![]() |
#151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46385294]A moge czytac madre ksiazki w makijazu czy wtedy wiedza sie gorzej przyswaja?[/QUOTE]
Pewnie, że gorzej. Warstwa tapety będzie blokować wchłanianie się wiedzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
O, właśnie tego efektu się pozbyłam i imho dobrze, że się tak stało.
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba też nikt nie powiedział, że kobiety które się malują są głupie ![]() A tekst o "zmądrzeniu" nie odnosi się do malowania lub nie, tylko do wyleczenia się z uzależnienia od makijażu, kiedy to nawet na te 5 minut po bułki "trzeba" się umalować. Pewnie, że zazwyczaj wygląda się lepiej w makijażu (no, w przyzwoicie wykonanym makijażu) niż bez, ale szczerze mówiąc nie czuję potrzeby upiększania się makijażem gdy mam iść do tego sklepu czy w jakieś inne miejsce gdzie raczej nie spotkam nikogo znajomego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#154 |
jestę wieszczę
|
Ja w ogóle nie lubię myślenia typu "jesssuusss umalowana i dobrze ubrana, na pewno nie ma na nic innego czasu, gupia jak but, omg!!11!!!1!"
Ja to nawet zazdroszczę dziewczynom, które mają chęci i umiejętności, żeby sobie piękny makijaż zrobić. Dobrze zrobiony makijaż to przecież jest jakaś trudność, potrzeba do tego wiedzy. Na ulicy widzę, że nie każdy potrafi. Mam na studiach jedną panią doktor, kobieta przeinteligentna, zawsze zadbana, piękna, umalowana, włosy ładnie ułożone i do koleżanki kiedyś z tekstem na dyżurze "jakby się pani tyle nie malowała, to może by coś pani wiedziała". Dziewczynie się przykro zrobiło, bo malowała się głównie po to, by ukryć blizny po wypadku, z którego kilka lat temu ledwo uszła z życiem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
dlaczego sądzisz, że makijaż na cerze trądzikowej wygląda okropnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46387170]dlaczego sądzisz, że makijaż na cerze trądzikowej wygląda okropnie?[/QUOTE]Podkład nie wygładza cery, by pryszczy nie było widać. A zakryte czymś wyglądają jak, nie mogę znaleźć określenia.
+Wiem! Jak biała czekolada z orzechami. Pryszcze są przykryte i wyglądają jak gule w kolorze skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zauważyłam skarg. Może przez to, że noszę okulary, za słabe? Nie maluję się na co dzień, czasem na jakąś okazję rzęsy i brwi. Nie czuję potrzeby więcej. Za młodu też nie nadużywałam makijażu, tylko na początku liceum chodziłam z oczami pandy, dosłownie. Włosów też nie farbuję. Z kosmetyków kolorowych używam lakieru do paznokci. Na co dzień bezbarwnego u rąk, a koloru u stóp. Dbam o siebie na inne sposoby - pielęgnacją chociażby ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46387237]a dla mnie makijaż jest zbawieniem.. wolałabym wyglądać na co dzień tak jak na zdjęciu 2 a nie 1
![]() Podobnie przykryte pojedyncze pękające naczynka wyglądają ok. Przykryty rumień nie wygląda ok (osoby z rumieniem chyba wiedzą, że jak się wejdzie po schodach to spod podkładu wystaje cały rumień i wygląda to momentami to jeszcze gorzej niż bez podkładu). Mogę zrobić kiedyś zdjęcie z różnymi makijażami, by zobrazować o co chodzi z rumieniem ![]() Wracając do zdjęcia: nigdy w życiu nie pomyślałabym, że cera ze zdjęcia nr 1 jest brzydka. Przepiękna cera! Nie jestem złośliwa. Pokuszę się też o stwierdzenie, że podkład odbiera jej trochę urody (pory). Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-05-10 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
A co ma piernik do wiatraka??? Nie wiem przed slubem czlowiek sie maluje a po slubie nie???
A jak sie przed slubem razem mieszka to spicie w pelnym makijazu???? Chyba jakis joke ![]()
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46387376]no jak dla mnie to tu jest świeżo pęknięty pryszcz a nie blizna.. ciężko zakryć blizny jak np obok zaraz mamy pryszcza.. to co? mamy omijać miejsce pryszcza żeby zamaskować bliznę?[/QUOTE]Te duże czerwone? No to miałam inne pryszcze... Bo u mnie czerwone kropki to był etap gojenia się, a nie wystający pryszcz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz używam lekkiego podkładu na policzki i jakoś się nie przejmuję, że po wyjściu z metra za chwilę zrobię się czerwona, że po przyjściu na randkę będę burakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
... choć nie Westwood
|
Ja maluję się codziennie. Po co mam wyglądać gorzej, jak mogę wyglądać lepiej. Proste.
Dla mnie dobrze ubrana dziewczyna, w żakiecie, a już szczególnie kiedy pracuje z ludźmi, bez makijażu (choćby tuszu do rzęs i podkładu) wygląda na niedokończoną. Zresztą nie znam nikogo, kto bez makijazu wyglądałby idealnie ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PYTANIE: Z makijażem czy bez??
Odpowiadając na pytanie główne, wole sie spoznic niż wyjść bez makijażu do pracy. Oczywiście w domu chodzę bez, z psem rownież wyjdę bez i do sklepu osiedlowego. Natomiast jak wybieram sie na jakiś shopping to zawsze makijaz. Nie wyobrażam sobie ogladac sie w tych światłach sklepowych bez make upu, tymbardziej, ze one sa tak bardzo dla nas "łaskawe";P
Dla mnie nie robienie makijażu jest swego rodzaju zaniedbaniem - i tu wiele osob pewnie mnie zje. Pisząc o makijażu nie mam na mysli używania jakichś kamuflaży i tony niepotrzebnych kolorowych kosmetyków. Dla mnie makijaz to podklad, puder, roz, bronzer, tusz i kreski ![]() Oczywiście zazdroszczę niektórym dziewczynom idealnych cer, ktore nie musza używać podkładu, tylko musna sie różem, tuszem i wyglądają super ale ich jest niewiele - a wiele widze dziewczyn, ktore chyba mysla ze tak wyglądają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
sentimental animal
|
ja się na codzień maluję, był czas że mi się nie chciało i też było ok :P aczkolwiek lubię siebie w makijażu bardziej niż bez
![]()
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia podejścia, według mnie zaniedbaniem jest posiadanie trądziku, krost czy innych tego typu wykwitów. I co w związku z tym? Nie mogą wyglądać jak one chcą, a jak Ty chcesz? ![]() Jak widzę masę dziewczyn w legginsach na ulicach, nieważne jak szczupłych i z jak długimi nogami - dla mnie to komiczne i w duchu rżę ze śmiechu. Jednak nie chodzę z transparentami, że "dziołchy, zdejmcie te legginsy", bo to ich decyzja, im się najwyraźniej podoba. A że kijowo to wygląda według mnie? Cóż, mój problem.
![]() |
![]() |
#172 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- To też trochę dziwne podejście.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#174 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Już rozwijam - kwestia podejścia. Ja nigdy nie miałam trądziku, więc nie jest dla mnie naturalny, a odstępstwem, którego może nie być. Jak pisała comablack89, że dla niej brak makijażu jest zaniedbaniem, bo pewnie codziennie się maluje, dla niej to naturalne, a brak makijażu to takie odstępstwo, które jest naganne. Ogólnie nic do trądziku nie mam, wiem, że to choroba. Nie jest to ładne, ale tak samo nie są ładne inne choroby skórne.
![]() |
![]() |
#176 | |
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;46385202]No bo robiąc makijaż tracisz cenny czas, który mogłaś poświęcić na czytanie mundrych książek.
[/QUOTE] miałam nauczycielkę w Lo, która takimi tekstami trzaskala. Powinniśmy się uczyć rano geografii, a nie malować! Makijaż jest dla ulicznic! Co lekcje chodziła po klasie i sprawdzała. Na pierwszych zajęciach kazała koleżance zmyć makijaż wodą i mydłem... Dodając przy tym, żeby wracała pod swoją latarnię. Cytat:
Wysłane z Aries 785 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46387920]to w końcu choroba czy zaniedbanie? Jak ktoś ma ten trądzik, chodzi do lekarza ale leczenie nie skutkuje to znaczy, że jest zaniedbany?
![]() Tak samo zaniedbany jak osoba bez makijażu, jeśli zakładamy, że brak makijażu to zaniedbanie.
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem, po co mieszasz choroby z makijażem, to jest zupełnie absurdalne. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-05-10 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.