![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wyglad ma dla Was znaczenie?
W życiu nie wyszłabym z domu z tłustymi włosami. Myje je codziennie, bo muszę niestety i dziwi mnie, gdy widzę w pracy osoby z tłustymi, które się tłumaczą, że nie miały czasu umyc. Prysznic chyna biorą codziennie, więc poświęcenie 5 min. na umycie głowy chyba nie jest problemem. Zwłaszcza, że są to zawsze osoby z krótkimi włosami, nie wymagającymi układania. Dla mnie to niechlujstwo. A jeśli chodzi o makijaż, to muszę miec przynajmniej tusz na rzęsach i błyszczyk na ustach. W wymiętych ubraniach też nie wyjdę.
Wysłane z mojego Monsterka za pomocą Tapatalka.
![]() |
#152 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Ja częto nie mam. Właściwie to nie chodzi o samo mycie, a raczej o suszenie. Nie moge wyjć z domu z niedosuzoną głową, bo niemalże od razu mam problemy ze skórą głowy i zatokami. Suszenie suszarką też nie jest najlepszym pomysłem, bo włosy robią się sianowate mimo stosowania odpowiednich kosmetyków. Mycie na noc może być, ale włosy a zwyczajnie pogniecione i się nie układają. Zazwyczaj więc myję popołudniu ![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Moze i tak, ale te osoby naprawde maja krotkie wlosy, za ucho. Moze i tak jest ;-D
![]() |
#155 | ||
wasza koleżanka
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez roseblue Czas edycji: 2014-07-05 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to właśnie długie włosy nie wymagają układania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
sissy that walk
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47172199]Jak dla mnie to właśnie długie włosy nie wymagają układania.[/QUOTE]
Jasne że tak. Przy krótkich włosach układania nie wymaga co najwyżej jeżyk, każde inne cięcie powoduje, że jeden włos nie w tę stronę daje śmieszny efekt. Długie włosy można sobie wziąć w kucyk, puścić wolno albo cokolwiek innego, i przecież będą wyglądać zupełnie normalnie, co najwyżej każda fala nie będzie idealnie podkręcona.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Jak ma sie krotkie sciete na prosto bez cieniowania, to tez nie wymagaja ukladania. O takich wlasnie pisalam.
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To święte oburzenie mnie dziwi. Nie pisałam o Tobie ale chyba poczułaś że o Tobie. Proszę o czytanie ze zrozumieniem. Nie mam w zwyczaju atakować rozmówców nawet jeżeli się z nimi nie zgadzam, a już napewno nie napisałabym że masz poziom trawnika ![]() Pozdrawiam ![]()
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2014-07-05 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie, że po nocy musiałabym krótkie umyć, a gdy mam długie mogę sobie myć co drugi dzień. Nie suszę wcale aby ich dodatkowo nie niszczyć. Przy krótkich miałabym taki bałagan na głowie, wszystko w różne strony. Myślę, że krótkie wymagają po myciu choć chwili modelowania, a właśnie nie zawsze mi się chce albo mam czas. Włosy mam raczej suche niż tłuste więc mycie ich codziennie, a nie co drugi dzień odpada. Ale czaję się nadal do krótkiej fryzurki, coś a la Kożuchowska..zmiana ogromna bo tak krótkie włosy to miałam 25lat temu ![]() Cytat:
Jednak umycie co drugi dzień w moim odczuciu jest już konieczne ze względu na skórę głowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zielona Driada
|
Mam włosy długie i myję zazwyczaj co drugi dzień, ale w lecie, w upały, myję codziennie, bo zwyczajnie włosy tracą szybciej świeżość.
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj (+28C) miałam świeżutkie włosy, a po 3 godzinach łażenia po mieście przyklap i przetłuszczające się strąki. No, co mam robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#169 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
Z rana były piękne, ale oklapły podczas łażenia po mieście, więc hmmm... nie mogłam umyć
![]() żadnych specyfików (lakierów, pianek itp.) nie używam. Suchy szampon, niestety, robi siano z włosów (od połowy długości są suche, ale strączkują się), a przy samej skórze, gdzie są tłuste, po użyciu tego szamponu stają się szorstkie i takie tępe, więc wolę związać włosy albo zaczesać do góry (choć mi nie pasuje) ![]() Ostatnio moja znajoma na fejsbuku napisała, że wzbudziła niechęć swoimi owłosionymi nogami (była w sukience) i w miejscu publicznym usłyszała przykry komentarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-07-06 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Czy wyglad ma dla Was znaczenie?
Zaraz po wstaniu z łóżka idę pod prysznic więc jest niemożliwe żebym wyszła z tłustymi włosami. Poza pracą i wieczornym wyjściem mogę iść wszędzie bez makijażu ( choć pewniej się czuje z wytuszowanymi rzęsami ). Dzwonów nie mam w szafie conajmniej dekadę, nie dlatego że nie modne, poprostu nie lubię. W dresach i rożnego typu sportowych portkach wyjdę do marketu, parku, na spacer itp. Lubie się czuć swobodnie szczególnie, że w pracy muszę się nosić bardzo sztywno. Na spotkania ze znajomymi nawet w nieformalne miejsca ubieram się jednak pożądanie, nigdy nie wiadomo czy nie skończymy w jakimś pubie np. Nie chciałabym się czuć niekomfortowo. Zawsze mam pomalowane poznacie u stópek (żadko wykonywany zabieg a znacznie poprawia wygląd w odkrytm obuwiu), paznokcie u rąk pociągnięte odżywką i ogarnięte brwi. To wystarczy żebym sie dobrze czuła. Czasami zdarzają sie takie dni, kiedy wszystko jest nie tak, włosy nie chcą się układać, makijaż też wydaje mi się nie taki jak trzeba, wszystkie ciuchy mi nie pasują itp. To jednak chyba moje subiektywne odczucie bo nawet najbliżej otoczenie wogóle tego nie zauważa ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Thalie_ Czas edycji: 2014-07-06 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Chciałabym się odnieść do tego co pisałyście na temat skóry i włosów- nie zawsze problemy skórne są wynikiem niedbalstwa, kiepskie włosy również. Wiem,ze nie było wycieczek personalnych, ale poczułam się wywołana do tablicy ![]() ![]() ![]() Ale obecnie borykam się z ogromnym wypadaniem, pomimo leczenia, dobrej diety- choroba nie wybiera. Acha, nie znoszę prasować i jestem już po trzydziestce, nawet męża mam, więc chyba nie jestem takim paszczurem, albo wyjątkowo zakochany. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
astro-loszka
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47172199]Jak dla mnie to właśnie długie włosy nie wymagają układania.[/QUOTE]
Dla mnie też. Od lat mam długie włosy do połowy pleców i nie wymagają one dodatkowego układania, suszenia, czy prostowania. Od kilku lat prawie nie używam suszarki czy innych urządzeń, no, chyba, że muszę. Włosy zazwyczaj myję po południu/wieczorem, czasem rano, ale tylko latem. Używam zwykle jednej odżywki i serum na końcówki. Długie włosy są wygodne, bo można je związać, upiąć w kok na milion sposobów, nosić rozpuszczone, zaplecione itp. Ostatnio upodobałam sobie warkocz francuski. Dwa lata temu zapragnęłam zmiany i wycieniowałam i skróciłam włosy. I plułam sobie w brodę, bo musiałam je codziennie układać, nawijać na wałki, traktować pianką czy innymi specyfikami, żeby jakoś się układały. Nie dało ich się po prostu skręcić w zgrabny koczek w minutę. Z ulgą wróciłam do poprzedniej fryzury.
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Ja czym mam dluzsze tym trudniej ogarnac zeby byly ladne
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Buc
|
Cytat:
co kogo obchodzi czy ktos gania z ogolonymi czy owlosionymi racicami? ![]()
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Ma, ale bez przesady. Lubię się podobać, chyba jak większość kobiet.
Makijaż mógłby być dla mnie kompletnie obojętny, gdyby nie to, że końcówki moich rzęs (rzęsy mam długie i jest ich dużo) są jasne ze względu na moją urodę (niebieskooka blondi ![]() Nieumyte włosy to dla mnie katorga. Pomijając to jak okropnie wyglądają (szczególnie u jasnych blondynek), sprawiają, że czuję się jak niechlujna maciora, która wylała sobie stary tłuszcz na włosy i w dodatku wmasowała w głowę. Nie wyszłabym w tłustych włosach. Dzwonów nie mam, a że jestem dość młodą duszyczką to myślę, że ubieram się jak najbardziej w porządku. W dresie mogłabym wyjść, ale takim typowym do ćwiczeń (trochę dopasowanym). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.