Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 19:49   #151
ama4
High Quality Since 2007

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

SALIX, padłam

A gadanie o lojalności w tym temacie już w ogóle mnie rozśmieszyło do granic możliwości
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 19:58   #152
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A Twój post mogę skomentować?

Mam wrażenie, że uważasz kobiety za głupiutkie babeczki, co to trzeba je naprowadzać na to co lubią mężczyźni, a Ty jako guru-psycholog nam w tym pomożesz.
Prowadzisz jakieś badania czy co?

Kobieta nie musi niczego zaspokajać żeby facet nie chciał jej opuścić.
Jak się kochają, mają o czym rozmawiać, dogadują się w łóżku, szanują się i mają wspólne cele, to nie będzie chciał.
Amen.
Zgadzam się. Ale tylko tyle napiszę, zobaczymy, co z tego wyniknie.
Podejrzewam, że potrzeby kobiety i mężczyzny niewiele się w gruncie rzeczy różnią. Oboje chcemy być kochanymi i kochać, domagamy się szacunku, akceptacji i zrozumienia. No i chcemy mieć chociaż minimum niezależności. Do tego poczucie bezpieczeństwa, zaufanie, wierność i dobry seks
A jak mają podobne poczucie humoru to raj na ziemii

No i nie zapominajmy, że każdy związek wygląda inaczej. Dla przykładu: moje wujostwo słodzi sobie na potęgę, aż się rzygać chce, a moja mama i ojczym zwracają do siebie Brzydalu i Wiedźmo

Strasznym szowinizmem i stereotypami mi ten wątek pachnie

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapomniałyście o cyckach.
Wiecie, co sobie pomyślałam po przeczytaniu tego?
Wizja: zaślubiny typowego samca i głupawej samicy.
Scena właściwa:
*kurtyna*
Ona: Chciałeś mi zadać jakieś pytanie, zanim w podskokach udam się szykować wieczerzę, o Panie i Władco?
On: BEEEEEK! Taaaa... Pokaż cycki!
Ona: <pokazuje>
On: Ruchałbym.
*dzwony weselne*
Narrator: I tak musi dręczyć się wiek wiekiem... A nie, to nie ta sztuka. I żyli długo, piwnie i dzieciato.
Koniec
*kurtyna*
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:12   #153
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
SALIX, padłam
nie wiem, z czego tu padać? Zamieszczenie w tym wątku wizerunku Chrystusa jest takie zabawne? Jak dla mnie lekka przeginka.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:25   #154
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
nie wiem, z czego tu padać? Zamieszczenie w tym wątku wizerunku Chrystusa jest takie zabawne? Jak dla mnie lekka przeginka.
O kurde, obraziła uczucia religijne, wiejemy!
Zamieszczenie tu wizerunku Chrystusa było MOCNO ironiczne. Eos jako Mesjasz mający nas zbawić zdecydowanie uderza w mój prymitywny gust
Trochę dystansu, ot co.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:48   #155
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eos50 Pokaż wiadomość
Spokojnie! Nie gorącuj się tak.
ale ja się nigdzie nie "gorącuje"...
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:50   #156
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Szkoda, że dopiero teraz i w takiej formie. Trudniej będzie to podsumować. Ale OK.
A tak po polsku, to o co Ci chodzi?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:52   #157
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nie chodziło mi o Chrystusa stricte tylko o typ ikonograficzny Chrystusa Nauczającego - skojarzyło mi się z Eosem, no cóż ja poradzę Jeżeli kogoś uraziłam to sorki, nie miałam zamiaru.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:54   #158
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A twierdziłaś, że nie czytasz między wierszami. Widzisz jak szybko wyszło szydło z worka?
Czytanie między wierszami, a dopisywanie podwójnego dna tam gdzie go nie ma, to różne rzeczy. Chyba że stwierdzisz, że czytanie między wierszami to domena kobiet. To akurat domena dobrych literaturoznawców, dziennikarzy itp. Musiałbyś wtedy przyznać, że wśród tych zawodów nie ma mężczyzn, którzy sobie dobrze radzą, a tego przecież nie zrobisz, eosiu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nie chodziło mi o Chrystusa stricte tylko o typ ikonograficzny Chrystusa Nauczającego - skojarzyło mi się z Eosem, no cóż ja poradzę Jeżeli kogoś uraziłam to sorki, nie miałam zamiaru.
Jezus nauczał chętnych, nie właził z butami na kobiece forum i nie wygłaszał andronów. To tak jakbym poszła do McDonalds i tłumaczyła ludziom, dlaczego hamburger jest be, a wegetarianizm cacy.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2011-12-13, 21:14   #159
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
O kurde, obraziła uczucia religijne, wiejemy!
Zamieszczenie tu wizerunku Chrystusa było MOCNO ironiczne. Eos jako Mesjasz mający nas zbawić zdecydowanie uderza w mój prymitywny gust
Trochę dystansu, ot co.
tak, obraziła. Trochę szacunku dla osób wierzących, które tez sobie zaglądają na wizaż. Ot co.
Stary 2011-12-13, 21:27   #160
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Czytanie między wierszami, a dopisywanie podwójnego dna tam gdzie go nie ma, to różne rzeczy. Chyba że stwierdzisz, że czytanie między wierszami to domena kobiet. To akurat domena dobrych literaturoznawców, dziennikarzy itp. Musiałbyś wtedy przyznać, że wśród tych zawodów nie ma mężczyzn, którzy sobie dobrze radzą, a tego przecież nie zrobisz, eosiu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Jezus nauczał chętnych, nie właził z butami na kobiece forum i nie wygłaszał andronów. To tak jakbym poszła do McDonalds i tłumaczyła ludziom, dlaczego hamburger jest be, a wegetarianizm cacy.
bo jezus był pewnym siebie mężczyzną.nie bał się kobiet i nie potrzebował służebnic.
kochał wszystkich ludzi niezaleznie od płci.

EOS5 ma problem z kobietami.
w codziennym życiu nie potrafi stworzyć z nimi relacji,dlatego tak chętnie i z determinacją włazi na wizaż.
za każdym razem po banie musi wejść ponownie,bo tylko tu znajduje słuchaczy.
prawdopodobnie wychowywany był w rodzinie o zróżnicowanym statusie.matka była gospodynią,a ojcec panem domu.taki obraz wyniósł z domu i tak chce widziec swój dom.prawdopodobnie miał nieudany związek,dlatego usilnie krytykuje wolne kobiety,bo obawia się ponownego odrzucenia.lubi panowac nad innymi.

drogi EOSIE,nie musisz komento\wać swojego profilu osobowościowego,bo i tak nie powiesz prawdy.
stało się,odkryłam karty.
to koniec pięknego snu o słuzebnicach

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-12-13 o 21:34
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 21:33   #161
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

za każdym razem po banie musi wejść ponownie,bo tylko tu znajduje słuchaczy.
Jakie wcześniej miał wcielenia na wizażu i czemu dostawał bany?
A co do portretu psychologicznego:
Stary 2011-12-13, 21:54   #162
motyla
Zakorzenienie

TmargoT, ja bym nie obstawiała tego nieudanego związku.

ja bym obstawiała bardziej niemożność znalezienia sobie jakiejkolwiek partnerki na dłuższą chwilę. prawdopodobnie co i rusz trafiał na kobiety naszego pokroju, przez co żadna nie zabawiła z nim na dłużej. mało tego, ośmielę się również zaryzykować stwierdzenie, że eos nie miał przez to zbytnio wielu okazji, by, że tak kolokwialnie się wyrażę, umoczyć, co z kolei doprowadziło do narośnięcia sporych pokładów frustracji oraz nienawiści do kobiet, które nie wpasowują się w ramy jego żeńskiego ideału.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 21:57   #163
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
TmargoT, ja bym nie obstawiała tego nieudanego związku.

ja bym obstawiała bardziej niemożność znalezienia sobie jakiejkolwiek partnerki na dłuższą chwilę. prawdopodobnie co i rusz trafiał na kobiety naszego pokroju, przez co żadna nie zabawiła z nim na dłużej. mało tego, ośmielę się również zaryzykować stwierdzenie, że eos nie miał przez to zbytnio wielu okazji, by, że tak kolokwialnie się wyrażę, umoczyć, co z kolei doprowadziło do narośnięcia sporych pokładów frustracji oraz nienawiści do kobiet, które nie wpasowują się w ramy jego żeńskiego ideału.
Że nieśmiało dodam od siebie po przeczytaniu wielu jego postów: i wcale im się nie dziwię.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 22:46   #164
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Wizerunek Chrystusa nie jest sam w sobie święty z tego co wiem. Poza tym - mimo, że uznaję się za osobę wierzącą, to mam jednak dystans do takich spraw i mogę się śmiać na przykład z tego, jaki konkretny wizerunek wstawiła SALIX Dlatego ja padłam. Ale oczywiście rozumiem, że Ty nie i obie mamy do tego prawo.
Pokój
Stary 2011-12-14, 10:06   #165
eos50
BAN stały

Pyskówki, pyskówki, pyskówki. Same takim sposobem prowadzenia dyskusji utrwalacie niekorzystny wizerunek feministek.

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
chyba,że mamy inne pojęcie na temat lojalności
Oczywiście TmargoT, że inaczej to rozumiemy. Na tym to wszystko właśnie polega. Kobieta widzi sprawę inaczej, a mężczyzna inaczej. ŻADNE SPOJRZENIE NIE JEST GORSZE! Są po prostu inne. Zrozumcie, że nigdy nie będziemy myśleli tak jak Wy, a unikniecie w życiu wielu rozczarowań. Aby się dobrze komunikować w związku należy spojrzeć na drugą stronę jej oczami. Uczcie facetów patrzenia na Wasze potrzeby po Waszemu, ale również spróbujcie zerknąć na pewne sprawy tak, jak oni to widzą.
Cytat:
A gadanie o lojalności w tym temacie już w ogóle mnie rozśmieszyło do granic możliwości
A nie powinno, bo to dla mężczyzn bardzo ważna wartość. Po seksie najważniejsza. Bez kobiecej lojalności nie będzie trwałego, satysfakcjonującego związku. Ale może po kolei.

Pięć wypowiedzi facetów na temat zaspokajania ich potrzeb w związku:

normalnyFacet - seks;
TŻ Karoliany33 - miłość, wierność, zaufanie;
TŻ Vixen - bliskość, nagość, całowanie, zaufanie;
Allan Pease - seks, poczucie bycia numerem jeden, chwile samotności;
eos50 - seks, lojalność, wsparcie.

Co się rzuca w oczy? Na pierwszym miejscu - SEKS. Nie dajcie się zwieść wypowiedzi TŻ-ta Karoliany33. Jemu nie chodzi o miłość platoniczną. Jemu chodzi o miłość fizyczną, a więc seks. TŻ Vixen też nie chciał jej urazić i nie chciał, aby poczuła się jak maszynka do seksu, dlatego troszkę poowijał w bawełnę. Jego bliskość, nagość, całowanie, to seks. 5 : 0 dla seksu. To jest pierwsza potrzeba faceta, którą musi zaspokajać kobieta inaczej się z nią nie jest. Tyle, że zaspokojenie tej potrzeby nie gwarantuje jeszcze długotrwałości związku. Seks można znaleźć w agencji towarzyskiej, na imprezie, w jednonocnej znajomości, w układach ff, fb, w panienkach poderwanych dla zabawy. Zaspokajanie potrzeb seksualnych jest warunkiem koniecznym trwałości związku, ale nie jest warunkiem wystarczającym.
Czego zatem jeszcze oczekują mężczyźni od kobiet pozostających z nimi w trwałych związkach:

- wierność,
- zaufanie (2),
- bycie numerem jeden,
- chwil samotności,
- lojalności,
- wsparcia.

Jak widzisz Motyla nie da się ułożyć dekalogu. Wywaliłbym z tej listy chwile samotności, bo jakkolwiek jest to z pewnością jedna z potrzeb mężczyzny, to do jej zaspokojenia nie jest potrzebna kobieta. Wręcz przeciwnie - kobieta przeszkadza w zaspokojeniu tej potrzeby. A więc lista liczy już tylko pięć pozycji. Co więcej część z nich faceci rozumieją podobnie i listę tę da się zredukować do znacznie krótszego rozmiaru. Ale to za chwilę.
Zanim do tego przejdę zadam Wam jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Zauważyłyście pewnie, że mężczyźni mają tendencję do tworzenia grup charakteryzujących się silnymi więzami (ta tzw. męska solidarność). Obserwuje się to wszędzie. U chłopców na podwórku, w mafii, w grupie komandosów, w szkole, w jednostce straży pożarnej, w bojówce kiboli, w walczącym z nią oddziale policji, w drużynie sportowej, w brygadzie na budowie, w partyzantce, itd. Moje pytanie brzmi:

Jakie potrzeby mężczyzn zaspokaja przynależność do takiej grupy?
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 10:22   #166
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Moje pytanie brzmi:
Teleturniej?
Eos, Ty naprawdę nie dostrzegasz, że swoim mentorskim tonem osiągasz efekt przeciwny do zamierzonego, tzn mało kto traktuje Cię poważnie?
Tym postem jeszcze raz odkryłeś, ze Ziemia jest okrągła, nic niezwykłego, raczej same truizmy, a piszesz tak, jak byś nam przekazywał prawdę do tej pory zatajoną przed zwykłymi śmiertelnikami. No śmieszne.
Stary 2011-12-14, 10:30   #167
eos50
BAN stały

Cytat:
Teleturniej?
Eos, Ty naprawdę nie dostrzegasz, że swoim mentorskim tonem osiągasz efekt przeciwny do zamierzonego, tzn mało kto traktuje Cię poważnie?
Tym postem jeszcze raz odkryłeś, ze Ziemia jest okrągła, nic niezwykłego, raczej same truizmy, a piszesz tak, jak byś nam przekazywał prawdę do tej pory zatajoną przed zwykłymi śmiertelnikami. No śmieszne.
Jak to takie proste i śmieszne to napisz. To będzie najprostszy dowód, że masz rację.
Stary 2011-12-14, 10:35   #168
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Jak to takie proste i śmieszne to napisz. To będzie najprostszy dowód, że masz rację.
Ale co mam napisać? Że facet oczekuje, że jego kobieta jest mu wierna? Że nie skarży się na niego mamusi? Że chce się z nią kochać? Naprawdę twierdzisz, że takie rzeczy trzeba kobietom tłumaczyć?
Stary 2011-12-14, 10:40   #169
eos50
BAN stały

Cytat:
Ale co mam napisać? Że facet oczekuje, że jego kobieta jest mu wierna? Że nie skarży się na niego mamusi? Że chce się z nią kochać? Naprawdę twierdzisz, że takie rzeczy trzeba kobietom tłumaczyć?
Najlepiej nic nie pisz.
Stary 2011-12-14, 10:43   #170
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Najlepiej nic nie pisz.
...bo? Coś źle powiedziałam?
Stary 2011-12-14, 10:43   #171
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Zanim do tego przejdę zadam Wam jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Zauważyłyście pewnie, że mężczyźni mają tendencję do tworzenia grup charakteryzujących się silnymi więzami (ta tzw. męska solidarność). Obserwuje się to wszędzie. U chłopców na podwórku, w mafii, w grupie komandosów, w szkole, w jednostce straży pożarnej, w bojówce kiboli, w walczącym z nią oddziale policji, w drużynie sportowej, w brygadzie na budowie, w partyzantce, itd. Moje pytanie brzmi:

Jakie potrzeby mężczyzn zaspokaja przynależność do takiej grupy?
haha, bardzo rozbawiło mnie zestawienie tych jakże zróżnicowanych "grup społecznych".

jednak z tego co się orientuje to w mafii czy też bojówce kiboli to raczej nie o męska solidarność chodzi i więzów a tym bardziej silnych tam raczej nie ma

a co do reszty to wiadomo:

w kupie raźniej
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 10:45   #172
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Pyskówki, pyskówki, pyskówki. Same takim sposobem prowadzenia dyskusji utrwalacie niekorzystny wizerunek feministek.

Oczywiście TmargoT, że inaczej to rozumiemy. Na tym to wszystko właśnie polega. Kobieta widzi sprawę inaczej, a mężczyzna inaczej. ŻADNE SPOJRZENIE NIE JEST GORSZE! Są po prostu inne. Zrozumcie, że nigdy nie będziemy myśleli tak jak Wy, a unikniecie w życiu wielu rozczarowań. Aby się dobrze komunikować w związku należy spojrzeć na drugą stronę jej oczami. Uczcie facetów patrzenia na Wasze potrzeby po Waszemu, ale również spróbujcie zerknąć na pewne sprawy tak, jak oni to widzą.

A nie powinno, bo to dla mężczyzn bardzo ważna wartość. Po seksie najważniejsza. Bez kobiecej lojalności nie będzie trwałego, satysfakcjonującego związku. Ale może po kolei.

Pięć wypowiedzi facetów na temat zaspokajania ich potrzeb w związku:

normalnyFacet - seks;
TŻ Karoliany33 - miłość, wierność, zaufanie;
TŻ Vixen - bliskość, nagość, całowanie, zaufanie;
Allan Pease - seks, poczucie bycia numerem jeden, chwile samotności;
eos50 - seks, lojalność, wsparcie.

Co się rzuca w oczy? Na pierwszym miejscu - SEKS. Nie dajcie się zwieść wypowiedzi TŻ-ta Karoliany33. Jemu nie chodzi o miłość platoniczną. Jemu chodzi o miłość fizyczną, a więc seks. TŻ Vixen też nie chciał jej urazić i nie chciał, aby poczuła się jak maszynka do seksu, dlatego troszkę poowijał w bawełnę. Jego bliskość, nagość, całowanie, to seks. 5 : 0 dla seksu. To jest pierwsza potrzeba faceta, którą musi zaspokajać kobieta inaczej się z nią nie jest. Tyle, że zaspokojenie tej potrzeby nie gwarantuje jeszcze długotrwałości związku. Seks można znaleźć w agencji towarzyskiej, na imprezie, w jednonocnej znajomości, w układach ff, fb, w panienkach poderwanych dla zabawy. Zaspokajanie potrzeb seksualnych jest warunkiem koniecznym trwałości związku, ale nie jest warunkiem wystarczającym.
Czego zatem jeszcze oczekują mężczyźni od kobiet pozostających z nimi w trwałych związkach:

- wierność,
- zaufanie (2),
- bycie numerem jeden,
- chwil samotności,
- lojalności,
- wsparcia.

Jak widzisz Motyla nie da się ułożyć dekalogu. Wywaliłbym z tej listy chwile samotności, bo jakkolwiek jest to z pewnością jedna z potrzeb mężczyzny, to do jej zaspokojenia nie jest potrzebna kobieta. Wręcz przeciwnie - kobieta przeszkadza w zaspokojeniu tej potrzeby. A więc lista liczy już tylko pięć pozycji. Co więcej część z nich faceci rozumieją podobnie i listę tę da się zredukować do znacznie krótszego rozmiaru. Ale to za chwilę.

2. Jakie potrzeby mężczyzn zaspokaja przynależność do takiej grupy?

Jasne, w sejmie zdominowanym liczebnie przez mężczyzn nie dochodzi do pyskówek, czczej i bezsensownej gadaniny...:coje st: Przecież kłócący się bezsensownie mężczyźni rozprawiają, dyskutują a kłócące się kobiety, na domiar złego feministki, drą koty, bo hormony w nich buzują....

2. Proste. Już Maslow pisał o potrzebie afiliacji, w której mieści się między innymi potrzeba przynależności, akceptacji. Poza tym człowiek jest stworzeniem stadnymi tworzy różne grupy społeczne, aby poczuć się częścią jakiejś większej całości, utożsamiać się z grupą i czerpać profity z udziału w tej grupie . Dzięki uczestnictwu w mafii ma się władzę, posłuch i swoistego rodzaju prestiż. Ale ta mafijna solidarność męska coś szwankuje, jak do głosu dochodzi walka o władzę i ambicje, stąd tyle zdrad i skruszonych pentiti Więc kruchy to fundament....Ale ostatnio gdzieś czytałam, że z powodu licznych zdrad i męskiej nielojalności wobec organizacji, włoska mafia rekrutuje nawet kobiety, bo na nie można liczyć ...

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2011-12-14 o 10:47
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 10:47   #173
Konto usunięte

Jakie potrzeby realizują? Przede wszystkim materialne. Podałeś kilka grup zawodowych i się pytasz, jakie faceci realizują potrzeby Pracuje się dla kasy, zazwyczaj. Nie znam ani jednego policjanta, która nagina patrole w ramach męskiej solidarności.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 10:47   #174
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Pyskówki, pyskówki, pyskówki. Same takim sposobem prowadzenia dyskusji utrwalacie niekorzystny wizerunek feministek.
Jakich znowu feministek? Nie chcę być i nie jestem żadną feministką

A teraz pytanie do Ciebie eos - jeśli w moim poprzednim związku ja chciałam bardziej seksu od mojego faceta to co to oznacza?
Stary 2011-12-14, 10:48   #175
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
haha, bardzo rozbawiło mnie zestawienie tych jakże zróżnicowanych "grup społecznych".

jednak z tego co się orientuje to w mafii czy też bojówce kiboli to raczej nie o męska solidarność chodzi i więzów a tym bardziej silnych tam raczej nie ma

a co do reszty to wiadomo:

w kupie raźniej
ja wiem? wg mnie raczej chodzi o potrzebę rywalizacji, demonstracji siły, walki.
Stary 2011-12-14, 10:48   #176
Konto usunięte

Cytat:
Jakich znowu feministek? Nie chcę być i nie jestem żadną feministką

A teraz pytanie do Ciebie eos - jeśli w moim poprzednim związku ja chciałam bardziej seksu od mojego faceta to co to oznacza?
Nie jesteś kobietą Ty masz tylko leżeć i radośnie kwilić
Stary 2011-12-14, 10:50   #177
ama4
High Quality Since 2007

Tego się obawiałam :/ Ale zawsze mogę być feministką!!!!
Stary 2011-12-14, 12:41   #178
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Co się rzuca w oczy? Na pierwszym miejscu - SEKS. Nie dajcie się zwieść wypowiedzi TŻ-ta Karoliany33. Jemu nie chodzi o miłość platoniczną. Jemu chodzi o miłość fizyczną, a więc seks. TŻ Vixen też nie chciał jej urazić i nie chciał, aby poczuła się jak maszynka do seksu, dlatego troszkę poowijał w bawełnę. Jego bliskość, nagość, całowanie, to seks. 5 : 0 dla seksu.
Fajnie, że siedzisz w głowach wszystkich facetów i wiesz dokładnie, co który z nich miał na myśli
Stary 2011-12-14, 13:12   #179
Bananalama
jestę wieszczę

Chciałam zauważyć, że już dość dawno temu pisałam o piramidzie potrzeb Maslowa. Tam na pierwszym miejscu są potrzeby ciała. Dla wszystkich ludzi. A tu wyskakuje jakiś buntownik i udowadnia nie wiadomo co. Chłopie, mądrzejsze od Ciebie umysły nad tym siedziały, już daj spokój .

Co do pyskówek - jaką płacisz monetą, taką i Tobie odpłacą.

Stary 2011-12-14, 14:31   #180
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

y?
czy mogłbyś mi wytlumaczyć jak ty odbuierasz lojalność,bo ja dalej nie wiem,czym się różnimy.niby mówisz,ale nie opierasz słów o fakty.
czy dla ciebie lojalność to ciągłe zgadzanie się z twoim zdaniem,nawet kiedy np. ja mam inne?
i gdzie w tym przypadku zaprzepaściłam twoją lojalność,bo nie wierze w ciebie?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości