Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 19:51   #151
pannanika
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
mi nie szkoda, bo mają jeszcze tylko 2 miesiące ważności, do twarzy nie zdąże zużyć, a wyrzucać żal także cieszę się że jakieś inne zastosowanie może być. Dziękuję agison
A spożywcze
Stary 2011-08-16, 19:52   #152
ramoncia217
Wtajemniczenie

Dobry wieczór, od dawna podczytuję watek, i dzisiaj przyszłam do Was z zapytaniem o pewien olejek , chodzi o olejek do masazu posiadam taki inllimo i chciała bym sie dowiedzieć czy mogła bym go nałozyc na włosy. Podaję skład:

Sweet almond,aroma, caprylic/capric, aloe vera leaf juice, vitamin E,Vitamin A, macadamia seed oil, hemp seed oil,avocado oil, sunflower oil, kukui nut oil, tBHQ propylparaben, pheamnoxyethanol, methylparaben, glycerol oleate, essential oils.

bardzo bym prosiła o odpowiedz czy mogła bym użyć go na włosy. Z góry dziękuje

Edytowane przez ramoncia217
Czas edycji: 2011-08-16 o 19:53
ramoncia217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:52   #153
sahana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Wyszło, ze kupiłam oliwkę babydream fur mama, tak na początek ^^ Ale jeszcze nie bardzo wiem jak jej używać ^^
nakładaj palcami zwilżonymi oliwką na kolejne pasma wlosów, w miare cienkie te pasma, żeby pokryc każdy włos, nie idź na ilośc, wystarczy lekko naolejować włosy (mi na wszystkie, za ramiona, starczają 3 łyżki stołowe oleju, niektóre dziewczyny pisały, że im na dłuższe nawet 2..)
większość dziewczyn wciera też w skórę głowy ten olej. potem czepek (lub, jak sie okazało kiedyś - reklamówka ^^) na głowę i według uznania - welniana czapa, ja zawijam arafatke na głowie, inne dziewczyny jeszcze ręćznik po prostu i siedź z tym jak najdłużej - najlepiej całą noc. choc ja osobiście na swoich wlosach zauważyłam, że lepiej im jeśli naolejowane zostawie na 2-3 godziny musisz sama wyczuc, co dla twoich włosów lepsze

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:55   #154
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
nakładaj palcami zwilżonymi oliwką na kolejne pasma wlosów, w miare cienkie te pasma, żeby pokryc każdy włos, nie idź na ilośc, wystarczy lekko naolejować włosy (mi na wszystkie, za ramiona, starczają 3 łyżki stołowe oleju, niektóre dziewczyny pisały, że im na dłuższe nawet 2..)
większość dziewczyn wciera też w skórę głowy ten olej. potem czepek (lub, jak sie okazało kiedyś - reklamówka ^^) na głowę i według uznania - welniana czapa, ja zawijam arafatke na głowie, inne dziewczyny jeszcze ręćznik po prostu i siedź z tym jak najdłużej - najlepiej całą noc. choc ja osobiście na swoich wlosach zauważyłam, że lepiej im jeśli naolejowane zostawie na 2-3 godziny musisz sama wyczuc, co dla twoich włosów lepsze
Dzięki Chyba spróbuję dzisiaj testowo na godzinkę zostawić I chyba nie będę wcierać w skórę głowy, skoro mi isę włosy przetłuszczają, co? I jak często tak robisz? Używasz jeszcze jakiejś innej odzywki przy myciu do tego?
Stary 2011-08-16, 20:03   #155
sahana
Raczkowanie

z tego co tu czytalam, to dziewczyny nawet piszą, że olejowanie pomaga na przetłuszczające sie wlosy, ale sama tego problemu nie mam, więc tylko tak kojarze, że o tym wspominały, musisz sama na ten temat poszukac tu informacji. ja osobiście nakladam olej tak mniej więcej od 5cm od głowy w dół. olejuję przed każdym myciem, czyli ok co 2-3 dni. robię to od miesiąca i zdecydowanie widzę pierwsze efekty, ale to naprawdę pierwsze więc nie wolno sie zrażać na początku że nic nie widać myję potem włosy 2 razy ziołowymi szamponami, nakładam odżywkę do spłukiwania na pare minut (choc tu dziewczyny zalecają zostawić takową nawet na 20-30min) a potem płucze i nakładam jeszcze odżywkę bez spłukiwania

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:18   #156
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
z tego co tu czytalam, to dziewczyny nawet piszą, że olejowanie pomaga na przetłuszczające sie wlosy, ale sama tego problemu nie mam, więc tylko tak kojarze, że o tym wspominały, musisz sama na ten temat poszukac tu informacji. ja osobiście nakladam olej tak mniej więcej od 5cm od głowy w dół. olejuję przed każdym myciem, czyli ok co 2-3 dni. robię to od miesiąca i zdecydowanie widzę pierwsze efekty, ale to naprawdę pierwsze więc nie wolno sie zrażać na początku że nic nie widać myję potem włosy 2 razy ziołowymi szamponami, nakładam odżywkę do spłukiwania na pare minut (choc tu dziewczyny zalecają zostawić takową nawet na 20-30min) a potem płucze i nakładam jeszcze odżywkę bez spłukiwania
Bardzo dziękuję Coś będę rzeźbić ^^ Moje włoski nie są w jakimś mega opłakanym stanie, ale mogą być lepsze :P Na razie posmarowałam włoski (chyba nie do końca dokładnie, ale trudno :P), wsadziłam pod czepek, na to czapka i siedzę ^^
Stary 2011-08-16, 20:23   #157
Narek
Zakorzenienie

Pannanika, nie musisz siedzieć w foliach i czapkach Te sprzęty są lepsze do masek/odżywek

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 20:31   #158
rude loki
Raczkowanie

dziewczyny, proszę o pomoc od ok pół roku stosuję mniej lub bardziej pokraczne CG (mam kręcone włosy, myję je odżywką, raczej nie stosuję silikonów, chociaż ostatnio i te włączam do pielęgnacji, 1 w miesiącu szampon z SLES/SLS, nie prostuję). od 2 miesięcy staram się olejować regularnie, wcześniej olejem z pestek winogron, ale się nie sprawdził, teraz olejkiem na rozstępy dla mam Babydream - ten z kolei mi służy, nawet codziennie go nakładam, tylko w niedużej ilości. jeszcze przed CG próbowałam oleju kokosowego, ale jakoś nam nie wyszło może nieumiejętnie go stosowałam, a może po prostu nie jesteśmy sobie pisani
teraz chciałam zrobić drugie podejście do niego, tylko się waham, skoro lepsze efekty daje mi mieszanka olei mniej wnikających (Babydream), niż bardziej wnikający z winogron. kokos jest najbardziej wnikający i boję się, że jeszcze gorzej będzie działał. no i jeszcze kwestia zmywania - BB spokojnie schodzi jednym myciem odżywką, winogronowy musiałam 2 razy zmywać. czy z kokosem będzie jeszcze gorzej?
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 21:17   #159
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
dziewczyny, proszę o pomoc od ok pół roku stosuję mniej lub bardziej pokraczne CG (mam kręcone włosy, myję je odżywką, raczej nie stosuję silikonów, chociaż ostatnio i te włączam do pielęgnacji, 1 w miesiącu szampon z SLES/SLS, nie prostuję). od 2 miesięcy staram się olejować regularnie, wcześniej olejem z pestek winogron, ale się nie sprawdził, teraz olejkiem na rozstępy dla mam Babydream - ten z kolei mi służy, nawet codziennie go nakładam, tylko w niedużej ilości. jeszcze przed CG próbowałam oleju kokosowego, ale jakoś nam nie wyszło może nieumiejętnie go stosowałam, a może po prostu nie jesteśmy sobie pisani
teraz chciałam zrobić drugie podejście do niego, tylko się waham, skoro lepsze efekty daje mi mieszanka olei mniej wnikających (Babydream), niż bardziej wnikający z winogron. kokos jest najbardziej wnikający i boję się, że jeszcze gorzej będzie działał. no i jeszcze kwestia zmywania - BB spokojnie schodzi jednym myciem odżywką, winogronowy musiałam 2 razy zmywać. czy z kokosem będzie jeszcze gorzej?
Może za dużo nakładałaś? Bo mi winogronowy schodzi po jednym myciu odżywką lub szamponem (bez SLS działa równie dobrze jak te z SLS), w ogóle nie mam z nim problemów.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 21:32   #160
Narek
Zakorzenienie

Rude loki, kokos bardzo łatwo schodzi, znika po umyciu włosów 1 raz odżywką

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 05:30   #161
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
czy oleje:
- z pestek malin
- z nasion truskawek
nadają się do włosów? Stosował ktoś?
Stosowałam . Na kolana nie powaliły. Działanie podobne do np. oleju z pestek winogron, a w cenie różnica znaczna.

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie tylko odstrasza to komary
Jako odganiacz komarów i innych żarłocznych bestii bezkonkurencyjny jest olejek goździkowy {goździkowy, nie ten z kwiatu goździka} do kominka, a do smarowania na odkryte ciało - zwykły olejek waniliowy do ciast { we fiolce, nie w buteleczce}. Ja Ci to mówię - zaprawiony w bojach i niepogryziony diabetyk !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 08:41   #162
justusia16
Wtajemniczenie

Ja mam tak pogryzione nogi że szok, i przez sen drapie i dziś mam ogromne gule po pogryzieniach komara, mówicie że czym waniliowym się wysmarować ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:45   #163
pannanika
Zakorzenienie

Dzielę się wrażeniami po babydream!

Włoski faktycznie są ładniejsze, bardziej gładkie i błyszczące. Przed chwilą wzięłam jeszcze dwie kropelki i wtarłam w końcówki i trochę na wierzch tak w ramach wosku. Wyglądają ładnie, ale na większe efekty jeszcze poczekam
Stary 2011-08-17, 08:58   #164
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Jako odganiacz komarów i innych żarłocznych bestii bezkonkurencyjny jest olejek goździkowy {goździkowy, nie ten z kwiatu goździka} do kominka, a do smarowania na odkryte ciało - zwykły olejek waniliowy do ciast { we fiolce, nie w buteleczce}. Ja Ci to mówię - zaprawiony w bojach i niepogryziony diabetyk !
Nie mogę stosować żadnych kominków bo się duszę A zapachu wanilii, niestety, nie znoszę Na szczęście, olejek eukaliptusowy działa (przynajmniej na mojej skórze) i nic mnie nie gryzie
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:50   #165
bekii
Rozeznanie

Hej, dziewczyny, czy któraś próbowała stosować na włosy tą oliwkę hipp? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,15967,hipp-hipp-babysanft-pflege-ol-oliwka-pielegnacyjna-stara-wersja.html
Skład: Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum

czy lepsza będzie babydream? stosujecie tą? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20230,babydream-pflegeol-olejek-pielegnacyjny-stara-wersja.html
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum.

z góry dzięki za odpowiedź !

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 09:57   #166
Nolley
Wtajemniczenie

Hm, zastanawiam się czy zamowić Amlę Jest jakaś jej wersja nie na parafinie? I jeszcze waham się między Sesą a Bhringrajem, co myslicie?

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:05   #167
garfieldek
Zakorzenienie

zapisuje sie do wątku

dzis kurierem dostane olej kokosowy Vatika, Alma gold i olej migdalowy

poprzednio uzywalam oleju rycynowego i oleju kokoswego Parachute

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:07   #168
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Hm, zastanawiam się czy zamowić Amlę Jest jakaś jej wersja nie na parafinie? I jeszcze waham się między Sesą a Bhringrajem, co myslicie?
Amla Khadi chyba nie jest na parafinie co do dylematu między Sesą a Bhringrajem nie pomogę - dla mnie oba sa super

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:25   #169
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Amla Khadi chyba nie jest na parafinie co do dylematu między Sesą a Bhringrajem nie pomogę - dla mnie oba sa super
To chyba wezmę dwa dzięki

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:33   #170
_Sarenka_
Zadomowienie

czy ktoras z was posiada olej z NASION dzikiej rozy ?
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:37   #171
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
To chyba wezmę dwa dzięki
proszę dobry wybór

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:47   #172
Magdzia94
Zakorzenienie

Używał ktoś jeszcze olejek z Alterry? Bo widziałam na razie tylko jedną opinię po użyciu a nie wiem czy się skusić

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:09   #173
Rybka1
Raczkowanie

Od pewnego czasu używam oleju z krokosza (kupionego w Aldi). Nie wyłysiałam . Ładnie się rozprowadza, jest "suchym olejem", tzn nie zostawia takiej mazistej powłoki na włosach i dobrze się wchłania. Super efektów nie widzę, podobnie jak po winogronowym, ale na razie jestem w fazie szukania swojego idealnego oleju .

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Dziewczyny, czy w tej ofercie jest coś wartego uwagi do pielęgnacji włosów?
http://www.oshin.pl/index.php?option...d=71&Itemid=75 . Zwróciłam uwagę na olejki "Tymiankowo-rozmarynowy" i Bhringraj, ale może coś jeszcze sie nada? Czasem przejeżdżam obok tego gabinetu to mogłabym wstapić i kupić coś.
Acha, mają jeszcze coś takiego http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88
i taki olej kokosowy http://www.oshin.pl/index.php?option...veda&Itemid=88
Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki.

Edytowane przez Rybka1
Czas edycji: 2011-08-17 o 11:13
Rybka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:25   #174
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
a jaka to firma, podasz?
O widzisz, tak się ucieszyłam, że mam, że nawet nie sprawdziłam. Zerknę w domu i wpiszę.
Cytat:
hmm co do krokosza
Troszkę się naigrywałam z podejścia do krokosza (czytałam wypowiedzi dziewczyn i ich wątpliwości), bo nie znalazłam potwierdzenia, ale dziękuję za troskę
Cytat:
jeśli już wierzyć w te właściwości depilacyjne...
Prawda? za to na samych włosach winien spisywac sie swietnie (zawartość wnikających kwasów )

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Też mam krokoszowy, ale daje tylko na długość. Nie omieszkam jednak wypróbować po depilacji mechanicznej (depilatorem elektrycznym), normalnie odrastają po niecałym tygodniu. Zobaczymy, co będzie po krokoszu
Testy? Świetnie!

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Wyszło, ze kupiłam oliwkę babydream fur mama, tak na początek ^^ Ale jeszcze nie bardzo wiem jak jej używać ^^
Z innych zastosowań - nakładałam do zabezpieczania włosów przed basenem. Pływam w czepku. Włosy sa niezniszczone

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:13   #175
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
O widzisz, tak się ucieszyłam, że mam, że nawet nie sprawdziłam. Zerknę w domu i wpiszę.
Troszkę się naigrywałam z podejścia do krokosza (czytałam wypowiedzi dziewczyn i ich wątpliwości), bo nie znalazłam potwierdzenia, ale dziękuję za troskę
Prawda? za to na samych włosach winien spisywac sie swietnie (zawartość wnikających kwasów )
a to nie szkodzi w sumie, bo i tak już jest zakupiony jeden dla mnie
jak dostanę będę testować

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:04   #176
nitrogen
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Jak sądzicie, który olej byłby najbardziej odpowiedni na basen? Obecnie używam kokosowego (z obsesyjnym uporem ładując go w raczej sporych ilościach), ale nie jestem pewna czy po 1,5h pływania mam go jeszcze na głowie. Zależy mi na czymś co mi szybko nie zlezie, tym bardziej, że na basenie jestem dość często. W dodatku muszę pływać w materiałowym czepku, więc woda mi tam huula... Fajnie by było, gdyby dał sie dość łatwo nakładać, przed wejściem do basenu mam 10-15 min.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Z innych zastosowań - nakładałam do zabezpieczania włosów przed basenem. Pływam w czepku. Włosy sa niezniszczone
Też sprawdzę!
nitrogen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:42   #177
bura suka
Przyczajenie

Hej dziewczyny.nie jestem w stanie przebrnąć przez wszystkie posty,a opcja wyszukiwania nie podaje mi żadnych wyników. czy któs już wspominał o oleju arganowym? natknęłam się na ten olej podczas podróży do Maroka(tam krążą o nim legendy), przywiozłam nawet kilka butelek,ale ostatecznie rozdałam je w prezencie..wypróbowałam wprawdzie pare razy na swoich włosach,ale nie jestem w stanie wypowiedzieć się o efektach,bo generalnie nie mam większych problemów z włosami (dieta ma moim zdanie wielki wpływ na kondycję włosów). teraz może trochę przesadziłam z prostowaniem,a i wiem,że nadchodząca zima (czapki,suszarki,temperat ura) nie obejdą się bez echa więc zamierzam działać prewencyjnie
bura suka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 05:33   #178
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Na szczęście, olejek eukaliptusowy działa (przynajmniej na mojej skórze) i nic mnie nie gryzie
Ha, to będę musiała sprawdzić. Dobrze byłoby, żeby i na "moje" komarzyce i inne krwiopijcze istoty zadziałał, bo znalezienie olejku goździkowego w sklepach stacjonarnych graniczy z cudem. A i cena zaporowo - zabójcza.
A tak na marginesie - masz już ten olejek arganowy z ECOSPA ? Zamówiłam, ale każą mi czekać i czekać, i czekać ...
Kupiłam natomiast krem z tymże olejkiem z Bielendy, do cery bardzo dojrzałej { } . Dobry, chociaż tej bardzo dojrzałej cery nie mam.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:48   #179
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nitrogen Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jak sądzicie, który olej byłby najbardziej odpowiedni na basen? Obecnie używam kokosowego (z obsesyjnym uporem ładując go w raczej sporych ilościach), ale nie jestem pewna czy po 1,5h pływania mam go jeszcze na głowie. Zależy mi na czymś co mi szybko nie zlezie, tym bardziej, że na basenie jestem dość często. W dodatku muszę pływać w materiałowym czepku, więc woda mi tam huula... Fajnie by było, gdyby dał sie dość łatwo nakładać, przed wejściem do basenu mam 10-15 min.

Też sprawdzę!
Pływasz na basenie z olejem na głowie? I tak nie chadzam na basen, nie lubię tego, ale jakoś tak dziko i nieswojo bym się czuła, gdyby za mną ciągnęłyby się takie tłuste oka...
Cytat:
Napisane przez bura suka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.nie jestem w stanie przebrnąć przez wszystkie posty,a opcja wyszukiwania nie podaje mi żadnych wyników. czy któs już wspominał o oleju arganowym? natknęłam się na ten olej podczas podróży do Maroka(tam krążą o nim legendy), przywiozłam nawet kilka butelek,ale ostatecznie rozdałam je w prezencie..wypróbowałam wprawdzie pare razy na swoich włosach,ale nie jestem w stanie wypowiedzieć się o efektach,bo generalnie nie mam większych problemów z włosami (dieta ma moim zdanie wielki wpływ na kondycję włosów). teraz może trochę przesadziłam z prostowaniem,a i wiem,że nadchodząca zima (czapki,suszarki,temperat ura) nie obejdą się bez echa więc zamierzam działać prewencyjnie
O oleju arganowym było, w tej części pewnie jeszcze niewiele o ile w ogóle, ale w poprzednich powinnaś coś znaleźć. Zawsze można przeszukać pojedynczy wątek, nie trzeba od razu całego wizażu przetrząsać.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:00   #180
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny, czy któraś próbowała stosować na włosy tą oliwkę hipp? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,15967,hipp-hipp-babysanft-pflege-ol-oliwka-pielegnacyjna-stara-wersja.html
Skład: Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum

czy lepsza będzie babydream? stosujecie tą? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20230,babydream-pflegeol-olejek-pielegnacyjny-stara-wersja.html
Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum.

z góry dzięki za odpowiedź !
Jeśli chodzi o oliwki to ja wybrałam BD, chyba ze względu na cenę, ale również i skład wydaje się bogatszy.

Przedwczoraj i wczoraj uzyłam oliwki Babydream.

Moje spostrzeżenia: Mam kręcone włosy, ostatnio wydawały się być trochę przesuszone, takie zmęczone, bez blasku. Były niemiłe w dotyku, słabiej się kręciły. Zaznaczam jednak, że od dawna dbam o włosy, nie były one zniszczone, są regularnie podcinane itd, dlatego ich gorszy stan nie oznaczał,że były np. popalone itp Oliwka bardzo im pomogła. Nałożyłam oliwkę na całe włosy, pasmo po paśmie, nie żałowałam, dokładnie każde pasmo naoliwiłam, spięłam włosy i tak trzymalam ok 4godziny. Następnie spłukałam obficie wodą, umyłam odzywką Garnier karite, a następnie szamponem Naturia z łopianem. Odcinęłam w ręcznik i "uczesałam" palcami. Tak zrobiłam dwa dni pod rząd. Efekt jest natychmiastowy i zadowalający. Włosy się błyszczą, są gładkie, lepiej się ukladają. To co zauwazyłam ostatnio u mnie- warto nakładać oliwkę/oleje pasmo po paśmie, dokładnie, nie żałując olejku. Wcześniej nakładałam "z grubsza" bo bałam się problemów ze spłukaniem, zwłaszcza z oliwką BD. Pomocne okazało się mycie odżywką.
windbag jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości