|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
My też teraz mamy nc+ i multiroom. Na dole mamy dekoder Hd i jak jest brzydka pogoda to nie da się oglądać, a jak wiadomo tu często wieje i pada
![]() Cytat:
od 9 wrzesnia zaczynam szkołę rodzenia to mam zamiar sie wszystkiego dowiedzieć |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja ciągle zapominam się wykąpać tzn napuścić wody do wanny i poczuć to dobrodziejstwo
![]() Zawsze prysznic biorę już się tak przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faajna taka imprezka idę już spać dobranoc
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać. Kręgosłup jak bolał tak boli do tej pory... Czas najwyższy na odpoczynek
Dobrej nocki |
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie ma co porównywać zęba do porodu ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- To już całkiem sporo |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowej czesci,
ale zasuwacie ![]() Ryba dopisz mi imię synka - Mateusz
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi Kochana ta Twoja mamcia
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
W końcu to Wasz dzień
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imprezę Ci zorganizują, żarełko, sprzątanko, prezenty Już kawał chłopaczka ![]() Śpijcie dobrze dziewczyny |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodziny mojej Panienki https://plus.google.com/photos/11132...CK6DjaiH6pjtZA
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#132 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- szpital podaje tylko 1 dawkę znieczulenia bo tak maja w umowie z NFZ lub tak jest przyjete i wtedy może nastapic sytuacja że do końca porodu nie dostaniesz 2 dawki i masz ból jakby wogóle nie było znieczulenia, - Panie położne nie oszukujmy sie mają więcej pracy z pacjentką po zzo, trzeba wzywać lekarza jak znieczulenie słabnie , pielęgnować cewnik do zzo , pomóc pacjentce przy dziecku , podać je bo ona wiadomo musi leżeć, Jednym słowem w szpitalu trzeba pytac czy mają limit dawelk leków do znieczulenia Ciuszki cudne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też tylko cc
Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-08-19 o 22:35 |
||||||
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny tort Mała jest bardzo podobna do Ciebie,a Ty z kolei to cała mama |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała wymiata
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aliska to cała mamusia Tort
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?dzięki, no...jego cena też, bo jako że dziecko wymyśliło, że w środku ma być galaretka, to ze standardowej wagi około 3 kilo zrobiło się 6. Dobrze, że wszystkim smakował, bo chyba bym dzisiaj nim ciskała w przechodniów
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja jak najbardziej jestem za listami prezentów
Dzidzia zdjęcia super córcia słodka i Ty też bardzo ładnie wyglądasz.Za to lubię dom teściowej, jak nie ma ochoty na moczenie tyłka to w jednej z łazienek jest prysznic a jak chce się pomoczyć tyłek to w innej jest wanna w Krakowie mam tylko wanne
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że nie można się pomylić.Mniemam że to ta Pani blondyna siedząca na kanapie na 6 zdjęciu ? ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Też się już żegnam Czeka mnie jutro podwójne kłucie w dwóch przychodniach za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Moja jest na zdjęciu nr 11 na pierwszym planie i dyskutuje z Alisą o lizakach :P.
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Biedna
![]() Ja też już w łóżku, poczytam i lulu ![]() Dobrej nocy brzuchatki za jutrzejsze wizyty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
No proszę , a taka nie pozorna Cytat:
No i pamiętaj że masz nas , dotrwamy do końca .. Kciuki za jutrzejsza wizyta Cytat:
Cytat:
Mały rośnie i pewnie nie jest już taki mały I jeszcze zobaczycie jego pycholek ![]() Tort nie wiem jak smakował , ale był pokaźny , no i ta Maja Bardzo fajny .. A i miałam Cie zapytać dwie rzeczy ; Ty nie masz jakiejś rodziny na Sląsku ? Mam koleżanke tak podobna do Ciebie że znowu zwątpiłam .. I jeszcze jedno ; Dzidzia czy Ty masz macice dwurożna ? Dwukomorową ? Kiedy to u Ciebie stwierdzono ? Od kiedy o tym wiesz ? Cytat:
Tutaj w ogóle robi się tak , że przyszła mama zakłada konto w jakims internetowym dzidziusiwym sklepie , dodaje do koszyka wszystko co potrzebuje , a później login i hasło wszystkim gościom . Oni kupuja coś z jej listy . Cytat:
Cytat:
Ide spac . Dobranoc
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele nie mam rodziny na południu. Pochodzimy z Kaszub i Pomorza. Jeśli ktoś tam jest to zaplątał się przy okazji wojny.
Mam macicę podwójną (choć niektórzy twierdzą, że dwurożną). Mam nadzieje dowiedzieć się na 100% przy porodzie bo traktują mnie jak przypadek do opisania wiec z byle kim rodzić nie będę. Przypuszczenie wysnuto przy okazji drugiego poronienia na usg w 2009r. Szyjkę mam jedną, przedsionek pochwy też. A to akurat niby dziwne przy macicy podwójnej, bo z reguły wszystko jest podwójne. A tort był bardzo dobry .Aliska dziękuje za wszystkie pochwały ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Anoula pjsałaś wczoraj o listach prezentów ślubnych. Oczywiście, że w Polsce funkcjonują . Pracowałam w sklepie z ekskluzywną porcelaną (Villeroy&Boch) i list było mnóstwo. Mój kuzyn w Warszawie stworzył stronkę, na której umieścił rzeczy, jakie potrzebowali. Każdy gość mógł wybrać tam prezent lub prezenty i je zarezerwować. Tzn. Było napisane np. że potrzebują zestaw noży, link do przykładowego i orientacyjna cena. Jak to wybrałaś, to znikał z listy i było wiadomo, że ten prezent dostaną.I nic się nie powtórzyło. A nikt oprócz młodych nie widział co kto wybrał. Na tej samej stronie później zamieścili ślubne zdjęcia. Każdy z gości otrzymał na zaproszeniu swój login i hasło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- A ja oczywiście od godziny nie śpię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- Juz od 2h. No MASAKRA. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#144 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzieńdoberek w nowym wątku!
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
![]() Aliska jest przerocza my urodzinkujemy w piątek i druga tura chyba w niedzielę ![]() Cytat:
co do ubierania w domku to zalezy jak dziecko będzie lubiało, moja Talka tylko body i półśpiochy własnie, moja mama zawału dostawała jak to widziała ale jak Nati była cieplej ubrana w domu to szału dostawała. A znowu chrześniaczka moja to opatulona jak na mrozy, ale tak jej było dobrze musze zebrac moz i jechac do takiego dużego lumpka, ale to trzeba dużo sił mieć na przeglądanie i kasy troche a w piatek w dzieciowym lumpku dostawa to musze zajrzeć ![]() Cytat:
![]() w moim szpitalu dają znieczulenie tylko jeśli kobieta nie daje rady, tyle że wtedy często już jest z apóźno na podanie znieczulenia Cytat:
![]() pisałas na poprzednim wątku że jestes zakręcona przed tym śluvem i z niczym się nie wyrabiasz moja przyjaciółka 4 dni przed ślubem mi powiedziała "teraz Cie rozumiem dlaczego mówiłas że chciałabyś być już po, że masz dosc i cie to wkurza, wtedy się dziwiłam a teraz sama chciałabym to mieć z głowy i święty spokój" Cytat:
![]() przy natalce zabrakło mi czasu żeby cos zorganizowac, teraz też niestety tak będzie zapewne Cytat:
Chod rodzić do mnie, będe Cie odwiedzać ![]() nie wyobrażam sobie z tymi łazienkami po urodzeniu natalci była taka sauna na sali, że chodziłam pod prysznic po 4 razy dziennie bo ciągle byłam cała mokra.Cytat:
hehhhe widzisz kochana mama! ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się w 30/32 tyg
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rana a dla niektórych już z popołudnia
![]() Jaki piękny tort? A ile prezentów? Dlaczego ja nie mogę obchodzić tak wspaniale swoich urodzin, ech? |
|
|
|
#147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dodatkowo rodzice wysyłają specjalne kartki z informacją o narodzinach ( hehe, jak by nie było maila, Facebooka i telefonów komórkowych ) i jeszcze można/trzeba powiesić jakiegoś bocianka na domu Cytat:
a fajnie z tym zakazem odwiedzania, to jest takie męczące
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się witam
![]() która się wbija na gorącą czekoladę z cynamonem, goździkami?... Taaaką dobrą, z kremówką i w ogóle!
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia-ale prezentow
U nas bedzie tylko tzw.kugelbahn i jego rozszerzenia. Rodziny oprocz tesciow nie bedzie, za daleko kazdy ma do nas.Za to beda koledzy i kolezanki malego. Czeka mnie to 4 tygodnie po porodzie.A ja sie dzisiaj przejde do lekarza chyba.Wczoraj mialam takie skurcze, ze zaczelam sie bac. Wychodzi na to, ze nawet siedziec nie moge, musze lezec. Bo po godzinie lezenia w lozku przeszlo. Zapytam sie lekarki, czy nie przepisze mi pomocy domowej na te dwa miesiace.Kogos kto chociaz mi 3 pietra 2 razy w tygodniu odkurzy, zmyje podlogi i umyje lazienki.Wiecej mi nie potrzeba. Moja kasa to na szczescie oplaca, ale lekarz musi mi taka pomoc przepisac na recepte.A moja gin jest na urlopie, a drugiej nie trawie.. A wczoraj bylo zle-skurcze byly caly dzien, ale wieczorem juz tak bolalo, ze nie moglam mowic.Jednoczesnie ze skurczami krzyzowymi. trele-no nie wiem czy dobrze wazy, takie mam wrazenie tylko.Na wizycie kiedy go wazono bylam 15 lipca.Od tego czasu nie.Nastepna wizyta 30 sierpnia. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:29 |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety podziękuję choć z miłą chęcią bym się skusiła, ale właśnie robię sobie przymusową dietę cukrową...w tym tygodniu muszę iść na badanie glukozy i żółtaczki i hemoglobina...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

w Polsce to by jakieś awantury i protesty od razu były i walka o salę jednoosobową 

już się tak przyzwyczaiłam
za wizytę

W końcu to Wasz dzień 

?
za jutrzejsze wizyty

. Idziemy teraz w piątek na 3d/4d to się dowiem. Przy okazji zrobię pełen wywiad na temat mojego porodu, bo nie wiem na czym stoję teraz. Przed samym porodem chcę iść do ordynatora na wizytę jeszcze.
Wolę wiedzieć, co ludzie planują, żeby jednocześnie tego samego nie kupić