![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cześć dziewczynki, właśnie skończyłam Was nadrabiać, tyle brzuszków się naoglądałam, są śliczne każde inne i urocze ![]() Co do prasowania to ja również nie cierpię. Moja siostra pamiętam że prasowała przy obojga dzieciach ale ja raczej nie dam rady. No i nie wiem jak to jest z tą suszarką bo kiedyś się skusiłam(ja mam taką razem pralka z suszarką) i ciuchy były w miarę suche, bardzo gorące i ....jeszcze bardziej pogniecione ![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2010-05-29 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest jeszcze jedna opcja ....możesz iść na chorobowe- jeśli masz 104składki i w roku 2008 39 składki to zapłacą ci.... albo jeśli nie to nie(mnie nie zapłacili właśnie przez 2008 - miałam mniej- ale zdrówko juniora bylo ważniejsze niz kasa) Ja jestem 36tc i nie wyobrazam sobie latac z tym brzuchem w pracy- jakiejkolwiek....ale kazdy znosi to inaczej...
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my jesteśmy po obiadku i za godzinkę lecę do pracy. Strasznie się objadłam i jeszcze chwilkę sobie poleżę ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2010-05-29 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja w poniedziałek mam już drugą rocznicę ślubu ![]() mój tż cały weekend ma nadgodziny,ale na szczęście poniedziałek mamy wolny oboje,więc na pewno spędzimy ten dzień milutko ![]() życzę miłego weekendu.ja lecę robić gołąbki,bo mój tż sobie zażyczył.ach czego się nie robi z miłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ważne kiedy rodzisz, ważne kiedy idziesz na chorobowe- jesli w 2010- to relevant tax year to 2008 jesli chodzi o chorobowe - jedyne co mósisz mieć to zaświadczenie od lekarza- jeśli chodzi o powód-nikt tego nie bedzie sprawdzał.... a pod koniec ciąży ...byle co jest powodem do zwolnienia.... Ja miałam skok ciśnienia i krwotok z nosa- typowo z przemęczenia, miałam wtedy sytraszny zapierdziel, gp odesłała mnie do szpitala... i tam pani doktor jak zapytała co robię a ja odpowiedziałam że studiuje dziennie 5 dni w tygodniu, i że pracuję 15-25 godzin w wieczory i caly weekend to się za głowe złapała....i powiedziała Dość!- a to było chyba 22tc....także nie martw sie ... ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Gołąbki.....kobieto ale mi smaka narobiłaś...ojej jak dawno nie jadłam gołąbków ![]() ![]() narzeczona kuzyna z Belgii która ma termin tydzień przede mną, właśnie mi pisała spanikowana że ma już 2cm rozwarcia i że lekarz jej kazał szybko się spakować- bo na jego oko przed poniedziałkiem 7mego urodzi..... biedna spanikowana jest na maksa....mimo że już dawno spisała zgode na epidural, to mimo wszystko mówi że po prostu myślała że jeszcze ma tyyyyylllle czasu a tu nagle taki myk..... Tym kobietom to nikt nie dogodzi ![]()
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marlenko, mnie też będzie brzusia brakowało, ale już nie umiem sie doczekać Filusia i wolę Go na zewnątrz ![]() Gosieńko dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moniczko kochana nie zamartwiaj się, na pewno prace znajdziesz, jestes mądrą dziewczynką ![]() Kasieńko tylko wolno sobie wex ten spacerek ![]() Oluś to szybko zaczął Ci sie brzuś obniżać, ja tez mam jakoś niżej, albo mi sie wydaje ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-29 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Jasiulka witaj z nami kochana
![]() ![]() ![]() Karolinko dziękuje za slowa otuchy i iware we mnie mimo, ze tak narawde mnie nie znasz ![]() ![]() wanienka fajna ![]() jej wiecie co nie mge uwierzyc ze wy juz jestescie coraz blizej porodu?? a dopiero co oczekiwalysmy na kolejne dwie kreseczki ![]() ![]() ja aly czas sie ucze.. z reszta tz znowu pewnie bedzie do pozna w pracy potem wroci zmeczny wiec posiwecam czas na nauke
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki....
Dziękuję jeszcze raz she za dpowiedź.Trochę się podłamałam bo składek za 2008 rok napewno nie mam 39 bo zaczęłam pracę w połowie czerwca 2008. Nie wiem czy wszystko zrozumiałam z tego linka. Przejdę się do citizens information. Jak nie będę mieć płatnego chorobowego to będę musiała iść wcześniej na macierzyńskie bo z pieniążkami nie damy rady bo tak jak już wcześniej wspominałam tż pracuje na pół etatu. O matko ale mam doła. Wiem ze nie wszystko kręci się wokół pieniędzy ale jak są to wiadomo że jest lepie No nic .....ważne żeby dzidzia była zdrowa ![]() dobrej nocki życzę papa |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Cześć moje kochane dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj pierwsza ![]() ![]() Dzisiejsza nocka nawet spokojna, oczywiście wc musiałam zaliczyć 3 razy, ale potem od razu zasypiałam... a dzisiaj za oknem mamy znowu piękny, słoneczny dzień.. zapewne będzie długi spacerek.. jasiulek - Witaj wśród nas, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, życzę szybkiego zafasolkowania ![]() Latkoo - łobuzie, miałaś odpoczywać ![]() ![]() ![]() Karolinko - kochanego masz mężusia, tak bardzo się o Was troszczy.. a Twój brzusio, to naprawdę jest śliczniutki, widać, że mieszka tam duży chłopczyk ![]() ![]() ![]() Tyle wczoraj napisałyście, że nie wiem juz co komu napisać.. przepraszam... ![]() ![]()
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wanienki to też mi się podoba (znajomi mieli) i z tego co kojarzę, to ona taka głębsza jest, że potem jak dzicko większe też fajnie może się w niej pluskać... tylko ja mam trochę daleko do ikei. A za mną paskudna noc...mało co spałam... najpierw było mi niedobrze, potem bolał mnie brzuch, później doszło bieganie do wc, a na koniec rano puściam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje kochane za troskę, u mnie dobrze, już mam CHYBA wszystko zakupione, czekam aż pościel przyjdzie, ale już zamówiona, czekam też na drugą koszule też zakupiona i wysłana, proszek jeszcze wczoraj kupiliśmy będe jakoś w tym tygodniu prała. Kupiłam wczoraj podgrzewacz (tzn. moja mama powiedziała że jak będe to żebym kupiła a ona odda pieniądze, i to będzie prezent na dzień dziecka) Witaj Jasiulku Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, trzymam kciuki żebyś jak naszybciej zafasolkowała. No i mam nadzieje że bedzie Ci moło u nas. Kochane czekam aż dojdzie mi ten kosz wiklinowy dla synusia i ta dziewczyna gratis dorzuciła wanienkę używaną , tyle że ja już mam, więc jeśli któraś była by zainteresowana to mogę przesłać ta wanienkę i jedyny koszt to tylko za wysyłkę. Mam do was jeszcze pytanie, czy takie rzeczy jak kocyki, poszewki od pościeli, prześcieradła pierzecie tzn. nowe przed założeniem? Bo nie wiem czy muszę to też brać Ja narazie wiem że pieluszki tetrowe i flanelowe wypiorę bo w szpitalu jak tylko urodzę to kładą mi dzidziulkę na brzuszku i przykrywają pieluszkami, więc myślę że lepiej żeby one były czyściutki i przeprasowane żeby zaraz po brzuszku dziecko miało w miarę sterylne warunki ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Sklerozę mam masakryczną ehhh... Mam jeszcze do was pytanie, czy też tak macie czasami że dzidzia się tak ułoży i na nwerw wam naciska? Bo ja mam tak od wczoraj że prawie nie mogę stanąć na lewą nogę, staram się stanąć na nią i ona się sama ugina, i strasznie mnie boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki,
Wybaczcie ze wczoraj tak zniknelam, ale pojechalismy z tz-em na zakupy, potem mala przekaska i drzemka no i jak wstalismy to trzeba bylo sie juz szykowac do wyjscia. Kolacja byla bardzo fajna, bylo nas 20 osob. Fajnie bo niektorych nie widzalam od tego wesela w sylwestra. Jedzenie bylo pyszne no i na koniec byl toast. Jeden z chlopakow powiedzial tylko pare slow ze wiemy co go teraz czeka i bedziemy z nim i ze moze na nas liczyc. Troszke sie wzruszylam. Pozniej pojechalam sobie do domku a tz zostal z chlopakami i poszli na jakas imprezke. No i o 4 nad ranem tz wrocil caly zaplakany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Nasza nocka nawet udana ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko mnie czasami uciska Filuś, że boli jak szlag, ostatnio na kibelku jak siedziałam, to mnie tak zabolało tuż nad dupką,że noga od razu jak kłoda i nie umiałam się ruszyć ![]() ![]() Kochana ja nie piorę kocyka, nawet nie piorę tych ciuszków nówek, które były szczelnie zapakowane w woreczki, wypiorę te używane co dostałam i te z tej paki co na allegro kupiłam, no i pieluszki tez wypiorę, wczoraj zamówiłam 10 szt i 6 śliniaczków. Pościeli nie będe prać, ale prześcieradełka tak. Ja już też mam chyba wszystko oprócz koszul! Ale w sobotę pojedziemy na targ, to sobie kupię i jakis szlafroczek cienki. Powiem Wam, ze torby mam prawie spakowane ![]() ![]() ![]() Kasieńko biedny TZ ehhh to musi być dla niego potworne doświadczenie, dla Ciebie z resztą też ![]() Marlenko, mówię Ci ciężko jak nie wiem z tym bębenkiem ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę i od razu pisz !!! Kasieńko miłego spacerku i super, ze nocka udana ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-30 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
Kurde
![]() ![]() Śniło mi się dziś 2 razy że rodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie brzuchatki, mamusie, i staraczki
![]() My mamy dziś przepiękny dzień....i że bardzo dobrze się czuję to poszłyśmy z psiapsiułą na spacerek, zakupki i lunchyk.... Oczywiście nie mogłam się opanować : http://www.clothingattesco.com/boys/.../invt/kl014210 takie słodkie - a do tego nie z żadnego szorstkiego materiału tylko z mięciuteńkiej bawełny...zapłaciłam 8,5 E więc żadna fortuna.... Kupiłam też herbatkę z liści malin- w litwińskim sklepie, i nie zobaczyłam że ona nie jest w torebkach.....dobrze że mam takie sitko do parzenia, bo ta herbata ma taką flufiastą , wełniastą konsystencje... Teraz sobie troszke odpoczywam.... Kasia _Dublin- najlepszy przyjaciel mojego męża zmarł w wypadku samochodowym....wiem że dalej go to boli...i zawsze będzie....jedyne co możesz zrobić to być przy nim....ale jednocześnie dbać o to żeby curunia nie ucierpiała na twoim złym samopoczuciu... Kasikzaki- kochana absolutnie nie denerwuj się o pieniążki...jeżeli masz męża pracującego na pół etatu, to nawet jesli nie dostaniesz chorobowego, to na podstawie dochodów możecie dostać inny czasowy zasiłek.... mało tego jeśli twój tż zarabia mniej jak chyba 330E tygodniowo to przez cały maciezyński możesz , a nawet na pewno dostaniesz dodatek .... pamiętaj że oni tutaj rodziny samej nie zostawią...... U mnie jest tak że mąż ma cały etat, i do tego zarabia więcej niż minimalna- więc kryterium dochodu przekroczyliśmy...dlatego nie dostałam żadnego innego zasiłku... Carol fajna wanienka, myśmy kupili taką http://www.mothercare.com/Please-Loo...36031&mcb=core ale myślę że szybciutko będzie mała.... ale kuba bedzie miał łazienkę z wanną dla niego (w tym domku który wynajmujemy są dwie łazienki i wc na dole- głupota!!!Kto to bedzie sprzątał .....Ja ![]() Nic kobitki ....spadam...dokończe magiel towarzyski ..kocham ich..... a potem wracam do pisania! Buziolki od Olki ![]()
Jestem nie poprawnym dysortografem..proszę wybaczać wszelkie błędy Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-05-30 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Linka mi sie imię Michałek bardzo podoba.
Carol ja tez mam torbe spakowaną, ale i tak ja pewnie bedę jescze kilka razy przepakowywać.Muszę jeszce tam wpakować pieluszki, ciuszki dla małej, ale najpierw musze je wyprac.No i dzisiaj widziałam w ofercie Biedronki, że bedą mieli fajne torby za 20 zł od 14 czerwca i tak sopbie myślę, ze kupię i się do niej spakuję, bo ta moja już taka stara i brzydka ![]() Co do Loveli z biedronki to tez kupiłam proszki do bialego i koloru.Teraz nic tylko prać. No i super ta wanienka!Fajne te dno antyposlizgowe.Będę musiała tez chyba kogoś do ikei wysłac ![]() Kasiu wierze, że wam cięzko i na prawde nie wiem, jak cie pocieszyć.Bedę trzymac kciuki zeby sie wszystko temu chłopakowi ułożyło jak najlepiej. Fajnie maja rodzice twojego tż.Wy tez pewnie bedziecie z tego mieszkanka korzystac, co?Super sprawa!
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Całe dzieciństwo wołaliśmy na niego Misiu! A torbę pakuj, pakuj.... lepiej teraz póki masz czas i nie panikujesz....bo w dzien porodu zapomnisz połowe rzeczy.... ja trzymałam się ściśle tej listy ze szpitala i tyle....
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Jasiulek, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! i powodzenia w starankach
dziewczynki, przepraszam, że ostatnio trochę olewam wizaż. ale naprawdę, raz że czasu nie ma, a dwa znowu wczoraj się posprzeczałam z TŻ-tem, i znowu jest mi głupio i wstyd, on mówi że to rozumie, że to hormony a nie ja, ale naprawdę głupio mi. byliśmy na grilu ze znajomymi i mu wygarniałam po tym grillu że się w ogóle mną nie zajmował i stał przy tym żarciu ciągle, tak jakby musiał się mną opiekować ciągle! wyobrażacie sobie? czy wy też macie do swoich takie chore pretensje? ja już czasami sama z sobą nie wytrzymuję i wkurza mnie to że nie potrafię się opanować i kontrolować tych pieprzonych hormonów, bo przecież normalnie się tak nie zachowuję ![]() Linka, mi się podoba imię Michał, jest takie bezpretensjonalne, podoba mi się tez bardzo Maciuś, mój brat tak ma i miałam też takiego ucznia Maciusia i był takim ślicznym malutkim blondynkiem z odstającymi uszkami, wyglądał cudnie ![]() She, te rzeczy w tesco bardzo mi się podobają i kupiłam wczoraj ręczniczek z disneya, z tą samą postacią co ty masz komplecik!, zrobię potem zdjęcie, ale to jest chyba maleństwo kangurzycy tak?? Carol, ja jak wstaję w nocy do sikania, to najpierw na bok się muszę przewrócić a potem powoli jak stara babka wstać opierając się ręką o stolik, bo mnie bardzo boli krzyż, i kuśtykam tak do samego kibelka, wczoraj w ogóle też mnie tak w nocy głowa bolała że szok, musiałam okna pootwierać, bo spać nie mogłam. jestem już ociężała, chyba w ostatnich 2 tygodniach sporo przytyłam. a takie chudzielce jak my to od razu chyba czują różnicę... Kasiu, to bardzo przykre, że ten wasz przyjaciel tak cierpi, wyobrażam sobie jak musiało ci być przykro wczoraj, czasami życie jest takie niesprawiedliwe i często jest tak, że złego diabli nie wezmą, a takich naprawdę fajnych ludzi takie nieszczęścia najgorsze spotykają. Chyba wszystkie czasami myślimy o tym, ile mamy szczęścia, i jednocześnie jak bardzo ulotne jest to szczęście. ja teraz w ciąży to się strasznie zamartwiam, żeby nic się złego nie wydarzyło, czasami mnie nachodzą np. takie myśli co bym zrobiła sama z dzieciątkiem jakby coś się stało mężowi, to mnie strasznie męczy. słuchajcie, ja to chyba wszystko będę raczej prać, jakoś tak mam, że nowe rzeczy zazwyczaj piorę. a jeśli chodzi o torbę, to dla mnie na razie jest to abstrakcja, jak ja to wszystko spakuję! no i nie mam jeszcze żadnej koszulki! aha, jutro idę na glukozę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
wklejam fotkę tego ręczniczka i gatek które kupiłam, moja kicia koniecznie chciała zapozowac przy gatkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to szczerze mówiąc powinnam się już troszkę opanować z tym kupowaniem...bo to sie niebezpieczne robi..... mały ma już duuuzo rzeczy...tak m sie wydaje... ale jak sie wprowadzimy teraz to je sobie musze posegregować rozmiarami...i zobaczycc co i jak.... Mialam sie zabrac za prace....i jak zwykle robie wszystko poza tym.... A mały tak się rozpycha- już czuć że biedny nie ma miejsca, jak wypchnie noge, to mam wrazenie jakby ten brzuch miał zaraz pęknąć... proszę go więc cały czas zeby poczekał jeszcze tyko pare dni..i moze wychodzić....
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Witam,czy moge do was dołaczyc?Tp wg @ mam na 27.01.2011
#172 |
Raczkowanie
|
Chyba jestem jedyna obecna w tej chwili żeby cie powitać
Więc WITAMY!!! Ogromniaste Gratulacje ![]() ![]() ![]() napisz jeszcze swoje imię i wiek a Kasia_Dublin dopisze cię do listy... Forum jest bardzo aktywne w tygodniu i dość cicho tu w weekendy. Ja jestem na liście nastepna do rozpakowania ![]()
#173 |
Zadomowienie
|
No i zlecial caly dzien nawet nie wiem kiedy. Dzieki skarby za mile slowa, jestescie przekochane. Tz wstal, nie pamieta wczorajszej nocy a ja nie chce nawet mu wspominac o tym ze plakal. Wiem ze sie strasznie martwi i jestem z nim. Dzisiaj tez mial odskocznie bo jak wstal to tez przyszedl do swoich rodzicow i tak bylo wesolo bo kazdy sie zjechal i sobie siedzielismy w ogrodzie wszyscy bo pogoda byla naprawde superowa. Potem popracowalismy sobie w ogrodku, to tez zawsze poprawia nastroj. Ja juz zacieram raczki bo nam rosna juz truskawki i maliny wiec tylko czekac az dojrzeja i bedziemy sie zajadac
![]() Latko ja mam tak samo z tym nerwem i to juz od ponad miesiaca. Czesem cala ta noga boli i jest zdretwiala a czasem tak jak mowisz stane na niej i nagle trace rownowage przez ten bol. Moja mama tez tak miala jak byla w ciazy. Gosiu tak kozystamy sobie ![]() ![]() metropolitan wspolczuje tych hustawek nastrojow. Ja na szczescie jestem w czasie ciazy dziwnie spokojna. Nie unosze sie, jakos latwiej mi cos olac. Kochana jesli tz cie rozumie to niczym sie nie martw. Nikt nie powiedzial ze bedzie latwo. Juz niedlugo rozwiazanie ![]() Linka Michalek to sliczne imie, mnie zawsze sie podobalo. Mam sasiada i przyjaciela Michala i nawet jak bylisy nastolatkami to czesto mowilismy na niego Michas ![]() Jasiulek rowniez zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i czekam na wiesci o dwoch kreseczkach ![]() Kasikzaki tak jak she mowi jesli braknie wam pieniazkow to social was na lodzie nie zostawi. Ja sama bede sie starala o ta doplate do macierzynskiego bo tz ma wlasna firme i tak naprawde oficjalne zarobki na tydzien ma 300 euro ale jak to z tymi firmami bywa czasem jest wiecej a czasem mniej. Musisz sie podowiadywac i na pewno znajdzie sie jakies rozwiazanie Riana witaj i gratuluje fasolki!! Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-05-30 o 20:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Riana, gratulacje i witaj na wąteczku ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- w ogóle tak zczaiłam sobie listę i dopiero teraz zauważyłam ile bejbików nam się urodzi w tych miesiącach: lipiec, październik i styczeń!!!!! ale będzie foteczek do wklejania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
kurcze dziewczynki ach te hormony
![]() dzisiaj mamy rocznicę ślubu,a się do siebie nie odzywamy ![]() wczoraj cały wieczór przepłakałam... ![]() no,ale mam nadzieję,że się ułoży rano jak tż wstanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uciekam zaraz na glukozę...fuj.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Cześć moje słoneczka
![]() Nie wiem jak to się stało, wczoraj wieczorkiem do Was pisałam i nie ma posta, wcięło go.. ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj słoneczko było, ale się zmyło.. całe szczęście jeszcze zdążyliśmy skorzystać z promyków ![]() ![]() Dzisiejsza nocka nawet, nawet... wstawałam chyba z pięć razy siusiu, ale udawało się zasnąć.. brzuszek rośnie, maleństwo szaleje.. wczoraj miałam dzień na jedzonko.. nie mogłam się najeść... aż Tż się ze mnie śmiał.. zresztą ostatnio zdecydowanie wiecej jem, anizeli ostatnimi czasy.. wczoraj mi powiedziałam , że nie miałam takiego brzuszka jak odjezdzałam z wiki do porodu, jak mam teraz ( rodziłam w 35 tyg. a byłam naprawdę szczuplutka.. ale przytyłam przez ciazę malusio).. nio.. Metropolitan.. ja też mam takie ataki.. barrrrdzo zadko ale są.. tż spokojnie a ja wrednie mu coś odpowiem.. ![]() ![]() Pandziołka, trzymam kciukasy, żeby Wam się ułożyło ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu Trzymaj się kochana!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Metropolitan weź cytrynkę ![]()
#178 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
![]() Ja dzisiejsza noc zaliczam do fatalnych, miałam takie rewolucje w jelitach, ze myślałam, ze mnie poskręca, a jak szłam do wc, to tylko sobie siedziałam, znowu zaparcia sie odezwały i to mega zaparcia, a jak wziełam laktulozę to wzdęcia podwójne po prostu, ehhh ale już 34 tc wię c niedaleko ![]() Karolinko ja Ci powiem, ze tak jak Kasia jestem spokojniejsza i tak nie wybucham jak zawsze, nie krzyczę, Ola teraz nawet mnie uspokaja jak lekko głos podniosę, a kiedys to w takich sytuacjach bym wrzeszczała ![]() ![]() ![]() Piękne zakupki kochana! My mamy wojne w domu, męzus skręca szafy, przemeblowuje, nie wiem nawet gdzie mam gacie ![]() ![]() ![]() Nie jedz nic kochana, to zafałszuje wynik!!! i smacznej glukozki ![]() Kasieńko wspólczuje z powodu nogi)Karolinko Tobie też) to pewnie nerw kulszowy ![]() ![]() Kasieńki, super, ze niedziela taka udana, zarówno u jednej jak i u drugiej Kasi ![]() Riana no witaj u nas, gratulacje wielkie, rośnijcie zdrowo, mam nadzieję, ze bedzie Ci u nas tak wspaniale jak jest każdej z nas ![]() Gosieńko nie wiem czy były inne kolorki, nie pytałam meżusia ![]() ![]() Linka co do imienia, będe szczera, mój ex ma tak na imię i ja mam awersje to niego, wybacz szczerość, al enie umiem ściemniać ![]() Oluś piękny ten komplecik, w ogóle uwielbiam rzeczy z Tesco ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-05-31 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki....
Po raz pierwszy od kąd jestem w ciąży nie przespałam w nocy ani chwilki.... nie wiem czemu ![]() Ale zauważyłam że mi brzusio znów opadł... czyżby termin powoli się zbliżał...? Kupiłam wczoraj herbate z Liści Malin- mam nadzieje pić ją raz dziennie, podobno bardzo dobrze wpływa na kondycję wszystkiego tam w dole.... dziewczynki - nerwuski - to normalne że hormony wam buzują i czasem macie takie nerwy.... najtrudniejsze macie za sobą bo zdajecie sobie z tego sprawe.... myslę że każdy TZ jak dostanie dobry obiadek, albo deserek(najlepiej dwa naraz) a do tego takiego namietnego buziaka.... to zmięknie jak czekoladka w słońcu (widać kto tu jest na diecie i o czym marzy po nocach ![]() No nic...idziemy nakarmić głodomora....bo ostatnio jak wstaje to mi kiszki marsza grają...ten mały ssak juz ze mnie wszystko wysysa- nie dziwota że taki "okazały" Miłego dnia wszystkim ![]() Gdybym nie zaglądał pare dni to nie miejcie za złe- po pierwsze mamunia dziś przyjezdza, po drugie dziś odbieramy klucze do nowego mieszkania- wiec przełączenie netu tez pewnie bedzie sie wiązało z odcięciem na jakiś czas ![]()
#180 |
Rozeznanie
|
Karolinko kochanie współczuję tej fatalnej nocki.. ja ostatnio też zmagałam się z mega zaparciami... nie byłam nawet 3 dni na wc.. to było straszne!!!!!!!! nie pomagało nic... ani suszone owoce, picie wody na czczo.. ale jak bylismy u rodziców Tz to teściowa dała mi kefir.. najadłam sie suszonych owoców, na to kefir.. i trochę ruszyło.. od tego czasu na noc jak ide spać to wypijam szklanke naturalnego kefiru i rano jak wstaję na czczo... mi pomaga.. Tylko nie wiem kochana czy Ty mozesz kefir ?
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- She oo - to życzę przyjemnych chwil z rodzinką ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.