Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 16:35   #151
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

anika hehe ze co mi powiesz ... hihi.

I jeszcze dalej siedzimy - no zal wychodzic - jutro u nas "wolne" od pracy i kazdy korzysta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 16:44   #152
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Kasia - korzystaj. Nalezy ci sie

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 17:06   #153
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
anika hehe ze co mi powiesz ... hihi.

I jeszcze dalej siedzimy - no zal wychodzic - jutro u nas "wolne" od pracy i kazdy korzysta

niezłyy...
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 17:30   #154
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
tylko przy karmieniu trzeba wcześniej miejsce dobre zając bo zawsze tłum ludzi ...
byl taki tlum ze nawet nie wjechalismy... szok.
jutro podjedziemy na 13. Karmienie tygrysow

wyladowalismy w Tyncu.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
... staram się na maksa wykorzystać czas z Jaśka bo już za 3 tyg muszę wrócić do pracy...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mój tż śpi bo chce się wyspać a co ja mam powiedzieć ale nie narzekam bo pomaga przy małej ale też wkurza mnie jak ja ją uśpię a on przychodzi i chce się z nią witać albo przytulać
tez bym nerwa zlapala. na bank...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 17:56   #155
bmma
Zadomowienie

Dziewczyny, czy z nami kobietami coś jest nie tak?? Może to faceci nas tak obgadują i kłamią?
Chwaliłam się wam kiedyś, że mój brat ma synka z listopada 2012 To ich 2 dziecko, a zarazem 2 syn. Podobno bratowa płacze, że my mamy córkę, a ona nie. Zazdrości na i namawia już mojego brata na 3 dziecko, córkę. Skąd pewność, że będzie córka. Byli już w jakiejś poradni małżeńskiej z tym problemem, bo brat ni dąży do 3 dziecka. Najpierw trzeba troszkę czasu poświęcić tym dzieciom, które już są (4 lata i 5 m-cy).

Piszę o tym jak o problemie, bo u TŻ wczoraj był kolega... Żalił się na żonę, mieli 2 chłopaków i żona powiedziała, że chce córkę... zrobi ją sobie z nim (mężem), albo z kim innym... Zgodził się i mają 3 syna, a żona dalej marudzi o córce.

Wiem, my mamy syna i chcieliśmy drugie dziecko. Najlepiej córkę i udało się. Dla mnie płeć nie gra roli, ważne zdrowie i miłość.

Mnie wiem, czy ci faceci tego nie zmyślają, nie chce mi się wierzyć, żeby kobiety mogły być takie uparte

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 18:45   #156
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Bmma - ja znam inna sytuacje. Chlopak chce syna. Maja 2 corki starsza 2 lata. Chce 3 zeby byl syn. Mi obojetne. Kiedys myslalam czy wolalabym chlopca czy dziewczynke ale wplywu na to nie ma. A po tym jak stracilam dziecko bylo mi wszystko jedno jaka plec.

Marudny Jakub jest glodny... uspokaja sie tylko przy cycu dzis i je co godzine max poltorej.. niedawno rozmrozilam odrobine mleka zeby go dokarmic potem znowu cyc i juz nie mam go czym nakarmic na noc. Nie ma szans zeby sie najadl. Na kolacje dostanie juz tylko mm... Mam nadzieje ze nad ranem dostanie juz moje...

Stary 2013-05-19, 18:53   #157
Tasia34
Wtajemniczenie

Jutro zostaję z Krzysiem sama po raz pierwszy. I jestem przerażona Mam takiego stracha, serio. Że coś się zacznie dziać i sobie nie poradzę.. Jednak tz jest dużą ostoją spokoju dla mnie i wielką pomocą.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:06   #158
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
u nas po prostu upał dzisiaj ,bylismy cały dzien na dworze na spacerach m.in. w cudownym parku -pełnym dzieci , lezących studentów i przytulających się dziadków fajnie to wyglądało -tak nastrojowo .
pod wieczór dzieciaki zaliczyły urodziny kolezanki w sali zabaw -wróciły mokre , zadowolone ale siłę mają nadal -czy dzieci w ogóle idzie zmęczyc ?
a ! w takim upale polecam mgiełkę za lamillou
http://www.lamillou.com/shop/100-per...-by-anna-mucha
super się sprawdziła , w wózku osłoniła ciałko przed słońcem a do tego jak niosłam Roszka na rękach mogłam go całego okryc bo materiał jest na tyle cienki ze przepuszcza powietrze ale mały jest osłoniety .sprawdza sie tez idealnie do okrycia razem z cycem w czasie karmienia .
no i podobno obniza temp. i ma filtry .

dobra nadrabiam Was -choc pewnie mało pisałyscie bo wszystkie uciekłyscie z domu ....
Stary 2013-05-19, 19:21   #159
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jutro zostaję z Krzysiem sama po raz pierwszy. I jestem przerażona Mam takiego stracha, serio. Że coś się zacznie dziać i sobie nie poradzę.. Jednak tz jest dużą ostoją spokoju dla mnie i wielką pomocą.
Oj tam oj tam! Dasz sobie radę! Ja od początku sama byłam - TŻ nawet nie brał urlopu z uwagi na moje cc. No, w sumie była moja mama (przyjechała na drugi dzień bo chcieliśmy pierwszą noc w domu w trójkę spędzić) ale ona głównie prasowała, gotowała i narzekała, że się nudzi.
Nie miałam dłuższych styczności z noworodkami, a moim maluszkiem zajmuję się sama od początku i jakoś o nic się nie boję W szpitalu miałam na początku stracha (w pierwszą noc) jak się dławił wodami płodowymi i nie mógł ich wyrzygać... a ja nie byłam w stanie się zebrać z łóżka....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Marudny Jakub jest glodny... uspokaja sie tylko przy cycu dzis i je co godzine max poltorej.. niedawno rozmrozilam odrobine mleka zeby go dokarmic potem znowu cyc i juz nie mam go czym nakarmic na noc. Nie ma szans zeby sie najadl. Na kolacje dostanie juz tylko mm... Mam nadzieje ze nad ranem dostanie juz moje...
Filip też mi wisi na piersi... ale to chyba wynik ciepła i tego, że dziecko spragnione

Połaziliśmy dzisiaj sporo i mi nogi do dupci wchodzą... ależ jest ślicznie... w parku podsłuchaliśmy rozmowę dwóch babeczek. Takie ok 35 lat, wypicowane, solar, włos zrobiony na sztywno, makijaż ostry, strój wyzywający - róż oczo☠☠☠ny jedna, druga jakieś kwiecie i bolerko... ogólnie kicz i tandeta w wykonaniu babek z kryzysem wieku (no, figurę miały obie do pozazdroszczenia). Cykały sobie focie różowym aparatem. I rozmowa:
-No uciełaś mnie!
-Nie ucięłam!
-Jak nie? Nie umiesz robić zdjęć!
-Umiem... ale to nie moja wina, że się sobie nie podobasz!
- [FOCH i wkurzenie] Chodźmy już ztąd!

Jutro nam liczniki z prądem będą montować! Juhu...
Ostatnio byliśmy na mieszkaniu z przyjaciółmi i na klatce (otwarta na dziedziniec) sobie gadaliśmy, śmialiśmy się.. i poznaliśmy sąsiada, który żartował, że widzi, że wesoło się zapowiada. W sumie... nasza czwórka... troje z piwkiem i fajeczką, ja z dzieckiem na ręku

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 19:29   #160
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

I juz jestem w domku - ale siedzem na tarasie - z dzieckiem wlasicielki ona pojechala po kuzyna na lotnisko - slonko ostro jeszcze daje ale siedzimy w cieniu - a Mlody spi w lozeczku.

Milo dzis dzien mi minol, tak mega fajowo - towarzysko - Ludziow pelno na miescie, i siedzialo nas 6doroslych i 3 dzieci, w tym moj ukochany , ktory dzis znowu byl bardzo grzeczny i spal

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 19:56   #161
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Na kolacje dostanie juz tylko mm... Mam nadzieje ze nad ranem dostanie juz moje...

Cytat:
Jutro zostaję z Krzysiem sama po raz pierwszy. I jestem przerażona Mam takiego stracha, serio. Że coś się zacznie dziać i sobie nie poradzę..
tez sie balam. panicznie, i jeszcze te IV pietro...
dasz rade! jak ja - wydygacz i panikarz - daje

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no i podobno obniza temp. i ma filtry .
hm... musze pomacac. po co ja to czytam

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
W sumie... nasza czwórka... troje z piwkiem i fajeczką, ja z dzieckiem na ręku
dobre dobre!

Despa, zorientowalam sie ze nie ma zdjecia w kaczuszce a na przewijaku wyszedl jak Torreso-Budda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:59   #162
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dalam mm. Zjadl 60 ml maz wzial go na rece i wszystko wyladowalo na nim i dywanie... potem dojadl reszte juz nie zwrocil ale ciagle plakal i szukal cyca wiec dalam. Wcina jakby nie bylo mm ale zlosci sie bo malo leci... nie wiem jak ja go przestawie na mm jak bede musiala. On taki cyckowy...

