![]() |
#151 | |
Gang Iren
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Cytat:
A nie narzekam. Do centrum mam 15 minut na piechote,wiec dostatecznie blisko,a jednoczesnie w takim oddaleniu,ze nie jest sie w srodku tego gwaru itp.
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
![]() witam wszystkie dziewczyny, które dołączyły w tym czasie ![]() u mnie te cykl, jako że spisany przez gina straty (brak owu) jest niesamowicie spokojny. psychicznie odpoczywam nie myśląc o tym wszystkim co przez oststnie 8 cykli. jednocześnie zaczynam się trochę przejmować, żeby @ przyszedł wtedy, na kiedy jest planowany czyli 7 maja. dr kazał się umówić między 3 a 5 dc i umówiłam 10 maja. jeśli @ przyjdzie szybciej to cykl przepada. a z innych tematów - moja kumpela ma dziś 2 próbę in vitro i bardzo to przeżywam ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Druga próba in vitro - hhmm ja na miejscu Twojej koleżanki strasznie bym się denerwowała....
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z UK- jak wam się tu żyje? Jak pogoda i praca w waszych okolicach? Ja mieszkam koło Glasgow.. pogoda jak dla mnie okrooopna, planujemy przenieść się z Tż za rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Zyje mi sie na pewno lzej niz w Polsce. Pogoda to jest duzy minus,fakt. Z praca nigdy nie mielismy problemow,ale w sumie nie wiem jak teraz wyglada to. Maz ma kontrakt na stale. Ja po macierzynskim do pracy nie wrocilam. Dokad chcecie sie przeniesc?
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My też chcemy się przenieś - nawet była - jest na uwadze Szkocja ale okolice Inverness - mąż stara się tam o prace [zobaczymy co z tego wyjdzie] . Mąż ma stałą prace ale chce coś zmienić a ja no cóż nie mam stałej ale to na własne życzenie i jest mi z tego powodu bardzo ale to bardzo wstyd i wyrzucam sobie to do tej pory no ale cóż za błedy się płaci ![]() ![]() A właśnie gdzie chcecie się przenieść ??
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Biedrona, chyba żadna z nas nie brała pod uwagę, że staranie się o dzieciątko może tak długo trwać… Ja też zawsze myślałam, że wystarczy się poprzytulać z TŻ i będzie, a tu nic…
![]() Asienka, witaj na pokładzie, razem raźniej. ![]() Gosia26…, u mnie 4 cs, już teraz czuję, że nieudany, choć do terminu @ jeszcze 7 dni, ale ja po prostu już wiem… ![]() Zeloth, powiem Ci, że dla mnie to całe sprawdzanie szyjki (nawet do tego się posunęłam...), mierzenie temp i obserwacja śluzu nie było nawet takie męczące (choć wkurzało, nie powiem), najgorsza ta myśl przez 3 ostatnie cykle, że „może już jestem w ciąży”, więc nie wezmę leków, nie wypiję piwa itp., a wszyscy w szoku i od razu podejrzenie „a może się wam rodzinka powiększy…?”, to mnie dobiło, bo nie mam ochoty każdego z osobna i wszystkich razem uświadamiać co się stało w listopadzie, choć rodzinka i tak wie, a co najmniej się domyśla, i te ich dwuznaczne spojrzenia (w najlepszym wypadku) i teksty „odpuść sobie” (w najgorszym) doprowadzają mnie do szału!!! ![]() Karolina, ja już przestałam cieszyć się seksem, traktuję go jako środek do poczęcia, a ślubnego jak maszynkę do plemników, odbiło mi do reszty, też mnie to blokuje. Ale trzymam kciuki za Twoją zabawę z mężem… ![]() Kobietki, próbuję nie dać się zwariować, ale mi nie wychodzi... ![]()
![]() |
#158 |
Gang Iren
|
EVI07 tak strasznie bardzo zycze ci powodzenia w staraniach,zeby udalo ci sie juz w tym cyklu
![]()
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
u mnie cykl chyba idzie na straty, nie mam żadnych objawów owu. doła mam ![]()
![]() |
#160 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja wcześniej sześć lat mieszkałam we Włoszech, później wróciłam do Polski , byłam dwa lata, poznałam Tż, i przyjechałam do niego do Szkocji ( Tż jest Polakiem oczywiście )...A ostatnio stwierdziliśmy, że chcielibyśmy pomieszkać we Włoszech, ja tęsknię, a Tż był ze mna i się zakochał w Italii..wiem ,że obecnie panuje tam kryzys, ale my i tak chcemy spróbować, wybierzemy się na początek do Mediolanu.. no chyba że do tego czasu pojawi się fasolka, to plany się zmienią.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana trzymaj się jakoś, widzisz ja dostałam @ i też ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
U mnie to najgorzej jak zaczynam odczuwać że to mogą być już dni płodne i pojawia się wtedy takie parcie czy się ma ochotę czy nie to trzeba żeby nie stracić szansy bo następna dopiero za miesiąc. A że moje cykle są nieregularne to zdarza się że wydaje mi się że owulacja już blisko a okazuje się że mierzę temp i dopiero po dwóch tygodniach skok a my w międzyczasie intensywnie się staramy. Przy takim spinaniu się przestaje być to przyjemnością. Oj szkoda że skok temp nie jest np dzień przed owulacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
Wtajemniczenie
|
Evi to przykre co piszesz , ale rozumiem że zycie Cię tak złamało i napewno wiele czasu musi uplynac abys odzyskała choć jakas cześc radości i tego Tobie zycze , spokoju w sercu przedewszystkim
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() jejku Wy takie światowe kobietki a ja w tej Polsce pos...mieszkam hehe. czasem chciałoby sie uciec gdzies daleko ale człowiek zbyt wiele zobowiazań ma i uwiązany jak pies ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Gosia uwielbiam ten Twój avatar ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() co do przyjemnośći z seksu .. ja to zawsze podczas myśle co jeszcze jest do zrobienia , ..ot taka romantyczka jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może lepiej testy owulacyjne? Ja miałam zestaw chyba z 30 testów i robiłam je przez cały miesiąc żeby się upewnić kiedy będzie owulacja, ale nie pomyliłam się, dokładnie środek cyklu, wtedy kiedy zawsze mam kłocie w jajnikach.. ale czytałam jak dziewczyna robiła codziennie i się okazało ,że owulacje miała przed samym okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dobra jestes ![]() Cytat:
![]() W zeszlym cyklu robilam i mialam pozytywny w 28 dc i akurat w tym czasie mielismy rodzinna grype zoladkowa,wiec nic z tego. A zeszly cykl mialam 43 dni. Ale to byl pierwszy moj cykl po zaprzestaniu karmienia piersia,wiec nie wiadomo jaki ten cykl bedzie...
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
AngelicWhispers właśnie w tym cyklu przymierzam się do testów owu ale z tego co czytam to są różne opinie na ich temat- że niby wychodzi pozytywny dwa dni później nie a następnie znowu na tak...
![]() karolinadobra to może żołnierze nie zdążyli się zaaklimatyzować po tak długiej podróży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kochane. Zamowilam sobie na necie testy owulacyjne 40
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Karola pierwszy dzień okresu to pierwszy dc wiec dobrze policzyłaś. i tak ajk piszesz zdarzają sie cykle bezowulacyjne bo pecherzyki nie pekają, i zdarza sie ze czasem nawet pęcherzyków nie ma.
z tymi testami to jest różnie i różnie pokazują. ja akurat miałam cykl monitorowany. na usg juz były pecherzyki duze a test wychodził negatywny. w dniu kolejnego monitoringu jeden pecherzyk był pęknięty i test wyszedł pozytywny i gin mi tłumaczył ze test wykrywa dopiero lh po peknięciu pecherzyka a na testach pisza ze wykrywa przed owulacją wiec maslo maślane ![]() ja w tym miesiacu chyba tez zastestuje ale raczej z ciekawości, bo mi jeszcze 4 testy zostały. dobranoc dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
A mi dzisiaj tempa skoczyła do 36,61. wrrrr
![]() Mnie to nie zniechęca czy dołuje mnie to po porstu wkurza ![]() wspominałam, że jestem cholerykiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W tym miesiacu,tzn maj juz masz na mysli,tak? ![]() Ja chyba za tydzien bede testowac,dluzej nie wytrzymam ![]() A wiesz Karola jak co,ze mamy 2 miesiace,zeby byc razem na watku,bo to juz bedzie mamusie styczen-luty ![]() Zeloth jeszcze troszeczke cierpliwosci,uda sie,zobaczysz!
![]() |
![]() |
#171 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() wyluzuj troszke, bo sie nerwowo wykonczysz ![]() ja tez od tego cyklu robie testy owu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzieńdoberek tak wogóle dla wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- zeloth furiatka ...ale wiesz wariaci zyją dłużej i szczęśliwiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Asia wiesz co ma wyjsć ...dwie grubaśne krechy ![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Gang Iren
|
Karola ja tam licze,ze juz w maju spotkamy sie na watku dla zafasolkowanych
![]() ![]()
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmmm..maj taki piękny miesiąc , może nas zaczaruje i zafasolkuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Co do testów owulacyjnych u mnie się nie sprawdzają niestety. Cytat:
![]() ![]() ![]() a gdzie mieszkasz w UK ??
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Wtajemniczenie
|
oby
![]() Cytat:
![]() ![]() w ogole to w tym cyklu idziemy leb w leb ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Aj wiesz biorę zastrzyki i liczę na to ze może one pomogą, dały mi taką złudną nadzieję. Od jutra pewnie zacznie się sex na zawołanie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napewno bedzie wszytsko dobrze i piękne pęcherzyki ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() jak zaskoczymy to w tym samym dnie pewnei hehe , choć ja jakos w ten cykl nie wierze , poprzednie dwa mnei troszke psychicznie rozczarowały , wiec teraz tak na spokojnie podchodze i troszkę z rezerwa emocjonalną ![]() aaa pojechałam dzis na zakupki i spotkałam kolezankę która rodziła 2 dni po mnie córkę i tak mój synek stanoł kolo niej i ...wyzszy o głowe haha a jak sie urodził miał 2 kg ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- a to nie jestm sama ![]() ![]() ![]() nogi w tyłku czuje dzis ![]() ![]() miłego dzionka dla Was i samych pozytywnych nowin ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-04-30 o 15:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Gang Iren
|
Dla wszystkich,które smutają się,że fasolki długo nie ma. Zobaczcie jaka nagroda po 4 latach starań :
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...wca,85407.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.