Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-29, 18:31   #151
amelia177
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Dobry wieczorek! Ja też jak większość z Was czekam z utęsknieniem do usg genetycznego i końca I trymestru z nadzieją na koniec mdłości i powrotem do "sił witalnych" żeby w końcu cieszyć się ciążą, te które mają to już za sobą - zazdroszczę Wierzcie mi, że bardzo się boję co wyjdzie po tym jak odszedł nasz kochany aniołek. Mam nadzieję, że dzieciątko przetrwało i jest zdrowe, jutro wszystko się wyjaśni, a badanie dopiero po południu, chyba padnę tam ze stresu i jeszcze musimy tam jechać 200 km...

Dzisiaj dzień u mnie w miarę dobry, chociaż pogoda do d***.

Dla kawoszek - mam nowe odkrycie - cykoria do picia. Dzisiaj kupiłam w realu i mogę się rozkoszować substytutem kawy Trochę przypomina mi czasy przedszkola, gdzie serwowano taką "kawę" ale mi smakuje. Dodatkowo wspomaga trawienie, zwiększa przyswajalność wapnia i ogólnie git. Jak coś polecam.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Znalazłam w necie:

"Kawa z cykorii jest bezkofeinowym substytutem kawy. Otrzymuje się ją z korzeni rośliny. Są one dokładnie suszone, a następnie prażone i rozdrabniane. Uzyskiwany z nich napar jest bardzo aromatyczny. Cykoria dostarcza dużo błonnika, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Korzystnie wpływa na pracę przewodu pokarmowego, przeciwdziała zaparciom. Kawa z cykorii ma bardzo zbliżony smak do kawy rozpuszczalnej. Dodaje się ją do kawowych mieszanek, w celu obniżenia w nich zawartości kofeiny.

Kawa z cykorii jest napojem dietetycznym, bezkofeinowym posiadającym szereg właściwości zdrowotnych. Jej składniki wpływają na przyspieszenie przemiany materii, ułatwiają trawienie i zwiększają aktywność mikroflory jelitowej.
Prażone ziarna kawy zawierają aż 16% cennego błonnika, dzięki któremu wapno jest lepiej przyswajane. Wspomaga neutralizację wolnych rodników wpływających na procesy starzenia się organizmu,zmniejsza poziom cholesterolu i glukozy we krwi oraz wspomaga wydalanie kwasów żółciowych, perystaltykę jelit, kamicą, a także zwiększa uczucie sytości.Polecana jest osobom na diecie, z problemami żołądkiwymi, dzieciom, kobietom w ciąży i kobietom karmiącym piersią. Kawa z cykorii podawana z mlekiem posiada dodatkowe zalety- zwiększa przyswajalność białka oraz magnezu."

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 18:35   #152
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Przekonalam go ze chce cipulke hehe
Nie no chyba juz pisalam chce dziewczynke aby Inga miala kolezanke do zabaw wspolne tematy i znajomych fajnie miec siostre w podobnym wieku a trzeci moze byc filutek hehe

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Ale wszyscy mi gadaja zd bedzie chlopiec bo u mnie bylo brat ja brat u Tz siostra i On to tak na zmiane i u mnie tez tak niby bedzie hehe
Mi też wszyscy wmawiają chłopczyka; p jakoś czuje ze dziewuszka będzie; p
Stary 2015-03-29, 18:43   #153
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
E to nie ma nic do rzeczy co u kogo było Moja najstarsza siora ma 2 chłopaków, średnia 2 córki to może ja parkę heheh
Mnie nawet tak głupio myśleć, że chcę dziewczynkę, bo jak będzie chłopczyk to będę miała wyrzuty sumienia że wyrodna matka ze mnie

To Ty chcesz trójkę machnąć?
A wiadomo moze byc i czworka jak finanse pozwola w lipcu bede miala dopiero 24lata to machne trzecie jak bede miala 28/29

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Tz chce 5 ale ja max 4heheh
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 18:43   #154
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek! Ja też jak większość z Was czekam z utęsknieniem do usg genetycznego i końca I trymestru z nadzieją na koniec mdłości i powrotem do "sił witalnych" żeby w końcu cieszyć się ciążą, te które mają to już za sobą - zazdroszczę Wierzcie mi, że bardzo się boję co wyjdzie po tym jak odszedł nasz kochany aniołek. Mam nadzieję, że dzieciątko przetrwało i jest zdrowe, jutro wszystko się wyjaśni, a badanie dopiero po południu, chyba padnę tam ze stresu i jeszcze musimy tam jechać 200 km...

."[/FONT]
Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki mocno.

A propo kawy to ja czasem piję Inke, a czasem cappucino sobie robie bo uwielbiam.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 18:45   #155
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mnie od kawy odrzucilo mdli mnie strzanie a po herbacie mam zgage

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Mi też wszyscy wmawiają chłopczyka; p jakoś czuje ze dziewuszka będzie; p
Mi w pierwszej wmawiali chlopca
Stary 2015-03-29, 19:01   #156
mala29lll
Zakorzenienie

Amelia wierze Ci, że się boisz. Trzymam mocno kciuki, zeby drugi maluch był silny Daj znać koniecznie jutro

Rita nie pij lepiej capuccino, bo to syf niestety. Lepiej wypić normalną kawę. Jest zdrowsza. A jedna filiżanka dziennie takiej słabej nie zaszkodzi. Ja sobie czasem wypiję taką słabą, bo mam straszną ochotę.

Agatko to ambitne plany z potomstwem. JA zawsze dwoje chciałam
Stary 2015-03-29, 19:06   #157
amelia177
Rozeznanie

rita , mala mam nadzieję ..

Co do dzieci ja bym chciała 3 Ale 30 na karku, kiedy ja to zrobie ?!?! :P

Właśnie oglądam sobie filmik z USG genetycznego:
https://www.youtube.com/watch?v=7ZdaCG1muqQ

Jejku, mam nadzieje, że ten lekarz jutro zrobi to badanie tak samo dokładnie jak ten w filmiku, boje się że będzie trwało 5 min, zerknie tu i tam, mało co powie i skasuje 300 zł :/

Aniołek 11.03.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-29, 19:56   #158
mala29lll
Zakorzenienie

Patrzcie jaka to wiercipięta
https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U
Stary 2015-03-29, 19:59   #159
mijode
Zadomowienie

Cytat:

Jejku, mam nadzieje, że ten lekarz jutro zrobi to badanie tak samo dokładnie jak ten w filmiku, boje się że będzie trwało 5 min, zerknie tu i tam, mało co powie i skasuje 300 zł :/
o kurde, to moje dziecię też tak bryyyyka? tez mam nadzieję, że badanie bedzie długie i dokładne. ja płacę 150.

w ogóle witam się w 2 części . ale zapierniczacie z tymi postami
Stary 2015-03-29, 20:14   #160
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Amelia wierze Ci, że się boisz. Trzymam mocno kciuki, zeby drugi maluch był silny Daj znać koniecznie jutro

Rita nie pij lepiej capuccino, bo to syf niestety. Lepiej wypić normalną kawę. Jest zdrowsza. A jedna filiżanka dziennie takiej słabej nie zaszkodzi. Ja sobie czasem wypiję taką słabą, bo mam straszną ochotę.

Agatko to ambitne plany z potomstwem. JA zawsze dwoje chciałam
Ale ale ja mówiłam o capuccino na bazie normalnej kawy z ekspresu. To taka przyjemność co mi pozostała raz na jakiś czas. Same wiecie. Piwo nie to nie tamto nie. A coś od życia się nam należy.
Stary 2015-03-29, 20:18   #161
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ale ale ja mówiłam o capuccino na bazie normalnej kawy z ekspresu. To taka przyjemność co mi pozostała raz na jakiś czas. Same wiecie. Piwo nie to nie tamto nie. A coś od życia się nam należy.
aaaaaaaaa no to tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-29, 20:22   #162
amelia177
Rozeznanie

mala ło jenyyyyygo jak się kręcił, też tak chce! jak poczujemy ruchy dziecka na pewno będziemy się czuły bezpieczniej. A jaki ładny brzuszek miała laska zero rozstępów ciekawe jak będzie z naszymi, coś tak myślę, że te wszystkie kremy to trochę pic na wodę ale okaże się pod koniec ciąży, możemy wtedy zrobić sondę, która co stosowała i czy dało to efekty.

