![]() |
#151 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj byliśmy na zakupkach i mąż się obkupił ![]() Wieczorkiem jeździłam autkiem prawie 2h ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że podleczą Ci tą tarczycę i niedługo ujrzysz II kreseczki ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że taki zły nie będzie ![]() Cytat:
![]() psycholi nie brakuje ![]() Co do wózka to podoba mi się ten drugi i zielony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Paulina to fajnie okupiłaś sie.No i super,że jeździsz i będzie coraz lepiej
![]()
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Rafcio? grzeczny i zdrowy?? ![]() Cytat:
![]() super, że tak jest za siostrą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny muszę się Wam wyżalić bo nie mam komu
![]() ![]() Wiecie dzis w pracy rozmawiałam z koleżanką, zawsze tak samo mamy okres z tym, że ona wcześniej zawsze ja już po ona jeszcze nie dostała i tak dziś z nią gadam, że może w ciąży i ona miała 1 zmianę ja 2 i przed 18 napisała mi :"będę mamą" wiecie co poczułam taki żal i rozgoryczenie tak mi straszliwie smutno przez całą drogę płakałam jakoś nie umie się ogarnąć jestem taka rozżalona ![]() ![]() ![]() nie wiem jak jutro mam iść do pracy nie potrafię się cieszyć ![]() co mam powiedzieć boję się, że się tam poryczę nie chce wyjść na jakąś bezduszną osobę będzie ze mną na pewno gadać na gg a mi ból serce rozrywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Alexa Kochana przytulam mocno
![]() dopóki same nie zaciążymy to zawsze będzie nas bolało, że wokoło tyle ciąż i to często niechcianych... nie mamy na to wpływu a życie się toczy i Ci, którzy nie mają problemów z płodnością nie są świadomi jak bardzo my to przeżywamy i że jest nam przykro... ja sobie jakoś z tym radzę i nie wpadam w rozpacz jak którejś z koleżanek się uda, ale zawsze zazdroszczę im cholernie! Oczywiście siedzę cicho i zazwyczaj w takich sytuacjach jak ktoś zaciąży to się pyta kiedy ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Alexa przytulam...wiem jak sie czujesz, wiem, że to marne pocieszenie, ale bedzie lepiej
jak ja dobrze to znam....odkad staramy sie o dziecko moje dwie bliskie kolezanki i przyjaciółka zaszły w ciążę i zdążyły urodzić, dzieciaki niedługo zaczną chodzić....strasznie to przezywalam. Kazde spotkanie z nimi konczylo sie przeryczaną nocą, ale teraz jakoś jest lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Paulina to mialaś dziś mily dzień ![]() Tacca oj leniuszku ![]() ![]() Enia ale historia z tą oszustką ...zastnawia mnie co te dziewczyny mają z tego ściemniania...nie mają swojego życia w realu czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę coś sobie kupić... Tylko nie wiem co... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkie przez to przechodzimy co jakiś czas... Nic się nie poradzi, zwyczajnie jest smutno... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw chciałam zażartować, że tak naprawdę jestem 50letnim grubym facetem ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Alexa
![]() Tak niestety jest, że dziewczyny w ciążę zachodzą. Moja bardzo dobra kumpela też starała się jakiś czas i w końcu w kwietniu im się udało i powiedziała mi o tym dopiero jak była w 6 czy 7 miesiącu, żeby mi nie było przykro bo wiedziała przez co przechodzę. I wtedy dopiero zdałam sobie sprawę z tego co tak naprawdę się ze mną działo. Wczoraj się dowiedziałam, że kuzynowi się urodził syn - dzieciak ma niecałe 20 lat i wpada. Trochę mnie to dźgnęło, bo te dzieci lądują nie tam gdzie trzeba chyba ![]() Ale takie życie. Ja na to nic nie poradzę. A Ty pójdziesz jutro do pracy i na pewno nikt nie kapnie się co tak naprawdę przeżywasz, bo my już umiemy udawać, że wszytko jest ok przed innymi.
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Pieluszki wielorazowe- fajowe
![]() ![]() Kołyska słodka, ale ja jestem bardziej praktyczna i wybrałabym jakieś słodkie łóżeczko ![]() ![]() ![]() Alexa- przytulasek, zobaczysz kiedyś to Tobie jakaś inna kobitka w skryciu będzie zazdraszczać ![]() A tak poza tym, to niedawno wróciłam od gin, ogólnie mnie ucieszył ![]() ![]() ![]() ![]()
#163 |
Zakorzenienie
|
Tincia no to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ale wy produkujecie tych postów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie tylko trochę wiem co czujesz. Czasem jak sobie siedzę i pomyślę, że mówię innym, że jestem w ciąży to czuję taką radość... ale... na razie tylko w myślach. Ciężarne wokół mnie na razie zaczynają się rozsypywać, większość i tak jest gdzieś poza zasięgiem (a to zwolnienie, a to rzadko się widzimy), więc jakoś lekko przez to przechodzę. Nie czuję ogromnej zazdrości, ale coś mnie w środku boli, że mąż dopiero teraz się zdecydował. Też denerwują mnie pytania lub stwierdzenia "no to kiedy ty" "teraz kolej na was". A gdzie u licha napisane jest, że kolej na nas? Na dzień dzisiejszy krzyczę na męża, że nie ma kąpać się w gorącej wodzie (co bardzo lubi), i grożę, iż może być przez to bezpłodny ![]()
![]() |
#166 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wpadłam tylko na chwilę się przywitać bo padam na nos ![]() ![]() ![]() W środę - powtórka z rozrywki - jedziemy na badania i, mam nadzieję, umówić się na punkcję. Mam nadzieję że wszystko przebiegnie sprawnie i nie będę musiała tam zostać zbyt długo. Z drugiej strony jeśli każą mi przyjeżdżać w piątek czy sobotę to pewnie zdecyduję się zostać bo kursować tak w obie strony nie dam rady na dłuższą metę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Witam z pracy... Zand herbatki...
![]() Dorotko - trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
witajcie Kochane dziękuję Wam za dobre słowa
![]() wstałam z koszmarnym bólem głowy masakra, źle w nocy spałam ![]() ![]() Wczoraj TZ zrobił mi wykład, że jak ja mogę taka być, że zazdroszczę innym i czy za każdym razem muszę płakać... zastanawiam się czy ja naprawdę jestem taka zła?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- wiecie ostatnio mnie prześladują kobiety w ciąży i po kolei znajome zachodzą jakiś wysyp jak by było mało to już w drugiej książce jest wątek o kobiecie której się nie udaje zajść ech... już tak dobrze się trzymałam i znowu upadłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Alexa wiem co przeżywasz,wiele razy płakałam nad niesprawiedliwością losu,morze łez wylałam,nawet był czas kiedy miałam depresje z tego powodu,totalnie nie mogłam sobie z tym poradzić...Prawie 3 lata trwała moja droga do Cudu, który teraz nosze pod sercem
![]() ![]() egwene trzymam kciuki za symulacje,punkcję i w ogóle,zeby szybko poszlo i żebys doczekała sie fasolki.Bardzo Ci tego zyczę! ![]() paulinaizabela widze,że już Mistrz Kierownicy z Ciebie ![]() Tincia ja też jakbym miała dużo miejsca zdecydowałabym sie od razu na łóżeczko,ale póki co nie chce z mebli z sypialni rezygnowac,a później cos sie wymyśli.Trza kombinować ![]() ![]() ![]() Dra pisałaś,że masz małego Diabełka w domu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Coralady a Ty jesteś z Bielska bo widziałam, że pisałaś na wątku o eskulapie