TZ do MaleńsTwa cały czas mówili i głaskali i sie uspokoiło
i wtedy mnie uderzyło jak ta dziecinka jest i bedzie bardzo zdana na swoich rodziców - niby o tym sie wie, ale wczoraj mnie to tak strasznie huknęło

posyłam buziaki dla wszystkim
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:27   #170
Nika1980
Zakorzenienie

chwalę się moim brzusiem !!! 25 tyg i 2 dni !!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27-28JUNI 015.jpg (139,3 KB, 58 załadowań)

Stary 2009-06-29, 09:28   #171
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Orzeszku, a po jakim czasie mozna zaczac hartowac malucha?
Gabi urodziła się na pocżatku grudnia, jak tylko wróciliśmy do domu już następnego dnia (czy 2 dni póżniej) zaczęłam ją wynosić na balkon w foteliku samochodowym, w pajacyku ocieplanym i przykrytą ciepłym kocykiem, tak na początek na 5 min. Na pierwszy spacer poszliśmy jak mała miała 1,5 tygodnia, ale w reguły mówią by z pierwszym spacerem odczekać 3 tygodnie, ale werandować można od samego początku - zwłaszcza że nie będzie jeszcze wtedy trzaskającej zimy. Na spacer małą ubrałam w kombinezon ciepły (miałam wtedy kombinezon w duużym rozmiarze, bodajże 68-74)+ ciepły kocyk+nakładka na śpiwór.
Stary 2009-06-29, 09:29   #172
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
No bo z "babami" nigdy nie wiadomo jak widać jajeczka to wiadomo, że chłopak, jak nie widać nic, to nie wiadomo nic na 100%

dobranoc
Oj ja znam dwa przypadki którym, przy porodzie jajeczka odpadły
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:30   #173
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

gaduły jesteście niesamowite
ja już po badaniach, i teraz jedząc śniadanko czytałam co tam napisałyście
popijam jeszcze herbatkę ale zaraz zmykam, pranko zrobić, i tartę waniliową
a potem troszkę posprzątam, i za obiadek się wezmę, oczywiście w przerwach będę tutaj
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:33   #174
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez sie obzarlam, zawsze jest tak jak TZ robi jedzenie, ja juz jestem okraglutka.
A Ty musisz jesc bo Twoj brzuszek jakis malutki

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Wczoraj TZ powiedzial, ze chcialby, zeby maly jezdzil w Formule 1, juz od trzech lat podobno dzieci moga probowac swoich sil na torze kartingowym. A ja spytalam co bedzie jesli Patrick bedzie chcial malowac jak tatus? To on zabierze go do Paryza pokazac mu sztuke, oj a w Paryzu jest co ogladac i czym sie zachwycac
Byle by Ciebie nie zapomnieli zabrać.
Stary 2009-06-29, 09:34   #175
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Nika pięknie wyglądasz
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:34   #176
ja88
Raczkowanie

A czy zamiast cieplego jednoczęsciowego stroju dobre będzie takie ubranko?? kupilam na rozm. 68... czyli to na zimniejsze dni?? I co pod spód bym mogla zalozyc dzidzi?? I czy ma dobry material: material zew.: 100% polyester , podszewka:100% bawełna , wypełnienie: 100% akryl prosze o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_42881.jpg (144,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_42891.jpg (142,1 KB, 13 załadowań)

21.10.2009r.
Stary 2009-06-29, 09:35   #177
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
stan typowo surowy mury i obicie dachu drewnem
a w sierpniu wstawiamy okna, kładziemy blachę na dach i ocieplamy. I jak będą fachowcy to dalej kończymy jak najszybciej
dzisiaj pojechaliśmy i porobiliśmy fotki na pamiątkę
To wklej jakieś foty

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Teraz wszystkie wózeczki mają 2 lata gwarancji
Od kiedy? Na wszystkich stronach producentów wózków, które przejrzałam, tylko Tako daje 24-miesięczną gwarancję. Reszta 12-miesięczną.

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Słyszałam, że łóżko/pościel powinno się przykrywać jakąś kapą/narzutą, żeby uniknąć zakurzenia w sytuacji gdyby łóżeczko stało odkryte cały dzień. Zaczynam się zastanawiać czy to nie przesada - zalecanie takich sterylnych warunków, z drugiej strony jednak wierzę położnej, raczej ma pojęcie
Pewnie, że przesada.

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Co do prania pościeli ... może dlatego, że śpię sama ... piorę raz na dwa tygodnie. Niuni napewno bedę częsciej zmieniać i myslę, że nie będzie to zależne, tylko od ilości kurzu, ale także, od tego czy się uleje kruszynce, od tego, czy nie zachlapie czymś, czy tetra wytrzyma itd itd
A także od moich kotów, czy będą się pchały do dzidzi (jak łózio będzie puste ).
Hehe! Ja też się nad tym zastanawiam

Cytat:
Facet powiedział nam że 12-miesięczną ale już wcześniej gdzieś wyczytałam że 2 lata więc musiała Pana w sklepie oświecić Zresztą gdyby coś się działo z wózeczkiem to wiem , że i u producenta bezpośrednio można reklamować i nie ma problemu. Malinko mi też się wydaje że te wersje w kółka są weselsze i gdybym miała sama decydować na pewno bym taki kupiła No ale trudno. Najważniejsze że mój jest seledynowo - czarny czyli taki jaki zawsze chciałam mieć Muszę jeszcze do niego dokupić parasolkę bo akurat w sklepie nie było mojego koloru
Jeśli będę kupować wózek u siebie w mieście, to też będę musiała "oświecić" sprzedawczynię, bo też mi mówiła o rocznej gwarancji, a potem przeczytałam na stronie Tako, że wózki mają 2-letnią. Jednak mam nadzieję, że sprzedawczyni w Bielsku mówiła prawdę, że jeszcze nikt tego wózka nie reklamował.

Cytat:
Mi się podoba ta druga. Jakiś czas temu wypatrzyłam ją na Allegro.

Cytat:
Ladne te koszulki, tylko, ze mi potrzeba cos w sytlu zwyklego T-shirta i czuje, ze ze znalezienem takiej koszulki rozpinanej bede miec problem
U nas rodza czesto w zwyklych T-shirtach (moge tak to odmieniac) , nawet czasem kupuja najtansze, a pozniej je wyrzucaja.
Ale jest jedno "ale", malucha po porodzie trzeba nakarmic i zwykly T-shirt trzeba w tym wypadku zadrzec do gory i lezec z gola , a tego chcialabym uniknac
Wogole belgijki jakies dziwne sa, niektorym laska latem rodzi sie lepiej nago
A poza tym fajnie, bo tu mozna miec dwu czesciowa pizamke, wiec juz po porodzie i prysznicu mozna miec na tylku spodenki
1. Nie znoszę koszul zapinanych na guziki.
2. Tak się odmienia T-shirt.
3. Jak można po porodzie leżeć w spodenkach od piżamy? Przecież trzeba zakładać majtki z podpaską, a w domu robić "senanse" wietrzenia krocza.

Cytat:
Nawet o tym nie pomyślałam, też się zastanawiam czy to nie przesada, ale z drugiej strony swoje łóżko przykrywam narzutą
Ja przykywam narzutą ze względów estetycznych, a nie dlatego, żeby się pościel nie kurzyła.

Cytat:
ja bede prac wszystko

Można mieć jednorazowe, siateczkowe albo bawełniane. Ja nawet teraz wybieram tylko bawełniane, bo koronka gryzie, a stringi przed ciążą zakładałam tylko na specjalne okazje.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 09:37   #178
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
macie zdrowie, tyle pisać
my już po weselu, a nawet po śniadanku, ja jeszcze spałam a mąż robić, jej jaki to cudowny człowiek jest nieoceniony
na weselu było bardzo fajnie, typowo wiejskie weselicho
pojadłam, troszkę się pobawiłam, byłam jedyną ciężarną, więc wyglądałam najładniej ojciec panny młodej mnie wciąż podziwiał, i powtarzał córce że też tak ma zrobić
jeszcze dziś jedziemy na urodziny Męża siostry, no trudno dam radę
potem Wam pokaże zdjęcie z wesela, jak zgram

Nikuś
, cudowne zdjęcia, ja też chcę 3D jak maleństwo trochę podrośnie
powiem Wam że tak naprawdę to poczuję że mam dzidziusia w brzuszku jak zacznie kopać póki co żyję od wizyty do wizyty, i miesiąca nigdy nie wytrzymuje, teraz we wtorek mam wizytę o 12, i żyję póki co tylko właśnie wtorkiem trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze
Mnie tam kopie a też żyje od wizyty do wizyty. Też mam wizytę we wtorek. Zobaczę jak młody ułożony-mama mnie trochę zestresowała, że może pośladkowo ułożony być bo mam bóle w tym samym miejscu co ona jak z siorką w ciąży była.
Stary 2009-06-29, 09:42   #179
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
NIka brzusio cuuuuuuuuudooooownyyyyyyy y!!!!!

21.10.2009r.
Stary 2009-06-29, 09:43   #180
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Od kiedy? Na wszystkich stronach producentów wózków, które przejrzałam, tylko Tako daje 24-miesięczną gwarancję. Reszta 12-miesięczną.
Teutonia ma 3 lata

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Mnie tam kopie a też żyje od wizyty do wizyty. Też mam wizytę we wtorek. Zobaczę jak młody ułożony-mama mnie trochę zestresowała, że może pośladkowo ułożony być bo mam bóle w tym samym miejscu co ona jak z siorką w ciąży była.
Czyli gdzie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości