|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór, od dawna podczytuję watek, i dzisiaj przyszłam do Was z zapytaniem o pewien olejek , chodzi o olejek do masazu posiadam taki inllimo i chciała bym sie dowiedzieć czy mogła bym go nałozyc na włosy. Podaję skład:
Sweet almond,aroma, caprylic/capric, aloe vera leaf juice, vitamin E,Vitamin A, macadamia seed oil, hemp seed oil,avocado oil, sunflower oil, kukui nut oil, tBHQ propylparaben, pheamnoxyethanol, methylparaben, glycerol oleate, essential oils. bardzo bym prosiła o odpowiedz czy mogła bym użyć go na włosy. Z góry dziękuje ![]() ![]()
Dbam o włosy i zapuszczam Edytowane przez ramoncia217 Czas edycji: 2011-08-16 o 20:53 |
|
|
|
#153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większość dziewczyn wciera też w skórę głowy ten olej. potem czepek (lub, jak sie okazało kiedyś - reklamówka ^^) na głowę i według uznania - welniana czapa, ja zawijam arafatke na głowie, inne dziewczyny jeszcze ręćznik po prostu i siedź z tym jak najdłużej - najlepiej całą noc. choc ja osobiście na swoich wlosach zauważyłam, że lepiej im jeśli naolejowane zostawie na 2-3 godziny musisz sama wyczuc, co dla twoich włosów lepsze
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba spróbuję dzisiaj testowo na godzinkę zostawić I chyba nie będę wcierać w skórę głowy, skoro mi isę włosy przetłuszczają, co? I jak często tak robisz? Używasz jeszcze jakiejś innej odzywki przy myciu do tego?
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
z tego co tu czytalam, to dziewczyny nawet piszą, że olejowanie pomaga na przetłuszczające sie wlosy, ale sama tego problemu nie mam, więc tylko tak kojarze, że o tym wspominały, musisz sama na ten temat poszukac tu informacji. ja osobiście nakladam olej tak mniej więcej od 5cm od głowy w dół. olejuję przed każdym myciem, czyli ok co 2-3 dni. robię to od miesiąca i zdecydowanie widzę pierwsze efekty, ale to naprawdę pierwsze
więc nie wolno sie zrażać na początku że nic nie widać myję potem włosy 2 razy ziołowymi szamponami, nakładam odżywkę do spłukiwania na pare minut (choc tu dziewczyny zalecają zostawić takową nawet na 20-30min) a potem płucze i nakładam jeszcze odżywkę bez spłukiwania
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś będę rzeźbić ^^ Moje włoski nie są w jakimś mega opłakanym stanie, ale mogą być lepsze :P Na razie posmarowałam włoski (chyba nie do końca dokładnie, ale trudno :P), wsadziłam pod czepek, na to czapka i siedzę ^^
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Pannanika, nie musisz siedzieć w foliach i czapkach
Te sprzęty są lepsze do masek/odżywek
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, proszę o pomoc
od ok pół roku stosuję mniej lub bardziej pokraczne CG (mam kręcone włosy, myję je odżywką, raczej nie stosuję silikonów, chociaż ostatnio i te włączam do pielęgnacji, 1 w miesiącu szampon z SLES/SLS, nie prostuję). od 2 miesięcy staram się olejować regularnie, wcześniej olejem z pestek winogron, ale się nie sprawdził, teraz olejkiem na rozstępy dla mam Babydream - ten z kolei mi służy, nawet codziennie go nakładam, tylko w niedużej ilości. jeszcze przed CG próbowałam oleju kokosowego, ale jakoś nam nie wyszło może nieumiejętnie go stosowałam, a może po prostu nie jesteśmy sobie pisani ![]() teraz chciałam zrobić drugie podejście do niego, tylko się waham, skoro lepsze efekty daje mi mieszanka olei mniej wnikających (Babydream), niż bardziej wnikający z winogron. kokos jest najbardziej wnikający i boję się, że jeszcze gorzej będzie działał. no i jeszcze kwestia zmywania - BB spokojnie schodzi jednym myciem odżywką, winogronowy musiałam 2 razy zmywać. czy z kokosem będzie jeszcze gorzej? |
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Rude loki, kokos bardzo łatwo schodzi, znika po umyciu włosów 1 raz odżywką
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako odganiacz komarów i innych żarłocznych bestii bezkonkurencyjny jest olejek goździkowy {goździkowy, nie ten z kwiatu goździka} do kominka, a do smarowania na odkryte ciało - zwykły olejek waniliowy do ciast { we fiolce, nie w buteleczce}. Ja Ci to mówię - zaprawiony w bojach i niepogryziony diabetyk !
|
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak pogryzione nogi że szok, i przez sen drapie i dziś mam ogromne gule po pogryzieniach komara, mówicie że czym waniliowym się wysmarować ?
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dzielę się wrażeniami po babydream!
Włoski faktycznie są ładniejsze, bardziej gładkie i błyszczące. Przed chwilą wzięłam jeszcze dwie kropelki i wtarłam w końcówki i trochę na wierzch tak w ramach wosku. Wyglądają ładnie, ale na większe efekty jeszcze poczekam
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście, olejek eukaliptusowy działa (przynajmniej na mojej skórze) i nic mnie nie gryzie
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny, czy któraś próbowała stosować na włosy tą oliwkę hipp? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,15967,hipp-hipp-babysanft-pflege-ol-oliwka-pielegnacyjna-stara-wersja.html
Skład: Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum czy lepsza będzie babydream? stosujecie tą? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20230,babydream-pflegeol-olejek-pielegnacyjny-stara-wersja.html Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum. z góry dzięki za odpowiedź !
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm, zastanawiam się czy zamowić Amlę
Jest jakaś jej wersja nie na parafinie? I jeszcze waham się między Sesą a Bhringrajem, co myslicie?
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
zapisuje sie do wątku
![]() dzis kurierem dostane olej kokosowy Vatika, Alma gold i olej migdalowy poprzednio uzywalam oleju rycynowego i oleju kokoswego Parachute |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do dylematu między Sesą a Bhringrajem nie pomogę - dla mnie oba sa super
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
czy ktoras z was posiada olej z NASION dzikiej rozy ?
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Używał ktoś jeszcze olejek z Alterry? Bo widziałam na razie tylko jedną opinię po użyciu a nie wiem czy się skusić
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Od pewnego czasu używam oleju z krokosza (kupionego w Aldi). Nie wyłysiałam
.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Dziewczyny, czy w tej ofercie jest coś wartego uwagi do pielęgnacji włosów? http://www.oshin.pl/index.php?option...d=71&Itemid=75 . Zwróciłam uwagę na olejki "Tymiankowo-rozmarynowy" i Bhringraj, ale może coś jeszcze sie nada? Czasem przejeżdżam obok tego gabinetu to mogłabym wstapić i kupić coś. Acha, mają jeszcze coś takiego http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88 i taki olej kokosowy http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88
Pozdrawiam. Rybka1 W styczniu 2011 r. zaczęłam olejować włosy. W marcu 2011 r. włosy zaczęły się kręcić. Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki. Edytowane przez Rybka1 Czas edycji: 2011-08-17 o 12:13 |
|
|
|
#174 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O widzisz, tak się ucieszyłam, że mam, że nawet nie sprawdziłam. Zerknę w domu i wpiszę.
Cytat:
Cytat:
za to na samych włosach winien spisywac sie swietnie (zawartość wnikających kwasów )Cytat:
Z innych zastosowań - nakładałam do zabezpieczania włosów przed basenem. Pływam w czepku. Włosy sa niezniszczone
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dostanę będę testować
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
. Jak sądzicie, który olej byłby najbardziej odpowiedni na basen? Obecnie używam kokosowego (z obsesyjnym uporem ładując go w raczej sporych ilościach ), ale nie jestem pewna czy po 1,5h pływania mam go jeszcze na głowie. Zależy mi na czymś co mi szybko nie zlezie, tym bardziej, że na basenie jestem dość często. W dodatku muszę pływać w materiałowym czepku, więc woda mi tam huula... Fajnie by było, gdyby dał sie dość łatwo nakładać, przed wejściem do basenu mam 10-15 min.![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.nie jestem w stanie przebrnąć przez wszystkie posty,a opcja wyszukiwania nie podaje mi żadnych wyników. czy któs już wspominał o oleju arganowym? natknęłam się na ten olej podczas podróży do Maroka(tam krążą o nim legendy), przywiozłam nawet kilka butelek,ale ostatecznie rozdałam je w prezencie..wypróbowałam wprawdzie pare razy na swoich włosach,ale nie jestem w stanie wypowiedzieć się o efektach,bo generalnie nie mam większych problemów z włosami (dieta ma moim zdanie wielki wpływ na kondycję włosów). teraz może trochę przesadziłam z prostowaniem,a i wiem,że nadchodząca zima (czapki,suszarki,temperat ura) nie obejdą się bez echa więc zamierzam działać prewencyjnie
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie - masz już ten olejek arganowy z ECOSPA ? Zamówiłam, ale każą mi czekać i czekać, i czekać ... Kupiłam natomiast krem z tymże olejkiem z Bielendy, do cery bardzo dojrzałej { |
|
|
|
|
#179 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przedwczoraj i wczoraj uzyłam oliwki Babydream. Moje spostrzeżenia: Mam kręcone włosy, ostatnio wydawały się być trochę przesuszone, takie zmęczone, bez blasku. Były niemiłe w dotyku, słabiej się kręciły. Zaznaczam jednak, że od dawna dbam o włosy, nie były one zniszczone, są regularnie podcinane itd, dlatego ich gorszy stan nie oznaczał,że były np. popalone itp Oliwka bardzo im pomogła. Nałożyłam oliwkę na całe włosy, pasmo po paśmie, nie żałowałam, dokładnie każde pasmo naoliwiłam, spięłam włosy i tak trzymalam ok 4godziny. Następnie spłukałam obficie wodą, umyłam odzywką Garnier karite, a następnie szamponem Naturia z łopianem. Odcinęłam w ręcznik i "uczesałam" palcami. Tak zrobiłam dwa dni pod rząd. Efekt jest natychmiastowy i zadowalający. Włosy się błyszczą, są gładkie, lepiej się ukladają. To co zauwazyłam ostatnio u mnie- warto nakładać oliwkę/oleje pasmo po paśmie, dokładnie, nie żałując olejku. Wcześniej nakładałam "z grubsza" bo bałam się problemów ze spłukaniem, zwłaszcza z oliwką BD. Pomocne okazało się mycie odżywką.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

także cieszę się że jakieś inne zastosowanie może być. Dziękuję agison

Dbam o włosy i zapuszczam
Te sprzęty są lepsze do masek/odżywek
od ok pół roku stosuję mniej lub bardziej pokraczne CG (mam kręcone włosy, myję je odżywką, raczej nie stosuję silikonów, chociaż ostatnio i te włączam do pielęgnacji, 1 w miesiącu szampon z SLES/SLS, nie prostuję). od 2 miesięcy staram się olejować regularnie, wcześniej olejem z pestek winogron, ale się nie sprawdził, teraz olejkiem na rozstępy dla mam Babydream - ten z kolei mi służy, nawet codziennie go nakładam, tylko w niedużej ilości. jeszcze przed CG próbowałam oleju kokosowego, ale jakoś nam nie wyszło 

co do dylematu między Sesą a Bhringrajem nie pomogę - dla mnie oba sa super