Optymistyczny wątek przedporodowy. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 22:37   #151
raszpel
Raczkowanie

Dot.: Optymistyczny wątek przedporodowy.

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
cudny wątek, dzięki dziewczyny

ja też, aż łezka się w oku zakręciła...

mam tak samo, zwłaszcza, że termin mam tuż przed BN
Też mam termin przed BN dokładniej na 19:P ale ponoć przy dobrych wiatrach to ja do początku grudnia donoszę
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 23:01   #152
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
Też mam termin przed BN dokładniej na 19:P ale ponoć przy dobrych wiatrach to ja do początku grudnia donoszę
Hehe, no to nam wszystkim się trafią prezenty pod choinkę
Groszek bez Marchewki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:03   #153
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
no nie mów... ja też
a ja coś czuję, że mała sobie zechce posiedzieć...znaczy może nie tyle czuję, co wokół stale słyszę, że pierwszą ciążę z reguły się "przenosi".
A propos-jak tam dziewczynki, poprane macie już wszystko?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Pewni dużą zasługę ma w tym też "kochana" teściowa co przy każdej możliwej okazji wspomina jak to tragicznie się rodziło jej syna a mojego męża, jak ją męczyli, katowali, dziecko wyciskali.
współczuję.....jak można tak straszyć?
mnie wiele kobiet (w tym teściowa) mówi, że da się to wszystko spokojnie przeżyć i że nie taki poród straszny...
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:47   #154
raszpel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
no nie mów... ja też
a ja coś czuję, że mała sobie zechce posiedzieć...znaczy może nie tyle czuję, co wokół stale słyszę, że pierwszą ciążę z reguły się "przenosi".
A propos-jak tam dziewczynki, poprane macie już wszystko?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

współczuję.....jak można tak straszyć?
mnie wiele kobiet (w tym teściowa) mówi, że da się to wszystko spokojnie przeżyć i że nie taki poród straszny...
Same prezenty pod choinkę ja już od 30 tygodnia próbuję jakoś donosić, ciągle no-spa i luteina, stąd mój prezent pewnie pojawi się na mikołaja

Ja mam wszystko gotowe:P poprane, ułożone, łóżeczko gotowe tylko wózek do odbioru. A Wy dziewczyny gotowe?
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 09:59   #155
wandaweranda
Zakorzenienie

No to faktycznie, musisz być gotowa na tego Mikołaja

ja dopiero po niedzieli pralkę i żelazko puszczam w ruch. Muszę jeszcze pożyczyć wanienkę i zapisać się do jakiejś sensownej przychodni dzieciecej, bo o tym zupełnie nie myslałam. Człowiek stary, a taki zielony...
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 11:06   #156
Cristinedeville
Raczkowanie

Jak ma być pozytywnie to prosze:

Po pierwsze nie ma co za bardzo sie stresowac Nie rodzimy codziennie w koncu. Jest raz i po krzyku Z takim podejsciem przechodzilam cala ciaze a stracha zlapalam dopiero w szpitalu(bylam 2 dni na patologii) jak w nocy nasluchalam sie krzykow. Ale powiem ze nawte to bylo pozytywne troche. Byl krzyk, krzyk, krzyk i nagle placz dziecka i smiech. I tak cala noc. I naprawde ta radosc na zakonczenie robi wrazenie

Co do samego porodu to tak jak juz dziewczyny pisaly moze byc i tak ze na smiech jest czas Ze mnie sie smialy polozne ze zamiast krzyczec piszczalam 'iiiiiiiiiiiiiiiiiiii' jak mysz, mąż tez sie smial. Ja sie miedzy skurczami smialamze bardziej boli badanie paluchami przez polozna niz skurcze Bo rzeczywiscie nawet bez znieczulenia dkurcz to nic do badania byl. Mialam szczescie bo nie mialam boli krzyżowych, miałam tez znieczulenie. Uwinelam sie w 3h i 20 min. Najsmieszniejsze jest to ze wydaje sie jakby to trwalo tylko chwile.
A po fakcie to nawet nie potrafilam sobie tego bolu przypomniec chocbym chciala
i ta mala kruszynka patrzaca na Ciebie wielkimi oczami naprawde odcina od swiata Patrzysz sie i dziwisz ze to Twoje

Osobiscie gorzej wspominam pierwsze 2 tyg pologu, bolace szwy krocza, zmeczenie i to ze musialam sie wszystkiego uczyc.

Naprawde nie ma co sie stresowac Warto to potraktowac jako przygode
Stary 2011-11-19, 21:15   #157
Dark lady
Zakorzenienie

Dzięki za pociechę

Teściówką się zbytnio nie przejmuję, no może tylko jej brakiem taktu, bo tak to odczuwam. Na szczęście mama mnie wspiera i mówi że da się przeżyć a już jak maluszek się pojawia to jest super. Jeszcze jak tu przeczytałam jak to jest to maleństwo wreszcie zobaczyć to od razu lżej na sercu. Jakoś przeżyję a potem będę się już tylko cieszyć

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-20, 09:13   #158
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za pociechę

Teściówką się zbytnio nie przejmuję, no może tylko jej brakiem taktu, bo tak to odczuwam. Na szczęście mama mnie wspiera i mówi że da się przeżyć a już jak maluszek się pojawia to jest super. Jeszcze jak tu przeczytałam jak to jest to maleństwo wreszcie zobaczyć to od razu lżej na sercu. Jakoś przeżyję a potem będę się już tylko cieszyć
Moja teściówka jest logopedą. Ile ja się osłuchalam przed porodem o wadach wymowy dzieci, które to nabywają już w brzuchu. Myślałam, że czasem to zawału dostanę. Ile sie nasłuchałam o komplikacjach, trudnościach, chorobach genetycznych, a co teściowa pojechała na jakieś spotkania z innymi logopedami albo lekarzami to przywoziła całe mnóstwo chorób o których na necie nawet nie pisali . Na szczęście wszystko jest ok., córka nie ma wiotkości szczęki od brania przeze mnie nospy, ba! w wieku 16 miesięcy nawija jak szalona i powtarza wszystko o czym my z mężem rozmawiamy. Także bierzmy teściówki i ich rady z przymrużeniem oka.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Dobrze przeczytać coś takiego, trochę maleje strach. Ja boję się już troszkę, ale staram się o tym nie myśleć. Pewni dużą zasługę ma w tym też "kochana" teściowa co przy każdej możliwej okazji wspomina jak to tragicznie się rodziło jej syna a mojego męża, jak ją męczyli, katowali, dziecko wyciskali. Za to jak czyta się tutaj to lżej na sercu i jest ok. Boję się tylko jakoś tego nacięcia i późniejszego zrastania.
Nie bój się nacięcia, to naprawdę nie boli i nawet nie wiadomo kiedy połozna je robi. Potem jak szwy "ciągną" a trzeba z łóżka wstać do płaczącego dziecka to nie jest to szczyt marzeń kobiety, ale naprawde wszystko jest do przeżycia. A może nie będziesz musiała mieć nacięcia. Trzymam kciuki i życzę każdej z Was super szybkiego i bezbolesnego porodu.

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 13:25   #159
Groszek bez Marchewki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
Moja teściówka jest logopedą. Ile ja się osłuchalam przed porodem o wadach wymowy dzieci, które to nabywają już w brzuchu.
Hehe, ciekawe co mi by powiedziała, u mnie na co dzień są w użyciu 2 języki plus czasem angielski, więc dziecku przyjdzie wychować się w takim środowisku

Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-11-21 o 13:30
Groszek bez Marchewki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 08:39   #160
Caroliness
Przyczajenie

Witam, jestem położną i piszę pracę magisterską odnośnie doświadczeń z PIERWSZEGO porodu, który odbył się w latach 2010-2012 lub 1970-19990.
Jeśli maja Panie chwilkę czasu, proszę o wypełnienie anonimowej ankiety dostępnej pod adresem:

https://docs.google.com/spreadsheet/...NkVxeTdzelE6MQ

Pozdrawiam i dziękuję
Caroliness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 01:07   #161
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroliness Pokaż wiadomość
Witam, jestem położną i piszę pracę magisterską odnośnie doświadczeń z PIERWSZEGO porodu, który odbył się w latach 2010-2012 lub 1970-19990.
Jeśli maja Panie chwilkę czasu, proszę o wypełnienie anonimowej ankiety dostępnej pod adresem:

https://docs.google.com/spreadsheet/...NkVxeTdzelE6MQ

Pozdrawiam i dziękuję
proponuję link wkleić do tego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 11:00   #162
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Helooołł odgrzebuję, trochę czasu minęło od ostatniego posta w wątku, na pewno się nazbierało głupot porodowych śmiesznych
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 14:56   #163
glamourous
Zakorzenienie

moze to bardzo smieszne nie jest ale przy drugim porodzie nie mialam sily przec, polozna do mnie- to co nacinamy zeby latwiej poszlo- ja jej na to tak prosze. a za chwile z pretensja w glosie sie wydarlam - co mi pani zrobila
Stary 2013-01-07, 20:38   #164
Sovilo
Zakorzenienie

Przeczytałam całość i dużo mnie te opisy podniosły na duchu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości