|
|
#151 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: 20 latki - o czym? o zyciu! o nas i wokol nas!
Nolqa, a co chcialabys studiowac? Bo moze kwestia kierunku podpowie Ci najlepsza dla Ciebie uczelnie
![]() Mnie w nocy prawie wykonczyl upal..Mam pokoj na poludnie, zaraz pod dachem. W ciagu dnia tak mi sie nagrzal, ze choc w nocy bylo znosnie, to na pewno nie na tyle, by normalnie spac... Pospalam niecale trzy godziny, potem strasznie sie meczylam i usnelam znow kolo 5tej
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do moich studiow to mam dwie opcje: 1) studiowac tutaj wieczorowo i znalezc sobie prace. Mieszkalabym ciagle z rodzicami, musialabym sie posrac zeby to wszystko polaczyc po wygladaloby to tak, ze codziennie praca od 8 do 17 od pon do piatku i potem uczelnia od 18 do 21:30 trzy lub ctery razy w tygodniu no i weekend'y wolne. A studiowalabym na baaardzo dobrzej uczelni ekonomie i zarzadzaja a potem jako mgr to wybralabym komunikacje poniewaz w przyszlosci chcialabym miec kontakt z ludzmi, duzo podrozowac i pracowac najlepiej w jakiejs gazecie ![]() 2) studia w Krk jako pierwszy kierunek to zarzadzanie i komunikacja spoleczna i od drugiego roku mialabym zamiar robic italianistyke zaocznie. Utrzymywaliby mnie rodzice, musialabym cos wynajac, zaczac wszystko od nowa (moje rodzinne miasto jest ok 250 km od Krk)... Wiem, ze ciezko byloby uczyc sie ekonomii po polsku, ale po prostu ciagnie mnie do kraju Chociaz jak pomysle racjonalnie to chyba tutaj mam lepsze szanse na przyszlosc, ale mimo to nie czuje sie tutaj zbyt dobrze...Oj kurde ale poemat napisalam, az sie spocilam ![]() Dziewczyny wy co byscie mi radzily?
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
NoLQa, w sumie masz jeszcze rok na podjęcie decyzji. To naprawdę dużo. Ja przemyślałam swoją "ścieżkę" dopiero po maturze i nie żałuję wyboru. Może pogadaj jeszcze z rodzicami, co oni sądzą na ten temat?
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moi rodzice wiedza, ze i tak zrobie co chce No a po za tym sami nie wiedza co mi poradzic... Dlatego tak mnie meczy ten wybor
|
|
|
#155 |
|
maszyna, nie człowiek
|
NolQa, dużo moich kolezanek, wlasciwie wiekszosc na studiach to przyjezdne więc to byłby mniejszy problem - jedna większośc rodziny (prócz cioci chyba i kogoś) ma za granica i daje radę
A ekonomia nawet dla polaka z początku jest trudna więc pewnie dałabyś rade jakbyś chciała ![]() To apropo Polski, bo jak jest we Włoszech nie wiem
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Eh ja juz sama nie wiem
![]() Chcialabym mieszkac w Polsce, ale chyba tutaj mam wiecej mozliwosci na przyszlosc... Wiec to jest trudny wybor ![]() No coz, pozyjemy zobaczymy, a poki co w sierpniu przejade sie na UJ i zapytam co i jak ![]() EDIT: Gdzie reszta dziewczyn sie podziala? Wstaaawac lenie!
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie życzę wyboru, z którego będziesz zadowolona
![]() Właśnie, spać prawie do 11?!
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem
ja studiuje administracje
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Oj, od razu spać do 11, rozleniwiona jestem, to zanim komputer włączyłam trochę minęło
A mój wybór studiów to był kompletny przypadek, miałam iść na co innego, w ostatnim momencie mnie oświeciło, że to może być fajne, mimo, że nie mam na ten temat zielonego pojęcia i z wyboru jak najbardziej się cieszę, ale u mnie takie postępowanie to chyba rodzinne
|
|
|
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
witam dziewczyny
ja nie śpię od rana, bo czekałam na wyniki i dostałam się
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: |
|
|
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Ej no to gratulacje
A studia to fajna sprawa. Chociaż ja studiuję akurat zaocznie na APS to i tak podoba mi się bycie studentką Ale co ta, teraz trzeba myśleć tylko i wyłącznie o wakacjach ![]() Teraz jest u mnie TŻ i tylko gada żebym nie postowała A sam to niby co robi na swoim forum Kolejny upalny i nieznośny dzień. Ale jakoś trzeba wytrzymać...
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
kurde tż w pracy a ja sama siedze
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
dziękuje
ja też w domu siedzę, cały dzień burzowo i pada, przestanie i znów zaczyna yh. |
|
|
|
|
#165 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Czesc Kobiety Ja wstalam dopiero Tz w pracy, u mnie pogoda deszczowa i kolekny dzien wakacji leci. Prysznic mam dalej zepsuty, pranie czeka do zrobienia I jeszcze najlepiej Tz obiad by chcial! Wy tez tak macie?! Fajnie jest z wlasnej woli cos ugotowac, przyjemne, ale nie jak on by chcial np. mieso mielone z czyms tam. ( ja miesa nie cieeeerpie znosze tylko kurczaka )---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
nie ma to jak zaczac dzien z dobrymi wiadomosciami![]() Swietuj! ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Ja tak samo ![]() I co porabiasz? ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- [QUOTE=NoLQa;20640051] Dzieki za wszystkie odpowiedzi Ja chyba jednak nie zaryzykuje az tyle by pojechac na studia do Anglii ale jak zawitam u Ciebie na uczelni na erasmusie to bedziesz musiala sie mna zajmowac ![]() Haha Nie ma sprawy! Zajme sie, zajme Oprocz Tz nie mam nikogo wiecej |
||
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
a bawie się z pieskiem i siedze na wizazu
całe szczescie tż jedzie juz z pracy aż dziw że tak szybko
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
czy można się dołaczyć do 20 latek??
![]()
|
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana do 19 to jeszcze troche dasz rade |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
york
a mojego tż jeszcze nie ma nie wiem jak on długo jedzie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny! widze że cos przysnelam bo dopiero teraz zobaczylam wasz watek
![]() no wiec wita was 20-letnia studentka zarzadzania i inzynierii produkcji oczywiscie pierwszy rok zaliczony!!
|
|
|
#173 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam nowe 20-stki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marzę o deszczu, ta pogoda jest nie do zniesienia. edit: Widzę, że przeważają umysły ścisłe Kohnelia, witaj wśród mniejszości studentek nauk prawnych
Edytowane przez cyrylka Czas edycji: 2010-07-13 o 15:46 |
||
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u których pada- zazdroszczę, też chcę
![]() Far gratuluję, teraz to już tylko nauka została
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#177 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i dobrze bo ten upał był nie do zniesienia już dziękuję wszystkim za gratulację ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- jasne, że można praca? studia? Tż ? opowiadaj
|
||
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
cyrylka a co ty studiujesz? ja studiowałam prawo przez 2 miesiące ale niestety nie było mnie stać na te studia i zrezygnowalam
mam nadzieje że kiedyś wróce
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
studia fizjoterapia-zaczne 2 rok i TŻ od prawie 11 miesiecy tkórychyba za tydzień wyjezdza na 4 miesiace
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Padało
Kohnelia, systemy bezpieczeństwa publicznego na WPiA. edit: Malenka, trzymaj się, wiem, co oznacza taki dłuższy wyjazd TŻ-a Mój wyjechał teraz na miesiąc, nie ma go dopiero 1,5 tygodnia, a ja wariuję. Jakiś miesiąc wcześniej też był daleko i nie widzieliśmy się 3 tygodnie, ale zdaję sobie sprawę, jaki ma zawód. A Twój dlaczego wyjeżdża?
Edytowane przez cyrylka Czas edycji: 2010-07-13 o 22:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Chociaz jak pomysle racjonalnie to chyba tutaj mam lepsze szanse na przyszlosc, ale mimo to nie czuje sie tutaj zbyt dobrze...

Nie ma sprawy! Zajme sie, zajme
<3
mam nadzieje że kiedyś wróce