![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: matura 2010 z matematyką ;/
Cytat:
poza tym powiem Wam, ze jakby czlowiek pogdybal co mu do czego z tego co sie uczy jest potrzebne to by wyszlo ze wlasciwie prawie nic do niczego. a inteligencja polega na tym, ze czlowiek orientuje sie chociaz srednio w kazdej dziedzinie.
![]() |
![]() |
#152 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Ja się dowiedziałam,że na 100% będę pisała maturę z matmy w 2klasie. A więc miałam 2lata na naukę. Mojej nauczycielki więcej nie było niż była, a jak już była to nie rozumiałam NIC z tego co ona mówi. Zadania rozwiązywała sama, tłumacząc co pisze w takim tempie, że nie wyrabiałam z przepisywaniem a co dopiero z analizowaniem tego co tłumaczy. Orłem z matematyki nigdy nie byłam, zwłaszcza z geometrii więc wiedziałam ,że zadań otwartych z geometrii nie rozwiążę na pewno i podeszłam do tej matury na zupełnym luzie. Za naukę wzięłam się w 4klasie. wiedziałam,że i tak nie opanuję wszystkiego bo dla mnie to było fizycznie nie możliwe. Zero stresu, co ma być to będzie i mimo,że zadań z geometrii nie rozwiązałam z zadań zamkniętych miałam 23 zaznaczone poprawnie. Więc jak widać głąb z matmy, z ogromnymi zaległościami też może zdać i to powyżej 60%. Trzeba tylko podejść do tego ze spokojem i się nie blokować.
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Ja też zawaliłam matme. 28 % więc także brak mi 1pkt.
Ale, tuż po maturze, sprawdzalam wyniki na internecie i tak mniej wiecej wychodziło mi że z samych zadań zamkniętych bedzie z 40%. Także dziś wysłałam fax z odwołaniem do OKE i czekam na odpowiedź, na jaki termin mam się wstawić w Poznaniu (jestem ze Szczecina, to trochę drogi mam :/). Ale jedyna możliwość jaka mi świta, to może coś źle zaznaczyłam na karcie odpowiedzi ale nie wydaje mi się... ![]() Hmmm, jakby udało mi się znaleźć błąd i zdobyć ten jeden punkcik... ![]() Ehhh zobaczymy ![]()
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
http://grono.net/matura2010/topic/19...lad-do-matury/ poczytajcie sobie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak na serio to radzę Wam dziewczyny te które nie zdały poimprezować sobie jeszcze przez te weekend, obejrzeć jakiś film czy pójść do kina, a w niedzielę wieczorem wyznaczyć sobie plan działania, ile dni do poprawki, w jakich godzinach się uczyć, jakiego materiału i lecicie z tym koksem. Regularność w matmie to podstawa tak samo jak i w językach obcych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
mało dokładna jesteś. pisałam już że to była hiperbola. przesadnia. zirytowało mnie to że każdy chwali polski a matmę miesza z błotem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skąd w ludziach tyle chęci do nadinterpretowania? ![]()
La dolce vita! ![]() Edytowane przez ejMala Czas edycji: 2010-07-02 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
na przekór do celu
|
Tak. Więc nie przypisuj mi słów których nie użyłam. Język polski trzeba znać, tak samo jak matematykę!
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Ależ prawda
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z dziennych na zaoczne to łaski nie robią ![]()
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie było dokładnie to samo. Co prawda nauczyciel był na lekcjach, tłumaczył.. ale dla siebie. Gdy po kolejnej niezrozumianej lekcji szlismy do nauczyciela cała klasą (żeby nie było że tylko ja nie zrozumiałam materiału) żeby powtórzył, kwitował to stwierdzeniam: przeciez to tłumaczyłam wam! Czego Wy nie rozumiecie?! To jest banalne! I leciał dalej z materiałem, byle tylko program zrealizować nie patrząc na to czy ktoś cos załapał. Moja piętą achillesową były właśnie logarytmy i funkcje. Z tym miałam największy problem. A z racji tego, że nauczyciel był jaki był wzięłam sprawy w swoje ręce. Miesiąc przed maturą zasiadłam z najlepszą matematyczka w klasie i poprzerabiałyśmy nie zadania z książki ale arkusze maturalne. I te próbne które pisaliśmy wcześniej (pierwszej próbnej nie zdałam, z drugiej miałam32% - szaleństwo) oraz wszystkie które nam wpadły w ręce. Kumpela wszystko tłumaczyła mi łopatologicznie - dosłownie. Aż wstyd mi jak o tym teraz myślę. Do matury podeszłam także na luzie - zdam to będzie super, nie zdam - nie załamie się świat. Rodzice byli tego samego zdania. Zero stresu. Po otwarciu arkusza na maturze oniemiałam - 80% zadań zamkniętych to było to co przerabiałam z koleżanką, tylko dane były pozmienianie ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, że dziewuszki trzymajcie się dzielnie, wierzę w Was! Popracujecie przez te 2 miesiące maturkę w sierpniu zdanie co najmniej na 60%!! ![]()
złe wolą bawić się z nami, pod sukienkami nie noszą majtek zdobią swe ciało tatuażami. Grzeczne dziewczyny słuchają radia kochają słodką muzykę, złe wolą słuchać starych winyli rock&roll zmarnował im życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie twierdzi, że nie trzeba znać, a przed paroma dniami twierdziła, że ''w życiu ZUPEŁNIE do niczego nie jest potrzebna" ważna część matematyki ![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
hm, gdybyś nie zdała przynajmniej dwóch egzaminów (tzn. musiałabyś poprawiać maturę za rok), to wtedy faktycznie - można by powiedzieć, że jesteś w czarnej d.
![]() ![]() ![]() a nawet rok przerwy nie jest tragedią - znam osoby, które nawet jeśli zdały maturę to decydowały się na poprawienie wyniku za rok - a w tym czasie chodziły do pracy, zdawały prawko jazdy itp. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ![]() i radzę podchodzić do kwestii niezdawania egzaminów bardziej na luzie - inaczej dostaniesz zawału z nerwów na studiach ;] a nie daj Boże będziesz musiała się pożegnać ze studiami, bo (przynajmniej u mnie) są tylko 2 poprawki. A często zdawalność zależy od humoru prowadzącego.
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Każdy pisze i mówi o humorkach prowadzących i aż zaczynam się stresować
![]()
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio na egzaminie nasz wykładowca chodził po sali i raczył nas komentarzami w stylu ''nie piszcie tyle, i tak nie zdacie'', i tak dalej ![]() jeden z prowadzących chyba mnie lubi ![]() grunt to mieć wszystko w d. i robić swoje ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-02 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co ma Twoja mało sensowna hiperbola do jakiejkolwiek dokładności, chociaż ja w Twojej wypowiedzi hiperbolizacji nie zauważyłam, chyba,że chodzi o ta matematyczną hiperbolę ;] to rozumiem. Widać powstała ostra dyskusja na temat tego co jest ważniejsze: polski czy matematyka. Obydwa te przedmioty są ważne, z tym ,że matematyka powinna być na poziomie podstawowym. Bo kto za 10lat będzie korzystał z funkcji w normalnym życiu. Ktoś wiąże przyszłość z matematyką, niech się uczy na studiach tych wszystkich tak naprawdę zbędnych w normalnym życiu obliczeń.
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skarfejs - ale to był poziom podstawowy przecież ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-02 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A matematyka na maturze jest na poziomie podstawowym, nie ma nic z rozszerzonego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Po pierwsze, jak to poprawka w sierpniu? Jest coś takiego, ktoś to sprawdził? Bo coś mi się nie wydaje, żeby można było tak sobie poprawić maturę w sierpniu i iść na studia od października, przecież wtedy fakt niezdania matury byłby wogóle niczym i o niczym nie przesądzał.... ![]() Po drugie, dziewczyny, chcecie to krzyczcie, ale ta matura była absolutnie łatwa i banalna, wręcz obrażała swoim poziomem. ![]() Nie jestem żadnym umysłem matematycznym, chodziłam do LO, do klasy o profilu humanistycznym, matmy mieliśmy mało i na niskim poziomie, na półrocze większość osób miała oceny niedostatecze, ale WSZYSCY zdali, a mnie udało się osiągnąć wynik 82% (który mnie zaskoczył ![]() Aha, i jeszcze coś. Dobry humanista powinien umieć liczyć.-nieśmiertelny argument mojej wychowawczyni na protesty o treści: Ależ my jesteśmy humanistami. Edytowane przez No air Czas edycji: 2010-07-02 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
maszyna, nie człowiek
|
Jesli sie nie zdalo z jednego przedmiotu, mozna go poprawic w sierpniu.
A nie oszukujmy sie, na czesci slabszych uczelni czesta sa wtedy jeszze miejsca na mniej obleganych kierunkach...
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#180 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.