|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kabriela ty mi tu nie kpij bo jak zarzucę ciazowo-naturalnym fochem to będę ściany przestawiać
![]() Taszanta Alisa uwielbiala pszczolke jako postac jeszcze zanim obejrzała po raz pierwszy Maję. Piosenkę zna na pamięć od roku, bo kazała sobie spiewac. Zimą na balu przebierańców też była pszczółką. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- De Alisa nie ma koleżanek ani kolegów bliskich .a z placu zabaw co ogląda raz na tydzień to obcy.Taszanta jeszcze będziesz szczęśliwa, że ktoś Cię odwiedzi .Łukasz miał urlop i był ze mną od rana do wieczora. Pomagał ze wszystkim. I ja juz raz pisałam-zabroniłam odwiedzin w domu przez 3tyg. Wolalam te 2h przebąkać w szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- De..a nie mogłas lyknac nospy? Czy u Was takich rzeczy nie daja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
dzidzia- a nie spotykasz sie z innymi mamami z dziecmi w jej wieku?Ja tu zaczepialam takie ktore sie wydaly mi sympatyczne
I tak sie spotykamy od 2 lat. Swietnie rozumie sie z jednym chlopcem w swoim wieku, zawsze razem sie bawia.Z dwoma starszymi dziewczynkami i ma swoja wielka milosc z przedszkola zawsze jak sie widza, to sa buziaki, chodzenie za raczke i zabawa godzinami.Tu mi jeszcze nikt nospy nie przepisal.Oprocz magnezu niczego nie daja. Zreszta w aptece nawet nie dostane, to polski produkt z tego co wiem. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:52 |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja dzień przed glukozą z Ukochanym obżerałam się czekoladą, ale to dlatego że mój wspaniały organizm wyczuwam jeśli chodzi o cukier i byłam pewna, że nie mam cukrzycy ciążowej.
W sumie wersja odcukrzona też dobra ;D nie zmieściło mi się do mojej szklaneczki ( Mąż kupił mi w netto szklaneczkę z krówką i napisem "ciepłe mleczko" uwielbiam gorące kakao i wszystko temu podobne! ) i trochę jest w drugiej bez cukru, śmietanki też dużo nie daję, więc tak naprawdę to gorzko-słodka przyjemność
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
De nie bardzo. Mam w Bydgoszczy znajome sprzed lat ale rozsialy sie po całym mieście. Jedna z poprzedniego watku ale mieszka daleko. A do przedszkola nie chodzimy
![]() Wyslac Ci nospe poczta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
ale mi nawet owoców przez dwa dni nie wolno, bo mają też dużo cukrów...
![]() obawiam się, że będą to dla mnie dwa bardzo ciężkie dni, bo ja bardzo lubię słodkości i lubię sobie podjeść czegoś dobrego...ale jak mus to mus. Dzidzia jak mogłabym kpić no co Ty, w życiu nie pozwoliłabym sobie na takie brzydkie zachowanie ![]() A wiecie, że ja ostatnio po tym alarmie gdzie poszłam do szpitala z tą moją przykrą przypadłością pupną, kiedy wróciłam wszystko się miało uspokoić...to niestety do wieczora było dobrze ale wieczorem małżonek zawiózł mnie na SOR, i tam po godzinnym oczekiwaniu na krzesełku zostałam przyjęta ( byłam mega zdziwiona i mile zaskoczona, że to tylko godzina) to lekarz po zbadaniu mnie i oczywiście wyjaśnieniu wszystkiego najdokładniej jak potrafił, na tekst żartowałam, że ciąża to podobno taki wspaniały błogosławiony stan itp... powiedział....PROSZĘ PANI, PRZECIEŻ CIERPIENIE USZLACHETNIA!!! |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku
![]() I witam z rana ![]() U nas leje, a ja wczoraj okna myłam - normalne :/ Miałam się wczoraj odezwać, ale powiem Wam, ze wróciłam po tej wizycie w kiepskim humorze :/ a jeszcze mama mnie wyciągnęła na lumpkowy maraton, wiec padałam na ryjek. Ogólnie cały czas zastanawiam się czy dobra mam lekarkę. Teoretycznie tak. Chodzę do niej od 2008r jak nie dłużej, moja mama to chyba z ponad 1o lat. Ale jak jestem u niej na wizycie to mam mieszane uczucia. Szyjka w porządku. Małą widziałam na usg brzusznym, co prawda na tym jej monitorze to ja g**** widzę :/ wydrukowała mi dwa zdjęcia, które są jedną wielką biało-czarną mozaiką na której nic nie widać :/ Mała o dziwo była spokojna, widziałam oczka, buźkę miała cały czas otwarta i myrdala jęzorkiem potem ginka powiedziała, ze cos musi sprawdzić i zapytała o usg genetyczne i nie wiem czemu od razu sobie cos wmówiłam, ze cos może być nie tak :/ ale zapytałam ginki czy wsio w porządku, odpowiedziała, ze jak najbardziej tak. Ale wróciłam do domu i spokoju mi to nie dawało. Powiedziałam to mężowi, kazał zadzwonić i jeszcze raz pogadać z ginka. Zadzwoniłam, a ta żebym się niczym nie martwiła bo dzidzia zdrowa. Ale nie wiem nawet ile wazy Ginka mówi, ze mam dalej twardy brzuch, mimo iż biorę magnez 3x dziennie po 2tabl., ale mówi, ze to raczej taka moja uroda, bo szczuplutka jestem, ale przy następnej wizycie mam mieć KTG bo to już będzie 30tydz i tam sprawdzi czy są jakieś skurcze czy nie. Ogólnie tez wykurzyłam się na te zdjęcia. Bo kurczę cały miesiąc czekam żeby zobaczyć Wiktorie i dupa. Tak się wykurzyłam, ze na sobotę zapisałam nas na 3d/4d. Powiedziałam mężowi, żeby skały srały to ja chce zobaczyć Małą i wiedzieć ze jest wsio w porządku O dziwo powiedział, że nie ma nic przeciwko. Znalazłam w Krk jakąś bardzo dobrą Klinikę i idziemy na 10:30 w sobotę, a potem na Targi Jeszcze trafiłam na promocje, bo takie usg w 25tyg z 260zł kosztuje 199zł Zresztą nawet i pincet bym dała. Może sobie wmówiłam niepotrzebnie, ale nie satysfakcjonują mnie wizyty u mojej ginki. Czasem mam wrażenie, że przyjmuje na akord. Raz dwa i do widzenia - Następną proszę :/No to się rozpisałam ![]() Dzidzia super torcik Śliczną masz córę - strasznie do Ciebie podobna
|
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idź skontroluj lepiej te skurcze, oby nic poważnego nie było! stoję przed wyborem okien.. i wiecie co.. nawet z głupimi oknami mam problem a dzisiaj je musze zamówić nie wspomnę ze musze podjąć decyzję jaką łazienkę chcę, i jaki kolor wózka ma w końcu być.. masakra
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:09 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też podobno często w szpitalu jest tak że najpierw jest za wcześnie na podanie znieczulenia a później już niestety za późno Dzień doberek, ja mam jakiegoś lenia, a w salonie czeka masa ciuszków do prasowania Zmykam zrobić sobie jakieś śniadanko, hmmmm co by zjeść
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana, bardzo dobrze zrobiłaś, ze zapisałaś się na to 3d/4d!! Ja ze swej strony mogę polecić Ci tę klinikę, gdzie ja byłam je robić. Nemosek też tam była i sobie chwaliła ![]() De, ja też chcę pomoc na receptę!! Wróżę sobie przeprowadzkę przed następną ciążą. ![]() Do doświadczonych mamuś: czy jak chcę kupić kombinezon, zimowy, ciepły, moje dziecko ma się planowo urodzić końcem listopada [chociaż próbuje już wcześniej, niecierpliwiś ], to mam brać rozmiar 62 czy 68 jednak? Bo kurcze, nie wiem ![]() Witam się tak ogólnie!! Wszamałam grysik z dżemem malinowym
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje i wiem, ze wsio jest w porządku, ale w końcu chcę zobaczyć Małą bo na usg genetycznym tak się ułożyła, ze ni huhu I będzie jakaś pamiątka ![]() U mnie dziś będą knedle ze śliwkami
|
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami w 29 tygodniu
Lecę poczytać co naskrobałyście od wczoraj |
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja też miałam problem z kombinezonem ale postanowiłam kupić na 62 cm, zwłaszcza, że właśnie moja znajoma rodziła w tamtym tygodniu w piątek i wyobraź sobie, że dziewczynka ma 50 cm, więc w takim kombinezonie 62 cm i tak się będzie topić i tak...
Lineczka wybierz poprzez wyliczankę ene due, rike fake.... jak nie możesz się zdecydować...Issia na pewno wszystko będzie dobrze, do soboty czas zleci bardzo szybko i zobaczysz swoje maleństwo. Bardzo dobrze zrobiłaś, jestem pewna, że nie ma powodu do niepokoju ale wiem po sobie, że wolę się upewnić, bo później takie natrętne myśli nie pozwalają się cieszyć dzidzią tylko ciągle martwią. Sprawdź ale na pewno wszystko jest dobrze.
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
A tak ogólnie to strzelił nam 27 tydzień!!
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
o jeżu, ja też chce knedle
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
znaczy wózek w 90% biorę Antarcticę, ale chciałabym jeszcze ozbaczyć jak America wygląda na stelażu :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mloda urodziła się w sierpniu i miała 49cm.ale to sie mierzy po krzywiznach. Autentyczna długość jest mniejsza. W pierwsze 6tyg na wzrost urosła 10cm po krzywiznach. kombinezony na 56 starczyly nam do polowy stycznia. Ale ona była Mala.
Ale kombinezon to trudny wybór :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki tort Widać że Aliska zadowolona ![]() Cytat:
Cytat:
prirytetem 3-4 dni idzie (przynajmniej do mojej mamy jak wysyłam:P)Cytat:
Witam Jestem już po swojej wizycie.. ;/ wiecie co dzisiaj sobie uświadomiłam!? że jedyny lekarz, który miał na prawdę dobrry kontakt z pacjentką, odpowiadał na każde pytanie bez zbędnych komentarz, nie komentował tego że ktoś jest innego koloru skóry, grubszy,chudszy itd. któremu dzisiaj mimo kryzysu finansowego byłabym w stanie ZAPŁACIĆ za wizytę był dr. D. który zmarł w maju. NO JA TO MAM SZCZĘŚCIE. miałam wspaniałego lekarza a Ci kolejni co wizyte okazują się coraz gorsi... Niby ostatnia wizyta u tego co obecnie chodze była super- skierowanie na badania, badanie na fotelu szybkie USG żarty w miare na miejscu itd.. wizyta była spoko. A DZISIAJ? no jakaś porażka. nie odść że spóźnił się 45 minut- bo on ma czas przyjść do pracy jeszcze kawcie sobie musiał zrobić, pacjentek pełno.. no ale nic weszłam a ten sobie recepty wypisuje bo chce szybko skończyć prace.. i w międzyczasie przeprowadza wywiad ze mną, jak skończył wypisywac to zaczął pytać o to samo ;/ ja mu mówie że mam wieksze te skurcze, bolą mnie itd a ten mi powiedział : jakby było ttroche kilogramów mniej to by nie bolały. " kurde tak mnie to uderzyło ze masakra. ale nic sie nie odezwalam, powiedział potem ze faktycznie twardy brzuch ale no-spa forte 3 razy dziennie pomoże.. potem USG. szuka i szuka i po jakiś 10 minutach pyta- czuje Pani ruchy? a ja : a czmeu Pan pyta? NO bo musze wiedzieć, na tym etapie to musi Pani czuć ruchy i je liczyć.. no wiec? i mu mówie ze czuje, a on takie wrażenie sprawiał jakby mu kamień z serca spadł, po minucie powiedział- na tym sprzęcie to Pani wiele nie zobaczy, ale z teo co widze to jest ok, łożysko ok, dziecko ok. i potem dalej rozmowa. Pytam o te USG a on do mnie: nie widze konieczności zrobienia ![]() Anoula dopisz mi wizytę 5 września na 8:20
|
|
