![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwone korale -prezentują
baaardzo mi się podobają robią wrażenie takich surowych ale własnie w tym ich urok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Bardzo mi się podobają te swarki w Twoim wydaniu. Zdjęcia też super Ci wychodzą.
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chcemy więcej!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Czasami trudno ustosunkować się do swoich pomysłów i o ile na początku jest ok, to w póżniejszej fazie tworzenia pojawiają się wątpliwości. Wtedy jesteście nieocenione, no bo albo się podoba albo sprowadzacie człowieka na ziemię. Dzięki.
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Bardzo, ale to bardzo spodobały mi się Twoje prace. Po pierwsze, super się prezentują, bo zdjęcia są bardzo dobrze zrobione. Obłędnie spodobał mi się ten wisior
Na prawdę wyszedł Ci świetnie a ta ciemna oksyda dodaje mu niezwykłego smaczku. Kolczyki z tego wrzutu też są urocze, jedne i drugie, chociaż kolory w tych "dyndajkach" troszkę "nie moje". Fajnie Ci wychodzą swary w biżu, nie są przesłodzone. Będę zaglądać regularnie ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Agnieszko! Jestem raczej z tych co to mało wierzą w siebie i Twoje słowa to swoista terapia dla mej duszy.
![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
O jaka ja chora byłam!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Witajcie, koleżanki. Czas trochę odkurzyć, wiosna idzie. Poddaję Wam pod ocenę kilka nowości z miedzi.
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Bransoletka ze swarkami i ostatni naszyjnik obłędne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu zrób coś takiego jak ostatni naszyjnik w srebrze, a jak tylko bozia da to od razu go zgarnę Tobie sprzed nosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Witaj. Przyznam, że dopiero teraz trafiłam na Twój wątek, ale to dlatego, że z braku czasu sporadycznie zaglądam na wizaż. Urzekła mnie Twoja biżuteria, szczególnie swarki w spiralnym oplocie, ten komplet i naszyjnik z ostatniego wrzutu. Będę tu zaglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Witaj,
piękne prace bardzo bardzo w moim guście. Najbardziej podobają mi się...chyba wszystkie. Pierwsze i ostatnie może. Piękny kolor miedzi, w jaki sposób taki uzyskujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Dzięki za opinie, koleżanki. No cóż- fajnie się miedzią wywija, ale srebro to srebro... Z drugiej jednak strony większe elementy gdybym miała zrobić ze srebrnego drutu, to pewnie bym nie zrobiła ze względu na koszty.Trochę mam mieszane uczucia co do miedzi. Zrobiłam ostatnio dwa dość pracochłonne i czasochłonne wisiory z miedzi i pereł . No i się lekko załamałam, bo się nie zoksydowało tak jak chciałam. Niestety poodpadała oksyda płatkami i nie wiem co z tym zrobić. Idealna dla mnie jest oksyda w odcieniu grafitowym, ale nie zawsze się to udaje.
A to jeszcze dwa naszyjniki, się gdzieś zapodziały.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Świetne prace!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Ta bransoletka ze Swarovskim jest prześliczna! Wszystkie prace bardzo mi się podobają, ale tę bransę bym podwędziła bez wahania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Wspaniałe prace i z ostatniego i poprzedniego wrzutu. Staranne, przemyślane, oryginalne! Cóż tu mówić - po prostu wspaniałe!
![]() Co do oksydy, to jeśli schodzi płatkami, może przesadziłaś z czasem oksydowania albo stężeniem oksydy. Można wypolerować i spróbować ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() grafitowy kolor oksydy jest ok, ale to cieniutka powłoka i się zetrze, więc jeśli nigdzie nie widać miedzi, to nie jest najlepszy pomysł, bo zetrze się w niekontrolowanych miejscach z poprzedniego wrzutu pierwszy naszyjnik, a potem bransa ze swarkami - zapięcie; chodzi o to, że oczka i zapięcia robione z miedzi trzeba zmłotkować, zachowają wtedy swój kształt i nie będą się rozginać a jeśli chodzi o same prace to wszystko jest OK - podobają mi się Twoje pomysły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Gosieńko to nie chodzi o to, że mi się nie podoba w miedzi bo jest bosko... ale nie mogę sobie nić ukraść dla siebie
![]() ![]() komplet turkusowy boski!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1296086408
cackoooooooooooooooooooo
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Witam! Stęskniłam się za wizażową atmosferą. Trochę rzadziej teraz zaglądam, ponieważ zachęcona Waszymi opiniami wysłałam kilka zgłoszeń do galerii, no i udało się, więc każdą wolną chwilę poświęcam - same wiecie na co. A doba jakaś się taka krótka zrobiła. Głównie teraz "wywijam" miedzią, jakoś ją polubiłam i ona mnie chyba też. Jeśli macie ochotę pooglądać to zapraszam. Pozdrawiam wszystkie "wizażoholiczki".
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
No.. oksyduję oczywiście
![]()
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
O, czym to tak oksydujesz? Oksydą do srebra? Nie widziałem jeszcze takich efektów.
![]() Czytałem że Ci czarne płaty odchodzą? Też miałem takie doświadczenia z miedzią jak roztwór był zbyt stężony. Wytrawić możesz w elektrolicie (kwas solny 30%) albo gotować w kwasku cytrynowym? Lub kupić coś bezpieczniejszego (dziewczyny tu w wątku o lutowaniu chyba o tym pisały). Poniżej można kupić różne kwasy. http://www.maski.pl/index.php?option...&id=1&Itemid=3
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
O jak pięknie, a ja właśnie wczoraj się zastanawiałam gdzie zniknęłaś
![]()
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Kageki, dzięki za namiary stronki, ale czuję, że jedyny kwas z jakim mogę mieć ewentualny kontakt, to - cytrynowy. Straszny ze mnie "trzepok", pewnie od razu krzywdę bym sobie zrobiła. Powiem Ci, że nie zawsze duże stężenie oksydy kończy się odłażącymi płatkami. Czasami miedź zoksyduje się na super grafitowy odcień i nawet niezle trzyma, bo jak chcę przetrzeć i pokazac trochę miedzi to się muszę namęczyć. Niemniej jednak chodzi o usunięcie z powierzchni metalu zatłuszczeń i innego rodzaju rzeczy, które uniemożliwiają równomierne działanie oksydy. Czasami wkładam miedź w płyn do czyszczenia
srebra i trochę jest lepiej. Kathinna - jestem, jestem... Jak ktoś tu raz wszedł to wiesz, że nie tak łatwo się "odwizażować". Dzięki za odwiedziny.
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak to robisz- pomimo tego, że miedziane elementy, które wykonujesz, wyglądają dość ciężko to w połączeniu z kamykami i swarkami wygląda niezwykle leciutko- bardzo mi się podoba ten efekt
![]() ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Bransoletka z pastelowymi monetami oraz pierwszy komplecik zdecydowanie najbardziej mi się podobaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
No, no... ładne! Szczególnie pierwsze dwie prace wpadły mi w oko, komplecik z lawą też jest świetny, piękny kwiatek druciany, tylko wykończenie dołu kolczyków z lawą bym zmieniła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.