|
|
#151 | |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Dlaczego ludzie NIE czytają? I inne frustracje spotykające nas w pracy
Cytat:
![]() Np jest coś takiego Jan Kowalski nazwa funkcji i ludzie się podpisują nad albo po, nie widzą, że po coś to wolne miejsce pomiędzy jest. W formularzach podobnie jest kwadrat, ludzie gdzieś na samym dole mikropodpis. Mnie to tam może walić, ale podpis w złym miejscu i odrzutka może być, a wina potem oczywiście moja jak coś ![]() ![]() A podpisywanie w ciemno też standard, aż ma się ochotę powiedzieć- dziękuje za przepisanie na mnie czegoś tam
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Są też interesanci którzy kradną długopisy
|
|
#153 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() A akurat nie wyciszyłam, teraz o którejś porze daje tryb offline i dzwońcie ile chcecie ![]() Ja nie dzwonię do ludzi wieczorem, chyba że np dziś ktoś coś wysłał, wszystko ma się odbyć jutro rano, a dane są niekompletne (mimo wypisania przeze mnie oczywiście czego potrzebuję, no sorry wróżką nie jestem żeby odgadnąć czyjś numer dowodu np) to wtedy smsa wysyłam. -- 'Jak to za wcześnie psze Pani! Ja Pani płacę! I wymagam! Klient nasz Pan! Jakie 10 dni, ja potrzebuję na już! Co się z tym światem porobiło, że człowiek płaci i jest traktowany jak śmieć! Ja dzwonię o 23, bo wcześniej psze Panią pracuję! Taki sobie Pani biznes wymyśliła, że niestety trzeba się dostosować. A ja mam inne zajęcia niż czytanie opisu aukcji! Jakbym miał czas to bym sobie do sklepu pojechał, a nie szukał na allegro!'
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
przechodzi wszelkie pojecie
i znow wychodzi :JA innych mam w upce, bo ja najwazniejszy
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Allegro? Nie odbieram takich telefonów- jak czego chcą, niech piszą maile.
|
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
tak samo nic mi nie mówi napis na drzwiach ciągnąć albo pchać. Ja i tak muszę sprawdzić doświadczalnie
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
zawsze mam racje
|
Ja widziałam gościa, który chciał emeryturę dzień wcześniej, na hasło że niestety może być jutro wypłacona zgodnie z terminem i zaprasza od 8 gość z ryjem oczywiście, że on na pół etatu pracuje i dorabia i nie może o 8! Kłótnia na parę min, a kolejka stoi bo jedno z okienek przez takiego zapchane.
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam podobną poszłam na badanie, a że nauczyli mnie czytać to czytam na drzwiach :"nie wchodzić bez wywołania" no to siedzę, siedzę i nadal siedzę.W końcu otwierają się drzwi, wystaje głowa i lekarz pyta :"czy ktos z państwa do mnie ?" Wstaje z 5-7 osób i mówią, że tak. A on zdziwiony dlaczego nikt nie wchodzi, no to my, że kartka, itd a on patrzy na drzwi, zrywa kartkę i mówi :'a to po poprzednim lekarzu zostało, do mnie wchodzi się ot tak" ![]() Pół godziny z życia w plecy, a ludzi, którzy byli przede mną nawet i godzinę ![]()
|
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jeszcze ludzie dzieciom czytają - ach, nadzieja:PMnie czytano, sama też potem chętnie czytałam jako dziecko- dzięki czemu nie miałam pewnie problemów z ortografią, wypracowaniami itd. Co do czytania ze zrozumieniem, może wam robili taki test w szkole albo pracy. Było z 40-50 punktów, pierwszy kazał przeczytać wszystkie punkty do końca, a drugi podać imię i nazwisko. Ostatnim punktem było 'a teraz, gdy skończyłeś już czytać, wypełnij polecenie z punktu 2 i oddaj kartkę nauczycielowi' A moja klasa myślała, że ja tak szybko wszystko policzyłam Na całą klasę nie wrobiły się może 3 osoby.Przecież od razu się dało wywęszyć podpuchę skoro tam było zadać na chyba 2 godziny, a czasu na to z 20 min :P ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Próbowałam odgadnąć jak się klienci odnoszą do wizażanki, którą zacytowałam
|
|
|
#160 |
|
Pani Buka
|
o, przypomniało mi się coś jeszcze. kino 2-poziomowowe, tuż przy bramce wielki świecący neon z numerami sal na dole i wielką strzałką i numerami sal znajdującymi się na piętrze (obok schody). a ludzie regularnie podchodzili do osoby stojącej na bramce (czyli właściwie tuż pod neonami) z biletem, i pytali, na którym poziomie jest sala nr 8 na przykład
![]() albo - dworzec PKP, tłumy, kolejki do kas. na jednym z okienek wielka kartka "AWARIA TERMINALA, PŁATNOŚĆ TYLKO GOTÓWKĄ". no ok, rozumiem że można tego nie zauważyć stojąc gdzieś dalej w kolejce. ale widziałam, jak ludzie podchodzili już do samego okienka, prosili o bilet, a potem wielkie zdziwienie i oburzenie że nie mogą zapłacić kartą
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-11-30 o 15:05 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj z samego rana, punkt 9 wpadł mężczyzna po odbiór zamówionego towaru. Sprawdzam - oczywiście nie wybrał sposobu dostawy. Bo on zrozumiał, że jak jest punkt odbioru zamówień to on nie musi wybierać jednego z kilkunastu tylko to zamówienie już tu będzie
Na moje tłumaczenia, że wszystko jest opisane na stronie i w aukcji usłyszałam:- A ja nie mam czasu wszystkiego czytać, jak odbiór osobisty w Warszawie i wasz adres podany to idę, a wy mnie w balona robicie.
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez się z tym spotkałam i tragedia. A wychodzi na to, że każdego kupującego, kto chce odebrać osobiście towar trzeba się domyślać , gdzie on go odbierze skoro jest nie jeden punkt |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem czy większa pogrubiona czcionka i tekst na czerwono to za mało dla tych osób? Już nie wspomnę o formularzu jaki dostają po zakupie towaru - tam przecież też się zaznacza miejsce odbioru itp.
No ale po co, lepiej zrobić zakup na Allegro o 23:59 i o 9 rano czatować pod punktem odbioru myśląc naiwnie, że w magiczny sposób zamówienie się pojawi. Bo oczywiście każda firma ma magazyn w Warszawie i oczywiście wszędzie ludzie pracują 24h/dobę...
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-11-30 o 17:56 |
|
|
|
|
#164 | |
|
DOMator
|
Cytat:
![]() Ja zawsze czytam opisy i warunki sprzedaży. Nie mam czasu na odkręcanie złych wyborów, więc wolę poświęcić minutę czy dwie na przeczytanie paru zdań, niż spędzić pół dnia biegając za zamówionym towarem z jednego punktu do drugiego. To jest dopiero strata. Miałam na szkoleniu pewne zadanie z mnóstwem punktów, z czego drugie zadanie polegało na przeczytaniu wszystkich punktów, z których ostatni mówił o tym, że nie należy wykonywać powyższych zadań, a jedynie wstawić inicjały w rogu kartki. Ilu niby inteligentnych ludzi wokół pieczołowicie kreśliło, liczyło, rysowało i kombinowało tak jak głosiło kilkanaście punktów, bo było im szkoda poświęcić czas na to "bezsensowne" zadanie nr 2 |
|
|
|
|
|
#165 |
|
BAN stały
|
To nie świadczy o głupocie tylko o poczuciu humoru tego pana.
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No , ale jak piszę, spotkałam się z tym, że nie każdy czyta opis aukcji, tylko na obrazek patrzy.
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
to się nazywa ANALFABETYZM WTÓRNY i w krajach wysoko rozwiniętych się już ten podaje i niestety, ale jego procent wciąż wzrasta
![]() człowiek niby mądry skończył najlepsze licea, studia, a jak da mu się ulotkę do przeczytania, to nie będzie wiedział na co jest lek. smutne, lecz prawdziwe-więc proponuję więcej reform w szkolnictwie! ![]() zdenerwowałam się
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co pisałam też, że ludzie na studiach nie wiedzieli o bierzącej sytuacji w kraju i nie potrafili na banalne pytania odpowiedzieć i pomyśleć, że to inteligencji.
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że jeszcze ktoś o tym wspomina
U mnie wychowawczyni w LO o tym mówiła, zbyśmy czytali ze zrozumieniem.
Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-11-30 o 19:44 |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
tak szczerze, to jak widzę, co nasza wspaniała władza robi w szkołach to mam ochotę wyjechać z tego kraju...
Mam siostrę w liceum teraz pierwsza klasa czyli idąca tą najnowszą reformą i ja nie wiem jak to jeszcze nazywają liceami ogólnokształcącymi..ale to takie narzekanie moje tylko...
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Ci studenci, o których piszę, właśnie byli po tej "wspaniałej nowej reformie" i widać po ich wiedzy jaka ona wspaniała.
|
|
|
|
|
#173 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zrozumiałaś, więc napisze jaśniej, po reformie gimnazjalnej- jak wprowadzili gimnazjum! Ci co skończyli gimnazjum i poszli na studia - o tych pisałam!
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
ale teraz jest jeszcze nowsza... wymyślili sobie bowiem, że klasa np. humanistyczna, nie będzie miała chemii, biologii i tych przyrodniczych wszystkich, tylko będzie miała PRZYRODE! odpowiednio klasa np. mat-fiz nie będzie miała historii.
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam podręczniki do przyrody w podstawówce i powiem, że dziwne. Jeśli tak samo zrobią wyżej to im "gratuluję". Co ich pomysł to dziwniejszy. Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-11-30 o 21:15 |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
piękny wątek
![]() ale najbardziej wkurzają mnie tzw HRy, specjaliści od rekrutacji. Uwielbiam wprost historię, jak przez pół roku wydzwaniała do mnie pewna pani która sama siebie mianowała specjalistką do spraw rekrutacji w IT i oferowała mi pracę w pewnej firmie, kilka stanowisk. Miała moje CV i mogła stamtąd wyczytać, że część z nich nie odpowiadała moim kompetencjom a część zainteresowaniom, jednak upierała się że będę doskonała kandydatką na każde z nich Ostatecznie zgodziłam się na jedną rozmowę już z konkretnym przedstawicielem firmy IT który dostał moje CV od tej pani. Zaznaczam, że w CV wyraznie była wspomniala technologia i moje umiejętności w tej technologii - programowanie, nie administrowanie. Jakież było moje zdziwienie jak pan przez telefon powiedział mi, że w sumie to czytał moje CV, nawet właśnie na nie patrzy, że jestem dobrym pracownikiem ale oni szukają programisty, nie administratora .... no cycki opadają Potem dzwonili do mnie jeszcze chyba ze 2-3 razy w tej samej sprawie, zapominając chyba, że już byłam na to rekrutowana i odrzucili mnie z powodu niespełnienia kryterium które spełniałam
|
|
|
|
|
#178 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() pewnaKa wyżej pisała o reformie (tej z tego roku), Ty napisałaś zaraz pod jej wypowiedzią, że studenci byli po 'tej wspaniałej nowej reformie', więc coś się nie zgadza. ![]() Ale spoko - za reformami szkolnictwa w Polsce ciężko nadążyć. Gdybym nie przeprowadzała badań nad tą najnowszą reformą - też pewnie nie wiedziałabym, że znów zmiany w szkołach.
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że się wyjaśniło.
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
W pierwszej klasie liceum nie ma powtarzania znów historii od starożytności, a zaczyna się omawianie od pierwszej wojny światowej, kończy na historii najnowszej. W drugiej klasie zaczyna się wybieranie przedmiotów. Jest kilka do wyboru - jeśli się historii nie wybierze, ma się przedmiot historia i społeczeństwo. A tam też są niezłe jaja. Znów się wybiera tematy, które będą omawiane, nie omawia się wszystkiego. Niewiele z liceum ogólnokształcącego zostaje. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

- ach, nadzieja:P