#169 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do znieczulenia to ja sie nawet na nie nie nastawiam,teoretycznie u mnie w szpitalu taka opcja jest,ale w praktyce to wyglada tak,ze "nie ma zadnego wolnego anestezjologa",wiec mozna praktycznie uznac,ze nie ma ma....wole nei brac nawet tego pod uwage Cytat:
! piekne dziewczyny,tort tez powala![]() podejrzalam tez ,ze jednym zprezentow byl taki slon wudmuchujacy motylki.kupilismy dokladnie takiego z mezem na urodziny jego siostrzenicy, dostanie dopiero w czartek,mam nadzieje,ze sie sprawdzi,bo zabawa przy tym wyglada na fajna...tylko mala ma 2 lata,wiec trzeba bedzie jej troche pomoc pewnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też przed ciążą byłam szczuplutka, teraz też najgrubsza nie jestem, a jak tylko wyczuł że mam twardy brzuszek, to od razu potrząsnął niebo i ziemię co mam robić. Może dla pewności, idź do innego ginekologa? Wiesz, każdy kiedyś się wypala, a ginekolog to też człowiek... chyba
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to nei wiem,wrazliwiec jestem pewnie byz ze lzami w oczach wyszla jakby mnie ktos traktowal jako swoj problem,a nie pacjeta...teraz jeszcze bardziej doceniam chyba swojego lekarza:/ kosi jak za zboze, kasy wydaje sporo...ale nawet nie mam co porownywac. buzkaki na otuche
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper ta młodsza panienka na zdjęciach ma 2 lata i bawi się przy nim na swój sposób-zbiera motylki z podlogi i smieje do nich. Jest ok. Alisa się z nim zaprzyjaznila
.Rybko ty to masz przeboje. Dobrze ze to juz końcówka :/. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po badaniu zapraszam Cię na przepyszną czekoladę na gorąco made by Marcia
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() za tygodnie!Dzidzia, ale Aliska miała fajne urodziny ![]() A mnie dziś wybudzili z twardego snu.. więc od rana trochę pod irytowana jestem...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Issia ty tez atrakcje :/. I to robią Cico składali przysięgę hipokrayesa. Nie chce się wierzyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I na tej plazmie jest dzidziuś, ona kursorem wszystko pokazuje, objaśnia.. Ja miałam też normalne badanie gin i wywiad cały. Wizyta trwała dłuuugo, samo usg coś koło godziny z tego, co pamiętam. No i oni mają najnowocześniejszy sprzęt w Krakowie. Przynajmniej tak mi mój gin mówił i położna.
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu chyba jest znieczulenie bo niby to typowy szpital ginekologicz-położniczy,ale czy dadzą?coś czytałam że trzeba wyprosić.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:55 |
|
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ręce opadają na tych lekarzy. Leż, odpoczywaj, łykaj leki i zostało Ci tylko dbanie bardzo o siebie bo służba zdrowia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

.a z placu zabaw co ogląda raz na tydzień to obcy.
zawsze jak sie widza, to sa buziaki, chodzenie za raczke i zabawa godzinami.

nie wspomnę ze musze podjąć decyzję jaką łazienkę chcę, i jaki kolor wózka ma w końcu być.. masakra 

], to mam brać rozmiar 62 czy 68 jednak? Bo kurcze, nie wiem