![]() |
#151 | |
zuy mod
|
Dot.: reakcja chłopaka na powiększenie piersi...
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam już kiedyś leciał tekst: "jedyne, co bym zmienił, to twój biust". Była też kiedyś ze swoim wątkiem dziewczyna, której facet poradził, że w sumie tylko nad grubymi nogami musi popracować. Dla mnie to zbliżony poziom akceptacji, która się wysila. Może (więc) i nie było. Ale czy to znaczy, że wobec tego trzeba jej ukazać warunki racjonalnego licytowania się. W niewielkim stopniu, jeśli w ogóle, można wpłynąć czysto werbalnymi argumentami na czyjeś postrzeganie swojej cielesności. To jak słowami przekonać kogoś, że on nie jest głodny. Poza tym może czegoś nie doczytałam, ale ona jemu chyba właśnie nie mówiła, że jej nie pociąga... w przeciwieństwie do tego, co o niej tu pisano. I ja sobie w końcu wyobrażam, że różne mogą być związki i miejsce seksualności w nich jest ich własną sprawą. (Edit: miejsce to niekoniecznie jakość). Odniosłam wrażenie, że tekst o operacji, który wypaliła, był pierwszym tego typu. Tak, sensowny facet powinien jej to z głowy wybić, jakkolwiek to by się kłóciło z pewnym rozumieniem tolerancji. Związek to nie jest miejsce dla tolerancji. Miejscem dla tolerancji są spotkania z islamem czy okopy bitewne. Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-03-29 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego cieszę się,że mój facet nie ma nic przeciwko powiększeniu piersi. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- No właśnie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
po drugiej stronie szafy
|
Jeśli od tej operacji zależy ludzka samoocena, to nie jest to operacja bez sensu. Mam koleżanki po operacjach plastycznych, zupełnie inne dziewczyny po zabiegach. Samoocena, pewność siebie, wszystko pofrunęło w górę. Nie będę nikomu żałować, jeśli to jedyna opcja dla danej osoby.
Cytat:
Ja sobie takiego związku nie wyobrażam.
![]() |
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc toleruj go ![]() Naprawdę są, są związki różne - niekoniecznie od razu w żywotach świętych. Szczerość jest dość bliska milczeniu, może być mądra i głupia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jasne. W przypadku omawianego związku, to zdanie dotyczy obu stron.
![]() |
![]() |
#157 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie. Nie wyobrażam sobie takiego seksu. Po co? Wyobrażam sobie, że są takie związki - bo są; przyjmuję do wiadomości. Tzn. bez zbawczych zapędów z superseksem na sztandarach. To zdanie chyba wyczerpuje pogląd Autorki wątku: Cytat:
Jak czegoś sobie nie wyobrażasz, to właśnie dopiero tam może się zacząć tolerancja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
po drugiej stronie szafy
|
Biały związek - tak, jasne, są. Ale uprawiać seks z kimś, kto nas nie pociąga? W głowie mi się to nie mieści. I nigdy w życiu nie chciałabym sypiać z kimś, kogo bym nie pociągała.
I nie widzę kompletnie co to ma mieć wspólnego z tolerancją.
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja widzę - i z tą źle pojętą, i dobrze; a chodziło mi o związki niebiałe, z których np. rodzą się dzieci, to i seks musiał być. Poziomy określania intymności, możliwości i sensu czegoś są po prostu u ludzi bardzo różnorodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A druga kwestia: sama gadała o tym, że chce operacji. Dorosła jest, więc niech będzie odpowiedzialna za własne słowa, a nie stosuje zagrywki sfoszonej nastolatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie tak literalne podejście to jak z tym powiększaniem penisa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
Aha, bo ja czegoś nie czaję, ale może jakaś ciemna jestem.
Facet kiedyś zakomunikował Ci, że lubi duże biusty. Ty masz mały (wg Ciebie). Źle się czujesz ze swoim rozmiarem i chcesz powiększyć biust. Powiedziałaś facetowi, że chciałabyś to zrobić, i spodziewałaś się, że powie Ci "nie, nie rób"? Troszkę to dziwne dla mnie. Ty powinnaś się czuć dobrze w swoim ciele, nie twój facet. Więc jeśli gruntownie przemyślałaś sprawę i masz pieniądze, dobrą klinikę to po prostu idź je powiększ ![]() Mój facet nie jest gruby, tylko w zimę trochę mu się przytyło. Powiedział mi, że chce zrzucić kilka kg. I co, powinnam mu powiedzieć, żeby tego nie robił, chociaż rzeczywiście widać po nim, że przytył? Z jakiej racji? To on powinien się czuć dobrze ze swoją wagą. Powiedziałam mu, że to dobry pomysł, jeśli to pozwoli mu się poczuć lepiej, podniesie mu samoocenę, poprawi humor, jeśli się poczuje dla mnie atrakcyjniejszy. Ja myślę, że twój ukochany zrobił to samo: zaczął wypytywać ile, gdzie, kiedy, bo po prostu się o Ciebie troszczy i cieszy się, że chcesz zrobić coś dla siebie. A jeśli nie jesteś przekonana co do operacji, to zaakceptuj siebie, kup ładny, dopasowany stanik w odpowiednim rozmiarze (jest tu na forum wątek o odpowiednio dobranych stanikach). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jezeli byłaby to wasza wspolna decyzja to wspaniale. Nie rob nic na siłę, licz sie z jego zdaniem oczywiscie, ale nic wbrew sobie.
ze swojej perspektywy powiem,ze moje powiekszenie biustu było tylko MOJĄ decyzją, ktorej nie zaluje ![]()
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Wiesz...skoro wie ze to twoj komlpleks to moze sie zgodzil bo wie ze Ci zalezy, chociaz nie ma co pzesadzac to tylko facet nie mysli tak jak ty i nie wie nawet ze Ci przykrosc sprawil
Chociaz pewnie woli wieksze skoro chce zebys sie kroiła, ale moze uwaza ze Ty tak bd sie lepiej czuc ciezko stwierdzic sama nie mam piersi...doslownie i tez mi przeszkadzaja czasem ,ale to powinna byc Twoja decyzja i on powinien tak samo kochac Twoje naturalne jak i powiekszone jesli by byla by to twoja decyzja- bo sa czescia Ciebie. Ale rozumiem ze Ci przykro
„Powinien mnie akceptować taka, jaka jestem!”mówi kobieta z gatunku zbyt miłych. Powinien cię akceptować? O nie, Puknij się w czoło. On powinien za tobą szaleć. Akceptacja nie ma z tym nic wspólnego. On akceptuje popychadło.. Jeśli chcesz akceptacji, zgłoś się do grupy wsparcia" ![]() Edytowane przez kaska3010 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
.
|
Odp: reakcja chłopaka na powiększenie piersi...
Kolejna zlota lopata?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.