|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Cytat:
) że ktoś woli sobie przez wakacje smażyć gofry na deptaku przez cały dzień czy hostessować w markecie niż wygrzewać się na plaży we Włoszech i pić drinki z palemką gdy kasa spada z nieba.
|
||
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzi na to że to osoba chłopaka jest kluczem - czyli gdybyś go przedstawiła jako przyjaciela to już by Ci nie było głupio prosić rodziców o pieniądze?
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Bo według mnie wyjazd z chłopakiem świadczy o tym, że uważam się za osobę dorosłą. I jako taka osoba wolę sama zarobić na ten wyjazd niż prosić rodziców o kasę.
Jak komuś rodzice dają pieniądze, no to super Nie mam nic przeciwko. Pewnie jakbym rodziców poprosiła o kasę, to też by mi dali. Ale mam takie poglądy, a nie inne i wolę sobie sama zarobić.Czy naprawdę w moich słowach jest pogarda? Myślałam, że jest tam tylko zdziwienie
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za innych już raczyć nie mogę ,bo nie zaglądam ludziom do łóżek , lecz podejrzewam, że jest więcej takich przypadków.Nie wiem - dla mnie nic w tym nadzwyczajnego nie ma, że czasami trzeba pohamować instynkty . Czasami zwykłe przytulenie i pójście spać jest bardziej potrzebne.To odnośnie tego, że nie zawsze musi być seks. Dodam, że najbardziej dziwiła mi się pewna pani, której córka w efekcie zaciążyła w wieku 16 lat .Oczywiście była święcie przekonana, że seks musi być.Inna sprawa -niektórzy rodzice mogą liczyć się z tym, że młodzi będą uprawiać seks za ścianą i mimo to, zgodzą się na nocowanie partnera córki czy syna. Ich dom-ich zasady ![]() Już bardziej dziwi mnie, gdy rodzice uprawiają seks na imprezie urodzinowej koleżanki w sąsiednim pokoju bez drzwi (tylko z takimi jakby frędzelkami przy wejściu - nie wiem jak to się nazywa Zetknęłam się raz z taką sytuacją jeszcze jak byłam w liceum -koleżanka zrobiła imprezę urodzinową dla klasy. Mama i tata bardzo rozrywkowi byli.Nie przeszkadzała im banda zachlanej młodzieży . I to mnie zdziwiło .
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
może pogarda to za dużo, oburzenie będzie dobrym słowem.
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mnie dopiero dziwi...
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczerze wolałabym sama uzbierać na wakacje, ale skoro wyszło jak wyszło, to niech już tak będzie, potem od razu poszukam pracy i nadrobię.
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Na domówce znajomego, jedna para (bardzo zaprzyjaźniona z gospodarzem) uprawiała seks w sypialni jego rodziców. To jest dla mnie coś zadziwiającego
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wolałabym dostać na wakacje. jakoś nie jestem ani trochę dumna z ciężkiej pracy, bardziej skopana i zmęczona. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-07-31 o 23:34 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie, co z wyjazdem z przyjacielem. Rodzice mogą dać czy nie?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie akurat taki wyjazd świadczy o tym, że dorosłam na tyle, żeby gdzieś samodzielnie jechać. I potrafię sobie na to zarobić. Ale nie krytykuję tych, którzy dostają na taki wyjazd kasę od rodziców. Po prostu mnie to dziwi (słowo - klucz w tym wątku ).I tak, tak - caały mój świat się kręci wokół seksu Tylko dodam, że wspomniałam o moich znajomych, którzy się nie ograniczali tylko do leżenia razem. I właśnie takie coś mnie dziwi.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiedz mi czym się różni wyjazd z przyjaciółką czy przyjacielem na który dostawałaś kasę od wyjazdu z chłopakiem.
|
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie myślałam, że wywołam taki bulwers W sumie znam też wiele osób, które ma podobne poglądy do moich w tej kwestii.
|
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie wyjazd z chłopakiem niczym się nie różni pod względem "bycia dorosłym" od wyjazdu z przyjacielem lub przyjaciółką. W pierwszym przypadku dochodzi oczywiście kwestia antykoncepcji, ale do tego trzeba być dorosłym na co dzień, skoro się współżyje, a nie tylko na wakacjach.
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
No to mów od razu że rodzice opłacali ci kolonie jak byłaś dzieckiem a każdy SAMODZIELNY wyjazd nie ważne czy z penisem przyczepionym do człowieka czy z koleżanką... opłacałaś sama. bo zabrzmiało jakbyś twierdziła że wyjazd z facetem to nie wiadomo jak poważana i dorosła sprawa.
|
|
|
|
#167 |
|
BAN stały
|
A propos tematów żywnościowych, to nie rozumiem, dlaczego nie dociera do co niektórych, ze nie lubię jabłek i wszystkiego, prócz soków, co zawiera kawałki jabłka. Moja koleżanka chyba spytała mnie już 100 tys. razy, czy jadłam Jogobellę z jabłkiem i cynamonem, bo pieczone jabłko jest takie smaczne i słodkie. Na nic się zdają tłumaczenia, ze jabłka nie zjem i już, za cynamonem nie przepadam, a na samą myśl, że to dosładzane sacharozą, to mi się robi słabo, bo nie jadam produktów sztucznie dosładzanych. Ale za każdym razem jest: y też mówiła, że jabłek nie lubi, a tak jej smakuje. Dobra, może nie lubiła ich za smak kwaskowaty, ale ja nie lubię czegoś co ciemnieje szybko, bo mnie to obrzydza, dlatego jabłka u mnie nie przejdą, bo dla mnie coś ściemniało=popsuło. Co ciekawe do zjadania jabłka nakłania mnie koleżanka, która panicznie brzydzi się pieczarek. A ja jej pieczarek nie wpycham, chociaż lubię. Czyli mogłaby wykazać się większym zrozumieniem...
Za to co do mojego wegetarianizmu, to wielu moich znajomych to szanuje i rozumie, nie tylko nie wpycha mi mięsiwa, ale też przygotowuje mi coś dobrego A mistrzem w tym jest mój były chłopak, który potrafi mi zrobić pyszną sałatkę z papryką, ogórkiem i żółtym serem z dziurami. Kiedyś po egzaminie biegł szybko do sklepu, by kupić mi mój ulubiony ser do sałatki. To było naprawdę miłe i jak mam podły humor i o tym pomyślę, to od razu sympatyczniej się robi, że znam naprawdę fantastycznych ludzi.
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Zazwyczaj najwięcej mają w tej kwestii do powiedzenia ludzie, którzy nigdy nie byli w takim związku albo którzy nie wytrzymają czegoś takiego emocjonalnie. Jedni znoszą rozłąkę lepiej, inni gorzej, takie życie. Napatrzyłam się na różne związki, niektórym nawet na lepsze wychodzi, jeśli nie widzą się codziennie. Sama świadomie wybrałam takie życie i dostrzegam jego plusy.
|
|
|
|
#169 |
|
ma zielone pojęcie
|
Są kostki wegetariańskie. I buliony wegetariańskie. A właściwie to nawet wegańskie są
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio w tv była pokazana akcja matek karmiących piersią. Miała być zorganizowana wystawa z pięknymi zdjęciami na których właśnie są kobiety karmiące piersią, piękne akty, artystyczne zdjęcia. Wystawa się nie odbyła bo mogła by urazić czyjeś uczucia religijne i w ogóle była nieobyczajna i gorsząca. Mnie bardziej gorszą bilbordy night clubów w okolicy. aha i żeby nie było gdyby ktoś chciał przebrać dziecko w restauracji przy stoliku zwróciłabym uwagę. Bo o ile na karmiącą nie muszę patrzeć to smrodków z pieluchy czuć czy się chce czy nie.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-08-01 o 07:21 |
|||
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że był poruszany temat wegetarianizmu
mnie zawsze dziwiła koleżenka, która wszystkim mówiła, że jest wegetarianką, ale jej ulubionym daniem był kurczak pieczony w piekarniku, z mięsa jadła co prawda tylko kurczaka no ale to przecież też stworzenie, które cierpiało i jeszcze ta koleżanka nosiła tylko skórzane buty, bo są droższe a "byle czego ona nosic nie będę"
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Sytuacja z dzisiejszej nocy jeszcze się nie otrząsnęłam
około 2 w nocy usłyszałam płacz kobiety która woła TOMUUUŚ POMÓŻŻ MI WSTAĆ myślę sobie - pijaaana, nic nowego. Ale ona dalej wyje, to mi przeszło przez myśl że może auto ją potrąciło? Dobra wyglądam przez okno faktycznie kobieta leży na trawie obok niej ów Tomuś. Pomógł wstać, a jak ale zaraz w papę strzelił. Oglądam sytuację, odszedł od niej na 10 metrów i się drze "ty pijacka k*rwo, szmato" bla bla bla bla bla. Ona go przeprasza. Za chwilę rzucił ją na ziemie przeciągnął za włosy 5 metrów, ja się drę z tego okna "HALO HALO PROSZĘ JĄ ZOSTAWIĆ PROSZĘ ZOSTAWIĆ TĄ PANIĄ" on zaczął ją kopać w brzuch to się dre ile sił w płucach że "POLICJA JUŻ JEDZIE, POLICJA, POLICJA JUŻ JEDZIE" koleś się rozpłynął w 5 sekund. A co krzyczała laska cały czas? Nie "pomocy" nie "ratunku" tylko "Tomuś przestań" !@#$!#(%_@$*^#(%@ w głowie mi się to nie mieści. po wszystkim wsała się otrzepała i poszła w drugą stronę. z rozmowy wnioskuję że zdradziła go a on sobie pozwolił by ją katować teraz fizycznie i psychicznie - ale autentycznie jak się na nią rzucił i wyszarpał za głowę a potem zaczął kopać byłam pewna że ją zaraz skatuje, chyba cały blok postawiłam na nogi wrzeszcząc.... i dziwi mnie że ta kobieta go błaga, przeprasza... przecież on mógłby ją autentycznie zabić. |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam dzieckiem, byłam świadkiem podobnej sytuacji, przeraziło mnie to do tego stopnia że w nocy spać nie mogłam
wtedy kobiecie wyszła z pomocą kasjerka ze sklepu ale ta olała całkowicie ją i dalej dała się bić
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
no... chodziło o to że on nie chciał z nią iść do domu, bo go zdradziła - tyle zrozumiałam z kłótni. nie chciał jej chyba do domu wpuścić czy coś takiego nie wiem skąd wracali, no a ona go BŁAGAŁA... mi się to w głowie nie mieści. a ona szła za nim i prosiła, nie no autentycznie - jak ją powalił na ziemię to zrobił z nią to co z pudzianem w MMA bo aż nie wiem jak to opisać. rosły facet że mózg staje.
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Dziwią mnie takie sytuacje wakacyjne (z życia wzięte i to w ciągu 3 dni):
- Bardzo znany "zlot/festyn/parada" w ciągu której ma miejsce przejazd przez całe miasto różnego rodzaju pojazdów od motocykli a skończywszy na pojazdach wojskowych. Ludzi full do tego stopnia że po obu stronach drogi na CAŁEJ TRASIE kłębią się tłumy. Przed nami stają 2 paniusie z dziećmi może 4 letnimi. Wszyscy z zaciekawieniem czekają aż parada się rozpocznie a jedna z nich zaczyna się przepychać przez tłum bo jej komórka dzwoni i przecież ona MUSI odebrać. Rozpycha się przy tym na boki i mówi "przepraszam MUSZĘ odebrać telefon" - zupełnie jakby to obchodziło kilkanaście osób które przepycha na boki aby wyjść z tłumu. Druga Pani w tym czasie pilnuje dzieciaków. Był zakaz wychodzenia poza chodnik (rozpięta lina) a ta bezmyślna baba (i ta druga po przyjściu też) pozwalają dzieciom siąść na krawężniku i "zwiesić nóżki na ulicę" po której zaraz ma jechać ciężki sprzęt! Dopiero jak policjant podszedł i praktycznie nakrzyczał to one tłumacząc się "o tak tak my WIEMY" zabrały dzieci z krawężnika. Bezmyślni rodzice... Przeciez ktoś z tyłu mógł popchnąć dziecko i wpadłoby pod koła (w ogóle co to za moda aby dziecko zabierać na takie niebezpieczne dość pokazy?! dzieci tych dwóch nawet mówiły coś w stylu "mamo ja chce na karuzele" (był rozstawiony mini lunapark) a matka na to: za chwilę jak parada się skończy. PO CO ZABIERAĆ DZIECI NA TAKIE POKAZY??? Wracając do tematu: ta kobieta która wychodziła zadzwonić po kilku minutach wraca, rozpycha się łokciami już agresywniej i burczy coś tam pod nosem do potrącanych ludzi "ja mam tam dziecko, muszę przejść" (raptem sobie przypomniała ?) wpycha się przed ludzi stojących na swoich miejscach... bez komentarza. Zaczyna się parada, hałas niesamowity bo motocykliści podkręcają gaz do granic możliwości (przy ścigaczach to takie "wycie") dzieciaki chyba się przestraszyły a ta baba od telefonu do swojej koleżaneczki przez 10 minut gada tylko "a tak chciałam odebrać ten telefon... tak na niego czekałam... potem zaczyna wykrzykiwać (z powodu hałasu) do swojej koleżanki coś na temat makijażu i rodzaju podkładu jaki akurat ma na sobie - Kolejna sytuacja. Ludzi masa. Muzyka dość charakterystyczna. Ale cała kilkudniowa impreza jest poświęcona właśnie TEJ muzyce. A tu jakaś siksa może 13 letnia, wytapetowana, "odstawiona" jak przysłowiowa galerianka idzie ze skwaszoną miną i mówi do podobnej do niej koleżanki "chodźmy jak najdalej obym tylko tej okropnej muzyki nie słyszała". No tak trzeba się "pokazać" przed znajomymi że się było, ale po co być jak tak na prawdę nie są to nasze klimaty?- Sytuacja z hotelu; Pokoje z balkonami. Balkony oddzielone tylko takim metalowym "płotkiem". Drzwi na balkon mieliśmy uchylone, siedzimy w pokoju aż tu raptem dźwięk taki jakby ktoś usiadł na takiej "pierdzącej poduszce" jakie można kupić w sklepach ze śmiesznymi rzeczami. Wyglądam za zasłonę a "po sąsiedzku" na balkonie stoi gościu w szortach oparty o balustradę, podziwia widoki i zwyczajnie sobie pierdzi OMG środek dnia, balkony malutkie (może 1,5 metra nie miały szerokości) drzwi do sąsiednich pokoi pootwierane(nie tylko u nas) i tak sobie prykać gdy słychać że w sąsiednich pokojach ktoś akurat jest?- Deptak nad wodą; Z jednej strony woda a z drugiej domki przed którymi znajduje się taki 40cm pas zieleni (u niektórych kwiaty, u innych trawniczek) a tu "turystka" wyprowadza swojego szczura (YORKA) i czeka aż ten załatwi się komuś prze domkiem, po czym odchodzi i nawet nie posprząta po nim! Jak tak można????? Edytowane przez emeraldgreen Czas edycji: 2011-08-01 o 11:02 |
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#180 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

) że ktoś woli sobie przez wakacje smażyć gofry na deptaku przez cały dzień czy hostessować w markecie niż wygrzewać się na plaży we Włoszech i pić drinki z palemką gdy kasa spada z nieba.

Myślałam, że jest tam tylko zdziwienie 
Tylko czy znasz osobiście jakąś parę, która ZAWSZE, gdy spała razem, tylko się przytulała? Na początku napisałam, że chodzi o MOICH znajomych. I żadne z osób, które znam, nie wspominało o tym, że tak fajnie było razem tylko się przytulać.
, lecz podejrzewam, że jest więcej takich przypadków.Nie wiem - dla mnie nic w tym nadzwyczajnego nie ma, że czasami trzeba pohamować instynkty . Czasami zwykłe przytulenie i pójście spać jest bardziej potrzebne.
.Oczywiście była święcie przekonana, że seks musi być.
To mnie dopiero dziwi...

Tylko dodam, że wspomniałam o moich znajomych, którzy się nie ograniczali tylko do leżenia razem. I właśnie takie coś mnie dziwi.

Oprócz zwrócenia uwagi, musiałabym się powstrzymywać przed pokazaniem tej pani, jak bardzo obrzydziła mi jedzenie...
wtedy kobiecie wyszła z pomocą kasjerka ze sklepu ale ta olała całkowicie ją i dalej dała się bić