Kultura wypowiedzi - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 01:55   #151
TruSkawowa
BAN stały

Dot.: Kultura wypowiedzi

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jakbys miala zmienic zdanie co do tresci. Tak z doswiadczenia.
Aha. Wątpię bym miała zamiar, prowadziłam konto ok. rok, przede wszystkim miałam tu osoby, które pomagały mi w zmaganiach z chorobą, chwaliły za każdy nawet mały sukces itp. Więc nawet na logikę miałabym zbyt wiele do stracenia żeby sobie kogoś zwyzywać. Gdybym miała już na prawdę wielką ochotę nie zrobiłabym tego na ogólnym a na priv. Chociaż i z tego zrezygnowałam bo jak mi kiedyś zauważyła Czas Komety prywatne wiadomości też można zgłaszać
TruSkawowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 01:58   #152
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TruSkawowa Pokaż wiadomość
Aha. Wątpię bym miała zamiar, prowadziłam konto ok. rok, przede wszystkim miałam tu osoby, które pomagały mi w zmaganiach z chorobą, chwaliły za każdy nawet mały sukces itp. Więc nawet na logikę miałabym zbyt wiele do stracenia żeby sobie kogoś zwyzywać. Gdybym miała już na prawdę wielką ochotę nie zrobiłabym tego na ogólnym a na priv. Chociaż i z tego zrezygnowałam bo jak mi kiedyś zauważyła Czas Komety prywatne wiadomości też można zgłaszać
Rozumiem, ale wole cytowac.

Pogrubione - to nie stawia cie w dobrym swietle...
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 02:04   #153
TruSkawowa
BAN stały

Cytat:
Rozumiem, ale wole cytowac.

Pogrubione - to nie stawia cie w dobrym swietle...
Trudno, nie będę kłamać, każdy ma czasami ochotę komuś "puścić wiązankę" ale wszystko ma granice. Ja bym tak nie zrobiła na ogólnym, na priv może ale jeśli mam coś przez to stracić to bym tak nie zrobiła i tak nie robiłam. Mój brat jest rozpieszczony, nie jedną rzecz mi w życiu zniszczył od słuchawek po telefon ale nie chciałabym stracić opinii przez jego wybryki i jakieś chore zachowania. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że on nie wiedział , że to forum, a myślał, że po prostu jest w stanie coś napisać i pisał to do mnie ;P To miałyście okazje zobaczyć jakim szacunkiem napawa do mnie rodzina Po wszystkim poszedł i naskarżył mamie, że "piszę okropne rzeczy w telefonie" podeszłam, zobaczyłam szczęka mi opadła, chciałam napisać sprostowanie ale już miałam zablokowane konto i ani wiadomości na forum ani do moderatora ani nic.
Stary 2014-12-05, 09:59   #154
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
To chyba nie pozostawia watpliwosci, ze ban byl sluszny. Czy cos sie zmienilo w zasadach? Klon zbanowanego zawsze dziedziczyl bana.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 10:04   #155
TruSkawowa
BAN stały

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49217409]To chyba nie pozostawia watpliwosci, ze ban byl sluszny. Czy cos sie zmienilo w zasadach? Klon zbanowanego zawsze dziedziczyl bana.[/QUOTE]

To co pogrubiłaś o niczym nie świadczy Ochotę mogę mieć na co chcę a co robię to inna bajka.

Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3
Stary 2014-12-05, 10:30   #156
201604130936
Konto usunięte

Brata nazywasz dzieckiem. Piekne ma DZIECKO slownictwo. Od Ciebie uslyszal, skoro tez bys ochoczo wiazanki na pw puszczala?

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-12-05 o 10:36
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 16:10   #157
TruSkawowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Brata nazywasz dzieckiem. Piekne ma DZIECKO slownictwo. Od Ciebie uslyszal, skoro tez bys ochoczo wiazanki na pw puszczala?
To nie jest moje dziecko. Nigdzie nie napisałam że bym nagminnie kogoś obrażała , napisałam że gdybym na prawdę chciała nie miałabym tupetu zrobić tego na ogólnym.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
To nie jest moje dziecko. Nigdzie nie napisałam że bym nagminnie kogoś obrażała , napisałam że gdybym na prawdę chciała nie miałabym tupetu zrobić tego na ogólnym.

Jak jestem zła mam różne myśli ale myśli a czyny to co innego.

Stary 2014-12-05, 16:11   #158
201604130936
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Jak jestem zła mam różne myśli ale myśli a czyny to co innego.

Ciężko żeby brat był twoim dzieckiem...
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 18:19   #159
TruSkawowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ciężko żeby brat był twoim dzieckiem...
To nie każ mi ponosić odpowiedzialności za jego wychowanie.

Stary 2014-12-05, 23:31   #160
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Dziękuję za rozpatrzenie mojej prośby

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Tak w ogóle przemyślałam sobię to co pisałyście i pobrałam aplikację do ćwiczenia ortografii :P 10 minut przed snem i może nie będę miała już wpadek :P
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 23:47   #161
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MascarpOOne Pokaż wiadomość
Dziękuję za rozpatrzenie mojej prośby

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Tak w ogóle przemyślałam sobię to co pisałyście i pobrałam aplikację do ćwiczenia ortografii :P 10 minut przed snem i może nie będę miała już wpadek :P
Postaraj się nie dopuścić do takiej sytuacji i zadbaj o bezpieczeństwo Twojego konta chociażby przez szacunek dla nas tutaj.

Zauważ, że wątek Chatul został rozwalony przez cały ten offtop, może więc zakończmy ten temat i wróćmy do rozmowy o kulturze wypowiedzi.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-06 o 01:23
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 00:27   #162
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Postaraj się nie dopuścić do takiej sytuacji i zadbaj o bezpieczeństwo Twojego konta chociażby przez szacunek dla nas tutaj.

Zauważ, że wątek Chatul został rozwalony przez cały ten offtop, może więc zakończmy ten temat i wróćmy do rozmowy o kulturze wypowiedzi
.
Już to zrobiłam, teraz mam hasło na blokadę klawiatury.

Wiem, tak jak pisałam przepraszam wszystkich i może najlepszym rozwiązaniem będzie usunięcie tych wszystkich postów?

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-12-06 o 01:24
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 11:06   #163
201708160922
Konto usunięte

Boli mnie fizycznie: sirjusli, ryli, o maj gad, rejczel.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 12:49   #164
201604191001
Konto usunięte

Właśnie przekonałam się, że można wpaść na pomysł pisania postów z wyśrodkowanym tekstem.
Stary 2014-12-15, 19:18   #165
Chatul
ma zielone pojęcie

Regularnie czytam wątek o Szlachetnej Paczce (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360). Wklejane tam wypowiedzi różnych osób są przykrym dowodem na to, że dużo osób naprawdę nie przejmuje się kulturą wypowiedzi. Wiadomo, błędy popełnia każdy, nie każda wypowiedź na portalu społecznościowym musi być stylistycznie i edytorsko doskonała, ale jednak brak przecinków i kropek razi. Gigantyczne i wszechobecne błędy ortograficzne też rażą. Przykre to.

Swoją drogą, jak podchodzicie do kwestii rozmów z osobami, które nie stosują elementarnych zasad pisowni? Odpisujecie im? Prowadzicie z nimi normalną rozmowę? Czy raczej unikacie odpowiadania na wiadomości napisane bardzo niechlujnie?

I co robicie, gdy wiadomość nie jest napisana bardzo niechlujnie, ale jednak są w niej błędy językowe, edytorskie albo ortograficzne? Ignorujecie błędy w wiadomości czy osobę, która do Was pisze?

Cytat:
Właśnie przekonałam się, że można wpaść na pomysł pisania postów z wyśrodkowanym tekstem.
Serio nie widziałaś tego nigdy wcześniej? Ja już na samym Wizażu widziałam różnie sformatowane posty, włącznie z długimi postami napisanymi najmniejszą możliwą czcionką.
Stary 2014-12-15, 22:01   #166
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Swoją drogą, jak podchodzicie do kwestii rozmów z osobami, które nie stosują elementarnych zasad pisowni? Odpisujecie im? Prowadzicie z nimi normalną rozmowę? Czy raczej unikacie odpowiadania na wiadomości napisane bardzo niechlujnie?

I co robicie, gdy wiadomość nie jest napisana bardzo niechlujnie, ale jednak są w niej błędy językowe, edytorskie albo ortograficzne? Ignorujecie błędy w wiadomości czy osobę, która do Was pisze?

Serio nie widziałaś tego nigdy wcześniej? Ja już na samym Wizażu widziałam różnie sformatowane posty, włącznie z długimi postami napisanymi najmniejszą możliwą czcionką.
W pierwszym przypadku ignoruję taką osobę i nie odpowiadam. Jeśli czuję jakieś minimum sympatii do tej osoby to może powiem jej z jakiego powodu.

Drugi przypadek to mój sąsiad/kolega rodziców/gość, który sprzedał nam dom Ignorujemy błędy, staramy się wyobrazić sobie przecinki i kropki tam gdzie powinny być, domyślić się jaki miał być sens wypowiedzi.
Ale jeśli wysyła nam coś, co ma zamiar wysłać np. innym mieszkańcom osiedla, to wysyłamy mu wersję poprawioną. Nie obraża się, raczej jest wdzięczny.

Ten wyśrodkowany zobaczyłam właśnie tutaj, na wizażu. Myślałam, że padnę, nie umiałam tego czytać Czasem widzę takie posty na blogach wnętrzarskich, to chyba jakieś modne jest.
Stary 2014-12-15, 22:34   #167
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
W pierwszym przypadku ignoruję taką osobę i nie odpowiadam. Jeśli czuję jakieś minimum sympatii do tej osoby to może powiem jej z jakiego powodu.

Drugi przypadek to mój sąsiad/kolega rodziców/gość, który sprzedał nam dom Ignorujemy błędy, staramy się wyobrazić sobie przecinki i kropki tam gdzie powinny być, domyślić się jaki miał być sens wypowiedzi.
Ale jeśli wysyła nam coś, co ma zamiar wysłać np. innym mieszkańcom osiedla, to wysyłamy mu wersję poprawioną. Nie obraża się, raczej jest wdzięczny.
Czyli facet ma świadomość, że popełnia sporo błędów? I nie chce tych błędów dalej w świat posyłać?

Cytat:
Ten wyśrodkowany zobaczyłam właśnie tutaj, na wizażu. Myślałam, że padnę, nie umiałam tego czytać Czasem widzę takie posty na blogach wnętrzarskich, to chyba jakieś modne jest.
Mnie to w sumie nie rusza przy krótszych tekstach. Za to szczerze nienawidzę tekstu wyrównanego do prawej i lewej. O edycji takiego tekstu nie wspomnę. Nauczyłam się, że pierwsze, co należy zrobić po otrzymaniu takiego tekstu do zredagowania, to wyrównanie go tylko do lewej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości