Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 18:38   #151
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Słyszałam właśnie, że Lovela często uczula. Ale czy Dzidziuś będzie lepszy, ja się szczerze właśnie obawiam bo on mocno pachnie. U nas nie ma wysypki na całym ciele tylko dwa suche placki na łokciach i suche poliki. Chyba, że go Nutramigen uczula. Kąpany tylko w Ojlanie jest.
mi lekarka powiedziała ze mała te kolanka łokcie i poliki ma od uwaga lezenia na brzuchu skórke ma delikatna i jak sie porusza po kocu lub buzia trze skórka sie poprostu w tych miejscach wyciera bo ja sie juz balam ze to skaza kazała tylko mocno nawilżać kremem lub oliwą

a co do słoiczków gdyby były robione z niewiadomego pochodzenia mieliby 100 rozpraw sadowych lub by ich juz dawno poamykali przeciez teraz zyjemy w kraju ze najmniejszy bład na swiatło dzienne wychodzi nie wierze ze nikt dotychczas nie badał co w tych słoiczkach jest

chociaz niektóre rzeczy młoda zje chetniej jesli sama je ugotuje to i tak słoiczki sa dla mnie wygoda nie mam czasu sleczec przy kuchni
( i tak spedzam tam poł dnia ) chce chłonąć mała jaknajwiecej bo wiecznie taka malusia nie bedzie chce byc przy niej i patrzec jak mi dorosleje chce z nia spedzac czas a nie patrzyc w garnek nie mowie tez domowym obiadkom beee jesli mam czas zrobie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:39   #152
kafuniax
Raczkowanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Głos na Szczepanka oddany. Śliczny chłopczyk
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Szaja no właśnie nie-bo głupio:/ Ale obiecałam sobie że to ostatnia zabawka jakiej u mnie dotknęła. Może jędza jestem bo to dziecko ale jak jej rodzice nie umieją wychować to ich problem ja sobie na takie zachowanie u nas nie pozwolę. Nie po to ciułam kasę żeby moje dziecko miało fajne zabawki żeby przyszła taka rozpuszczona mała i wszystko niszczyła. O tym jak oni szanują wszystko można by było książkę napisać.

Ok idę kąpać małą bo marud już nie do zniesienia...
Bardzo dobrze zrobisz. Też znam takie dzieci, którym wszystko wolno niszczyć, skakać po meblach, szaleć w innych domach. Wiele rozumiem, wiadomo - dzieci, ale są granice. Od tego są rodzice, żeby zwrócić uwagę i na pewne rzeczy nie pozwolić, ale skoro nie zwracają - to Ty zwróć. W końcu huśtawka nie kosztuje złotówkę, ani pięć...

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Niech bedzie
ufff....

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:39   #153
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
mój skarb już śpi
Co do mleka krowiego to kiedyś dzieci tylko takie piły i nic im się nie stało:/
Mam wrażenie,że coraz wiecej producenci zaczynają nam wciskać.
Teraz dziecko nie moze sie obyć bez leżaczka,maty interaktywnej itd....
absolutnie sie zgadzam, tak jak juz wczesniej pisalam, jest jednak tez kwestia wygody, jesli mam mozliwosc - kupuje,
ja jako maluch mialam 1/1000 tego co Stefek i zyje, mama robila zupe z tego co bylo(fakt, ze kiedys mniej chemii bylo), zabawki raz na rok, na wigilie, bo bidnie bylo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:40   #154
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Yustyna jak będziesz w sklepie to zerknij na indyka lub kurczaka z Gerbera, wyraźnie jest informacja od producenta, że mięso jest oddzielone mechanicznie Na swojej stronce się tym nie chwalą...Nie wiem jak w innych słoiczkach, gdzie jest 8% mięsa. Może też jest takie mięsko, tylko producent już nie musi pisać jak jest taka mała zawartość tego mięsa. A może w innych słoikach już jest normalne mięso...

A leżaczek to świetny wynalaze, byle dziecko tylko nie spędzało w nim całe dnie
Skoro tak piszesz, to pewnie tak jest. W takim razie chyba zgłupieli Każdą ilość MOM-u w wyrobie producent musi deklarować, skoro tego nie robi to teoretycznie nie powinno go tam być Muszę się bliżej przyjrzeć tym etykietom Gerbera. Do tej pory tego nie robiłam, bo moje dzieciątko jeszcze nic poza mleczkiem, a raczej preparatem mlekozastępczym nie dostaje. A już do mięska to jeszcze bardzo nam daleko
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:41   #155
kropka75
Zakorzenienie

A ja się pochwalę jakie kupiłam Misiowi książeczki. Używane, za parę groszy. Fajne, kolorowe, o różnych strukturach materiału... Można prać.

A to na ostatnim zdjęciu to od mamusi będzie na Mikołaja - piszczące książeczki, mogą być do kąpieli.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:42   #156
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
ja nie szczepiłam od pneumo i rota Otoczenie nie wyklęło mnie ale odnoszę nieprzyjemne wrażenie przy każdej wizycie,ze pediatra jest na mnie o to złyPewnie ma z tego zysk i dlatego się złości
Ja też nie szczepiłam. Na szczęście padiatra nie pokazała mi nigdy,że jest na mnie zła.
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:43   #157
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę jakie kupiłam Misiowi książeczki. Używane, za parę groszy. Fajne, kolorowe, o różnych strukturach materiału... Można prać.

A to na ostatnim zdjęciu to od mamusi będzie na Mikołaja - piszczące książeczki, mogą być do kąpieli.
swietne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 18:45   #158
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
absolutnie sie zgadzam, tak jak juz wczesniej pisalam, jest jednak tez kwestia wygody, jesli mam mozliwosc - kupuje,
ja jako maluch mialam 1/1000 tego co Stefek i zyje, mama robila zupe z tego co bylo(fakt, ze kiedys mniej chemii bylo), zabawki raz na rok, na wigilie, bo bidnie bylo
Ano właśnie, warzywa były i o niebo zdrowsze niż dziś. Mięso na kartki, ale starczało bez problemu, z dzieciństwa pamiętam zamrażarkę, której teraz prawie nikt nie ma, nigdy nie była pusta. Żarcie było zdrowsze. Nawet woda była lepsza. Pamiętam że w podstawówce wszyscy pili kranówę.

A co do zabawek - moje pokolenie zabawki robiło samo. Zwykły patyk był zabawką. A teraz musi być technologia, elektronika, dzieci nudzą się dominem, bierkami, nie rozumieją warcabów, nie chcą się uczyć grać w szachy... Cywilizacja...

Stary 2010-11-03, 18:46   #159
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:

Super!! mój ma jedną taką książeczkę miękką i ją uwielbia, przekłada sobie strony też muszę pomyśleć o jakimś prezenciku dla małego, bo 6 - Mikołaj a 8 - pół roku ( nie mogę w to uwierzyć... )

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 18:46   #160
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Iza masz racje, najlepsze są soki 100% i takie zazwyczaj kupuję. Rozcieńczam je i tak pół na pół z wodą.

Jamaica ja mam podobne zdanie jak ty. Tu reklama Bobo Vity, że soczki bez dodatku cukru, a obok herbatka granulowana tej samej firmy, która w składzie ma pierwszy cukier wymieniony, nawet się nie pokwapili by napisać dokładnie ile procentowo tego cukru jest. Można jedynie sobie mniej więcej podliczyć Nawet w niektórych artukułach wmawiają nam matkom, żeby kompotów domowych nie dawać bo mają cukier, tymczasem każda kaszka w Polsce go ma i to już jest ok. Ciekawe czemu w wiekszosci krajów zachodnich cukier w produktach dla dzieci jest zakazany a u nas jak najbardziej ok Czemu nam się wmawia, że mleko krowie do 3 roku życia, jak gdzie indziej coś takiego jak mleko junior nie istnieje. Skoro takie mleko krowie szkodliwe to wiekszość dzieci przykładowo norweskich powinno być schorowanych. My matki to niezły biznes. Pampersy ostatnio znajomy z Norwegii przywiozł- 18 gr za sztukę wychodziło, promocja była! Taki bogaty kraj, takie zarobki i pieluchy za grosze, a u nas? To samo ze szczepieniami, płacimy kosmiczne pieniądze za coś co w większości cywilizowanych krajów jest za darmo. A nie zaszczep to ci plakietkę wyrodnej matki przyczepią. Mnie na wiele rzeczy stać, ale współczuję tym co kasy nie mają...
klask i: racja

Stary 2010-11-03, 18:47   #161
kropka75
Zakorzenienie

A tu mamy pod choinkę prezenty... Będziemy czytać na dobranoc. Pewnie jeszcze nic nie zakuma, ale kiedyś trzeba zacząć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 18:49   #162
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Super!! mój ma jedną taką książeczkę miękką i ją uwielbia, przekłada sobie strony też muszę pomyśleć o jakimś prezenciku dla małego, bo 6 - Mikołaj a 8 - pół roku ( nie mogę w to uwierzyć... )
A właśnie - jeszcze urodziny za chwilę. O tym zapomniałam.

Stary 2010-11-03, 18:50   #163
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

wklejam mojego smieszka, rozkreca si po 30 sek
http://www.youtube.com/watch?v=SJcnGnjgUq4
jest super

Stary 2010-11-03, 18:55   #164
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Ano właśnie, warzywa były i o niebo zdrowsze niż dziś. Mięso na kartki, ale starczało bez problemu, z dzieciństwa pamiętam zamrażarkę, której teraz prawie nikt nie ma, nigdy nie była pusta. Żarcie było zdrowsze. Nawet woda była lepsza. Pamiętam że w podstawówce wszyscy pili kranówę.

A co do zabawek - moje pokolenie zabawki robiło samo. Zwykły patyk był zabawką. A teraz musi być technologia, elektronika, dzieci nudzą się dominem, bierkami, nie rozumieją warcabów, nie chcą się uczyć grać w szachy... Cywilizacja...
patyk albo scyzoryk i rabalo sie w piaskownicy 'matka, ojciec itd' albo gralismy scyzorykiem w panstwa, nie wspomne o kapslach, nikt sie nie bal, ze sie potniemy

Cytat:
A tu mamy pod choinkę prezenty... Będziemy czytać na dobranoc. Pewnie jeszcze nic nie zakuma, ale kiedyś trzeba zacząć.
ja czytam mu kubusia puchatka, ma to w nosie, ale czytam (sama bardzo lubie)

Stary 2010-11-03, 19:01   #165
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Ja też nie szczepiłam. Na szczęście padiatra nie pokazała mi nigdy,że jest na mnie zła.
U mnie też cisza i spokój, żadnego komentarza, nic.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
patyk albo scyzoryk i rabalo sie w piaskownicy 'matka, ojciec itd' albo gralismy scyzorykiem w panstwa, nie wspomne o kapslach, nikt sie nie bal, ze sie potniemy
Przypomniałaś mi zabawy na kartkach... statki albo państwa i miasta - ktoś jeszcze dziś w to gra?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 19:10   #166
kropka75
Zakorzenienie

A tu prezenty od babci na Mikołaja. Poszalałyśmy przez weekend.

Stary 2010-11-03, 19:24   #167
kropka75
Zakorzenienie

Dziecko mi jednak śpi na noc... Niedobrze.

Z nudów (w oczekiwaniu) przerzucam foty do kompa. Coś Wam pokażę...
Efekty mierzenia kombinezonu podarowanego przez koleżankę...

Stary 2010-11-03, 19:34   #168
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko mi jednak śpi na noc... Niedobrze.

Z nudów (w oczekiwaniu) przerzucam foty do kompa. Coś Wam pokażę...
Efekty mierzenia kombinezonu podarowanego przez koleżankę...

Bosko wygląda
Stary 2010-11-03, 19:37   #169
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
mój skarb już śpi
tu akurat się nie zgodzę bo mój tż był chowany na krowim i jest strasznym alergikiem, ma też problemy z trawieniem, także to nie jest tak, że jak kiedyś było dobrze to teraz też bo często wcześniej po prostu nie znano skutków

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
szaja- mam paracetamol - na ulotce pisze - dzieci od 3miesiecy do roku - połowa czopka , lekarka też mi kiedys zalecała tylko pół , wiec chyba nie bardzo cały
może kupie coś innego sama nie wiem

no i dziś tylko przytulanko i na rączki - jestem cały dzien uziemiona i unieruchomiona
to witaj w klubie a nie masz na czopkach dawek wagowych? a na bolesne ząbkowanie dobry jest też nurofen bo ma również działanie przeciwzapalne

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja robie kaszki kleiki tylko ze kaszki ryzowe mam tez kukurydziany
robie wg instrukcji tylko ze płyn to moje mleko
mam pytanko bo chcę młodemu dać kaszkę na moim mleku - czy sypiesz kaszkę do od razu ściągniętego mleka czy może byc takie już z lodówki? i trzeba to podgrzać?

Cytat:

ale super! zazdroszczę
Cytat:
oj byś się zdziwiła ja mojemu (a jest sporo młodszy) przeczytałam ostatnio "lokomotywę" to słuchał uważnie a przy wszystkich "uff,puff" itd śmiał się jak szalony

Cytat:
i jeszcze raz zazdroszczę, tż krzyczy, że mi zabroni przez Ciebie czytać forum bo co pokażesz zabawki to go molestuję, że takie fajne, że musimy kupić

--------------------------------------------------------------------------a ja nadal nie dałam rady przestawic Wiktora na czas zimowy i znowu śpi od 17.30 może macie jakieś pomysły? bo teraz wstaje juz o 6 i to baaardzo głośno nas budzi a ja z tych co późno się kładą i są nie do życia przed 8 rano
Stary 2010-11-03, 19:45   #170
kaszpirek
Raczkowanie

kropka książeczki super,my narazie mamy jedna

kaczuszki mamy podobne,ale jeszcze nie używane.Chyba czas zacząć.

A Daniel chyba zadowolony z kombinezonu
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:55   #171
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
szaja- mam paracetamol - na ulotce pisze - dzieci od 3miesiecy do roku - połowa czopka , lekarka też mi kiedys zalecała tylko pół , wiec chyba nie bardzo cały
może kupie coś innego sama nie wiem
Jaki masz? Bo na moim wyraźnie: czopek ma 50mg, nie przekraczać dawki 10mg na 1kg masy ciała, czyli spokojnie daję cały czopek. Mówię tu o dzieciach do roku.

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Odnośnie dyskusji co lepsze: słoiczki, czy dania gotowe to można by dyskutować latami, ale po co. Niech każda mama robi tak, jak uważa za słuszne. Moim zdaniem najlepiej znaleźć złoty środek, czyli trochę tego, trochę tego. Wszystko z głową i kierując się przede wszystkim intuicją
Nie chce mi się wierzyć, że w słoiczkach dla dzieci jest MOM, czyli mięso oddzielone mechanicznie. Takich bym na pewno dziecku nie podała. Tu nie chodzi o metodę oddzielenia mięsa od kości. Mówiąc w skrócie kości z resztkami mięsa i tłuszczu poddaje się prasowaniu w specjalnych prasach. I te wytłoczyny to właśnie MOM. Zawierają bardzo dużo odłamków kostnych. Są one bardzo drobne, prawie niewyczuwalne i nie zrobią dziecku krzywdy, ale mimo wszystko fakt ich istnienia w słoiczku z zupką sprawia, że na pewno bym jej nie podała.
Mogłabym trochę na ten temat napisać, bo jestem technologiem żywności i znam temat od podszewki, ale to chyba nie ten wątek
No ale przecież na samym opakowaniu tak jest napisane

Cytat:
mój skarb już śpi
Może się obyć, może, ale nie oszukujmy się - wiele z tych rzeczy kupuje się dla własnej wygody (no, nie tyle wygody, co chwili czasu choćby na zrobienie obiadu).

Cytat:

A leżaczek to świetny wynalaze, byle dziecko tylko nie spędzało w nim całe dnie
Pewnie, że świetny, jak mała marudzi a ja muszę do łazienki iść, to biorę ze sobą - matka pod prysznicem, malująca się, susząca głowę - toż to najlepszy cyrk pod słońcem

Cytat:
ja nie szczepiłam od pneumo i rota Otoczenie nie wyklęło mnie ale odnoszę nieprzyjemne wrażenie przy każdej wizycie,ze pediatra jest na mnie o to złyPewnie ma z tego zysk i dlatego się złości

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

wiem wiem to tylko był przykład
Też nie szczepiłam, na szczęście pediatra zapytana wprost odpowiedziała, że nie widzi potrzeby, szczerze mówiąc

Cytat:

Kapitalne te używańce
Ja rozmyślam nad mikołajkowym podarkiem... I chyba też książeczki jakieś, ale te tekturowe, grube, coby przy czytaniu dziecko nie rwało kartek

Cytat:

Ale wiesz, z zabawkami, to wiele od nas, rodziców zależy. Ja obiecałam sobie nawet wczoraj, że omijam szerokim łukiem nowoczesne zabawki - grające, piszczące, świecące. Pewnie, że też przesada w drugą stronę nie byłaby dobra - ale mała ma panel zabawkowy tiny love, garnuszek na klocuszek, prosiaka FP, matę - i to tyle z mechanicznych zabawek, nie uważam, by musiała mieć więcej.

Cytat:
Ale spodoba musi się rytm wiersza, jak będziesz naśladowała różne głosy to też polubi

Cytat:

Przypomniałaś mi zabawy na kartkach... statki albo państwa i miasta - ktoś jeszcze dziś w to gra?
Pewnie nieraz z dzieciakami w to gram

Cytat:
A piszczą?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Ale Danio się zmienił!!!

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

A miałam się chwalić - mam nowy telefonik LG Swift, dotykowy, za całą złotówkę a z jakim miłym panem umowę podpisywałam - nie dość, że skubany przystojny, to sobie tak trochę... poflirtowaliśmy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 19:56   #172
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

i jeszcze raz zazdroszczę, tż krzyczy, że mi zabroni przez Ciebie czytać forum bo co pokażesz zabawki to go molestuję, że takie fajne, że musimy kupić

--------------------------------------------------------------------------a ja nadal nie dałam rady przestawic Wiktora na czas zimowy i znowu śpi od 17.30 może macie jakieś pomysły? bo teraz wstaje juz o 6 i to baaardzo głośno nas budzi a ja z tych co późno się kładą i są nie do życia przed 8 rano

Już o 6ej? Ja dziś śpiewałam radośnie jak skowronek, gdy Danio wstał 6:10. On teraz wstaje o 5ej.

Stary 2010-11-03, 19:58   #173
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23034543]
A piszczą?

Ale Danio się zmienił!!!

[/QUOTE]

A nie wiem nawet.

On co fota to inaczej wygląda.
Tu np. powaga i całkiem inne dziecko.

Stary 2010-11-03, 20:04   #174
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

jejku myslalam ze to tylko ja jestem szurnieta i juz prezenty pod choinke i na mikołaja kupuje.

kropka nie to ze Ty jestes szurnieta, tylko maz tak o mnie mówi jak co chwile cos zamawiam na all pod pretekstem prezentów to na to to na tamto i zaczelam juz wierzyc ze jest cos ze mna ie tak.ufff ulzylo mi....

ja pod choinke kupilam chodzik-pchacz z vtech( nowy nieuzywany)
i jakies 15 zabawek uzywanych:kula pełzak,różne grzechotki,organki z fishera,mata tygrysek itp itd.na wiekszosc paczek jeszcze czekam

pochwale sie tez moim synkiem troszke tu smutny ale zdjecie robione po drzemce

przedstawiam
Kacper Aleksander

Edytowane przez Oolcia86
Czas edycji: 2010-12-02 o 20:23
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:32   #175
velluto
Zadomowienie

Witam
My dziś mieliśmy szczepienie. Natala była nad wyraz grzeczna i zniosła to bardzo dzielnie została przez wszystkich wychwalona a inne dzieciaczki tak płakały, że i jej zbierało się na płacz jak to słyszała
No i ważymy już 7,5kg z 50 centyla wskoczyliśmy na 75 no ale jak się je kilka razy w nocy to co się dziwić

Widzę, że dziś ostra dyskusja na temat słoiczkowego jedzenia. Ja na początku sama przygotowywałam warzywa. Narazie mam wszystko z domowego ogródka, łącznie z ziemniakami, żadne tam koło autostrady czy obok cmentarza Domowy kurak i młoda wołowinka już czekają w zamrażarce Jeszcze muszę indora upolować tzn poprosić ciocię zeby mi dała.
Dopóki mała ładnie jadła to moje gotowanie miało sens. Ale jakieś 2 tygodnie temu jej sie odmieniło i nie chce mi się już bawić w codzienne gotowanie, a potem moje dziecko zje 2 czy 3 łyżeczki Więc teraz jedziemy na słoikach. Jak jej sie poprwai, znów bede gotować
Uważam, że słoiczkowe jedzenie jest dużo lepsze niż przygotowane z marketowych składników. Ale na pewno nie jest takie super hiper eko, jak to piszą i zachwalają producenci. Zawsze jakaś gwiazdka się znajdzie np. przy tych konserwantach - zgodnie z przepisami prawa
Jednak gdybym nie miała domowych warzyw i mięsa na pewno moje dziecko na początku dostawałoby słoiczki

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kropka - fajne książeczki i te zabawki tez one do kąpieli są?

Ja wiersze już od dawna czytam mała średnio zainteresowana jest pare razy machnie łapką po książce i tyle ją to obchodzi ale nie poddaje się

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
pochwale sie tez moim synkiem troszke tu smutny ale zdjecie robione po drzemce

przedstawiam
Kacper Aleksander
fajny mały

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mamy cycowe - mam pytanie - a jak u Was z cytrusami? Jecie? Bo ja mam WIELKA ochote na sok pomarańczowy i na mandarynki
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:41   #176
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Mamy cycowe - mam pytanie - a jak u Was z cytrusami? Jecie? Bo ja mam WIELKA ochote na sok pomarańczowy i na mandarynki

ja nie jem.a tez jestem maniaczka soku pomarańczowego no i pomelo znów jest tanie
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 20:58   #177
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A to mój śpioszek
jaki aniołeczek.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Jedno zdjęcie naszego Pluszaka

Wogóle ta ospa jakoś mnie zamroczyła i zapomniałam Wam napisać, że Szczepanek łapie się za stopy i tak potrafi się na boczek obrócić a później na brzuszek - ale tylko z jednej strony na razie. Ciągnie te swoje stopy do paszczy, już mu niewiele brakuje. Ciągle chwyta się wszystkie i podciąga do siedzenia. Już widzę to zasypianie jak nauczy się siadać
Pluszak.
i za nowe umiejętności.

Cytat:
wklejam mojego smieszka, rozkreca si po 30 sek
http://www.youtube.com/watch?v=SJcnGnjgUq4
boski jest.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23028477]
Ja spróbowałabym mojej gwieździe podać takiego chrupasa, a nuż będzie chciała to jeść No i może tego nie uleje... Tak właśnie ze 2 na deser? A tak się zapierałam, że nie będę...
[/QUOTE]
posiadanie dziecka dużo zmienia.

Cytat:
przedstawiam
Kacper Aleksander

pojechałam z Tymkiem do lekarza, bo dziś strasznie kaszlał... no i mamy oskrzela.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:00   #178
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

No jasne, ze jem. Ale ja jem wszystko - łącznie z pikantnymi potrawami, wszelkimi owocami i warzywami surowymi Mlody poki co tylko na moim mleku i ma sie dobrze, to nie widze potzreby odmawiania sobie czegokolwiek.

...
Bylismy dzisiaj z Witem na filmie "The Social Network". Zdecydowanie nie polecam. Dawno nie widzialam takiego gniota:/
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:03   #179
velluto
Zadomowienie

Cytat:
ja nie jem.a tez jestem maniaczka soku pomarańczowego no i pomelo znów jest tanie
no własnie! stałam dziś w sklepie przed półką i gapiłam się na pomelo jak sroka w gnat i w końcu nie kupiłam

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23036212]
pojechałam z Tymkiem do lekarza, bo dziś strasznie kaszlał... no i mamy oskrzela. [/QUOTE]
uuuu dużo zdrówka dla Tymka
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 21:06   #180
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

lea, wiesz, może nie samo posiadanie - gdyby Agatka chciała normalnie jeść, dalej bym nie chciała podawać zapychaczy. Tak samo jak z kaszkami - nie chciałam aż do roku podawać. Ale byłabym głupia, gdybym w takiej sytuacji dalej się zapierała, prawda?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości