![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór, od dawna podczytuję watek, i dzisiaj przyszłam do Was z zapytaniem o pewien olejek , chodzi o olejek do masazu posiadam taki inllimo i chciała bym sie dowiedzieć czy mogła bym go nałozyc na włosy. Podaję skład:
Sweet almond,aroma, caprylic/capric, aloe vera leaf juice, vitamin E,Vitamin A, macadamia seed oil, hemp seed oil,avocado oil, sunflower oil, kukui nut oil, tBHQ propylparaben, pheamnoxyethanol, methylparaben, glycerol oleate, essential oils. bardzo bym prosiła o odpowiedz czy mogła bym użyć go na włosy. Z góry dziękuje ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ramoncia217 Czas edycji: 2011-08-16 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
większość dziewczyn wciera też w skórę głowy ten olej. potem czepek (lub, jak sie okazało kiedyś - reklamówka ^^) na głowę i według uznania - welniana czapa, ja zawijam arafatke na głowie, inne dziewczyny jeszcze ręćznik po prostu i siedź z tym jak najdłużej - najlepiej całą noc. choc ja osobiście na swoich wlosach zauważyłam, że lepiej im jeśli naolejowane zostawie na 2-3 godziny ![]() ![]()
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
z tego co tu czytalam, to dziewczyny nawet piszą, że olejowanie pomaga na przetłuszczające sie wlosy, ale sama tego problemu nie mam, więc tylko tak kojarze, że o tym wspominały, musisz sama na ten temat poszukac tu informacji. ja osobiście nakladam olej tak mniej więcej od 5cm od głowy w dół. olejuję przed każdym myciem, czyli ok co 2-3 dni. robię to od miesiąca i zdecydowanie widzę pierwsze efekty, ale to naprawdę pierwsze
![]() ![]() ![]()
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Pannanika, nie musisz siedzieć w foliach i czapkach
![]() ![]()
#158 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, proszę o pomoc
![]() ![]() ![]() teraz chciałam zrobić drugie podejście do niego, tylko się waham, skoro lepsze efekty daje mi mieszanka olei mniej wnikających (Babydream), niż bardziej wnikający z winogron. kokos jest najbardziej wnikający i boję się, że jeszcze gorzej będzie działał. no i jeszcze kwestia zmywania - BB spokojnie schodzi jednym myciem odżywką, winogronowy musiałam 2 razy zmywać. czy z kokosem będzie jeszcze gorzej? |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Rude loki, kokos bardzo łatwo schodzi, znika po umyciu włosów 1 raz odżywką
![]()
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako odganiacz komarów i innych żarłocznych bestii bezkonkurencyjny jest olejek goździkowy {goździkowy, nie ten z kwiatu goździka} do kominka, a do smarowania na odkryte ciało - zwykły olejek waniliowy do ciast { we fiolce, nie w buteleczce}. Ja Ci to mówię - zaprawiony w bojach i niepogryziony diabetyk ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak pogryzione nogi że szok, i przez sen drapie i dziś mam ogromne gule po pogryzieniach komara, mówicie że czym waniliowym się wysmarować ?
#163 |
Zakorzenienie
|
Dzielę się wrażeniami po babydream!
Włoski faktycznie są ładniejsze, bardziej gładkie i błyszczące. Przed chwilą wzięłam jeszcze dwie kropelki i wtarłam w końcówki i trochę na wierzch tak w ramach wosku. Wyglądają ładnie, ale na większe efekty jeszcze poczekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Hej, dziewczyny, czy któraś próbowała stosować na włosy tą oliwkę hipp? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,15967,hipp-hipp-babysanft-pflege-ol-oliwka-pielegnacyjna-stara-wersja.html
Skład: Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum czy lepsza będzie babydream? stosujecie tą? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20230,babydream-pflegeol-olejek-pielegnacyjny-stara-wersja.html Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum. z góry dzięki za odpowiedź ! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Hm, zastanawiam się czy zamowić Amlę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
zapisuje sie do wątku
![]() dzis kurierem dostane olej kokosowy Vatika, Alma gold i olej migdalowy ![]() poprzednio uzywalam oleju rycynowego i oleju kokoswego Parachute |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
czy ktoras z was posiada olej z NASION dzikiej rozy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
#172 |
Zakorzenienie
|
Używał ktoś jeszcze olejek z Alterry? Bo widziałam na razie tylko jedną opinię po użyciu a nie wiem czy się skusić
![]()
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Od pewnego czasu używam oleju z krokosza (kupionego w Aldi). Nie wyłysiałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Dziewczyny, czy w tej ofercie jest coś wartego uwagi do pielęgnacji włosów? http://www.oshin.pl/index.php?option...d=71&Itemid=75 . Zwróciłam uwagę na olejki "Tymiankowo-rozmarynowy" i Bhringraj, ale może coś jeszcze sie nada? Czasem przejeżdżam obok tego gabinetu to mogłabym wstapić i kupić coś. Acha, mają jeszcze coś takiego http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88 i taki olej kokosowy http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88
Pozdrawiam. Rybka1 W styczniu 2011 r. zaczęłam olejować włosy. W marcu 2011 r. włosy zaczęły się kręcić. Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki. ![]() Edytowane przez Rybka1 Czas edycji: 2011-08-17 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O widzisz, tak się ucieszyłam, że mam, że nawet nie sprawdziłam. Zerknę w domu i wpiszę.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z innych zastosowań - nakładałam do zabezpieczania włosów przed basenem. Pływam w czepku. Włosy sa niezniszczone
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dostanę będę testować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.nie jestem w stanie przebrnąć przez wszystkie posty,a opcja wyszukiwania nie podaje mi żadnych wyników. czy któs już wspominał o oleju arganowym? natknęłam się na ten olej podczas podróży do Maroka(tam krążą o nim legendy), przywiozłam nawet kilka butelek,ale ostatecznie rozdałam je w prezencie..wypróbowałam wprawdzie pare razy na swoich włosach,ale nie jestem w stanie wypowiedzieć się o efektach,bo generalnie nie mam większych problemów z włosami (dieta ma moim zdanie wielki wpływ na kondycję włosów). teraz może trochę przesadziłam z prostowaniem,a i wiem,że nadchodząca zima (czapki,suszarki,temperat ura) nie obejdą się bez echa więc zamierzam działać prewencyjnie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie - masz już ten olejek arganowy z ECOSPA ? Zamówiłam, ale każą mi czekać i czekać, i czekać ... Kupiłam natomiast krem z tymże olejkiem z Bielendy, do cery bardzo dojrzałej { ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przedwczoraj i wczoraj uzyłam oliwki Babydream. Moje spostrzeżenia: Mam kręcone włosy, ostatnio wydawały się być trochę przesuszone, takie zmęczone, bez blasku. Były niemiłe w dotyku, słabiej się kręciły. Zaznaczam jednak, że od dawna dbam o włosy, nie były one zniszczone, są regularnie podcinane itd, dlatego ich gorszy stan nie oznaczał,że były np. popalone itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.