Stary 2013-05-19, 20:14   #163
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
aaaa to co innego.
ja jestem Johna ciekawa - daj linka do twojego fb
Cytat:
I dziś pierwszy raz założyliśmy takie piękne ogrodniczki w kratkę Wygląda w nich bosko

Kasia, też Cię poszukam na fejsie
znajdzcie tez mnie przez Kasię - Sylwia, co?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
byl taki tlum ze nawet nie wjechalismy... szok.
jutro podjedziemy na 13. Karmienie tygrysow

wyladowalismy w Tyncu.

tez bym nerwa zlapala. na bank...
o to jednak jakas zmiana, kiedyś nie było...

w Tyńcu tez fajnie bylismy całkiem niedawno - były nam potrzebne "gadżety" do pracy z historii.

Cytat:

tez sie balam. panicznie, i jeszcze te IV pietro...
dasz rade! jak ja - wydygacz i panikarz - daje

hm... musze pomacac. po co ja to czytam

dobre dobre!

Despa, zorientowalam sie ze nie ma zdjecia w kaczuszce a na przewijaku wyszedl jak Torreso-Budda
he,he pokaż...

ściągnęłam na siebie gniewne spojrzenia moherów bo moje dziecię było w samym bodziaku z krótkim rękawem
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 20:27   #164
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nio taki kolega - przyjaciel, meza mojej dobrej znajomej tutaj

yhmm ... czy ja wim no podoba mi sie - ale od podobania do milosci dluga droga.

ale sposob w jaki sie dowiedzialam, zbil mnie z nog

no wiec uwaga zaczynam:

kolega John - zostal mi pomoc posprzatac :P ... po skonczeniu wnoszenia rzeczy do kuchni i salonu, poszlam do pokju z butla bo Milus sie stal juz bardzo marktony - obudzil sie akurat jak zaczynalam '' sprzatac '' - no i tak se siedzimy na lozku we pokoju, ja bujam Milusia i karmie - John siedzi bok, wpatrzony jakby nigdny mnie nie widzial - mlody skonczyl jesc, siadam w sumie nie wiedzialam co i jak - sie zachowac - siadl blizej i przytulac zaczyna - se mysle *ok, przytulic sie mogem *
no to sie tam tak przytulamy - gadka szmatka, i cos ta wyszlo ze powiedzialam mu po nazwisku - wymawia sie CZUKU ( pisze jeszcze nie wiem :P w jego kraju jest to okreslenia BOG )
a on * i wana czuk U * ze co sie mysle
i pytanam * why u wana CZUK me ..*
a on * because i LOVE U *
no i sie czerwona jak burak zrobilam,
no to sie pytam - *ok ale od jak dawna, ze wogole co ty do mnie mowisz, jak to kochasz ..*
no i on - '' ze kocha, wpierw mu sie podobalam, ale nie mial odwagi w pracy ( pracyjemy w tym samym centrum handlowym zaczelam porace - wrzesnien 2011) - a pozniej zdal sobie sprawe ze czuje cos wiecej - i ze to bylo jak si ewyrazil * zanim urodzilam * - a zaznacz ze zamy sie od marca 2012 kiedy to poznalam ta kolezanke i bylam u niej na imprezie, i wlasnie on tez tam byl -
no stwierdzam ze troche mu to zabralo czasu - ale widocznie tak mialo byc
ogolnie mam mega metlika we glowie - chyba sie musze przespac - no zobaczymy powiedzial ze ''wpadnie'' we poniedzialek
ehhh

.
moze COŚ zaiskrzy !!!
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nasze Serduszko
Wstawiam zbiorówkę fotek bo jeszcze nie wstawiałam
zdjęcie nr 6 pokazuje jak bardzo nie lubi łóżeczka
śliczności , no z łózeczka to faktycznie widac ze niezadowolona
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
To taka moja refleksja, że nie jestem już w ciązy i moge robić to co przed
Ale wiem, że kp jest bardzo dobre dla dziecka i mnie, dlatego staram się jak moge, żeby karmić. W ogole kp daje mi niesamowitą bliskość z moją kruszynką, Kubuś też zadowolony, piękne to jest
Wczoraj już TŻ po kilku godzinach karmienia mnie namawial na butlę mm, bo "ja mam mało pokarmu" ale mam dosyć jego gadania. Jak trzeba to będe siedzieć 5h i go karmić, bo wiem, że tak nie będzie zawsze i z czasem wszystko się unormuje. Już zresztą widzę, że jest lepiej.
no i super !
ja karmienie cycem traktuje jako "zadanie do wykonania" i tyle . Wiem ile to korzysci przynosi dziecku i jak bardzo ono tego potrzebuje .A do tego nie mam zadnych problemów z odmówieniem sobie jakichś potraw czy napojów . Zero zalu.
Ale nie powiem ze lubie karmic piersią-ani nie powiem ze nie lubię -jest dla mnie neutralna czynność . Muszę -to robię .tak natura to wymysliła .a do tego z łatwością mi to idzie ....

Cytat:
.
Moj tz tez w nocy jak usypia to gada do Jakuba a potem mowi ze nie ma sily juz go usypiac. To po co sam rozbudza???

Ale mnie dzis chlop wkurzyl. Nie chcialo mu sie wyjsc rano na spacer z dzieckiem. Teraz mamy dzien marudy i tylko cyc daje rade uspokoic go. Tak mi chlop "pomaga" w jedyny dzien kiedy jest w domu.
dla tz ....
powinien sie wiąsc do roboty i tyle ile moze -pomóc !
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy z nami kobietami coś jest nie tak?? Może to faceci nas tak obgadują i kłamią?
Chwaliłam się wam kiedyś, że mój brat ma synka z listopada 2012 To ich 2 dziecko, a zarazem 2 syn. Podobno bratowa płacze, że my mamy córkę, a ona nie. Zazdrości na i namawia już mojego brata na 3 dziecko, córkę. Skąd pewność, że będzie córka. Byli już w jakiejś poradni małżeńskiej z tym problemem, bo brat ni dąży do 3 dziecka. Najpierw trzeba troszkę czasu poświęcić tym dzieciom, które już są (4 lata i 5 m-cy).

Piszę o tym jak o problemie, bo u TŻ wczoraj był kolega... Żalił się na żonę, mieli 2 chłopaków i żona powiedziała, że chce córkę... zrobi ją sobie z nim (mężem), albo z kim innym... Zgodził się i mają 3 syna, a żona dalej marudzi o córce.

Wiem, my mamy syna i chcieliśmy drugie dziecko. Najlepiej córkę i udało się. Dla mnie płeć nie gra roli, ważne zdrowie i miłość.

Mnie wiem, czy ci faceci tego nie zmyślają, nie chce mi się wierzyć, żeby kobiety mogły być takie uparte
dla mnie to nie upartosc tylko głupota. ja tego nie pojmuje . dla mnie tez płec nie gra roli .
Cytat:
dasz rade , a jak masz wątpliwosci to udawaj ! dziecko na pewno się nie połapie
Cytat:
Połaziliśmy dzisiaj sporo i mi nogi do dupci wchodzą... ależ jest ślicznie... w parku podsłuchaliśmy rozmowę dwóch babeczek. Takie ok 35 lat, wypicowane, solar, włos zrobiony na sztywno, makijaż ostry, strój wyzywający - róż oczo☠☠☠ny jedna, druga jakieś kwiecie i bolerko... ogólnie kicz i tandeta w wykonaniu babek z kryzysem wieku (no, figurę miały obie do pozazdroszczenia). Cykały sobie focie różowym aparatem. I rozmowa:
-No uciełaś mnie!
-Nie ucięłam!
-Jak nie? Nie umiesz robić zdjęć!
-Umiem... ale to nie moja wina, że się sobie nie podobasz!
- [FOCH i wkurzenie] Chodźmy już ztąd!

Cytat:
, ktory dzis znowu byl bardzo grzeczny i spal
.
Stary 2013-05-19, 20:32   #165
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
znajdzcie tez mnie przez Kasię - Sylwia, co?
Sylwia R.. ?
Stary 2013-05-19, 20:34   #166
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dalam mm. Zjadl 60 ml maz wzial go na rece i wszystko wyladowalo na nim i dywanie... potem dojadl reszte juz nie zwrocil ale ciagle plakal i szukal cyca wiec dalam. Wcina jakby nie bylo mm ale zlosci sie bo malo leci... nie wiem jak ja go przestawie na mm jak bede musiala. On taki cyckowy...

Cytat:
a na przewijaku wyszedl jak Torreso-Budda
dawaj !
Cytat:
ściągnęłam na siebie gniewne spojrzenia moherów bo moje dziecię było w samym bodziaku z krótkim rękawem
rozumiem ,ze za ciepło ubrałas
Stary 2013-05-19, 20:34   #167
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Sylwia R.. ?
Sylwia T.
Stary 2013-05-19, 20:42   #168
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwia T.
Wysłałam zaproszenie - myślę że do Ciebie
Stary 2013-05-19, 20:43   #169
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

dawaj !

rozumiem ,ze za ciepło ubrałas
oczywiście

Nestelle Ty mi dobra kobito powiedz- chyba mnie jakaś alergia dopadła bo leci mi z nosa, karmić karmię dalej- nie powinna mała złapać, nie? Pociesz mnie, że nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 20:44   #170
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

W końcu mi dziecko zasnęło.. Żeby więcej nie trzeba było mm... przynajmniej ze 2 miesiące jeszcze..

_______

powiedzcie mi co trzeba do chrztu? nie chodzi mi o dokumenty tylko wszystko co trzeba kupić. i jak ubierałyście dzieci? chodzi mi o to czy dziecko tylko w ciuszkach czy się zawija w jakiś rożek czy cokolwiek? kurcze nie pamiętam kiedy byłam na jakichś chrzcinach i ciemna jestem w temacie
Stary 2013-05-19, 20:45   #171
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Wysłałam zaproszenie - myślę że do Ciebie
do mnie, do mnie- dzięki

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
W końcu mi dziecko zasnęło.. Żeby więcej nie trzeba było mm... przynajmniej ze 2 miesiące jeszcze..

_______

powiedzcie mi co trzeba do chrztu? nie chodzi mi o dokumenty tylko wszystko co trzeba kupić. i jak ubierałyście dzieci? chodzi mi o to czy dziecko tylko w ciuszkach czy się zawija w jakiś rożek czy cokolwiek? kurcze nie pamiętam kiedy byłam na jakichś chrzcinach i ciemna jestem w temacie
może być w samych ciuszkach
Stary 2013-05-19, 20:46   #172
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
chyba mnie jakaś alergia dopadła bo leci mi z nosa, karmić karmię dalej- nie powinna mała złapać, nie? Pociesz mnie, że nie
przez mleko chyba dziecko nic nie złapie tak mi się wydaje przynajmniej.
Stary 2013-05-19, 20:47   #173
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle Ty mi dobra kobito powiedz- chyba mnie jakaś alergia dopadła bo leci mi z nosa, karmić karmię dalej- nie powinna mała złapać, nie? Pociesz mnie, że nie
pocieszam - nie powinna .

a tak poza tym -to co by miała złapac ?
Stary 2013-05-19, 20:54   #174
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
przez mleko chyba dziecko nic nie złapie tak mi się wydaje przynajmniej.
nie o to mi chodziło jak karmię to powinna być w jakis tam sposób odporn, tak mi się wydaje... A przeciez się tuli cały czas... no i jutro chłop pójdzie do pracy Oliwka do szkoły....

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
pocieszam - nie powinna .

a tak poza tym -to co by miała złapac ?
katar....
przeziębić się nie mogłam, nigdy też na nic nie byłam uczulona-ostatnio na osiedlu kosili trawę i od tego czasu mam masakrę ( wcześniej całymi dniami nie byłam na polu- więc nie mogłam zaobserwować)
Stary 2013-05-19, 20:57   #175
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie o to mi chodziło jak karmię to powinna być w jakis tam sposób odporn, tak mi się wydaje... A przeciez się tuli cały czas... no i jutro chłop pójdzie do pracy Oliwka do szkoły....
Jakub złapał ode mnie katar jak byłam przeziębiona, a powinien być odporny. ale alergia to co innego. zresztą.. nawet jeśli to nie zapobiegniesz. karmić musisz, tulić i nosić na rękach też
Stary 2013-05-19, 20:59   #176
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
On taki cyckowy...

Cytat:

moj tak samo

Torreso-Budda w czapce kaczorka :

Uploaded with ImageShack.us

to straszne zwierze za Torresem robi za odbojnik na kant parapetu

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-05-19 o 21:01
Stary 2013-05-19, 21:04   #177
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

moj tak samo

Torreso-Budda w czapce kaczorka :

Uploaded with ImageShack.us

to straszne zwierze za Torresem robi za odbojnik na kant parapetu
czadowe
ale jest do Ciebie podobny

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-05-19 o 21:05
Stary 2013-05-19, 21:05   #178
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
katar....
przeziębić się nie mogłam, nigdy też na nic nie byłam uczulona-ostatnio na osiedlu kosili trawę i od tego czasu mam masakrę ( wcześniej całymi dniami nie byłam na polu- więc nie mogłam zaobserwować)
ale katar alergiczny w ogóle chyba nie jest zarazliwy (pewnosci jednak nie mam ) . Ale faktycznie poprzez karmienie cycem przekazuje się dziecku przeciwciała no i tym samym maluch jest odporniejszy . Ja tysiąc razy pisałam juz ze moje dzieci pierwszy katar miały ok 1,5 -2 r.z. , no i miesięczną Ninkę ospa ominęła jak Kuba miał , i pełno innych chorób które miały dzieci w przedszkolu - jak go odbierałam z przedszkola z Ninką niemowlakiem no a teraz podobnie Roszek -miał miesiąc jak Ninka miała ospe ,no i do przedszkola po Ninkę razem przyjezdzamy - a tam róznie -czasem dzieci kaszlace ,zasmarkane ...
Stary 2013-05-19, 21:06   #179
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ja Was podczytuje ale pisać nie ma co... staram się na maksa wykorzystać czas z Jaśka bo już za 3 tyg muszę wrócić do pracy...
Koszmarne to u was jest. Bardzo obciążające. Trzymaj się Kobieto
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy z nami kobietami coś jest nie tak??

Hmmm... ja bardzo chciałam mieć córkę i pierwszy okazał się syn. Jednak dał mi takie szczęście, że nie myślałam już o córce. Mało tego, przy drugiej ciąży nawet chciałam mieć znów syna. Oczywiście urodziła się Kalinka i zakochana jestem zupełnie. Więc oby były zdrowe i szczęśliwe Ale znam przypadki, że kobietom odbija i koniecznie chcą mieć jakąś tam płeć. Myślę, że to wymaga psychologa. Takie zaślepienie, pomijanie pozostałych dzieci. A faceci? Oni chyba generalnie nie myślą tyle o chęci posiadania dzieci, a później mają mniej dylematów wychowawczych.

Cytat:
Połaziliśmy dzisiaj sporo i mi nogi do dupci wchodzą... ależ jest ślicznie... w parku podsłuchaliśmy rozmowę dwóch babeczek. Takie ok 35 lat, wypicowane, solar, włos zrobiony na sztywno, makijaż ostry, strój wyzywający - róż oczo☠☠☠ny jedna, druga jakieś kwiecie i bolerko... ogólnie kicz i tandeta w wykonaniu babek z kryzysem wieku (no, figurę miały obie do pozazdroszczenia).
Młoda damo, ja Ci dam kryzys wieku. Dobrze, że nie dodałaś średniego, ale od razu poczułam, że powinnam też mieć powód do kryzysu (jakiś inny poza obwisłym i otłuszczonym ciałem )

Cytat:
Ale dziecko przeżyło?
Kalina mnie pod tym względem powala - rozebrałam ją do samego body, to płakała póki jej nie nakryłam - na zewnątrz 25C a moje dziecko w body z krótkim rękawem, bluzce z długim i leginsach. I nawet nie spocona... a ja myślałam, że ja jestem mega zmarźluchem.

Ja Wam powiem, że przeżyłam weekend z dzieciakami bez pomocy męża. Ciężkie są spacery - Kalina płacze w wózku, Igor niekoniecznie jest posłuszny, zwłaszcza, gdy poczuje zew placu zabaw. Czasem więc za rękę prowadzę zapłakanego syna, a w wózku drze mi się Kalina. Obraz nędzy i rozpaczy matki Polki.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 21:09   #180
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ale katar alergiczny w ogóle chyba nie jest zarazliwy (pewnosci jednak nie mam ) . Ale faktycznie poprzez karmienie cycem przekazuje się dziecku przeciwciała no i tym samym maluch jest odporniejszy . Ja tysiąc razy pisałam juz ze moje dzieci pierwszy katar miały ok 1,5 -2 r.z. , no i miesięczną Ninkę ospa ominęła jak Kuba miał , i pełno innych chorób które miały dzieci w przedszkolu - jak go odbierałam z przedszkola z Ninką niemowlakiem no a teraz podobnie Roszek -miał miesiąc jak Ninka miała ospe ,no i do przedszkola po Ninkę razem przyjezdzamy - a tam róznie -czasem dzieci kaszlace ,zasmarkane ...
to mam nadzieję, ze tak bedzie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości