|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzień Dobry Brzuchatki
![]() U nas dzisiaj znowu cieplutko ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Iwona, a Tobie gratuluję udanej ![]() zanka tak, zaczęłaś 8 msc ![]() A mi na paciorkowca już zapowiedział gin że wymaz będzie pobierał na następnej wizycie w 35 tc.
#152 | |
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
a no to nie musisz się obawiac moim zdaniem ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() A mi śniło się, że mnie i moją rodzinę zaatakowało stado zombie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super, że pomiziać się możecie bez strachu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze kciuki dla Brumka ![]() ![]() ![]() Natka - gratuluję super tytułu!!! Też na niego głosowałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mąż mi mówi, że Emilie - forma niemiecka,
czyta się jakie Emily ![]() On ma niemiecki w jednym placu, więc powołuje się na niego Hmmm... Co o tym myślicie?! |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Ale dziś piękny dzień! Cytat:
Mi z Filipem paciorkowca wykryli wcześniej ok 20tc, bo szyjka sie skracała i gin zrobił posiew czy na szyjce nie ma jakiś bakterii i wyszedł właśnie ten GBS+. Brałam jakieś antybiotyki ale i tak nie pomogło, niełatwo go wyleczyć i jak gin mówił że można spróbować ale wielkich szans na wytepienie nie daje ![]() Teraz nastawiam się na to samo.. Carmela trzymam kciuki za wizytę u nowego gina!! ![]() ![]()
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iwona ![]() ![]() ![]() Lilka Brumek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku mocne ![]() Iwona ![]() Ja jeszcze chwilkę przed kompem posiedzę z Wami, a potem jadę do gimnazjum załatwiać sobie praktykę pedagoga...Eh na cały miesiąc nas skierowali z uczelni, no ale mus to mus. Mam nadzieję, że dyrcio się zgodzi ![]() We wrześniu praktyka, dobrze, że dzidzia już będzie troszkę ,,odchowana" Natka tytuł pierwsza klasa! Tak sobie myślę, czy z Nerolą, my dwie wcześniejsze czerwcówki, rozpakujemy się w tej części czy w następnej... O i widzę, że u Neroli nie najlepiej...trzymaj się Milenko! ![]() Coś tam jeszcze miałam naskrobać, ale skleroza ciążowa...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-10 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Carmela za wizyte Aga za krzywą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
No i doczytałam że Carmela ma jeszcze wizytę u nowego gina -
![]() I za inne wizyty oczywiście też!!! ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi sie podoba, ale nie wiem czy bym tak utrudniała dziecku zycie... pamiętam jak chodziłam do szkoły i chłopak miał niemieckie imię... z każdym sprawdzaniem obecności, wzywaniem do odpowiedzi itd sie wkurzal jak kaleczyli jego imię.... nie wspomnę o załatwieniach w urzędach a podawanie danych przez telefon to już w ogóle masakra....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Nie noo nie mogę się skupić na nauce. Wyszłam na taras na słoneczko, zaraz mi się spać chce i tyle. Obiad zaczęłam robić.
Jeszcze sie śmieję z tego wilka przy norze ![]() ![]() ![]() Zanka ![]() Iwona to owocnego stosunkowo wieczorku życze i mocnych orgazmów. Carmela kciuki za jutro zaciśnięte. dziubek jak mężowi do wieczora nie przejdzie to chyba lekarz i leki, może go przewiało. Podobno korzonki to okropny ból. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo problem mamy MY już z Naszym nazwiskiem. Nikt nie umie je przeczytać po ludzku, zawsze są wymyślane jakieś krzaki. Ale kurcze z drugiej strony jak zobaczą, nazwisko austriackie - choć większość myśli, że to niemieckie, i imię Emilie to od razu pomyślą, że nie jest polka i że czyta się je inaczej... No nie wiem, mam dylemat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
mnie się podoba Emilie.
Sami jednak wybraliśmy imię Emil dla naszego synka, żeby nie było takich problemów. ja jestem Polką, mój T. jest Duńczykiem, a żyjemy w Anglii. Imię Emil literowane jest tak samo w tych krajach, różni się tylko nieznacznie wymową. No ale z otwartymi granicami teraz, kto wie, może wasza córcia wyjedzie gdzieś i wcale nie będzie to taki problem. Zresztą tu w urzędach również proszą o literowanie imion, nazwisk, adresów. Są różne pisownie jak np: Thomas i Tomas, albo Stevens i Stephens - a wymowa ta sama. Myślę, że jeszcze kilka lat i to samo będzie w Polsce. |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Witam! Ja też się melduję w następnej części
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Nerolka trzymaj się mocno! Było gdzieś pytanie o kołyskę. Ja będę miała, bo dostaliśmy, ale niestety nie mogę znaleźć takiej w internecie, żeby Wam pokazać. Ale potem i tak musimy pomyśleć o łóżeczku... Czteromiesięczny celibat też zaliczyłam, a jak już lekarz pozwolił, to aż dziwnie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo Ja tak słyszałam a oni mówili inaczej ![]() To jest nawet jak z imieniem Angelika, piszę się przynajmniej u mojej siostry Angelika a czyta się Adżelika, choć nie raz zdarzało się, że czytali i AnGelika ![]() Mi raz ktoś wysłał wierszyk miłosny i podpisał RZANETA ![]() do dziś nie wiem kto to bbył.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilie jest bardzo ładne, tylko czy nie będzie miała później uciążliwości przez to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Witam na nowym wątku
![]() Mam nadzieje, że u Nerolki już wszystko w porządku. Macie jakieś informacje? Trzymaj się kochana. Nie możesz się poddawać, nie teraz. To jest najgorsze, jak przyjdzie baba i nie pomyśli, że trzeba wózek wziąść ![]() ![]() ![]() Mnie od kilku dni strasznie boli kość łonowa ![]() ![]() Wybrałam się wczoraj do sklep, żeby obejrzeć wózki. Chciałam kupić X-landera no, ale już zrezygnowałam ![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...599687083.html A tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 24 tydzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana to Twoim cichym wielbicielem był ktos pokroju dr Miodka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() brumek, Lilkaa82, CarmelaSoprano, AgaGuernsey za wizyty i krzywa cukrowa ![]() iwonap79 gratuluje udanej wizyty i dobrych stosunkowo wiesci ![]() zanka205 a Tobie kolejnego tygodnia ![]() ja we wtorek zaczelam 27 tc i juz po studniowce jestem (nikt nie zauwazyl mojego wpisu ![]() i tak jak piszecie, jeszcze nie dawno takie odlegle to sie wydawalo a to juz tuz tuz Marina, Nerolka w zaleznosci od naszej aktywnosci rozpakujecie sie w tym watku albo w nastepnym ![]() ![]() ![]() Nerola, Tobie dodatkowo sil i spokoju, bo widze ze w szpitalu sa jednostki ktore nie wydaja sie myslec ![]() Bella mysle o was i cieple fluidy wysylam ![]() u nas piekny dzien, bylam chwile na trawce, polazilam z kotem na smyczy ![]()
#176 |
Zadomowienie
|
no i wybraliśmy w końcu wózek: bugaboo bee (kolor khaki). waga: 7,7 kg.
mały i poręczny. http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/bee_kolor |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki Zbrzuchacone
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty: Brumek, CarmelaSoprano, Lilka i za te o których zapomniałam ![]() Na dworze pięknie, zaraz wybieram się do sklepu po jakieś mięsko na obiad ![]() ![]()
#178 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Pogoda piękna, więc mam zamiar dziś trochę poszaleć w ogrodzie nad roślinkami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest ten problem że w urzędach i tak będzie miała problemy, bo my je mamy z nazwiskiem. Ja już się nauczyła, że nie mówię jak mam na nazwisko tylko pokazuję dowód, bo nikt nie umie je napisać tak jak trzeba, bo inaczej się pisze a inaczej czyta... A jeżeli nadamy imię to chyba nie chciałabym je zmieniać, jakoś podchodzę do tego tak, że zmieniamy sobie jak chcemy i jakiegoś takiego szacunku nie mamy - moje zdanie.Teraz kiedy dzieciątka jeszcze nie ma, mam chwilę zastanowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
kindzia890, to gratki z okazji nowe tygodnia
![]() ![]() Cytat:
![]() a umknelo mi to pytanie o kolyske, ja mam z mothercare kosz mojzesza na kolysce ktos tez pytal o pampersy new born, czyli jedna paka 43 sztuki jest ok? potem juz te wieksze 3/5kg?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.