|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() I nie zniechęcaj Domi!!!!! Sushi jest pyyyyyyyyyyyszne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Ela, no jak to gdzie, była się przejechać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Hello,
aleście naprodukowały;-) Dałam Karolowi kredki Beniamina i kartkę , zrobił dwie kreski i bardziej go interesowało wywalanie ich z pude lka niż to,że rysują. Także wydaje mi sie, że to jeszcze nie dla niego;-)
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ela jasne, że przekleje co mi tam:F
![]() Ciesze się, że je ładnie ale ja kiepska w kuchni jestem i brak mi umiejętniości i pomysłów często. No i wybrzydza przy śniadaniach- albo jajecznica albo parówka , inne jedzonko jak zrobie podziubie albo wyrzuca z talerza... Ola gratuluje autka! Karenina zazdroszcze zakupów ![]() ![]() Piotrusiowi zeby ida jak szlaone i kupcia dużo... Odparzyło mu pupalka tak, że pierwszy arz aż płakał przy zmianach pieluszki zwlaszcza jak chciałam umyć pupe albo wytrzeć chusteczką... W kapieli też wył, bo go bolało i musiałam za chwile go wyjąć... nasmarowałam porządnie sudocremem i mam nadzieje, że szybko mu pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie musze polowac na te puzzle i odrazu kupie ze 3 pary bo te co ostatnio kupilam to Kamilka swietnie uklada i juz sie przy nich nudzi a bardzo lubi tego typy puzzle co chwila je wyciaga z szuflady i uklada ![]()
![]() |
#156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
o wy gaduly
![]() ![]() no ale przynajmniej sie melduje, ze zyje, chociaz ostatnio kiepsko ze mna, mloda znow przechodzila 3-dniowego wirusa, ja w koncu zaczelam jezdzic rowerem do pracy (tez sobie wybralam mrozy ![]() ![]() ![]() dobra, zmykam zajac sie tztem ![]()
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ola ja tez chce zobaczyc nowego furacza ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Biedna Sandrusia łapie wszelnie zarazki ze żłobka oby juz nie chorowala ![]() A Ty twarda jestes w mrozy na rowerku smigasz no no ![]()
![]() |
#160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Biedak...André tez ma dupke czerwona przez zabki... ![]() Cytat:
Trzymaj sie i nie daj sie chaosowi... ![]() Ja juz w domku....boszzzzz rece mam do ziemi...kupilam malemu ten parking a to taaaakie pudlo przeciez... ![]() Wygladalam normlanie jak wielblad jeden - z jednej strony garaz a w drugiej rece torby z Mango i Zary... ![]() A jeszcze dzwonie do malza spytac czy cos mam mu kupic a on odbiera i "Kochanie, pod ktory sklep mam wyslac taksowke, zebys nie musiala tych toreb sama targac?" ![]() A teraz powiedzcie szybko, ktora zjezdzalnia bardziej wam sie widzi i juz nie bede was meczyla tymi glupotami, ok..? ![]() Taka ma dlugosc 4,6 m 1462121024.jpg Czy taka, dlugosc 3,7 m 1462121096.jpg
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
karenina mi sie na 2 bardziej podoba
![]()
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Ola nowe autko zawsze super;-)
Zebra sudo nam zawsze pomagał, Karol miał straszne odparzenia po antybiotyku, musiałam odstawić, ale też ratowałam sudokremem. Biedne takie dzieciaczki co się tak męczą Karenina ale masz super męża;-) Chociaż ja też nie narzekam w tych sprawach na mojego;-) Pietrusia Twoja Kamilka to as puzzlowy, hehe, też kupię ze dwa opakowania, teraz muszę czyhać,żeby nie zapomnieć skoczyć do Biedro. Joaśka, wklejam zdjęcia Lolka w wózku , jest naprawdę duży. A co Ty robiłaś przy Wiedźminie? On chyba na Grodźcu był kręcony. Jakbyś jeszcze tu zaglądała to zapraszam, Bolesławiec to bardzo ładne miasto, zgadzam się;-) Co do jazdy autem to ja zdawałam trzy razy i sie wkurzyłam , bo nie mogłam wyjechać z placu, dałam sobie spokój. Potem przeprowadziłam sie na wieś gdzie autobus jeździł raz dziennie. Wstawałam o 6, zimą o 5 żeby jeszcze napalić w piecu i na autobus niedaleko domu o 7,15, bo dziecko do szkoły. Pracę kończyłam o 17 i już nie miałam jak wrócić, autobus miałam o 19,30 , w domu byłam po 20,30, bo zatrzymywał się 1 km od domu( to zimą). Latem jeździliśmy rowerami z synem przez las( to w sumie 8 km w jedną stronę), a wiosna i jesienią wyjeżdzałam z Bolesławca o 18 i wysiadaliśmy w jednej z trzech wiosek odległych od nas o 4 km ( wybieraliśmy sobie w zależności od nastroju i od błota ;-) i szliśmy nóżkami. Późną jesienią i zimą jednak nie praktykowalismy tego, bo po ciemku przez las raczej niechętnie. W końcu w desperacji zaczęłam znów zdawać na prawko. Łacznie 7 razy, a zaparłąm się w październiku jak dzień przed egzaminem wracałam sama z wioski obok, bo Beniamin został u babci i było już szaro. Nagle drogę przebiegł mi dzik!!! Tak się przeraziłam,że na drugi dzień zdałam. Wróciłam z egzaminu z Jeleniej i od razu wzięłam auto z parkingu i wróciłam do domu. Przez trzy tygodnie jeździłam bez dokumentów i przerażona tym,że jadę, ale sie w końcu nauczyłam. Teraz pojadę w każdych warunkach. Np jutro;-))) Umówiłam sie głupio,że będę o 7,30 w Bogatyni. Ale się rozgadałam nie na temat. Gosia świetny ten Twój maluch i jaki przystojny. To pewnie po mamie uroda ![]() Karol w wóziu Karol bawi sie takimi brum, to część jego kolekcji Sam już wsiada na jeździk;-))) Czyta;-)) I wszędzie sie pakuje;-)
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi sie bardziej nr 2 ![]() Cytat:
![]() dzięki za komplemencik ale bardziej jest jednak do tatusia podobny ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a wózio faktycznie solidny
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu byłabym prze wdzięczna! Mysle, że takie coś będzie dla Piotrka zajmujące i interesujące
![]() Wywa też zawsze stosowałam sudocrem ale nie było chyba tak źle jeszcze...tzn. nie płakał mi tak jak go tam ruszałam:\ Musi nieźle go piec jak nawet w wodzie nie mógł wysiedzieć. A wózek faktycznie jak w góry ![]() Karenina masakra z tymi zębami... nie dość, że dzieci marudne to te kupy jeszcze ![]() Mi się ta "okrąglejsza" podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |||
Zakorzenienie
|
Wywa, ale słodziak
![]() Acha, fajne te autka. Gdzie kupowałaś? Karenina, mi ten pierwszy się podoba. Cytat:
To mam sie zastanawiać czy kupić to czy Trejsi Srejsi dla dwulatka? ![]() Cytat:
Jakaś druga faza lęku separacyjnego? ![]() Też się pod tym podpiszę. Mogłabym jeść codziennie. Cytat:
Biedny Piotruś. Smaruj go i wietrz ![]() Staś teraz zanim idzie się myć robi zbiórke wszystkich pluszaków i robi im dłuuugie pappa. Słodko to wygląda. Dziś obcałował też konia na biegunach i uwaga - pufę - PUFA to jego ulubione słowo i bardzo go rozśmiesza ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-23 o 20:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny piszecie jak szalone a ja znowu padnieta,z pracy wrocilam,od rana w domu mnie nie ma,wracam wieczorem a jeszcze jutro wymyslili nam jakies spotkanioe w Poznaniu i musimy naginac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PUFA .hmm, ciekawe ![]() ![]() Wiesz co, on wiecznie z tym dydem, zabieram mu, ale za jakiś czas pyta gzie did? Auta mam niektóre z markieta;-) ale większość od siostry mojego Tż, bo ona ma synka obecnie 4 letniego i dużo rzeczy w spadku mamy na szczęście. A to wielkie na które sie wspina to tatuś mu kupiła, mi jeszcze aż tak nie odbiło ![]() Karenina jak dla mnie to nr 2 ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Chociaż ostatnio wyniosłam wino - prezent noworoczny od prezesa ![]() Dziewczyny co to Trejsi Srejsi? Ja taka zacofana jestem, a Wy o takich różnych rzeczach piszecie,że ja nie wiem o co chodzi ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
zebra - biedny Piotruś... Mogłyby już te zębiska wyjść do końca. Millka ma osiem sztuk i coś też jej wychodzi. A ze śniadaniem, to jak nie chce jeść tego, co mu dasz, to może nie dawaj nic innego, przetrzymaj go troszkę bez przekąsek i może zgłodnieje i zje to, co dasz
![]() pietrusia - nooo, Twoja Kamilka to świetnie sobie radzi z układankami. Te, które ma zna pewnie na pamięć już ![]() gucia - szalona kobieto!!! Podziwiam Cię za jazdę na rowerze w te mrozy... ![]() karenina - ja się wyłamię i napiszę, że pierwszy mi się bardziej podoba. Taki prosty, przejrzysty ![]() wywa - dzięki za zdjęcie. Faktycznie wózek duży. Świetny! Pozostałe zdjęcia też fajne - co te nasze dzieciaki wyrabiają, wszędzie włażą. Na "Wiedźminie" byłam na praktykach. Załapałam się też na statystowanie. Tak, był kręcony na zamku w Grodźcu (czy na Grodźcu?). Fajny ten zamek, ale wymarzłam wtedy, chociaż ogrzewałam się przy tym ogromnym kominku. Póki co pewnie Bolesławca nie odwiedzę, ale może jeszcze kiedyś. Kto wie... Co do kredek, to Mi też najpierw badała czyli gryzła, wkładała do buzi... Teraz już rzadko się to zdarza. Chwilkę porysuje, chce żebym ja też rysowała. Bardzo lubi też kredki przekładać z jednego pudełka do drugiego. konspiracja - chyba wybrałabym jednak Trejsi Srejsi... Sama uśmiałam się z tej PUFY ![]() Dziś do mnie zadzwoniła pani z Milki i spytała czy brałam udział w konkursie "Fioletowe". Odpowiedziałam, że tak. No i już chciałam padać z wrażenia, mdleć, a wcześniej skakać z radości, bo myślałam, ze wygrałam deskę albo narty chociaż, a pani mówi mi, że krówkę... No ale dobre i to. Millce krówka Milka się spodoba. Jak znajdę paragon na dwie Milki. Bo do tej pory znalazłam tylko na dwie, a mają być na cztery i muszę im to wysłać w ciągu czterech dni... Może znajdę... A jak nie to zaryzykuję i wyślę im dzisiejszy... Oki, zmykam, bo jutro synek ma bal i trzeba wcześnie wstać, co by oko "podbić" i bliznę zrobić. Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas mówimy na Grodźcu, na Grodziec jedziemy itd. Kominek jest tam wypaśny. Dużo czasu tam spędziłam, bo zanim Karol sie urodził to byłam w drużynie rycerskiej i miewaliśmy tam pokazy. To może i Wiesia naszego tam spotkałaś, on taki czarny rycerz na czarnym koniu ![]() To Ty sławna jesteś- w filmie grałaś ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
zebra przeklęte zęby. Dziewczyny czy to normalne bo ja już głupia z tego jestem
![]() ![]() Tak jest od jakiegoś czasu, chyba że to zęby ale aż 2 tyg ![]() karenina drugi tor jakoś mi bardziej wpadł w oko, z tym, że tamten znów jest dłuższy ![]() gucia łoo matko na rowerze w taki mrozik ![]() ![]() jo@śka krówcia też fajna ![]() olalicious07 pochwal się nowym wozem ![]() wywa fajne fotki a wózio super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Witam w kolejnej części!
Z tego co doczytałam to u Zaharii i Aniulki SYN - wielkie gratulacje!!! ![]() Karenina dla mnie nr 1 ![]() Olalicious ty chyba pisałaś kiedyś, że robiłaś depilację laserową - pamiętasz jaki to był laser i ile zabiegów miałaś? Ja już mam kasę odłożoną więc muszę to zrobić teraz albo nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
hejka kochane
![]() dziekuje za gratulacje!!!! lucky- ale mala ma talent do sprzatania ![]() aniulka- brzusio juz pokazny, sliczne mieszkanko dla maluszka ![]() no i gorace gratulacje syneczka ![]() ![]() karenina- maly mnie zawsze rozbraja, on jest takim slodkim kombinatorem ![]() domi- spokojnie, miriam dopiero teraz zaczela sie "puszczac" sama, i wydaje jej sie, ze juz umie biegac i skakac ![]() ![]() ![]() agusia- filipiek jest taki kochany, chcialoby sie go porwac i wycalowac ![]() ach ciesze sie na synusia ![]() xpressja- sliczne zdjecia ![]() ![]() ![]() wywa- krol ma sliczne oczka, taki slodki rozrabiaka ![]() katekatee- co to za ksiazka???? zdrdz tytul, moze przeczytam ![]() gocha- wojtus ![]() ![]() kochane mamuski, a wiec informacja, iz bede miec syna- potwierdzona ![]() zdjecia mam na dowod tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miriam smiga z dnia na dzien coraz szybciej, a ja za nia...... ![]() ![]()
12.11.09 miriam 22.07.11 giorgio 12.12.12 zoi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zaharia Czas edycji: 2011-02-23 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam Trejsi Srejsi - języki i zaklinaczkę, jednak jak Iza mi dokazywała potwornie to zakupiłam nianiu na pomoc - to chyba jakies angielki - tez ich program był w TV - to ta książka http://www.empik.com/nianiu-na-pomoc...0039,ksiazka-p a włąśnie zapomniałąm napisac - w końcu znalazłam te książki - tak je zamyszkowałąm, że już posądzałam siebie o ich wyrzucenie - choc to było nie możliwe ale nie mogłam ich zlokalizowac w domu przez jakiś czas - i pomyślec że mam tylko około 60 m2 Zeberko ja też stosuję w takich przypadkach sudokrem - inne u nas nie zdały egzaminu Kareninko - mnie się podoba bardziej 1 Zaharia - Grześ tez na początku uważał, ze jest taki obcykany w bieganiu - dzieci chyba tak mają ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Trejsi Srejsi - orginalnie Tracy Hogg - to autorka ksiązek o wychowywaniu dzieci - tak w telegraficznym skrócie
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-02-24 o 06:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/
![]() |
#176 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trejsi Srejsi rulez.... ![]() No zebys wiedziala! Najwiekszy lek separacyjny przapada w okolicach 16-18 miesiac...André do tej pory nie mial w ogole a teraz tak... ![]() Cytat:
Slodziaaak... ![]() André kokretnie ustawia tylko swoje samochody na parking a pluszaki...zabiera ze soba do lozeczka... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tak czytam o "szalenstwach" w brzuszku... ![]() Ale sie usmialam z Miriam... ![]() ![]() Dzien doberek ![]() Podliczylam i jest 5 : 4 dla toru 1... ![]() A i mamy newsa - dalam sie dzisiaj ugryzc, bo maly nie daje sobie w buzke zajrzec a tam wyczulam...DWIE NOWE IGIELKI!! ![]() Gorna prawa czworka jest czubek i dolna lewa tez!! Teraz reszta meczy mojego skarba... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-24 o 06:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy moja granica bólu przeżyje taką depilację? ![]() ![]() Cytat:
![]() chusteczki mają oliwkę, która zatyka pory i natłuszcza a odparzoną pupkę tzreba wysuszać więc sam sudocrem wystarczy. chyba, że wolisz talk lub mąkę ziemniaczaną ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- i zapomniałam ![]() ![]() Karenina fajny ten Twoj tz ![]() Olcia nie odstępuje mnie dzis nawet na pół kroku.... moja misja na dziś: pieczone żeberka w sosie z Jack Daniel's ![]() (właśnie wymyśliłam takie danie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ależ wy pędzicie z tymi stronami ![]() ja miałam troche załatwiania bo okazało się że te usg 3D powinnam miec za darmo a zapłaciłam 390zł lekarz który robił usg zapytał czemu nie mam skierowania już drugi raz. więc mówię że moja lekarka mi nie dała bo niby się nie należy a ona absolutnie przecież miałam zaśniada w pierwszej ciąży i przez to każda moja kolejna ciąża jest niby zagrożona i powinnam mieć takie usg mieć zrobione za darmo. więc umówiliśmy się że zapłace te 390zł i załatwie skierowanie i wypis ze szpitala z pierwszej ciązy i dostane pieniążki spowrotem więc udało mi się załatwić skierowanie i dostałam 250zł spowrotem bo refundują usg 2D a reszte do 3D dopłaciłam ![]() więc chcę iść udać te 250zł na Aguśke ![]() Zeberko mam nadzieje że szybko to zejdzie Piotrusiowi żeby się tak nie męczył ![]() dziewuszki podczytałam Was szbyciutko bo od wtorku tyle naskorbałyście że nie wiem do czego się odnieść no
![]() |
#179 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miriam jest nie do podrobienia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pytanie do mam chlopcow: jak czesto chodzicie do fryzjera? filkowi taak szybko wlosy rosna ze minimum co miesiac musimy isc bo mu do oczy wchodza i wygląda tak:JhipUX4d6617b83d9fc.jpg( to zdjecie przed pierwszym pójściem do fryzjera. a teraz ma włosy grube mocne i sztywne i jakmu urosna do tego stopnia to wygląda tak ![]()
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Aniulka to fajnie ze tyle kasy ci wrocili mozesz zaszalec
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Dobra ja spadam do pracy ![]() Miłego dnia życzę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.