zdecydowałaś się aby tam rodzić?? Czekałaś 3 lata długo ale cieszę się, że Tobie się udało napisz proszę jak to było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ech, tak jakbym czytała o sobie.... ![]() ![]() W tej chwili jestem trochę bardziej stoicka, może dlatego że skupiam się na procedurze którą przechodzimy ale i tak wciąż widzę że wysyp ciąż jest bardzo duży i nie napawa mnie to tylko "miłymi" myślami ![]() Poza tym, mimo że to głupie i małostkowe, denerwuje mnie łatwość z jaką inni ludzie mają dzieci - na początku października byłam na spotkaniu z zawodniczkami naszej szkolnej drużyny piłki ręcznej i było na nim mówione że dwie z nich pewnie nie będą grać w tym sezonie bo planują zajść w ciążę. Pamiętam że sobie pomyślałam "Planować to sobie można, nie wiadomo co z tego wyjdzie". No i czego dowiaduję się pod koniec grudnia? Że oczywiście obie już są w ciąży ![]() Także nie jesteś sama w takich uczuciach i nie jesteś "zła". Mężczyźni po prostu przeżywają to inaczej - widzę po moim mężu że chociaż stara się mnie zrozumieć gdy rozpaczam że kolejna kobieta z mojego otoczenia jest w ciąży to dla niego nie jest to coś co wpływa bezpośrednio na naszą sytuację więc się tym nie przejmuje... Chyba już tak musi być.... ![]() Tacca, Coralady - bardzo dziękuję za kciuki ![]()
29.08.2009 - ![]() 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami ![]() Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2011-01-11 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem z okolic Bielska i zastanawiałam się nad Eskulapem,ale chyba będę rodzic w zwykłym szpitalu.U mnie problemem była endometrioza,która dopiero potwierdzono po laparo w kwietniu.Okazało się,że mam oba niedrożne jajowody a ogniska endometrialne dosłownie wszędzie-w macicy,na jajnikach,w jajowodach, w otrzewnej itd. Dostałam sterydy i po dwóch miesiącach... stał się Cud i zaszłam w ciążę,choć to niebywałe z taka zaawansowaną endometriozą.Poza tym byłam(mam nadzieję,ze byłam)posiadaczką "wrogiego śluzu" czyli mój sluz zabijał plemniki Tż i nie mogły dotrzec do macicy,a później do jajowodów(które i tak były zarośnięte)i się zapłodnić.Miałam jeszcze pod drodze problem z prolaktyną i jajeczkowaniem(brałam clostilbegyt). Jak widzisz tyle przeciwności pokonałam -jak śmieje sie mój lekarz-siła swojego umysłu i wiarą w Cud!Tak poza tym to organizm kobiety jest niepoznany i potrafi zaskakiwać.Oczywiście zaszłam w ciąże w najmniej spodziewanym momencie,kiedy totalnie sie tego nie spodziewałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Witajcie moje Kochane
![]() I ja się dołączam do nowego wątku ![]() ![]() Lepiej późno niż w cale ale nadal nie mam kompa jest już do odbioru ale nie wiem czy mi się go uda dzisiaj czy dopiero jutro odebrać ponieważ dzisiaj przyje4żdżaja do mnie koleżanki i nie mam za bardzo czasu jechać do Krakowa specjalnie po niego ![]() ![]() A tak po za tym to wszystko o.k u nas jesteśmy w trakcie 17 t.c przesyłam fluid ki od mojego maleństwa dla wszystkich staraczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#174 |
Zakorzenienie
|
danika cieszę się, że nowy lekarz przypasował Tobie, szkoda tylko, że takie problemy masz z tą tarczycą, ale jak juz jest diagnoza, to i leczenie będzie konkretne i na pewno skuteczne
![]() Tacca ale masz kotkę rozrabiarę. Mój kocur nigdy niczego nie pogryzł, nie podar, nie podrapał ![]() Cora pieluszki fajne, ale dość kosztowne za sztukę, tyle co paczka małych pampersów i zastanawia mnie ten wkład, czy on w ogóle nie przemaka? Czy przemaka i moczy tą ładną pieluszkę? Kiedyś myślałam o zakupie wielorazowych, ale właśnie nie do końca wiem jak to działa. Kupuje się oddzielnie te wkłady do pieluszki ![]() Co do kołyski to jak zaczynałam staranka to marzyłam o takiej, ale widziałam ją na żywo, jest mała i płytka, wystarczy na krócej niż na 5 miesięcy, a w 3-4 miesiącu dziecko jest juz tak ruchliwe, że bałabym się, że wypadnie z tej płytkiej kołyski. Ja zrezygnowałam z niej, ale może Ty bedziesz z niej zadowolona ![]() Kotek mała słodka, zanim się spostrzeżesz będzie śmigała po domu ![]() Enia co do historii tej dziewczyny to po prostu ludzie mają zaburzenia emocjonalne i psychiczne, jak im w życiu nic nie wychodzi albo maja nudne życie to wymyślają niestworzone historie, a na forum to juz nieuniknione, bo nie znamy tych osób. Na boćku na forum o in vitro też byli "szpiedzy" wypytywali dziewczyny o różne prywatne rzeczy, zaczęły namierzać dziewczyny, bo większość jest z Poznania i zaczynały mieszać w ich życiu, a nie każdy chce się otwarcie przyznać wszystkim, że ma dziecko z in vitro. Dziewczyny pozmieniały nicki, dane do wspólnej skrzynki i stały się bardziej nieufne do nowych osób. Tam nikt nie powie nic o sobie, jak Cię nie zna, wysyłamy swoje fotki na wspólną poczę i jak osoba okazuje się autentyczna (a można w klinice podpytać, bo wszyscy sie tam znamy) to dopiero zostaje przyjęta do grona zaufanych i rozmawia się z nią inaczej. No ludzie mają różne odchyły i trzeba być ostrożnym. A męża ustawiaj, a za jakiś czas to zaprocentuje i będziesz miała z nim luzik, jak odpuścisz to się rozbestwi jak dziadowski bicz. Nie wolno popuszczać facetowi, nigdy. Paulinko no aż się dziwię że tylko kilka rzeczy sobie kupiłaś ![]() ![]() Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2011-01-11 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jeden dzień mnie nie było, a tyle naskrobałyście, że cały czas Was doczytuje i staram się odpowiedzieć na posty.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tutaj możesz więcej poczytać: http://www.pieluszkarnia.pl/ A co do kołyski tez obawiałam się o bezpieczeństwo,ale kilka osób mnie przekonało,że jest całkowicie bezpieczna.Moja szefowa ma 5 miesięcznego syna,który nadal w niej śpi i jeszcze pośpi kilka miesięcy.Dla mnie ważne jest nawet te kilka pierwszych miesięcy,zebym nie musiała rewolucji w pokoju urządzać,bo w zasadzie Mała niewiele miejsca będzie jeszcze wtedy potrzebować,a dalej się pomyśli. W lutym dostanę łóżeczko turystyczne od kolezanki,więc będzie czekać aż moja Łobuziara stanie sie bardziej ruchliwa i sie przeniesiemy ![]()
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-11 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym i tak powinnam się podbno cieszyć że nie mam tylko jednego lub dwóch jajeczek co, z tego co powiedział mi lekarz, wcale nie jest taką rzadkością. A więc motto na najbliższe dni to "Cieszymy się z tego co mamy" ![]() No i, oczywiście, łapię fluidki i dziękuję za nie z całego serca ![]() Mam nadzieję że będzie dobrze ale nawet jeśli znowu się nie uda to wiem że to przeżyję i będę walczyć dalej. Masz całkowitą rację - co nas nie zabija to nas wzmacnia.
29.08.2009 - ![]() 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami ![]() Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2011-01-11 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
hej hej
kotek to fajnie,że Kinga zadowolona z siostry ![]() paulina no Rafcio zdrowy,ale teraz strach,bo odwilż i pełno zarazków się pobudziło,ale mam nadzieje,że nic nie załapiemy.A grzeczny hehe może 5min tylko ![]() alexa ano to tak już jest inne wpadają jak śliwki w kompot inne walczą,ale wiesz te co walczą są bardziej cierpliwe dla dzieci,tak mi się zdaje,ale mogę się mylić i nikogo bym nie chciała urazić,ale jak się od razu udaje to jest troche inaczej,a gdy po długiej walce przychodzi cud i jesteśmy cierpliwsze i wiele innych rzeczy też. danika oj dobrze wiem sama przez to przechodziłam,jak się starałam to koleżanki jedna z drugą w ciąży,na ulicy mamy z wózkami i wszystko co z tym związane,ale odkąd mam mojego skarba już tego nie ma. karolca o mój też uwielbiał gorącą kąpiel,w dodatku kierowca a mimo tego się udało ![]() egwene6 w końcu musi być dobrze ![]() coralady no właśni Rafałek był bardzo mało ruchliwy w brzuszku,a jak wyszedł daje czadu ![]() edziu zagladaj wczesniej i to juz 17tc ale czas leci nadia ja używam takich pieluszek i są zdrowsze,a przy chłopcach jeszcze ważniejsz,bo w pampku przegrzewają się jąderka ,mają strasznie dużo chemii(warto poczytać co taki pampers zawiera-ja to jak czytałam to oczy takie ![]() wiesz ja mam różne pieluszki i te http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...396629378.html nie przemakają ,ale te http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...407443907.html niestety tak i dodatkowo trzeba otulacz. A przemakają dlatego,że z materiału są zrobione,niby od środka jakas wartstwa nie przemakalna,ale niestety przemaka,ale te drugie to tylko warstwa nie przemakalna żadnego materiału ani nic i te nie przemakają. Wkłady są już w pieluszkach ,ale i osobno można dokupić,aby mieć więcej.A czy przemaka no mokry jest,ale nie kapie ani nic i wytrzymują tyle ile pampki. Fakt tu kupisz pampki za 30zł,a tu jedną piluszkę,ale gdy sobie zliczyć to za pampersy wydasz o wiele więcej tylko po prostu tego nie widać,a na pieluszkach widać,bo jest duży jednorazowy koszt. A co do prania ja tak czy siak bym prała,bo ciuszki idą migiem do prania,ile mój syn na dzień się poprzebiera ho ho taki modniś,ale no dzieci a to uleje,a to poślini,(a to nie dawna tera, co trzeba było gotowac) No ale ty masz dwójeczkę i chyba by było ciężko,nie wiem czy podwójna mamusia jakaś jest co zdecydowała się na wielorazówki.
#179 | |
Zadomowienie
|
Witam wreszcie i ja w kolejnej części
![]() Ale poleciałyście z tymi postami, od wczoraj Was nadrabiam ![]() I tak pokrótce: Egwene mocne ![]() Dla mnie pikne s wsyzstkie poza niebieskim ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jak zwykle siedzę w pracy i nic mi się nie chce robić.... Tzn. do południa miałam sajgon, to teraz odpoczywam i nadrabiam zaległości na wizażu ![]() Ostatnio znowu dopadł mnie jakiś stres, czy z bejbikiem jest wszystko w porządku. Ciągle próbuję odganiać złe myśli, ale średnio mi to idzie... może dlatego, że poprzednio właśnie w tym czasie, koło 9tc coś złego się stało. Bardzo bym chciała być już po (pozytywnej...) wizycie - a to dopiero za tydzień.... Ok, może wystarczy tego marudzenia na dziś ![]() Miłego popołudnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Daniu witaj ano jak się przeszło strate to najgorszy właśnie moment gdy się jest w tym samym etapie,ale zobaczysz będzie dobrze
a i donoszę Pamela86 urodziła 6stycznia 4.25 przez cc przyszła na świat nasza córcia Oliwia waży 3kg i ma 56 cm, jest przesłodka dostała 9 pkt
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.