|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzień Dobry Brzuchatki
![]() U nas dzisiaj znowu cieplutko Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Iwona, a Tobie gratuluję udanej ![]() zanka tak, zaczęłaś 8 msc A mi na paciorkowca już zapowiedział gin że wymaz będzie pobierał na następnej wizycie w 35 tc.
|
#152 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
a no to nie musisz się obawiac moim zdaniem co innego gdyby te bakterie wystąpily nieadwno... ale badania mozesz sobie nawet sama na wlasną reke zrobic bo to kosztuje okolo 30 zl tak dla spokojnosci ducha ![]() trzymam kciuki za wizyty |
|
|
|
|
#153 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
zapowiada się pięknie w Warszawie, muszę chyba dupkę ruszyć i na spacer iść, bo po południu 3h SR więc później się nie uda...A mi śniło się, że mnie i moją rodzinę zaatakowało stado zombie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super, że pomiziać się możecie bez strachu , no i za udaną wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze kciuki dla Brumka oraz dla innych mamuś, których wizyty mi gdzieś umknęły![]() Natka - gratuluję super tytułu!!! Też na niego głosowałam |
|||||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mąż mi mówi, że Emilie - forma niemiecka,
czyta się jakie Emily ![]() On ma niemiecki w jednym placu, więc powołuje się na niego Hmmm... Co o tym myślicie?! |
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Ale dziś piękny dzień! Cytat:
Mi z Filipem paciorkowca wykryli wcześniej ok 20tc, bo szyjka sie skracała i gin zrobił posiew czy na szyjce nie ma jakiś bakterii i wyszedł właśnie ten GBS+. Brałam jakieś antybiotyki ale i tak nie pomogło, niełatwo go wyleczyć i jak gin mówił że można spróbować ale wielkich szans na wytepienie nie daje ![]() Teraz nastawiam się na to samo.. Carmela trzymam kciuki za wizytę u nowego gina!! ![]()
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwona za wynik usg i no udanego wieczoru książke Zawitkowskiego bardzo polecała nam położna na SR Lilka Brumek
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku mocne za Wasze wizyty!Iwona za wizytę!Ja jeszcze chwilkę przed kompem posiedzę z Wami, a potem jadę do gimnazjum załatwiać sobie praktykę pedagoga...Eh na cały miesiąc nas skierowali z uczelni, no ale mus to mus. Mam nadzieję, że dyrcio się zgodzi ![]() We wrześniu praktyka, dobrze, że dzidzia już będzie troszkę ,,odchowana" Natka tytuł pierwsza klasa! Tak sobie myślę, czy z Nerolą, my dwie wcześniejsze czerwcówki, rozpakujemy się w tej części czy w następnej... O i widzę, że u Neroli nie najlepiej...trzymaj się Milenko! Coś tam jeszcze miałam naskrobać, ale skleroza ciążowa...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-10 o 10:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Carmela za wizyte Aga za krzywą
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
No i doczytałam że Carmela ma jeszcze wizytę u nowego gina -
![]() I za inne wizyty oczywiście też!!! ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pisownia inna![]() Mi sie podoba, ale nie wiem czy bym tak utrudniała dziecku zycie... pamiętam jak chodziłam do szkoły i chłopak miał niemieckie imię... z każdym sprawdzaniem obecności, wzywaniem do odpowiedzi itd sie wkurzal jak kaleczyli jego imię.... nie wspomnę o załatwieniach w urzędach a podawanie danych przez telefon to już w ogóle masakra....... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Nie noo nie mogę się skupić na nauce. Wyszłam na taras na słoneczko, zaraz mi się spać chce i tyle. Obiad zaczęłam robić.
Jeszcze sie śmieję z tego wilka przy norze Zanka za 8 mcIwona to owocnego stosunkowo wieczorku życze i mocnych orgazmów. Carmela kciuki za jutro zaciśnięte. dziubek jak mężowi do wieczora nie przejdzie to chyba lekarz i leki, może go przewiało. Podobno korzonki to okropny ból. |
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo problem mamy MY już z Naszym nazwiskiem. Nikt nie umie je przeczytać po ludzku, zawsze są wymyślane jakieś krzaki. Ale kurcze z drugiej strony jak zobaczą, nazwisko austriackie - choć większość myśli, że to niemieckie, i imię Emilie to od razu pomyślą, że nie jest polka i że czyta się je inaczej... No nie wiem, mam dylemat. |
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
mnie się podoba Emilie.
Sami jednak wybraliśmy imię Emil dla naszego synka, żeby nie było takich problemów. ja jestem Polką, mój T. jest Duńczykiem, a żyjemy w Anglii. Imię Emil literowane jest tak samo w tych krajach, różni się tylko nieznacznie wymową. No ale z otwartymi granicami teraz, kto wie, może wasza córcia wyjedzie gdzieś i wcale nie będzie to taki problem. Zresztą tu w urzędach również proszą o literowanie imion, nazwisk, adresów. Są różne pisownie jak np: Thomas i Tomas, albo Stevens i Stephens - a wymowa ta sama. Myślę, że jeszcze kilka lat i to samo będzie w Polsce. |
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Ja też się melduję w następnej części
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Nerolka trzymaj się mocno! Było gdzieś pytanie o kołyskę. Ja będę miała, bo dostaliśmy, ale niestety nie mogę znaleźć takiej w internecie, żeby Wam pokazać. Ale potem i tak musimy pomyśleć o łóżeczku... Czteromiesięczny celibat też zaliczyłam, a jak już lekarz pozwolił, to aż dziwnie było
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba normalnie na niego mówili,albo Ja tak słyszałam a oni mówili inaczej nie pamiętam. W każdym bądź razie ładnie imię!To jest nawet jak z imieniem Angelika, piszę się przynajmniej u mojej siostry Angelika a czyta się Adżelika, choć nie raz zdarzało się, że czytali i AnGelika Carmel pewnie u Ciebie też tak było, co?Mi raz ktoś wysłał wierszyk miłosny i podpisał RZANETA do dziś nie wiem kto to bbył.. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilie jest bardzo ładne, tylko czy nie będzie miała później uciążliwości przez to... |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku
Mam nadzieje, że u Nerolki już wszystko w porządku. Macie jakieś informacje? Trzymaj się kochana. Nie możesz się poddawać, nie teraz. To jest najgorsze, jak przyjdzie baba i nie pomyśli, że trzeba wózek wziąść mi pielęgniarka wywołała skurcze bo nie mogła usłyszeć małej tętna.. Stała ok.10 minut i wciskała mi to w brzuch.. i godzine po tym dostałam skurczy za to potem jaka milutka była Mnie od kilku dni strasznie boli kość łonowa mam nadzieje, że to nic poważnego. Wizytę mam 18 maja. Do tego czasu muszę zrobić badanie na cukrzyce.. Nie wiem jak ja dojadę to przychodni Wybrałam się wczoraj do sklep, żeby obejrzeć wózki. Chciałam kupić X-landera no, ale już zrezygnowałam mieszkam w bloku i nie mam windy.. a wnosić 17 kg samego wózka na drugie piętro mnie nie przekonuje Tak więc znalazłam nowy wózek na allegro CONECO http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...599687083.html A tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 24 tydzień |
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisowania i czytaniem bym sie zbytnio nie przejmowała, nie uwazam zeby w wsrod rowniesników bylyby z tego powodu jakies drwiny, moze ze 30 lat temu Jessica, była "dziwadłem" ale teraz... absolutnie NIE
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana to Twoim cichym wielbicielem był ktos pokroju dr Miodka
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mu nie przejdzie to go rejestruje do lekarza , zobaczymy co powie ...
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
witam
znad kubka lodow ![]() brumek, Lilkaa82, CarmelaSoprano, AgaGuernsey za wizyty i krzywa cukrowa ![]() iwonap79 gratuluje udanej wizyty i dobrych stosunkowo wiesci ![]() zanka205 a Tobie kolejnego tygodnia ![]() ja we wtorek zaczelam 27 tc i juz po studniowce jestem (nikt nie zauwazyl mojego wpisu ) czyli z trzycyfrowego oczekiwania na tp zeszlismy na dwucyfrowa liczbe, ale ten czas lecii tak jak piszecie, jeszcze nie dawno takie odlegle to sie wydawalo a to juz tuz tuz Marina, Nerolka w zaleznosci od naszej aktywnosci rozpakujecie sie w tym watku albo w nastepnym kciuki by bylo to w odpowiedniej porze, bez zadnych nerwow i komplikacji ![]() Nerola, Tobie dodatkowo sil i spokoju, bo widze ze w szpitalu sa jednostki ktore nie wydaja sie myslec przegonic obloznie chora po korytarzu w tempie sprintera... ech...Bella mysle o was i cieple fluidy wysylam u nas piekny dzien, bylam chwile na trawce, polazilam z kotem na smyczy kot sie najadl a potem zwrocil wraz z polknieta sierscia
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
no i wybraliśmy w końcu wózek: bugaboo bee (kolor khaki). waga: 7,7 kg.
mały i poręczny. http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/bee_kolor |
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki Zbrzuchacone
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty: Brumek, CarmelaSoprano, Lilka i za te o których zapomniałam ![]() Na dworze pięknie, zaraz wybieram się do sklepu po jakieś mięsko na obiad
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Pogoda piękna, więc mam zamiar dziś trochę poszaleć w ogrodzie nad roślinkami W ogóle mam jakąś wenę do pracy i trzeba to wykorzystać ![]() za dzisiejsze wizyty i badania!
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest ten problem że w urzędach i tak będzie miała problemy, bo my je mamy z nazwiskiem. Ja już się nauczyła, że nie mówię jak mam na nazwisko tylko pokazuję dowód, bo nikt nie umie je napisać tak jak trzeba, bo inaczej się pisze a inaczej czyta... A jeżeli nadamy imię to chyba nie chciałabym je zmieniać, jakoś podchodzę do tego tak, że zmieniamy sobie jak chcemy i jakiegoś takiego szacunku nie mamy - moje zdanie.Teraz kiedy dzieciątka jeszcze nie ma, mam chwilę zastanowienia
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
kindzia890, to gratki z okazji nowe tygodnia
idziemy jak burza Cytat:
a umknelo mi to pytanie o kolyske, ja mam z mothercare kosz mojzesza na kolysce ktos tez pytal o pampersy new born, czyli jedna paka 43 sztuki jest ok? potem juz te wieksze 3/5kg?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

co innego gdyby te bakterie wystąpily nieadwno... ale badania mozesz sobie nawet sama na wlasną reke zrobic bo to kosztuje okolo 30 zl 
))

zębole

Zakończone: 2

mi pielęgniarka wywołała skurcze bo nie mogła usłyszeć małej tętna.. Stała ok.10 minut i wciskała mi to w brzuch.. i godzine po tym dostałam skurczy

przegonic obloznie chora po korytarzu w tempie sprintera... ech...