Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 08:54   #151
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Dzień Dobry Brzuchatki

U nas dzisiaj znowu cieplutko

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Iwona, a Tobie gratuluję udanej

zanka tak, zaczęłaś 8 msc

A mi na paciorkowca już zapowiedział gin że wymaz będzie pobierał na następnej wizycie w 35 tc.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:55   #152
Bartessa
BAN stały

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Takich objawów co piszesz nie mam na szczęście.
A paciorkowca i gronkowca miałam jak byłam dzieckiem.
Zobaczę czy moja gin mi zleci takie badania.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Piękna pogoda!
Muszę gdzieś męża wyciagnąć

a no to nie musisz się obawiac moim zdaniem co innego gdyby te bakterie wystąpily nieadwno... ale badania mozesz sobie nawet sama na wlasną reke zrobic bo to kosztuje okolo 30 zl tak dla spokojnosci ducha

trzymam kciuki za wizyty
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:07   #153
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry zapowiada się pięknie w Warszawie, muszę chyba dupkę ruszyć i na spacer iść, bo po południu 3h SR więc później się nie uda...

A mi śniło się, że mnie i moją rodzinę zaatakowało stado zombie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadam na chwilke prosic bardzo o kciuki za moją dzsiejsza wizyte
mam nadzieje ze moja szyjka tak jak u YouYou trzyma ladnie dzieki lezeniu nom ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
czesc Laseczki))

apropos sexu byłam dziś na 7 rano na usg i możemy wreszcie się bzykać!!!!
ale delikatnie łożysko się powoli podnosi i jest już 2,5 cm nad ujściem
mój mąż ma takiego banana na twarzy, że nie wiem co by musiał się stać, żeby mu przeszło...
także trzymajcie kciuki za STOSUNKOWO udany wieczór

w każdym razie najważniejsze, że z Majką wszysko ok)) waży już 1,2kg moje maleństwo....ech tak fajnie dziubkiem ruszałą, jeszcze zaspana..

aaaa. z kekarzem rozmawialiśmy o książkach i padło o Zawitkowskim (my mamy). bardzo go polecał, stwierdził, że gdyby kobiety wprowadziły w życie 10% jego zaleceń to byłoby mniej o 90% problemów ortopoedyczno-chirurgicznych...
mówi, że jego córcię uratował jedną wizytą i zqaleceniem ćwiczeń przed operacją...
także polecam oglądać z youtuba lub książkę (dołączone dvd)

iwona

No to super, że pomiziać się możecie bez strachu, no i za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ale mamy pogode!!!!!!!!!!!

Poporosze o kciuki dziś wizyta o 17.30 u nowego gina.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziś nawet się wyspałam, mąż już w pracy, młody szaleje a ja zdążyłam włosy umyć
po 11.00 teściowa po nas przyjeżdża i do mamy jedziemy

no i dziś świętuję z okazji skończenia 31.t.c.
zaczęliśmy 32.t.c. znaczy 8. miesiąc nie? wow
tak myślę i 10.05 dziś a termin mam na 12.07 więc zaczęłam ten 8. miesiąc, jeszcze całe dwa miesiące do terminu

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Gratuluję wejścia w 8.miesiąc!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzień dobry choć wcale się na taki nie zapowiada
wstałam niewyspana bo na siłę przed 2 się położyłam w końcu do łóżka, a rano mój mężuś wstał z bólem w plecach i nie wiem czy to nerka czy korzonki !!!! nieźle się zapowiada bo ledwo się rusza i ja ciężarna musiałam mu dziś skarpetki ubierać bo nie był w stanie ... więc dziś sama na SR i potem zaraz do domu żeby mu coś pomóc bo biedny sam nie jest w stanie
Uuuu, żeby mężowi szybko przeszło

I jeszcze kciuki dla Brumka oraz dla innych mamuś, których wizyty mi gdzieś umknęły

Natka - gratuluję super tytułu!!! Też na niego głosowałam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:08   #154
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny mąż mi mówi, że Emilie - forma niemiecka,
czyta się jakie Emily
On ma niemiecki w jednym placu, więc powołuje się na niego

Hmmm...
Co o tym myślicie?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:09   #155
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Ale dziś piękny dzień!

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny piszecie o tych badaniach na paciorkowca to chodzi Wam o wymaz z pochwy GBS ?? Nam na SR położna mówiła, że lekarze właśnie tego nie zlecają ale że warto to zrobic po 36 tygodniu. U Nas to robią w szpitalu a koszt to 25 zł.
Co do paciorkowca to tak to właśnie ten GBS i jednak doczytałam że jest on badaniem zalecanym a nie obowiązkowym.. myślałam że to obowiązkowo się robi bo i w tej ciązy i poprzedniej obydwaj mówili że muszę to zrobić.

