SWPS w Katowicach - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 07:43   #151
Monika0701
Przyczajenie

Dot.: SWPS w Katowicach

Dziękuję Ci bardzo! Więc Sokolska jest moja ;d Najgorsze jest to, ze Drabas z Jastrzębia zatrzymuje się jadąc do Katowic pod Mikołowską-Sąd ale juz wracając tam nie staje i trzeba drałować na Skargi ;/
Monika0701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 10:34   #152
madziusika
Raczkowanie

GG do madziusika

Cześć
Dzisiaj pracuję i nie będę mogła przyjechać na Dzień Zerowy.
Dlatego mam ogromną prośbę, dajcie znać o czym mówili
Z góry dzięki. Miłego dnia
madziusika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 13:59   #153
diablica piekielnica
Rozeznanie

również proszę o podzielenie się wrażeniami
diablica piekielnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 14:53   #154
tuska355
Raczkowanie

Ja też poproszę! A co z indeksem i legitymacją? Trzeba płacić za ten indeks? Ja mam podbita legitymację szkolną do 30 września i potem będę musiała kupić bilet normalny, a już mam ulgowy nabity na karte miejską ;/
tuska355 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 00:50   #155
cyna monek
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Jak wrażenia po pierwszych wykładach? Mnie niestety ominęły pierwsze zajęcia i teraz czekam na 8-go października:'Wprowadzenie do psychologii i myśli psychologicznej'. Muszę powiedzieć,że mam lekkiego stresa Czy ktoś się może orientuje, czy te zajęcia które mamy na wu będą się jeszcze zmieniać? Szczerze mówiąc liczyłam na trochę więcej, a mam raptem po jednym wykładzie dziennie (sob i niedz)... Skąd bierzecie podręczniki? Macie może jakieś tajne źródła? pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia niedługo!
cyna monek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 18:16   #156
tuska355
Raczkowanie

Mam tą książke "Ja-Ty-My" więc jak ktoś chce to mogę mu na e-maila wysłać, ten rodział 2 który mamy przeczytać
tuska355 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 16:52   #157
cyna monek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tuska355 Pokaż wiadomość
Mam tą książke "Ja-Ty-My" więc jak ktoś chce to mogę mu na e-maila wysłać, ten rodział 2 który mamy przeczytać

z.zuri@ymail.com, byłabym bardzo wdzięczna.
Dostałam dzis wiadomosc na wu, ze legitymacje mozna odebrac w dziekanacie, wiec wydaje mi sie, ze wystarczy tam po prostu podejsc.

Kto sie wybiera na inauguracje? wiem, ze dla stacjonarnych jest obowiazkowa, ale jest moze ktos z klinicznej zaocznej, kto ma w planach tam isc?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 18:24   #158
madziusika
Raczkowanie

GG do madziusika

cyna monek Ja idę na inaugurację.
Stary 2011-10-03, 14:54   #159
wixaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tuska355 Pokaż wiadomość

byłabym wdzięczna gdybyś mi też wysłała
wiktoriapiwowarczyk@onet. pl
wixaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 12:12   #160
cyna monek
Przyczajenie

Witam. Zastanawiam się, czy ktoś tutaj jest w mojej grupie i ma jutro i pojutrze zajecia z panią Edytą Charzyńską? Dostałam wiadomość na wu, że musimy przeczytać ' literaturę z punktu 1, bloku 1' z sylabusa, wychodzi na to, że to książka Aronsona "Człowiek istota społeczna", jednak pani Charzynska sprecyzowala, ze powinnismy sie skupic na rozdzialach z Brzezińskiego i Zimbardo, no i tutaj sie pogubilam,w Aronsonie nie ma ich artykułów. Moze ktos wie o co chodzi? Pozdrawiam.
Stary 2011-10-07, 15:37   #161
madziusika
Raczkowanie

GG do madziusika

cyna monek
To jesteśmy razem w grupie
Odnośnie książek to weszłaś nie na ten sylabus co trzeba
Wejdź sobie na Wprowadzenie do psychologii i myśli psychologicznej -ĆWICZENIA . Tam znajdziesz właściwy sylabus.
Sprawdź emaila Obie pozycje właśnie Ci przesłałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-09, 19:25   #162
cyna monek
Przyczajenie

Do Madziusika:

Dziękuję za ostatnią wiadomość, bardzo mi pomogłaś! Mam nadzieję, że kiedyś będę miała możliwość Ci się odwdzięczyć. Pozdrawiam!
Stary 2012-01-31, 15:29   #163
psychomat
Przyczajenie

Witam
Czy ktoś ze studiujących zaocznie psychologię w oddziale katowickim byłby uprzejmy udostępnić siatkę zajęć? Wybieram się na zaoczne w tym roku, ale chciałbym najpierw zobaczyć jak wyglądał plan zajęć w roku ubiegłym.
Życzliwemu, który przychyli się do mojej prośby z góry serdecznie dziękuję.
psychomat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 18:36   #164
monisiol
Przyczajenie

Witam serdecznie mam prosbe do osob studiujacych na SWSP. Mozecie podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami? Warto wybrac sie na kmierunek psychologia przedsiebiorczosci na zaoczne? Jak wyglada rynek pracy po tym kierunku? Serdecznie pozdrawiam
monisiol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 12:21   #165
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
psychologia kliniczna - zaoczna
Jasne, że najwięcej zależy od nas samych. Ale ja bym nie chciała mieć terapeuty, co chodził na płatne zajęcia do prywatnej szkoły na parę godzin raz na dwa tygodnie. No sory... BTW jak ktoś jest dobry to zazwyczaj idzie na normalne dzienne studia na państwową uczelninię
Mogłabym zmienić zdanie co do predyspozycji widząc imponujące cv z wieloletnim doświadczeniem zawodowym.
Ciekawe rozumowanie.

Wyobraź sobie, że na zaoczne nie idą ludzie, którym nie chce się uczyć, bo o wiele łatwiej jest się nie uczyć na studiach dziennych.
Na zaocznych wymagana jest obecność, a jak Cię nie ma to musisz zaliczyć przedmiot inaczej, np. kolokwium, praca, egzamin ustny. I jeszcze biegać za wykładowcą i go prosić na kolanach.

Poza tym szkoła zaoczna jest dla ludzi, którzy pracują albo mają rodziny. Nie dla lebrów.
No i dla takich, których nie stać na naukę dzienną.
Ja np. mogłam sobie pozwolić tylko na dwa lata nauki dziennej. I to z wielką łaską mojego ojca, że za coś zapłaci.
Potem musiałam iść do pracy, więc została mi tylko nauka zaoczna.
Mam dwa zawody. Oba dyplomy zrobione porządnie, jeden nawet uzyskany z wyróżnieniem.

Jak ktoś chce się uczyć, nauczy się na każdej uczelni, na każdym kierunku, stacjonarnie i niestacjonarnie.
A jak ktoś nie chce, to nawet woda święcona mu nie pomoże.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2015-06-24 o 12:23
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 19:47   #166
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ciekawe rozumowanie.

Wyobraź sobie, że na zaoczne nie idą ludzie, którym nie chce się uczyć, bo o wiele łatwiej jest się nie uczyć na studiach dziennych.
Na zaocznych wymagana jest obecność, a jak Cię nie ma to musisz zaliczyć przedmiot inaczej, np. kolokwium, praca, egzamin ustny. I jeszcze biegać za wykładowcą i go prosić na kolanach.
A na dziennych nie jest wymagana obecnosc?
Studia zaoczne nigdy nie beda rowne dziennym, sory.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jak ktoś chce się uczyć, nauczy się na każdej uczelni, na każdym kierunku, stacjonarnie i niestacjonarnie.
A jak ktoś nie chce, to nawet woda święcona mu nie pomoże.
Ale tego nikt nie kwestionuje.

Jasne, ze sa rozne sytuacje w zyciu, ale nie ma sie co oszukiwac ze zaoczne na podrzednej prywatnej sa lepsze od dziennych na uniwerku. Pewne kierunki powinny byc tylko dzienne.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości