|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
kurcze chciałabym wyrobić sobie nawyk sprzątania codziennie czegoś tak by nie zajmowało to sporo czasu a efekt był widoczny no i żebym nie musiała poświęcać wtedy tyle czasu na sprzątanie w weekend problem w tym, że tak często mi się nie chce Tż ma dziś dzień wolny więc pewnie coś tam ogarnie w domu, a jak wrócę z pracy to zjem obiad i śmigamy na basen i do sauny |
|
|
|
|
#152 |
|
Komplikatorka
|
My wczoraj podjęliśmy decyzję i po wakacjach kupujemy psa
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię prać jak jest taka pogoda
wywieszenie na zewnątrz odpada, bo wszystko moknie, a w łazience się kisi... i takim oto sposobem kupka rośnie.... dahna1990 a masz swojego pupila? ![]() Dagunia po pracy pewnie jakiś obiadek, ale z porządków pewnie nici.... ![]() kashmirka idziesz jak burza ![]() bloga obczaję, może wykorzystam co nie co u siebie
|
#154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), później mam umówionego dermatologa jak wrócę to muszę ogarnąć kuchnie, pościerać kurze i odkurzyć, później ugotuję obiad, pozmywam i lenistwo bo dzisiaj leci "na dobre i na złe" ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
szarobura z rudym - wzięliśmy ją jak miała dwa miesiące, urodziła się na wsi i prawdopodobnie skończyła by jako dziki kot podwórkowy i całą czarną dwuletnią kotkę wziętą z fundacji, żyła na dworze, bardzo wychudzona była ale już nabrała ciałka
|
|||
|
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z kolei trochę 'chomikuję', tzn. kupujemy czesto na zapas, zwłaszcza takie 'must have' w kuchni, bo nic mnie bardziej nie wkurza, niż to, że np. mam ugotować obiad, a nie mam z czego ![]() Cytat:
Jestem wiecznie spóźnionym człowiekiem, zawsze i wszędzie Więc wyprasowanie czegokolwiek przed wyjściem, kończy się zazwyczaj tym, że ubieram to, co jest wyprasowane/coś co nie wymaga prasowania.Od tygodnia muszę poprasować wszystkie TŻtowe koszule, bo co wieczór następuje tekst TZta 'Nie mam koszuli na jutro do pracy. (....) aaa, ubiorę coś, czego nie trzeba prasować / o, ta wygląda spoko, mimo że niewyprasowana' ![]() Cytat:
Nic mnie bardziej nie wkurzało, niż to, że mama wchodziła do pokoju i 'posprzątasz tu dziś?' 'kiedy tu posprzątasz?' 'co tu taki bałagan?'. Podczas gdy syfu nigdy nie miałam, zazwyczaj po prostu porozkładane notatki, książki, po biurku itd. Ja dziś się obudziłam o 6:20 Wstałam o 7, plus jest taki, ze zrobiłam sobie pyszne śniadanko, zrobiłam TŻtowi jedzenie do pracy, wystawiłam pościel na balkon do wietrzenia i wstawiłam jedno pranie ![]() Teraz siedzę i popijam kawę ![]() Całą stronę w kalendarzu mam zapisaną ![]() Muszę chatę ogarnąć i zrobić obiad, bo przyjeżdża mój przyjaciel dziś i będziemy go zapraszać na wesele, bo TŻ wczoraj odebrał z drukarni zaproszenia ![]() Do tego jakieś zakupy, prasowanie (już koniecznie!!!), bieganie (to wieczorem chyba). Może to i lepiej, ze tak wcześnie wstałam |
|||
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
dahna1990 super, ja mam kocura w domu też wzięty pod opiekę, błąkał się znajomym po warsztacie więc przygarnęłam, a drugiego kota, a w zasadzie kotkę mam w pracy, ale ta to jest cudowna- wskakuje mi na kolana i mruczy i miauczy do telefonu, też już trochę z nami jest- ostatnio udało się nam ją wysterylizować
![]() Dotka90 jak zarośniemy brudem to my, albo jak coś kiedyś mi wyjdzie z kuchni ale mój rekord to chyba ponad tydzień stały naczynia w zlewie....standard w wolne dni człowiek sam z siebie podnosi tyłek do góry, ale może to i lepiej nie ma co tracić czasu na spanie ![]() a na obiad to co dzisiaj serwujecie? (dahna1990 u Ciebie zapowiada się pysznie, mogę się wprosić?
|
#157 |
|
Komplikatorka
|
Właśnie mi przypomniałyście że wczoraj pranie wstawiłam i w szafkach ubrania poskładałam
Skleroza wygrała z lenistwem
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkamy w mieszkaniu kupionym przez moich rodziców za czasów gdzie w Niemczech się zarabiało roczną polską pensję Udawali że jadą się leczyć )))) W każdym razie rodzice nie życzą tu sobie psa ani kota bo uważają że mieszkanie przesiąknie ich zapachem Zresztą wszystko wytwarza zapach, nie możemy wstawić nowych szaf ani komandora bo to podobno śmierdzi jak wietrzeje Swoje będziemy kupować dopiero za jakieś 2 lata więc się naczekam na pieska
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
my mamy w domu 2-letniego płowego brytyjczyka kupionego w hodowli, który jest z nami od małego i 1,5rocznego czarnego dachowca, którego adoptowaliśmy z fundacji rok temu, są bardzo różni ale obaj wspaniali
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstałam wcześniej niż do pracy Do pracy wstaję o 7:30 ![]() U mnie dziś na obiad kotlet z kurczaka w otrębach + mizeria + młode ziemniaczki --> to drugi obiad, który TŻ chce często jeść, a baaardzo dawno nie było ![]() Poza naleśnikami i kotletem, jeszcze leczo
|
|
|
|
|
#161 |
|
Komplikatorka
|
O ! Leczo ! Muszę zapytać mamy jak robi, bo ja uwielbiam
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię, ale nie 5x w m-cu, zwłaszcza że leczo gotuję na dwa dni
![]() Ja robię dietetyczne, tj. z kurczakiem i kabanosami, do tego papryka czerwona, zielona, zółta, cukinia i pomidory
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 ja jak mam wolne to zazwyczaj o 5 kawę piję
pyyszności same, ja w weekend się zabieram za młodą kapustkę z kiełbaską, no i może zrobię fasolkę po bretońsku, bo za mną łazi a dzisiaj pewnie będą młode ziemniaczki z jogurtem i koperkiem, do tego albo cycek, albo schabik i ogórki małosolne domowej roboty ![]() no i może zabiorę się za jakieś ciacho na zimno....
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie wpadaj na obiadek, zawsze za dużo nagotuje ![]() Jeny żeby mi się chciało jak mi się nie chce, strasznie nie lubię ogarniać kuchni bo sama w sobie jest nieprzyjemna i nawet po wyszorowaniu jej nie widać efektu
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
dahna1990 mój zdecydowanie bardziej woli psy, ale w związku z tym, że późno wracamy do domu to po co psiak ma się męczyć- kot zrobi do kuwety i po sprawie
czasami mam dość tej sierści, bo wszędzie jej pełno, ale wiadomo jak jest przyjdzie kotuś, strzeli barambuca i już jestem ugotowana ![]() oo to super obiad dziś mam z głowy - tylko dobry czosnkowy zrób ![]() ja robię leczo i a'la leczo wrzucam co mam pod ręką, najczęściej pekińska, papryka, ogórek, pomidor i jakieś mięsko, a jak kupię kabaczka to wtedy jest leczo z prawdziwego zdarzenia ![]() a ja u siebie najbardziej lubię sprzątać kuchnię i łazienkę właśnie może dlatego, że małe powierzchnie
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Anex, też będę robić dziś ciacho, strzelę chyba sernik na zimno
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 pyszności
ja się przymierzam do ptasiego mleczka, a na wierzch wrzucę owoce i zaleję galaretką, a co jak szaleć to szaleć
|
#169 |
|
Komplikatorka
|
Powiem Wam, że mój Tż do jedzenia jest ciężki ale już prawie się przyzwyczaiłam
![]() Nie je: - galaretek - ciast z owocami, dżemami - większości owoców - ryżu -makaron raz na mc może być - grzybów - żadnych gotowanych mięs ( na parze też nie) - kotleta bez panierki nie zje Najlepiej żeby na obiad były kotlety z cycków na zmianę z mielonymi
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia mój to samo typowy francuski piesek
![]() co ja z nim mam, chyba u mnie lepiej wymienić co je, niż to czego nie ruszy
|
#171 |
|
Konto usunięte
|
mój Tż je niemal wszystko (nie lubi chyba tylko brukselki ale to zupełnie jak ja
) ale co z tego skoro za diabła nie może przytyć
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę to z moim mam wygodnie
Nawet do brokułów się przekonał, najchętniej jak je poleję serkiem albo zasmażką. W tej chwili je chyba karnie wszystko Może tak jak dzieciom układajcie im ładnie kolorkami jedzenie
|
|
|
|
#173 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Cytat:
Uparciuch z mojego straszny, ale i tak go kocham i nie zamieniłabym na żadnego innego
|
|
#174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się boję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale produkujecie baby ja dzisiaj obiadu nie robię tż robi kupiłam wczoraj ziemniaki, kalafiorka, a do tego zestawu oczywiście kotlet z kury
|
||||
|
|
|
#175 | ||||
|
Niepoprawna optymistka :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój standardowy text tutaj : wpadam do Ciebie Cytat:
![]() dzień dobry ![]() ale miałam okropną noc oglądałam do 24:30 film Sierpień w hrabstwie Osage i nie mogłam potem spać a jak zasnęłam to takie bzdury mi się śniły że teraz jestem nieprzytomna znowu szaro i ponuro ale musimy się dziś wybrać na jakiś spacer
|
||||
|
|
|
#176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
myślę że byłoby łatwiej gdyby Tż nie spędzał tylu godzin w pracy i miał czas żeby spokojnie zjeść, ja co prawda robię mu śniadanka na wypasie i obiady na wynos ale jak on je w domu tylko obiadokolację ok 21 to naprawdę ciężko mu dostarczyć wystarczającą ilość kalorii ale z dwojga złego wolę że jest tak niż gdyby był grubaskiem
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zastanawiam się czy warto obejrzeć Mam zapisane na Filmwebie od jakiegoś czasu
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie właśnie wizaż rozzłościł. Chciałam odpowiedzieć każdej coś po kolei... I wizaż wywalił "post przeładowany grafikami" i zgubił wszystkie moje wypowiedzi...
Nowy mop wypróbowany, jest super ![]() Dziś czekam na kolejną porcję szafek ![]() ![]() Miłego dnia dziewuchy, co dziś macie zamiar zrobić w domu? |
|
|
|
#179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#180 | ||
|
Niepoprawna optymistka :)
|
Cytat:
Cytat:
ja muszę poodkurzać i umyć podłogi... wczoraj wieczorem zrobiłam pranie i już mi od rana schnie na balkonie, teraz muszę drugie włączyć
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

), później mam umówionego dermatologa
jak wrócę to muszę ogarnąć kuchnie, pościerać kurze i odkurzyć, później ugotuję obiad, pozmywam i lenistwo bo dzisiaj leci "na dobre i na złe"
Dobrze ze w trakcie zmywania, a nie wyjmowania z piekarnika goracego. Drugie tez juz chyba pekne niedlugo bo ma takie drobne linie pekniec... Nie czaje, co zrobilam zle ze nawet 3 miesiecy nie przetrwaly...

My mieszkamy w mieszkaniu kupionym przez moich rodziców za czasów gdzie w Niemczech się zarabiało roczną polską pensję
13.03.2008

pyyszności same, ja w weekend się zabieram za młodą kapustkę z kiełbaską, no i może zrobię fasolkę po bretońsku, bo za mną łazi

) ale co z tego skoro za diabła nie może przytyć 

myślę że byłoby łatwiej gdyby Tż nie spędzał tylu godzin w pracy i miał czas żeby spokojnie zjeść, ja co prawda robię mu śniadanka na wypasie i obiady na wynos ale jak on je w domu tylko obiadokolację ok 21 to naprawdę ciężko mu dostarczyć wystarczającą ilość kalorii