Mi z Filipem paciorkowca wykryli wcześniej ok 20tc, bo szyjka sie skracała i gin zrobił posiew czy na szyjce nie ma jakiś bakterii i wyszedł właśnie ten GBS+.

Brałam jakieś antybiotyki ale i tak nie pomogło, niełatwo go wyleczyć i jak gin mówił że można spróbować ale wielkich szans na wytepienie nie daje

Teraz nastawiam się na to samo..

Carmela trzymam kciuki za wizytę u nowego gina!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:12   #156
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
czesc Laseczki))

Nerolka- trzymaj się!!!
Bella- będzie dobrze, życzę dla Was duuużo siły!

apropos sexu byłam dziś na 7 rano na usg i możemy wreszcie się bzykać!!!!
ale delikatnie łożysko się powoli podnosi i jest już 2,5 cm nad ujściem
mój mąż ma takiego banana na twarzy, że nie wiem co by musiał się stać, żeby mu przeszło...
także trzymajcie kciuki za STOSUNKOWO udany wieczór

w każdym razie najważniejsze, że z Majką wszysko ok)) waży już 1,2kg moje maleństwo....ech tak fajnie dziubkiem ruszałą, jeszcze zaspana..

aaaa. z kekarzem rozmawialiśmy o książkach i padło o Zawitkowskim (my mamy). bardzo go polecał, stwierdził, że gdyby kobiety wprowadziły w życie 10% jego zaleceń to byłoby mniej o 90% problemów ortopoedyczno-chirurgicznych...
mówi, że jego córcię uratował jedną wizytą i zqaleceniem ćwiczeń przed operacją...
także polecam oglądać z youtuba lub książkę (dołączone dvd)

iwona
Witam dziewczyny
Iwona za wynik usg i no udanego wieczoru książke Zawitkowskiego bardzo polecała nam położna na SR
Lilka Brumek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:12   #157
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadam na chwilke prosic bardzo o kciuki za moją dzsiejsza wizyte
mam nadzieje ze moja szyjka tak jak u YouYou trzyma ladnie dzieki lezeniu nom ale zobaczymy

Stary watek nadrobilam ale w nowym juz 5 stron

Nerolka trzymaj sie kochana, duzo sily i wiary ze musi byc dobrze !!!
Lilko
Brumku mocne za Wasze wizyty!

Iwona za wizytę!

Ja jeszcze chwilkę przed kompem posiedzę z Wami, a potem jadę do gimnazjum załatwiać sobie praktykę pedagoga...Eh na cały miesiąc nas skierowali z uczelni, no ale mus to mus.
Mam nadzieję, że dyrcio się zgodzi
We wrześniu praktyka, dobrze, że dzidzia już będzie troszkę ,,odchowana"

Natka tytuł pierwsza klasa!
Tak sobie myślę, czy z Nerolą, my dwie wcześniejsze czerwcówki, rozpakujemy się w tej części czy w następnej...

O i widzę, że u Neroli nie najlepiej...trzymaj się Milenko!

Coś tam jeszcze miałam naskrobać, ale skleroza ciążowa...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-10 o 09:13
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:20   #158
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry choć wcale się na taki nie zapowiada
wstałam niewyspana bo na siłę przed 2 się położyłam w końcu do łóżka, a rano mój mężuś wstał z bólem w plecach i nie wiem czy to nerka czy korzonki !!!! nieźle się zapowiada bo ledwo się rusza i ja ciężarna musiałam mu dziś skarpetki ubierać bo nie był w stanie ... więc dziś sama na SR i potem zaraz do domu żeby mu coś pomóc bo biedny sam nie jest w stanie

trzymam kciuki za wszystkie wizyty i nie mogę się doczekać swojej jutrzejszej !!!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

gratulacje za niedługo wszystkie będziemy miały 3 z przodu w tygodniach
Dziubek biedny ten Twój mąż mojego ostatnio złapała rwa kulszowa i biedak cały połamany ruszać sie nie mógł
Carmela za wizyte Aga za krzywą
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:21   #159
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no i dziś świętuję z okazji skończenia 31.t.c.
zaczęliśmy 32.t.c. znaczy 8. miesiąc nie? wow
tak myślę i 10.05 dziś a termin mam na 12.07 więc zaczęłam ten 8. miesiąc
brawoooo za ukonczenie kolejnego tygodnia

Cytat:
gratulacje za niedługo wszystkie będziemy miały 3 z przodu w tygodniach
tak racja wszystkie bedziemy 30+, a pamietam jak na poczatku odległy był dla mnie 12 tydzien, później 18 myślałam że sie nigdy nie doczekam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:23   #160
Marina1
Zakorzenienie

No i doczytałam że Carmela ma jeszcze wizytę u nowego gina -
I za inne wizyty oczywiście też!!!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
brawoooo za ukonczenie kolejnego tygodnia

tak racja wszystkie bedziemy 30+, a pamietam jak na poczatku odległy był dla mnie 12 tydzien, później 18 myślałam że sie nigdy nie doczekam
Ojjj tak, pamiętam jak leżałam w szpitalu w 10 tc i leżała ze mną dziewczyna w 26 tc...Myślałam sobie - alllle odległy tydzień, taka zaawansowana ciążą, mogłaby już rodzić...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:24   #161
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mąż mi mówi, że Emilie - forma niemiecka,
czyta się jakie Emily
On ma niemiecki w jednym placu, więc powołuje się na niego

Hmmm...
Co o tym myślicie?!
Tak, Emilie czyta się Emily/Emili tylko pisownia inna

Mi sie podoba, ale nie wiem czy bym tak utrudniała dziecku zycie... pamiętam jak chodziłam do szkoły i chłopak miał niemieckie imię... z każdym sprawdzaniem obecności, wzywaniem do odpowiedzi itd sie wkurzal jak kaleczyli jego imię.... nie wspomnę o załatwieniach w urzędach a podawanie danych przez telefon to już w ogóle masakra.......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 09:31   #162
patik87
Zakorzenienie

Nie noo nie mogę się skupić na nauce. Wyszłam na taras na słoneczko, zaraz mi się spać chce i tyle. Obiad zaczęłam robić.

Jeszcze sie śmieję z tego wilka przy norze : hahaha:

Zanka za 8 mc

Iwona to owocnego stosunkowo wieczorku życze i mocnych orgazmów.

Carmela kciuki za jutro zaciśnięte.

dziubek jak mężowi do wieczora nie przejdzie to chyba lekarz i leki, może go przewiało. Podobno korzonki to okropny ból.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:31   #163
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tak, Emilie czyta się Emily/Emili tylko pisownia inna

Mi sie podoba, ale nie wiem czy bym tak utrudniała dziecku zycie... pamiętam jak chodziłam do szkoły i chłopak miał niemieckie imię... z każdym sprawdzaniem obecności, wzywaniem do odpowiedzi itd sie wkurzal jak kaleczyli jego imię.... nie wspomnę o załatwieniach w urzędach a podawanie danych przez telefon to już w ogóle masakra.......
No właśnie i dlatego zadaje Wam to pytanie,
bo problem mamy MY już z Naszym nazwiskiem.
Nikt nie umie je przeczytać po ludzku,
zawsze są wymyślane jakieś krzaki.
Ale kurcze z drugiej strony jak zobaczą,
nazwisko austriackie - choć większość myśli, że to niemieckie,
i imię Emilie to od razu pomyślą, że nie jest polka
i że czyta się je inaczej...

No nie wiem, mam dylemat.

Stary 2011-05-10, 09:32   #164
agni82
Zadomowienie

mnie się podoba Emilie.
Sami jednak wybraliśmy imię Emil dla naszego synka, żeby nie było takich problemów. ja jestem Polką, mój T. jest Duńczykiem, a żyjemy w Anglii. Imię Emil literowane jest tak samo w tych krajach, różni się tylko nieznacznie wymową.
No ale z otwartymi granicami teraz, kto wie, może wasza córcia wyjedzie gdzieś i wcale nie będzie to taki problem. Zresztą tu w urzędach również proszą o literowanie imion, nazwisk, adresów. Są różne pisownie jak np: Thomas i Tomas, albo Stevens i Stephens - a wymowa ta sama. Myślę, że jeszcze kilka lat i to samo będzie w Polsce.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:39   #165
mamad1
Zadomowienie

Witam! Ja też się melduję w następnej części

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Nerolka trzymaj się mocno!

Było gdzieś pytanie o kołyskę. Ja będę miała, bo dostaliśmy, ale niestety nie mogę znaleźć takiej w internecie, żeby Wam pokazać. Ale potem i tak musimy pomyśleć o łóżeczku...

Czteromiesięczny celibat też zaliczyłam, a jak już lekarz pozwolił, to aż dziwnie było
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 09:41   #166
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mnie się podoba Emilie.
Sami jednak wybraliśmy imię Emil dla naszego synka, żeby nie było takich problemów. ja jestem Polką, mój T. jest Duńczykiem, a żyjemy w Anglii. Imię Emil literowane jest tak samo w tych krajach, różni się tylko nieznacznie wymową.
No ale z otwartymi granicami teraz, kto wie, może wasza córcia wyjedzie gdzieś i wcale nie będzie to taki problem. Zresztą tu w urzędach również proszą o literowanie imion, nazwisk, adresów. Są różne pisownie jak np: Thomas i Tomas, albo Stevens i Stephens - a wymowa ta sama. Myślę, że jeszcze kilka lat i to samo będzie w Polsce.
Ja znam Duńczyka o imieniu Emil i chyba normalnie na niego mówili,
albo Ja tak słyszałam a oni mówili inaczej nie pamiętam. W każdym bądź razie ładnie imię!
To jest nawet jak z imieniem Angelika, piszę się przynajmniej u mojej siostry Angelika a czyta się Adżelika, choć nie raz zdarzało się, że czytali i AnGelika Carmel pewnie u Ciebie też tak było, co?

Mi raz ktoś wysłał wierszyk miłosny i podpisał RZANETA
do dziś nie wiem kto to bbył..

Stary 2011-05-10, 09:44   #167
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Wypisz sobie na kartce Imię i nazwisko i zobaczysz które jak pasuje
Emilie jest bardzo ładne, tylko czy nie będzie miała później uciążliwości przez to...

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-10, 09:44   #168
kindzia890
Raczkowanie

Witam na nowym wątku
Mam nadzieje, że u Nerolki już wszystko w porządku. Macie jakieś informacje? Trzymaj się kochana. Nie możesz się poddawać, nie teraz. To jest najgorsze, jak przyjdzie baba i nie pomyśli, że trzeba wózek wziąść mi pielęgniarka wywołała skurcze bo nie mogła usłyszeć małej tętna.. Stała ok.10 minut i wciskała mi to w brzuch.. i godzine po tym dostałam skurczy za to potem jaka milutka była

Mnie od kilku dni strasznie boli kość łonowa mam nadzieje, że to nic poważnego. Wizytę mam 18 maja. Do tego czasu muszę zrobić badanie na cukrzyce.. Nie wiem jak ja dojadę to przychodni
Wybrałam się wczoraj do sklep, żeby obejrzeć wózki. Chciałam kupić X-landera no, ale już zrezygnowałam mieszkam w bloku i nie mam windy.. a wnosić 17 kg samego wózka na drugie piętro mnie nie przekonuje Tak więc znalazłam nowy wózek na allegro CONECO jak dostane pieniążki to od razu kupię
http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...599687083.html
A tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 24 tydzień
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:46   #169
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie tez Emilie podoba pisowania i czytaniem bym sie zbytnio nie przejmowała, nie uwazam zeby w wsrod rowniesników bylyby z tego powodu jakies drwiny, moze ze 30 lat temu Jessica, była "dziwadłem" ale teraz... absolutnie NIE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 09:46   #170
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
albo Ja tak słyszałam a oni mówili inaczej nie pamiętam. W każdym bądź razie ładnie imię!
To jest nawet jak z imieniem Angelika, piszę się przynajmniej u mojej siostry Angelika a czyta się Adżelika, choć nie raz zdarzało się, że czytali i AnGelika Carmel pewnie u Ciebie też tak było, co?

Ja tak mam na drugie, tzn Angelika, ale to tylko w papierach jest wpisywane więc luzik.

Kochana to Twoim cichym wielbicielem był ktos pokroju dr Miodka

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-10, 09:46   #171
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziubek jak mężowi do wieczora nie przejdzie to chyba lekarz i leki, może go przewiało. Podobno korzonki to okropny ból.
wiem wiem jaki to ból bo sama miałam ale najbardziej mi go żal bo musiał iść do pracy i jutro też musi iść a jak tu się schylać??? jak mu nie przejdzie to go rejestruje do lekarza , zobaczymy co powie ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:48   #172
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

RZANETA no nie wiem co Ci doradzić, tak jak agula pisze mogą być problemy w urzędach etc...Wasza decyzja. Zawsze jest jeszcze pół roku po zarejestrowaniu dziecka na zmianę imienia bez problemów, u mnie w rodzinie tak ostatnio zrobili.
Stary 2011-05-10, 09:52   #173
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ze nawet nie pamietam czesto takich sytuacji, zeby ktos zle czytał, raczej jak podaje imie gdzies do wpisania to odrazu mowie ze przez G. Jedynie raz w zyciu miałam taka sytuacje na studiach opiekunka grupy powiedziała do mnie anGelika, poprawiłam ja ze czyta sie inaczej, ona za chwile znów anGelika, znów poprawiłam o ona na to tu jest Polska Gęś to Gęś a nie Dzęś, wkurzyłam sie że hejjjj i wypaliłam jej ze polskiego CHOPINA tez pewnie nie potrafi poprawnie przeczytac, zamkneła sie w mig, jakiś moherowy beret

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 09:54   #174
patik87
Zakorzenienie

http://www.fakt.pl/Blizniaczki-skaza...,103134,1.html obczajcie
Stary 2011-05-10, 09:54   #175
Kolina
Zadomowienie

witam znad kubka lodow

brumek, Lilkaa82, CarmelaSoprano, AgaGuernsey za wizyty i krzywa cukrowa

iwonap79 gratuluje udanej wizyty i dobrych stosunkowo wiesci

zanka205 a Tobie kolejnego tygodnia

ja we wtorek zaczelam 27 tc i juz po studniowce jestem (nikt nie zauwazyl mojego wpisu ) czyli z trzycyfrowego oczekiwania na tp zeszlismy na dwucyfrowa liczbe, ale ten czas leci
i tak jak piszecie, jeszcze nie dawno takie odlegle to sie wydawalo a to juz tuz tuz
Marina, Nerolka w zaleznosci od naszej aktywnosci rozpakujecie sie w tym watku albo w nastepnym kciuki by bylo to w odpowiedniej porze, bez zadnych nerwow i komplikacji
Nerola, Tobie dodatkowo sil i spokoju, bo widze ze w szpitalu sa jednostki ktore nie wydaja sie myslec przegonic obloznie chora po korytarzu w tempie sprintera... ech...

Bella mysle o was i cieple fluidy wysylam

u nas piekny dzien, bylam chwile na trawce, polazilam z kotem na smyczy kot sie najadl a potem zwrocil wraz z polknieta sierscia
Stary 2011-05-10, 09:57   #176
agni82
Zadomowienie

no i wybraliśmy w końcu wózek: bugaboo bee (kolor khaki). waga: 7,7 kg.
mały i poręczny.
http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/bee_kolor
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:58   #177
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki Zbrzuchacone

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty: Brumek, CarmelaSoprano, Lilka i za te o których zapomniałam

Na dworze pięknie, zaraz wybieram się do sklepu po jakieś mięsko na obiad Może książkę poczytam na świeżym powietrzu? Hmmm .... fajny dzień

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 09:58   #178
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Pogoda piękna, więc mam zamiar dziś trochę poszaleć w ogrodzie nad roślinkami W ogóle mam jakąś wenę do pracy i trzeba to wykorzystać

za dzisiejsze wizyty i badania!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:00   #179
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
RZANETA no nie wiem co Ci doradzić, tak jak agula pisze mogą być problemy w urzędach etc...Wasza decyzja. Zawsze jest jeszcze pół roku po zarejestrowaniu dziecka na zmianę imienia bez problemów, u mnie w rodzinie tak ostatnio zrobili.
Kurczę,
U mnie jest ten problem że w urzędach i tak będzie miała problemy,
bo my je mamy z nazwiskiem. Ja już się nauczyła, że nie mówię jak mam na nazwisko tylko pokazuję dowód, bo nikt nie umie je napisać tak jak trzeba, bo inaczej się pisze a inaczej czyta...
A jeżeli nadamy imię to chyba nie chciałabym je zmieniać,
jakoś podchodzę do tego tak, że zmieniamy sobie jak chcemy i jakiegoś takiego szacunku nie mamy - moje zdanie.Teraz kiedy dzieciątka jeszcze nie ma, mam chwilę zastanowienia

Stary 2011-05-10, 10:02   #180
Kolina
Zadomowienie

kindzia890, to gratki z okazji nowe tygodnia idziemy jak burza

Cytat:
Wiesz ze nawet nie pamietam czesto takich sytuacji, zeby ktos zle czytał, raczej jak podaje imie gdzies do wpisania to odrazu mowie ze przez G. Jedynie raz w zyciu miałam taka sytuacje na studiach opiekunka grupy powiedziała do mnie anGelika, poprawiłam ja ze czyta sie inaczej, ona za chwile znów anGelika, znów poprawiłam o ona na to tu jest Polska Gęś to Gęś a nie Dzęś, wkurzyłam sie że hejjjj i wypaliłam jej ze polskiego CHOPINA tez pewnie nie potrafi poprawnie przeczytac, zamkneła sie w mig, jakiś moherowy beret
dobrze jej powiedzialas

a umknelo mi to pytanie o kolyske, ja mam z mothercare kosz mojzesza na kolysce

ktos tez pytal o pampersy new born, czyli jedna paka 43 sztuki jest ok? potem juz te wieksze 3/5kg?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości