Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 07:26   #151
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Witam dziewczynki ja juz przytomna!

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 07:40   #152
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Możesz spróbować oleju z korzenia łopianu z ziołami z dozu, bo wzmacnia cebulki. Przy nakladaniu go wypada mi kilka włosków, a są takie oleje, przy których leciały mi duzo włosów.
dzięki za radę! Moja ciocia ostatnio przyniosła ulotke z jakiegoś sklepu eko dot. oleju z łopianu (bo wie jak mi wypadają) i ulotkie mam, ale bardziej Wam ufam odnosnie specyfików włosowych niz jakiejś sprzedawczyni, ale teraz na pewno dopiszę do Wish Listu ,

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Czy ktoś testował olejki do masażu Cien?
w sensie że Suchadę z awokado i granatem? Ja mam, bardzo fajna. Używałam na włosy również, ale bez ochów i achów. słuzy mi jako krem do ciała (ale ja mam bardzo suchą i atopową skórę)

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
No właśnie chyba tak zrobię jak sama robisz - zapłacę innym za to że sprowadzają. Dostanę paczkę w 3 dni, a nie miesiać. Ja wiem, że paczka z indii idzie długo, ale bez przesady. Kiedys plaszcz zamowilem z Korei i przyszedł w 10 dni. A tu prawie miesiac i przychodzi list z Poznania, ze celnicy zatrzymali paczkę. To ile oni to trzymali? Kiedys zamowilem krem z Singapuru i normalnie widzialem membrane zabezpieczającą zdartą i w srodku jakby ktos paluchy wkładał. :/
Jak zamawiałam z Korei czy Chin (wieeeele razy przez ebay) dochodziło bez problemów. Jak kupiłam perfumy na strawberrynet (dwa razy), zatrzymali mi celnicy dwukrotnie. Mi się wydaje, ze zatrzymują płyny, inne rzeczy im wiszą, bez znaczenia jaka jest wartość przesyłki. Słyszałam, ze trzeba prosić sprzedawców o dopisywanie na kopercie "prezent", wtedy raczej nie zatrzymuja i nie sprawdzaja.

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:02   #153
swiat_katarzyny
Zadomowienie

ehh...
mi winogronowy raczej nie słuzy, włosy mam bez życia i oklapnięte.... Próbowałam miesiąc walczyć. Chociaż zaczeły szybciej rosnąc (tak mi sie wydaje przyjamniej )
kupiłam wczoraj Alterre awokado i granat - może będzie lepiej

A dziewczyny jak myślicie - czy szampony bez SLS mogą nie słuzyc? Używałam ich całe życie, od miesiaca stosuje naturalne i dostałam straszny łupież! i mimo olejowania odnosze wrażenie, że są bardziej suche....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:53   #154
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
mam tak samo i te same wątpliwości!!! czaję się na winogrono lub orzech i chyba kupię winogrono bo się boim o kolor włosków...
no to witaj w klubie bojących się o kolor

ja miałam winogrono, ale jakos nie dawał w moim przypadku spektakularnch efektów

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 08:59   #155
PINAKOLA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu zamówiłam keratynę
Do tego jeszcze olej z orzechów laskowych
Zamówiłam też olej śliwkowy na buźkę, a czy na włoski też się nada? Próbowała któraś z Was?

Tyle mam olei i mazideł, miałam powykańczać wszystko, ale brakowało mi czegoś na buźkę i zamówienie momentalnie się rozszerzyło

Jeszcze jak kwas migdałowy będzie dostępny, to domówię jojobę, bo teraz też nie było

Keratyne dodajesz do masek czy odzywek lub tworzysz zupełnie cos wlasnego? i w jakich ilosciach?
Stary 2012-02-05, 09:02   #156
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wczoraj w auchanie widziałam WB ale jak powąchałam to mnie odrzuciło
Zapach mega spirytusowy

Izus
wreszcie keratynka

Nie patrz na zapach, liczą się efekty Zresztą czuć go tylko chwilę po aplikacji, później się ulatnia

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ehh...
mi winogronowy raczej nie słuzy, włosy mam bez życia i oklapnięte.... Próbowałam miesiąc walczyć. Chociaż zaczeły szybciej rosnąc (tak mi sie wydaje przyjamniej )
kupiłam wczoraj Alterre awokado i granat - może będzie lepiej

A dziewczyny jak myślicie - czy szampony bez SLS mogą nie słuzyc? Używałam ich całe życie, od miesiaca stosuje naturalne i dostałam straszny łupież! i mimo olejowania odnosze wrażenie, że są bardziej suche....
Może tak być po prostu, że te delikatne szampony, są dla Twojego skalpu zbyt delikatne i nie domywają wydzielanego łoju stąd swędzenie
Ja też kilka razy po tych delikatnych szamponach odczuwałam swędzenie, ale jak umyłam włoski szamponem z SLeS, to uczucie przechodziło
Moja skóra głowy wymaga częstszego oczyszczania, nie mogę długo pod rząd używać delikatnych, włoski są wtedy bez życia i szybciej się przetłuszczają

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Czarna Orchidea wczoraj widziałam u mnie w drogerii ten żel Ziaja Ulga co pisałyśmy o nim i był po 6,90 zł Chyba po niego wrócę, może będzie godnym następcą uniwersalnego żelu BD i nada się do mojej buźki i przy okazji spróbuję do mycia włosków Jak myślisz są do siebie porównywalne?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:08   #157
swiat_katarzyny
Zadomowienie

ale ja nie czuje swędzenia, tylko zostałąm zasypana łupiezem, praktycznie z dnia na dzien, i to takie obrzydliwe ilości, że czasem wstydze sie z domu wyjść... ehh...
może to wina czapki, która noszę od początków tych mrozów...
kupiłam szampon z ziaji przeciwłupiezowy i raz na 2 tygodnie będę myła włosy szamponem z silikonami. Nie mam innego pomysłu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 09:16   #158
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie czuje swędzenia, tylko zostałąm zasypana łupiezem, praktycznie z dnia na dzien, i to takie obrzydliwe ilości, że czasem wstydze sie z domu wyjść... ehh...
kupiłam szampon z ziaji przeciwłupiezowy i raz na 2 tygodnie będę myła włosy szamponem z silikonami. Nie mam innego pomysłu
Przepraszam pomyślałam o moim swędzeniu i zapomniałam, że Tobie chodziło o łupież
Łupież tez może być wynikiem nie domycia skóry głowy, albo po prostu akurat ten szampon, który kupiłaś Ci nie służy

Z silikonami Czy może chodziło Ci o siarczany (SLeS itp.) ?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:20   #159
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Kup sobie szampon selsun blue w aptece, to jedyny, który mi pomaga na łupież. I to tak, że po pierwszym użyciu jest 100 razy lepiej. Serio.
Stary 2012-02-05, 09:22   #160
swiat_katarzyny
Zadomowienie

kurcze zabij mnie, ale jeszcze tego z abardzo nie rozrózniam. Ja szampony dziele na komercyjne, czyli reklamowane jak nivea, dave, pantene (nie wiem jak sie pisze), gliss kur, fructis i niekomercyjne jak natura, ziaja, alterra, itp.

Jak napisałam wyżej - całe zycie myłam włosy tymi komercyjnymi. W temacie dbania o włosy dopiero raczkuje od końcówki grudnia.
Oleje włosy 2/3 razy w tygodniu na całą noc winogronowym (teraz przerzuce się na alterre), i zmieniłam szampon na nature z czranej rzepy plus raz w tygodniu maska alterra.

Nie wiem czy dobrze robie, ale tyle udało mi sie wyciągnąć z waszego wątku

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Kup sobie szampon selsun blue w aptece, to jedyny, który mi pomaga na łupież. I to tak, że po pierwszym użyciu jest 100 razy lepiej. Serio.
Wczoraj kupiłam ten z ziaji - jak do końca tygodnia nie zobacze róznicy w czwartek lece do apteki - dzięki
a ile kosztuję? Wole sie przygotować - wydałam w tym miesiaciu juz ponad 150 na kosmetyki (biedna studentka ze mnie)
Stary 2012-02-05, 09:31   #161
biemi
Raczkowanie

dwa dni nie zaglądania na wizaz i nadążyć nie można

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/
biemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 09:50   #162
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Aaa... no to faktycznie, nie wolno Ja to już siedzę z kokosem i Parachute Hot Oil (muszę to w końcu wykończyć...) A jutro się wybieram do centrum... zastanawiam się, czy jakąś fryzurą uda mi się to zamaskować
Jakiś kok+ czapa? To jest jedyny powód, dla którego lubię zimę- chodzę wszędzie w czapce, więc mogę łazić z mega tłustymi włosami i nikt mnie nie wytyka palcami
Za godzinę przychodzi do mnie uczeń, to zdążę jeszcze nałożyć migdała na długość

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Btw takie pytanie, jestem na pierwszym wątku, a treść skrótu już ma 8 stron w Wordzie czcionką 9, wiec gdzie mam to później wstawić?
Chyba najlepiej będzie, jak się zrobi oddzielny wątek(zamknięty), tam wszystko wrzucisz i damy linka do niego w pierwszym poście. Inaczej się nie da, posty też mają swoje limity znaków...

Cytat:
Czarna Orchidea wczoraj widziałam u mnie w drogerii ten żel Ziaja Ulga co pisałyśmy o nim i był po 6,90 zł Chyba po niego wrócę, może będzie godnym następcą uniwersalnego żelu BD i nada się do mojej buźki i przy okazji spróbuję do mycia włosków Jak myślisz są do siebie porównywalne?
Też mnie ten żel kusi, więc jak już przetestujecie, to dajcie znać

Cytat:
Jak napisałam wyżej - całe zycie myłam włosy tymi komercyjnymi. W temacie dbania o włosy dopiero raczkuje od końcówki grudnia.
Oleje włosy 2/3 razy w tygodniu na całą noc winogronowym (teraz przerzuce się na alterre), i zmieniłam szampon na nature z czranej rzepy plus raz w tygodniu maska alterra.
Eva Natura? Czarna rzepa, łopian i jeszcze jakieś ziółko? Nic dziwnego, że masz suchy łupież, ten szampon jest dosyć mocny i może zrobić kuku Warto zainwestować w żel aloesowy(np. Gorvita z DOZu) i wcierać tak często, jak tylko się da. Przerzuć się na jakiś łagodniejszy szampon(np. HiPP, już nawet Babydream jest lepszy, Alterra, Biovax), a jeżeli to nie da efektów, to może po prostu nie są Ci pisane te "naturalne" szampony?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 09:52   #163
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ekhm... Że niby jakieś podśmiechujki sobie urządzasz, czy co?
Ja? No w życiu Gdzież bym śmiala

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Ja na noc zawsze nakladam - innego wyjścia nie mam ze względu na prace. Dziś wyjątkowo miałam cały dzień dla siebie i dzięki temu farbowalam z testem olejowania.

No i mówię Wam - znakomity pomysł.
Na dlugości olej też mam zawsze w nocy, jednak jak nakldalam na skalp balam się, że jak coś mnie zacznie swędzieć albo niepokoić, to w nocy nie będę tego w stanie zauważyć, dlatego nakladalam w ciągu dnia I zawsze kończylo się myciem i zapchanym sitkiem po kilku godzinach..

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zauważyłam, dziękuję

Btw takie pytanie, jestem na pierwszym wątku, a treść skrótu już ma 8 stron w Wordzie czcionką 9, wiec gdzie mam to później wstawić?
Może narazie zapisuj wszystko w edytorze u siebie na dysku a potem otworzymy nowy wątek i wklei się to do postów?

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki ja juz przytomna!
Super!
Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:03   #164
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

z własnego doświadczenia- jaki olej polecacie do włosów przetłuszczających sie? kusi mnie kupno kokosowego, ale nie wiem, czy to dobry pomysł w moim przypadku
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:50   #165
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś kok+ czapa? To jest jedyny powód, dla którego lubię zimę- chodzę wszędzie w czapce, więc mogę łazić z mega tłustymi włosami i nikt mnie nie wytyka palcami
Za godzinę przychodzi do mnie uczeń, to zdążę jeszcze nałożyć migdała na długość
No nie wiem, idę do sklepu, więc czapkę zdejmę, tym bardziej, że mam dużą taką, futrzaną uszankę Jak coś, to przełożę zakupy, bo mnie leń złapał i nie chce mi się myć włosów.

Cytat:
Napisane przez Muertil Pokaż wiadomość
z własnego doświadczenia- jaki olej polecacie do włosów przetłuszczających sie? kusi mnie kupno kokosowego, ale nie wiem, czy to dobry pomysł w moim przypadku
Ale włosy Ci się nie przetłuszczają, tylko skóra głowy Zamierzasz nakładać olej na skórę głowy? Jeśli tak, kokosowy niektórych może zapychać Chociaż u mnie świetnie się sprawuje na skórze głowy. Kwestia indywidualna. Do tłustej skóry polecane są oleje: słonecznikowy, rycynowy, konopny, neem, tamanu, jojoba, lniany. Każdemu pasuje co innego zarówno jeśli chodzi o pielęgnację skóry głowy jak i włosów. Olej kokosowy jest bardzo fajnym olejem, wnikającym we włosy i chroniącym je przed utratą protein podczas mycia szamponem. Niestety, nie wszystkim pasuje- jak każdy olej.

Rycyna z kolei jest fajna, ale na włosy lepiej sprawdza się w miksach. Przed nałożeniem na skórę lepiej ją lekko rozgrzać w kąpieli wodnej, wtedy jej konsystencja nie jest taka tępa.

Tak czy inaczej, ja bym najpierw wypróbowała oleje spożywcze z kuchni Oliwę z oliwek, olej z pestek winogron...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:54   #166
LadyI
Zakorzenienie

Witam! W temacie olejowania dopiero raczkuję, chociaż swój kokos kupiłam z 1,5 roku temu, ale nie używałam go regularnie Właśnie siedzę z waxem Beauty Formulas i czekam na efekt. Powiedzcie mi czy taki olejek nadaje się na włosy? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...al.html&next=1 Podejrzewam, że nie przez ten zapach i barwnik no ale pomyślałam, że spytam doświadczone Włosomaniaczki Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowych, pięknych włosków
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:06   #167
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Witam! W temacie olejowania dopiero raczkuję, chociaż swój kokos kupiłam z 1,5 roku temu, ale nie używałam go regularnie Właśnie siedzę z waxem Beauty Formulas i czekam na efekt. Powiedzcie mi czy taki olejek nadaje się na włosy? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...al.html&next=1 Podejrzewam, że nie przez ten zapach i barwnik no ale pomyślałam, że spytam doświadczone Włosomaniaczki Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowych, pięknych włosków
A masz jego skład?
Stary 2012-02-05, 11:07   #168
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

na skórę głowy kładę rycynowy z oliwą z oliwek, właśnie szukam takiego na włosy. Niby wiem, ze to skóra głowy się przetłuszcza, ale włosy też mam takie właśnie tłustawe
Dzięki za odpowiedź
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:12   #169
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
na skórę głowy kładę rycynowy z oliwą z oliwek, właśnie szukam takiego na włosy. Niby wiem, ze to skóra głowy się przetłuszcza, ale włosy też mam takie właśnie tłustawe
Dzięki za odpowiedź
Rycyna z oliwą z oliwek jest też dobra na włosy Ciężko powiedzieć, jaki olej będzie obciążał włosy wzmagając ich przetłuszczanie. Jak dla mnie, kokos jest na tyle lekki, że włosy się po nim jakoś szybciej nie przetłuszczają, ale nie dam sobie ręki uciąć, że u Ciebie też tak będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 11:23   #170
agusia642
Zakorzenienie

Ojej, dopiero zobaczyłam, że nowy wątek.
Mam następną pokusę, okazało się że moja mama juz z kolezankami o moim włosomaniactwie rozmawia, a tu koleżanka, że tez olejuje. No i poleciła podobno cudowny specyfik. Na włosy i na ciało, olej z korzenia łopianu z ziołami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Moze to będzie jedyny olej dzięki któremu nie będą mi wypadać włosy
Zaraz się biorę za nadrabianie
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:28   #171
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Ojej, dopiero zobaczyłam, że nowy wątek.
Mam następną pokusę, okazało się że moja mama juz z kolezankami o moim włosomaniactwie rozmawia, a tu koleżanka, że tez olejuje. No i poleciła podobno cudowny specyfik. Na włosy i na ciało, olej z korzenia łopianu z ziołami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Moze to będzie jedyny olej dzięki któremu nie będą mi wypadać włosy
Zaraz się biorę za nadrabianie
Ooo, ale fajnie, że jest nas, olejujących, więcej A o tym oleju już dziewczyny kiedyś pisały I chyba wszystkie były zadowolone
Stary 2012-02-05, 11:30   #172
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem czy dobrze robie, ale tyle udało mi sie wyciągnąć z waszego wątku
Odstaw koniecznie ten szampon! On musi zawierać jakiś bardzo drażniący składnik, bo ja wylądowałam po nim u dermatologa, a leczenie kosztowało mnie 150 zł Bardzo rzadko jakiś kosmetyk mnie uczula, ale nigdy aż do tego stopnia. Wiem, że ma duże grono zwolenniczek, ale może niektórzy są nie wrażliwi na tą substancję, która nam zaszkodziła.

Muszę się pochwalić, że robię sobie olej czosnkowy Teraz tylko zostało mi czekać kilka długich tygodni aż to wszystko się 'przegryzie'
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:36   #173
nafiyqa
Zakorzenienie

Pedzicie jak szalone, 3 dni mnie nie bylo i juz nowy watek

Jestem w domu rodzinnym i korzystam z dobrodziejstw kuchni, czyt. miod, olej lniany, siemie lniane, a poza tym wyhaczylam u mamy kilka fajnych kosmetykow, np. balsam Potters

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że robię sobie olej czosnkowy Teraz tylko zostało mi czekać kilka długich tygodni aż to wszystko się 'przegryzie'
Oooo, fajnie!
Ja tez "po sesji" obiecalam sobie jakies samorobny olej
Mysle nad czosnkowym, rumiankowym lub lopianowym.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:45   #174
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na włoski czy buźkę
I na to, i na to . Co prawda użyłam go dopiero dwa razy na włosy, ale efekty jakie daje są zauważalne. Kłaczki błyszczą, wyglądają bardzo zdrowo. I co dla mnie ważne, nie obciąża! . Ma śliczny zapach. Myślę, żeby dodać kilka kropelek do mojego psikacza.

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Zaglądalas do Auchan? W moim miescie można go tam dostać. Moze i u Ciebie tam jest . Widziałam również w kioskach
Nie byłam w Auchan. O kioskach też nie pomyślałam... Dzięki

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Wczoraj w auchanie widziałam WB ale jak powąchałam to mnie odrzuciło
Zapach mega spirytusowy
Nie bez przyczyny niektórzy ją piją

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:45   #175
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
łopanowy?

ja jesczze nie stosowałam, ale już u mnie stoi i czeka az wykończe pozostałe

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:15   #176
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie uzywalam zelu bd, tylko szampon i byl okropnyyyy... a tego jestem ciekawa, Anwen mi pisala ze powinien sie nadawac.Moze jak sprobuje szamponu bez sls to nie bedzie mnie tak czerep swedziec, aczkolwiek watpie bo uzywalam barwy i innych bez sls i upa.
Cytat:

Eva Natura? Czarna rzepa, łopian i jeszcze jakieś ziółko? Nic dziwnego, że masz suchy łupież, ten szampon jest dosyć mocny i może zrobić kuku Warto zainwestować w żel aloesowy(np. Gorvita z DOZu) i wcierać tak często, jak tylko się da. Przerzuć się na jakiś łagodniejszy szampon(np. HiPP, już nawet Babydream jest lepszy, Alterra, Biovax), a jeżeli to nie da efektów, to może po prostu nie są Ci pisane te "naturalne" szampony?
moooocny towar no ale jak pisalam wyzej, bez roznicy jakiego szamponu uzyje, glowa i tak swędzi, a ten chociaz mi przedluza swiezosc wlosow. Damy znac, ale nie wiem kiedy zamowie, czekam az jantar dostepny bedzie bo wtedy dorzuce do koszyka

a ja uzywalam heenary na koncowki i baaardzo fajnie, nie lubie zabezpieczac olejem na sucho bo wiecznie dawalam za duzo, a heenara w stalej postaci jest taka hmm kremowa? i bardzo fajnie nawilzyla mi koncowki, nakladam codziennie, moze sie przyzwyczaje do zapachu przed wielką probą ale moje wlosy kokos baardzo lubia wiec mam nadzieje ze bedzie dobra.
Stary 2012-02-05, 12:33   #177
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba najlepiej będzie, jak się zrobi oddzielny wątek(zamknięty), tam wszystko wrzucisz i damy linka do niego w pierwszym poście. Inaczej się nie da, posty też mają swoje limity znaków...
Ok

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Może narazie zapisuj wszystko w edytorze u siebie na dysku a potem otworzymy nowy wątek i wklei się to do postów?
Na razie tak robię, ale już bardzo dużo tego jest

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:43   #178
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooo, fajnie!
Ja tez "po sesji" obiecalam sobie jakies samorobny olej
Mysle nad czosnkowym, rumiankowym lub lopianowym.
Macie gdzieś przepisy na takie cuda ?

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:50   #179
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Nie patrz na zapach, liczą się efekty Zresztą czuć go tylko chwilę po aplikacji, później się ulatnia
Wezmę jak mi się jantar skończy
Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Nie bez przyczyny niektórzy ją piją
No tak

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:56   #180
Cesena0
Zadomowienie

Uff,w końcu was dogoniłam
Wczoraj zmyłam po pierwszej nocy ze mną masło shea - myłam 2 razy dla pewności.
Muszę się przerzucić na 1 łyżkę oleju na włosy - kiedyś mi starczało mimo,że miałam dodatkowe 8 cm włosów więcej A teraz kładę 2-3 i czuję,że za dużo. Nie wiem,co się ze mną stało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości