|
|
#151 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 560
|
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 430
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 472
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzisz, zale¿a³o Ci autorko chyba na naszym zdaniu. W zasadzie po to ludzie umieszczaj± nowy w±tek na forum, ¿eby poznaæ opiniê innych. Nasze zdanie Ci nie odpowiada, wiêc teraz z podniesionym 'ogonem' wykrêcasz siê i twierdzisz, ¿e nie masz potrzeby nas przekonywaæ, ¿e on dawa³ Ci jakie¶ 'znaki'.
Skoro tak bardzo zale¿y Ci na naszej opinii to wstaw jednak te fragmenty rozmów (o ile takie by³y)/ smsów/ czy te inne znaki, a mo¿e wtedy przejrzymy na oczy i przyznamy Ci racjê. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Pomy¶leæ tylko, ze autorka to kobieta 25-letnia. Jeszcze 16-letni± siksê bym zrozumia³a, bo mo¿e nie wiedzieæ jak faceci okazuj± swoje zainteresowanie. Ale kobieta 25-letnia i do tego jeszcze studiuj±ca medycynê powinna mieæ trochê w³asnego rozumu.
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
a mo¿na wiedzieæ jakie to konkretnie znaki dawa³ Ci ten ch³opak?
poza tymi wymienionymi , takimi jak to, ¿e patrzy³ na Ciebie oraz ¿e udawa³ smutnego przy dziewczynie ... Swoj± drog± mój kolega te¿ mia³ tak± prze¶ladowczyniê ( dziewczyna poznana w internecie). Wypisywa³a mnóstwo nachalnych smsów, wysy³a³a swoje zdjêcia, mimo, ¿e wyra¼nie mówi³ jej, ¿e nie jest zainteresowany. Gdy zacz±³ byæ w zwi±zku, by³a ¶wiêcie przekonana , ¿e jest nieszczê¶liwy, bo tak naprawdê to jej jest przeznaczony. Stara³ siê jej nie odpisywaæ, czasem krótko napisa³, ¿eby da³a sobie spokój, bo nic z tego nie bêdzie. To jeszcze bardziej j± napêdza³o. Dziewczyna robi³a z siebie straszne po¶miewisko. Edytowane przez Nigella damascena Czas edycji: 2013-02-14 o 12:28 |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 165
|
Autorko, nie daje Ci do my¶lenia to, ¿e wszyscy tu pisz±cy zalecaj± Ci udanie siê do psychologia/psychiatry?
Nawet, je¿eli kole¶ Ciê w jaki¶ tam sposób podpuszcza³, to tak czy inaczej przegiê³a¶ nieziemsko i nie mo¿na o Tobie powiedzieæ, ¿e jeste¶ w pe³ni zdrowa umys³owo. Piszê bez z³o¶liwo¶ci. Robisz sobie ogromn± krzywdê. Najlepiej poka¿ t± historiê, któr± tu napisa³a¶ psychiatrze i popro¶ o opiniê lekarsk±. To powinno ostatecznie rozwiaæ wszelkie Twoje w±tpliwo¶ci. |
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Ale co ja mu takiego robi³am ?
Przez ponad pó³ roku mi siê tylko podoba³, pó¼niej byli¶my w kontakcie, który nie do koñca nam wychodzi³, tak¿e z mojej winy, postanowi³am sie zreflektowaæ. Nie ¶ledzê go, poza tym ¿e zagl±dam na to co udostêpnia w necie. O smsy pyta³am wielokrotnie. Nie pisz, us³ysza³am 2 tygodnie temu. |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 23 776
|
hehe dobrze, ¿e nie wklejam ¿adnych piosenek na fb... bo chyba t³um adoratorów bym mia³a
pozostaje nam wierzyæ, ¿e autorce kiedy¶ tam przejdzie (w co bardzo w±tpiê osoby o takich sk³onno¶ciach potrafi± to ci±gn±æ latami - jak wiadomo wiem z do¶wiadczenia ![]() ![]() ), ale miejmy nadziejê, ¿e nie zrobi nic chamskiego jego dziewczynie, bo mnie np taka osoba usilnie chce w³amywaæ siê na wszystkie konta i pisze dziwne smsy podszywaj±c siê za kogo innego, z ró¿nych numerów.Oby nie dosz³o do takiego poziomu Ciekawe czy jakbym podpali³a krzak autorka te¿ uzna³aby to za znak, ju¿ chyba wola³abym tê wersjê w³asnej interpretacji.... |
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usuniête
|
pewnie biedny ch³opaczyna my¶la³, ¿e je¶li nie bêdzie Ci dawa³ ¿adnego znaku ¿ycia, to w koñcu siê zmêczysz i poddasz. Ale nie. ¦wiêty by nie wytrzyma³, wiêc w koñcu Ci napisa³ spierdalaj, co innego mia³ niby zrobiæ? Ciesz siê, ¿e na policjê nie poszed³, serio.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Co mu robi³a¶ ?
Ju¿ Ci odpowiadam. Nêka³a¶ go. Zaczê³o siê od Twojego zaproszenia jego gdzie¶ tam, on odmówi³. Pó¼niej by³y SMS na które on Ci nie odpisywa³, a to jest równoznaczne z brakiem zainteresowania. Wypisywanie kilku/kilkunastu smsów dziennie to ju¿ jest lekka przesada.. Nadinterpretacja tego co on robi³. Tyle. Nie dziwie siê, ¿e nie odpisywa³.
|
|
#161 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 525
|
Cytat:
Poza tym - podaj w koncu te przyk³ady znaków, konkretnie. |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ch³opak nie odpisywa³, bo mia³ nadzieje, ze szybko do Ciebie dotrze, ¿e on jednak nie chce mieæ z Tob± kontaktu. Ale niestety, Ty nie za³apa³a¶ o co chodzi.
|
|
|
#163 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 538
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powtórzê, ¿e z wielu rzeczy o których mówicie zdawa³am sobie sprawê. Nie zamierzam umieszczaæ tu rozmów z nim, w celu udowadniania tego, ¿e siê mn± interesowa³. Na to ¿e miêdzy nami co¶ by³o s± ¶wiadkowie. Starczy mi to co powiedzia³ ten ch³opak. Nie zamierzam w jakikolwiek sposób siê z nim komunikowaæ w tej chwili. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Tematy smsów by³y ró¿ne. Uczelnia, pytania czy s±dzi, ¿e mam na co czekaæ itd. W tym czêsto mu przypomina³am, ¿e chcia³abym wyczuæ granicê, kiedy bêdzie mia³ mnie do¶æ, kiedy mam przestaæ. |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 068
|
Przera¿aj±cy w±tek
![]() Opcje s± dwie: albo autorka ¿yje w swoim wyimaginowanym ¶wiecie i faktycznie jest to choroba lub jej pocz±tek (urojenia, zero zdrowego podej¶cia do sytuacji, stalking). Albo oboje maj± nierówno pod sufitem, je¶li facet faktycznie by siê zachowywa³ tak jak pisze Autorka (komunikowa³ za pomoc± blogów, obrazków, odgrywa³ scenki + jej nadinterpretacja) to ma jaki¶ rys psychopatyczny, ale Autorka te¿ przy zdrowych zmys³ach nie jest. Ale ja nie o tym... Doczyta³am, ¿e oboje na medycynie - 23 i 25 lat. KTO¦ TAKI MA POTEM MOJE DZIECI LECZYÆ?!!! |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
ta ¶wiadkowie, kole¿anki, które widzia³y Twoj± desperacjê i Ci przytakiwa³y bo co mia³y zrobiæ
w ogóle powo³ywanie siê na takie co¶, ¿e ¶wiadkowie byli (omg co to ¶lub czy dochodzenie) ¶wiadczy ju¿ o tym, ¿e to wieeeelkie urojenie, udowodnienie na maksa, wkrêta, ¿e kasia te¿ to widzia³a!!!
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() nie w tej chwili to w nastêpnej; nie ten to bêdzie kolejny, kiedy¶. ID¬ DO LEKARZA. |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powtarzam siê ju¿, ale jak pisa³am wcze¶niej gdyby¶ nam wyja¶ni³a jak one wygl±da³y, albo pokaza³a fragmencik rozmowy z nim, w którym widaæ ¿e on chce zwróciæ Twoj± uwagê na siebie i chce ¿eby¶ czeka³a na niego <jak sama to okre¶li³a¶> to mo¿e zmieni³yby¶my zdanie. A tak, masz to na co sama sobie zapracowa³a¶. Facet ju¿ nie wytrzyma³ i dosadnie Ci powiedzia³ co s±dzi, a Ty w ramach tego chcia³a¶ siê nam wyp³akaæ i liczy³a¶ na jakie¶ dobre s³owa. Niestety, jedynym dobrym s³owem, absolutnie niez³o¶liwym jest propozycja wybrania siê do lekarza specjalisty <psychologa/psychiatry> i podzielenie siê z nim swoimi wra¿eniami na temat ca³ej tej sytuacji.
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 911
|
Cytat:
Patrzê na to z innej strony bo ja sama mia³am psychofana w postaci by³ego ch³opaka. Przez 1 miesi±c napisa³ do mnie....126 smów. Policzy³am teraz ¿e to gdzie¶ oko³o 4 dziennie, ka¿dy bez ¿adnego odzewu z mojej strony i ba³am siê niesamowicie idioty, poza tym dos³ownie rzyga³am ju¿ tymi wiadomo¶ciami, dos³ownie dos³ownie. No ale nie pisa³am te¿ ¿eby spier.dala³(do czasu). On mi 4 a Ty tamtemu kilkadziesi±t non stop bo wyra¼nie napisa³a¶ ¿e by³o tylko kilkana¶cie dni przerwy ¿e nic nie pisa³a¶ w ci±gu tylu miesiêcy. Swoj± drog± ile na to kasy wyda³a¶. Gdyby to opisal on powiedzia³abym szczerze mówi±c tylko: ignoruj wariatkê i id¼ na policjê. + jeszcze: by³e¶ za ma³o konsekwentny trzeba by³o napisaæ spadaj od razu. Bo ja juz sama teraz wiem, ¿e takie rzeczy nale¿y ucinaæ szybko. Ale nie ma tu jego winy. Nie potrafisz podaæ konkretow, za to konkrety na Twoj± maniê i obsesjê s± a¿ za wyra¼ne i widzi to KA¯DY tylko nie Ty. Opamiêtaj siê bo to przeniesiesz w inne relacje z innymi facetami, lub raczej zobaczysz znów jaki¶ obiekt westchnieñ i zacznie siê na nowo. |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wtedy zasypie go ton± smsów, z pytaniami jak by³o, czy têskni³ za ni±, kiedy to oni razem pojad± do stolicy mi³o¶ci.Przykro to mówiæ, ale to wszystko ewidentnie ¶wiadczy tylko o tym, ze nasza autorka, ma jakie¶ zaburzenia psychiczne/emocjonalne.
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
O matko dziewczyno, masz zaburzenia psychiczne i to powa¿ne. Uroi³a¶ sobie jakie¶ 'znaki' ze strony faceta a on pewnie ma Ciê ju¿ do wy¿***.
Porozumiewali¶cie siê za pomoc± piosenek. Serio? Id¼ do psychiatry.
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takim osobom trzeba przytakiwaæ. Niestety.
|
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 63
|
Laski, czy na prawdê musicie byæ takie okrutne i z³o¶liwe? Dziewczyna pisze wyra¼nie pisze, ¿e ju¿ opad³y jej klapki z oczu ju¿ rozumie, ¿e ¿adnych znaków nie by³o a wy dalej swoje. Szczerze to wcale bym siê nie zdziwi³a, gdyby facet postêpowa³ jak zwyk³y dupek i swoje poczucie warto¶ci budowa³ na jej uczuciach (znam takie przypadki). Nie twierdze, ¿e to co robi³a jest dobre, ale sama autorka przyzna³a, ¿e ¼le robi³a wiêc po co jej jeszcze dowalaæ nie rozumiem, nie wiem lepiej siê czujecie przez to? Kiedy cz³owiek jest mocno zakochany w wiêkszo¶ci wypadków, ka¿dy najdrobniejszy gest odczytuje jako zainteresowanie i s±dzê, ¿e wiele z was prze¿y³o fatalne zauroczenie i w ka¿dym spojrzeniu doszukiwa³o siê szansy. S± osoby mniej lub bardziej podatne, jedne potrafi± odczytywaæ gesty inne nie...
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem... Mi siê wydaje, ¿e jemu siê podoba³o to, ¿e wzbudza³ w Tobie nadzieje, ale wywo³a³ u Ciebie co¶ w rodzaju obsesji i zacz±³ siê tego sam baæ. Tu dziewczyny akurat maj± racjê, bo to co robi³a¶ nie jest zdrowe (chodzi mi o wydzwanianie), zdajesz sobie z tego sprawê, ale istnieje ryzyko, ¿e w przysz³o¶ci mo¿esz zachowywaæ siê w taki sam sposób. Musisz zdaæ sobie sprawê, ¿e faceci w wiêkszo¶ci nie kumaj± co to s± znaki. Im siê albo podobasz albo nie, albo zapraszaj± Cie na randkê lub siê na ni± zgadzaj± albo nie. Oni s± zbyt pro¶ci na to by bawiæ siê w znaki tak¿e nastêpnym razem, gdy facet mówi "Nie" to znaczy, ¿e nie jest zainteresowany i choæby patrzy³ na Ciebie ca³y wieczór tego nie zmieni. Chyba, ¿e podejdzie do Ciebie i powie, ¿e zmieni³ zdanie. Tyle, ¿yczê powodzenia
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 925
|
mi siê chce ¶miaæ, ¿e autorka podkre¶la ci±gle, ¿e od kiedy jej napisa³, ¿e ma siê odwaliæ, to przesta³y pojawiaæ siê znaki... jak maj± siê pojawiaæ, skoro pewnie ma³o siedzi, o ile w ogóle na fejsie, itd. wiêc nic nie wstawia, bo po prostu nie ma na to czasu
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Wiem jedno, facet, który widzia³ i wiedzia³, ¿e mam do¶æ du¿± nadziejê, ¿e to wypali którego¶ dnia, mia³ milion sposóbów by powiedzieæ, ¿e nie mam na co liczyæ. Dlaczego zwleka³ z tym tyle czasu ?
Zreszt±, naprawdê nie chcê siê do³owaæ komentarzami na forum. Muszê postawiæ siê do pionu. Komentarze raczej mi nie pomagaj±. |
|
|
|
|
#176 |
|
Konto usuniête
|
ju¿ Ci napisa³am. My¶la³, ¿e jeste¶ w miarê normalna i odpu¶cisz, jak ka¿dy inny by zrobi³.
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 320
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 538
|
Cytat:
![]() Przeczucia, znaki...zejd¼ na ziemiê i udaj siê wreszcie do lekarza. |
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i us³ysza³am, nie pisz, nie dzwoñ, policja. To by³o takie najbardziej anormalne. Wcze¶niej nigdy do niego nie dzwoni³am, owszem pisa³am. Ale po tym co us³ysza³am, napisa³am swoje ostatnie parê zdañ, i teraz po prostu analizujê sobie sytuacjê. Jako ¿e nie za bardzo mam z kim pomy¶la³am o forum, ale widzê, ¿e niewiele osób odstrzeg³o kilka moich racji w tej nienormalnej sytuacji.
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

no i us³ysza³am, nie pisz, nie dzwoñ, policja. To by³o takie najbardziej anormalne. Wcze¶niej nigdy do niego nie dzwoni³am, owszem pisa³am. Ale po tym co us³ysza³am, napisa³am swoje ostatnie parê zdañ, i teraz po prostu analizujê sobie sytuacjê. Jako ¿e nie za bardzo mam z kim pomy¶la³am o forum, ale widzê, ¿e niewiele osób odstrzeg³o kilka moich racji w tej nienormalnej sytuacji.