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-29, 20:30   #163
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
mala ło jenyyyyygo jak się kręcił, też tak chce! jak poczujemy ruchy dziecka na pewno będziemy się czuły bezpieczniej. A jaki ładny brzuszek miała laska zero rozstępów ciekawe jak będzie z naszymi, coś tak myślę, że te wszystkie kremy to trochę pic na wodę ale okaże się pod koniec ciąży, możemy wtedy zrobić sondę, która co stosowała i czy dało to efekty.
No ja na razie olejkiem się smaruje tym z rossmana. Dostałam ostatnio próbki z palmersa, ale chyba zapach dla mnie za intensywny. Mi to się wysaje że roztępy to genetyczna sprawa bardziej. Bo to tak trochę jak z drogimi kremami skoro byłyby takie super to gwiazdy nie poddawałaby się tak ochoczo medycynie estetycznej.
Stary 2015-03-29, 20:36   #164
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sie szczerze mówiąc przeraziłam tym wierceniem
Ja mam straszne skłonności do rozstępów
Stary 2015-03-29, 20:44   #165
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
JA jeszcze nie wiem jakimi szczepionkami, ale zaszczepię na pewno. Muszę się tylko zorientować które lepsze. Jakbym nie zaszczepiła to cały czas bym się bała jakiś chorób. To drażliwy temat jednak, bo wszyscy chcą przeciągnąć na swoją stronę racji. Ja tam uważam, że skoro ja dostałam taką ochronę w postaci szczepień to nie mogę jej odmawiać dziecku
Mam takie samo podejscie

Dziewczyny, moja radosc dzis nie trwala dlugo, przed poludniem znow byly wymioty żółcia Za to wrocil mi apetyt, co prawda na razie na smieci (zapiekanki, bagietki z czosnkiem, pieczone ziemniaki), ale coraz intensywniejszy i nawet wizja wypocia soku zaczyna mnie kusic Chyba az z 2tyg sokow nie pilam Taki mnie wzial wstret.

Wqrza mnie juz ciagniecie i pobolewanie krocza, megafaktycznie dzidzia w 11tyg rosnie co tak wszystko rozciaga, no chodzic nie moge bo czuje jakbym miala gwozdzie gdzies m. udem a pochwa i mi sie wbijaja

A i nie chce jutro do pracy, nie mam sily
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-29, 20:44   #166
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napewno pomagaja moze nie wszystkie w 100% ale nawet nie chce ryzykowac i niczym nie smarowac hehe a jak wyjda to pomysle ze moglo byc gorzej
Stary 2015-03-29, 21:26   #167
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ubranka bym kupiła używane - ebay i za 40 ciuszkow zapłacisz 20 f a i beda super, nowe to bym kupiła laktator butelki i fotelik samochodowy cała reszta to już Twój wybór; )
No właśnie wstępnie patrzylam na ebay i sporo tego ludzie sprzedaja za male pieniadze.
Dzięki za porade kochana, ja jestem całkiem zielona

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
A wiadomo moze byc i czworka jak finanse pozwola w lipcu bede miala dopiero 24lata to machne trzecie jak bede miala 28/29

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Tz chce 5 ale ja max 4heheh
Ale Ty jestes mlodziutka zazdraszczam ja tez chce trojke hehe ale nie wiem czy to po pierwszym sie nie zmieni. Jam jedynaczka i to nie jest fajne no i bede miala 32 lata w maju wiec czas goni hihi
Piatka to juz ladny wynik, ambitnie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:

Dopiero doczytalam co napisałaś
Widze ze mamy podobny plan w podobnym wieku
W sumie to sie chyba da ale trzeba czesto rodzic zeby do 40 sie zmiescic hihi bo pozniej to juz bym sie bala.

I powodzenia na badaniu. Twoj dzidziuś ma teraz wszystkie dobrodziejstwa od mamy dla siebie, wiec musi byc dobrze domyslam sie ze jutro będziesz w mega stresie, ale dasz rade kochana. Sciiiskam.

Edytowane przez frik frik
Czas edycji: 2015-03-29 o 21:28
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 21:35   #168
Amelie04
Zakorzenienie

czesc dziewczyny,
mojego Tz wczoraj złapał straszny bol brzucha, az zwijał sie z bólu. prawdopodobnie wyrostek. Dzis juz jest ciut lepiej, ale rano jedzie na badania krwi.
Cytat:
Dzień dobry Mój wewnętrzny zegar tez się przestawił. Obudziłam się o 5 rano na stary i koniec. Jakże się ucieszyłam spoglądając na 2 zegarek co się przestawił, że już 6 i można na legalu wstać hihii

Amelie wrednoto, która zraniła wczoraj moje serce nie powinnam Ci nic pisać, ale będę dobrą koleżanką i podzielę się moim doświadczeniem zdobytym podczas leczenia. Więc Luteina bardzo często uczula i dziewczyny czuły jakby im pochwę wypalało Można zmienić ten lek.Najlepiej na Lutinus, ale on jest bardzo drogi, bo to naturalny progesteron, a Luteina jest syntetyczna. Lutinus niestety to koszt od 145 do 220 zł.Najtańszy jest w Aptekach koło klinik leczenia niepłodności. Myślę jednak, że gin może CI śmiało zamienić Luteinę na Duphaston, bo i to i to jest syntetycznym progesteronem po prostu. Może po prostu masz tą Grażynę taką wrażliwą A czemu Ty w ogóle bierzesz Luteinę? Przeciez u CIebie jest wszystko ok.

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

JAkby ten rumianek nie pomógł to może zapytaj w aptece czy możesz brać jakiś ogólnodostępny lek w ciąży. Czy tam też farmaceuci są dokształceni jak sprzedawcy cukierków na temat leczenia?
Mała wiesz, ze my to sie lubimy
lubie pozartowac czasem.
moze faktycznie lutka uczula, ale biore od 8 tyg ciazy i dopiero teraz mi sie zaczelo. chociaz po tym lactovaginalu jest juz lepiej, ale jak okropnie cuchnie jak wypływa ten lek. o szok.
ja biore. bo mialam przeboje z cyklami. mialam nieregularne. od 40 do 28 dni. a przed pierwsza ciaza nawet 3 miesieczne przerwy.

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Hej,
Nadrobilam

Co do luteiny to ona jest uczulajaca. Sama to przeszlam w drugiej ciazy....jakis obled.

co do porodu to chcialam SN bylam przy porodzie jak siostra rodzila i mnie to przerazilo Ale ostatnio porod szwagierki wzbudzil moj niepokoj. Zobacze co z tego wszystkiego wyjdzie.

Jutro wizyta ciekawe czy detektor wyczuje serducho.

A mialam dzisiaj koszmar.....snilo mi sie ze zaczelam krwawic
kochana mi juz 3 razy snilo sie krwawienie. kciuki

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
no tego jeszcze nie słyszałam

Ja boje się porodu cc... po pobraniu komórek jak miaąłm tą krótka narkozę to dwa dni wymiotowałam i łeb mi pękała... chyba wolę pomęczyć się te kilka godzin i później mieć spokój niż znowu to przeżywać... może za dużą dawkę tego czegoś mi dali albo coś... w każdym bądź razie wszysy których znam mówią że sn lepiej bo szybciej wraca się do normalności

A w ogóle ja od jakiś dwóch tygodni mam jakąś falę uczuć... nigdy nie byłąm wylewna w uczuciach a teraz to nie mogę przestać przytulać się buziakować i w ogóle aż mnie Tż nie poznaje zakochałam się od nowa jestem teraz jak nastolatka
po narkozie zazwyczaj sie wymiotuje. jak lezalam na chirurgi to wszystkie wymiotowaly..

Frik frik- mozna brac globulki z kwasem mlekowym. a jest jeszcze cos takiego jak Vagical tez mozna w ciazy.

A co do szczepien to ja szczepilam małą tylko obowiązkowymi 3w1 i to byl najwiekszy błąd. stracila po tym apetyt, zrobila sie nerwowa. teraz bede szczepic tymi bezpłatnymi. Bo faktem jest, ze szczepionki nie sa do konca dobre dla zdrowia, ale wole to nizeli by moje dziecko mialo zachorowac na jakas odre czy gruźlice, bo pluła bym sobie w twarz do konca zycia.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
No właśnie wstępnie patrzylam na ebay i sporo tego ludzie sprzedaja za male pieniadze.
Dzięki za porade kochana, ja jestem całkiem zielona

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ale Ty jestes mlodziutka zazdraszczam ja tez chce trojke hehe ale nie wiem czy to po pierwszym sie nie zmieni. Jam jedynaczka i to nie jest fajne no i bede miala 32 lata w maju wiec czas goni hihi
Piatka to juz ladny wynik, ambitnie
kurcze, ja jeszcze mlodsza a juz druga ciąża.
my z TZ chcemy 2 albo ewentualnie 3...
tez jestem jedynaczka i jednak czasem brakowalo mi rodzenstwa.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-29 o 21:37
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 22:24   #169
Em_jK
Rozeznanie

Wy tu juz o końcu pierwszego trymestru, a ja jutro dopiero na suwaku wejdę w 11tc (10tc skończony) gdzie tu jeszcze i tez mam wielkiego stresa czy aby będzie ok wszystko czy dzidzia się rozwija bo ja praktycznie objawów teraz już żadnych nie mam
I boję się, że ciąża obumarla, albo co. Juz nawet zastanawiałam się czy prywatnie na usg się nie umówić na ten tydzień. Ale tz jest przeciwny i nie wiem już sama
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 22:25   #170
frik frik
Zadomowienie

Amelie04 - globulki z kwasem mlekowym mówisz i Vagical - kurka ciekawe czy coś podobnego mają w UK, bo chyba do Polski się już przed październikiem nie wybiorę. Jakoś latać w ciąży nie mam siły... Ale może mi mama podeśle czy cuś

I dobrze, że już druga, jak będziesz po 30, to docenisz, że masz już biegające odchowane dzieci a jak będziesz miała 40 to jeszcze będziesz mogła sobie 'pożyć' nie oglądając się na umorusane dzieci

O jesteś jedynaczką Mało nas jedynaków, znam bardzo mało osób, które nie mają rodzeństwa. Dzieci się też lepiej wychowują, jak mają drugie dziecko w domu, tak mi się wydaje. Ja miałam chyba za dobrze i np trudno mi przychodzi, gdy mam się czymś waznym dla siebie z kimś dzielić
Stary 2015-03-29, 22:27   #171
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Wy tu juz o końcu pierwszego trymestru, a ja jutro dopiero na suwaku wejdę w 11tc (10tc skończony) gdzie tu jeszcze i tez mam wielkiego stresa czy aby będzie ok wszystko czy dzidzia się rozwija bo ja praktycznie objawów teraz już żadnych nie mam
I boję się, że ciąża obumarla, albo co. Juz nawet zastanawiałam się czy prywatnie na usg się nie umówić na ten tydzień. Ale tz jest przeciwny i nie wiem już sama
Jestesmy na podobnym etapie i czuje sie podobnie. Jutro mam wizyte dam znac czy brak wszelkich objawow o czyms swiadczy - mam nadzieje ze nie. A kiedy teraz masz wizyte?

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 22:34   #172
Em_jK
Rozeznanie

Ja tez chce troje dzieci
Ale w tym roku dopiero 25 lat kończę wiec mam czas

Amelia,

Kciuki za jutrzejsza wizytę. Na pewno będzie dobrze

Ja brałam vagical. I mi pomógł.

Ja Jagody nie szczepilam. Ale u nas to dłuższą historia i tak na konsultacjach neurolog mi polecił. My mieliśmy niestety przykre skutki nopa. Teraz może troszkę żałuję, ale wtedy za bardzo się bałam ryzykować by młoda szczepić

Uciekam spać. Jutro do pracy idę i niestety cały tydzień mam do 16 wrrrr

Mam tylko nadzieje, ze dzieciaki pospia i będę miała czas na ogarnięcie pierwszej strony.
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-03-29, 22:36   #173
Talantea
Zakorzenienie

Ja to dopiero jestem do tylu na tym watku. Z obliczeń to zaczelam 9 tydzień i to pewności jeszcze nie ma ;(
Zajęty weekend wiec dopiero nadrobilam

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-29, 22:43   #174
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Jestesmy na podobnym etapie i czuje sie podobnie. Jutro mam wizyte dam znac czy brak wszelkich objawow o czyms swiadczy - mam nadzieje ze nie. A kiedy teraz masz wizyte?
U swojego lekarza wizytę mam 13.04 ale wtedy tylko będzie oglądał wyniki i słuchał serduszka

A taka z usg (u mnie akurat to będzie genetyczne) będę miała dopiero 24.04

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Trzymam oczywiście za jutro mocno kciuki

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Talantea,

Ale według daty twojego porodu to ty jesteś w 10t 2d czyli w 11 tc
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-03-29, 22:52   #175
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Ja tez chce troje dzieci
Ale w tym roku dopiero 25 lat kończę wiec mam czas

Amelia,

Kciuki za jutrzejsza wizytę. Na pewno będzie dobrze

Ja brałam vagical. I mi pomógł.

Ja Jagody nie szczepilam. Ale u nas to dłuższą historia i tak na konsultacjach neurolog mi polecił. My mieliśmy niestety przykre skutki nopa. Teraz może troszkę żałuję, ale wtedy za bardzo się bałam ryzykować by młoda szczepić

Uciekam spać. Jutro do pracy idę i niestety cały tydzień mam do 16 wrrrr

Mam tylko nadzieje, ze dzieciaki pospia i miała czas na ogarnięcie pierwszej strony.
No to faktycznie dlugo jeszcze ale dla pocieszenia to ja o genetycznym dopiero jutro bede rozmawiac ze swoja gin także tylko spokój nas uratuje

Eeee tez mam 25 lat i tez chciala bym trojke.... wcale nie jest fajnie być jedynakiem

Stary 2015-03-29, 22:54   #176
frik frik
Zadomowienie

Dwa wpisy mi usunelo. Padam na ryj a tu jeszcze musze od nowaaaa

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Na app co ktorys wpis sie nie doda a na kompie po mojej ostatniej wypowiedzi mam na watku fatal error i nie moge. Bede wiec turami chybaze zasne bo odpadam.
Stary 2015-03-29, 22:54   #177
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
No to faktycznie dlugo jeszcze ale dla pocieszenia to ja o genetycznym dopiero jutro bede rozmawiac ze swoja gin także tylko spokój nas uratuje

Eeee tez mam 25 lat i tez chciala bym trojke.... wcale nie jest fajnie być jedynakiem
Wogole nie moge sie wbic w wasze tematy bo lekow zadnych nie biore, zachcianek nie mam, na szczepieniach nie znam sie tez no i nawet waszych zdjec nie widze na fonie.... co za bol

Stary 2015-03-29, 22:57   #178
frik frik
Zadomowienie

EM_JK i PAULINKA na pewno wszystko ok z Waszymi dzidziami. Macie Przynajmniej spokoj z ta meczarnia. Ja pol dnia laze jak zombie z wyczerpania
Trzymam za Was kciuki

Sprawdzę sklad tego vagicalu i zobacze czy tu to maja.

Ide ogladac ET z tz. Nie widzialam nigdy
Stary 2015-03-30, 04:31   #179
sabonka123
Rozeznanie

Muszę mojego Tż zapytać ile on chce mieć dzieci bo on ma aż 6 rodzeństwa! !

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 06:03   #180
natalia_b
Wtajemniczenie

Wy jesteście niemożliwe! Gaduły jedne! Kiedy ja mam Was nadrobić niby?!

Dzisiaj nie wyspana strasznie jestem- wiało u mnie w nocy strasznie i moja Ola bała się spać, więc rzucała mi się po łóżku do rana!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości