|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||||
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Cytat:
Magda, super że wybrałaś Listopad, mam nadzieję, że będziemy mogły się spotkać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
W Grudniu był w Indiach na emergency leave, bo zmarł jego brat, a on to bardzo przeżył i popadł w depresję. Podobno był tutaj sam, bez rodziny, pracował jako cleaner (nie wiem jak po polsku jest cleaner? osoba sprzatająca?) Chciał kolejny urlop ale nie otrzymał, taki załamany wziął i skoczył, szkoda człowieka. Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-05-11 o 18:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie ![]() Nie wiedzialam ze istnieje Adult Beach ![]()
![]() |
![]() |
#1773 | |
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Rozeznanie
|
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
|
Jumeirah
![]() ![]() ![]() ![]() Khalifa Al Romaithi & Abdullah Al Marzouqi -Ana Emarati (أنا إماراتي) Magda ![]() Warto jest mieć takie cudeńko w szafie ![]() Kiedyś wklejałyśmy zdjęcia, jednak niestety po awarii Wizażu one przepadły. ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:18 ---------- Cześć veenaa123 i cześć wszystkim gościom na wątku ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-05-11 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
Jumeirah Girl jakbys sie do Poznania wybierała daj znać
![]() miałam Was odwiedzić ale nie bylo ciekawych ofert do ZAE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny, chciałam jeszcze wtrącić swoje kilka groszy a propos tematu bezpieczenstwa. Podobno wyjatki potwierdzaja regule, tylko dlaczego akurat mnie sie przydarzyly juz 2 nieszczescia???
![]() Mieszkam w Sharjah jakies 1,5 roku i w tym czasie: 1 - ukradziono mi rower w centrum miasta, 2 - zostalam ofiara 'hinduskich zalotow', czyli najzwyczajniej w swiecie jakis facet probowal mnie molestowac. Nie skonczylo sie to dla niego dobrze, bo najpierw dostal kilka ciosow od mojego malzonka, a pozniej w areszcie slyszalam dziwne plaśnięcia i krzyki, wiec policjanci musieli tez dorzucic cos od siebie. ![]() Taka to ja juz jestem wyjatkowa ![]() Musze jeszcze dodac ze w zaden sposob nie szukalam przygody anie nie prowokowalam tych sytuacji-rower byl przypiety, a ja chodze ubrana jak Pan Bóg/Allah przykazal, czyli nie ubieram sie jak wyuzdana krolowa dyskoteki. No a mimo wszystko zdarzyly sie te hece. Jedyny wniosek jaki się nasuwa to nie przyjmowac, ze cos jest czarne albo biale, a miec po prostu oczy otwarte i zachowywac sie rozsadnie. Peace! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 | |
|
![]()
Witaj RK
![]() Jak było w Kenii... oprócz tego, że gorąco? Ania, aleś miała przygody... szkoda roweru ![]() Co do bezpieczeństwa to masz naturalnie rację, że trzeba zawsze podchodzić z lekkim dystansem i na siebie uważać. Twój przykład świetnie obrazuje reakcję Policji na ewentualne zaczepki względem kobiety, pewnie oberwał ten delikwent i teraz się dwa razy zastanowi zanim zacznie molestować... mogło się to nawet dla niego skończyć karą chłosty, a nawet deportacją jeśli to nie pierwszy raz. Gdzieś indziej, byłby wolny po 5 minutach i włosek z jego szanownej głowy by mu nie spadł, mógłby nawet oskarżyć Twojego męża za pobicie i jeszcze zażądać odszkodowania. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Z cyklu: relacje na lini Polska - Emiraty ![]() Now you can buy property in Hel. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Mam pytanie odnośnie wizy. Jak to wygląda jeżeli chodzi o obywatela GCC ? Chciałabym wiedzieć czy ktoś się orientuje czy to coś zmienia jeśli chodzi o ubieganie się o wize. Chcemy z TŻ wybrać się do Emiratów. On pochodzi z Maroka, które możliwe niedługo również będzie w GCC i tak się zastanawiam czy poczekać aż Maroko przyjmą czy to nic nie zmienia? Od razu mówie, że wyjazd nie jest planowany na "jutro", więc kwestia czasu to nie problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a ja mam prosbe - doradzcie jak przelac( najkorzystniej oczywiscie) duza sume pieniedzy z Dubaju do Pl ???
ktory bank a moze inna instytuacja pobiera najmniejsza prowizje. dowiadywalam sie juz troche i powiem szczerze ze jestem kompletnie skolowana .o ile niektore tutejsze banki nie pobieraja prowizji albo stala nawet niezbyt wysoka (niezaleznie od ilosci przeslanych dolarow) to w Pl potrafia rypnac prawie 10% oplat operacyjnych POMOCY Edytowane przez bogotta Czas edycji: 2011-05-13 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
DO Eva ID
w Kenii po 1 cieplo bardzo cieplo ale temperatura podobna do tej w Dubaju pod koniec listopada (z tyz ze duzo wyzsza wilgotnosc wieczorem);P, wiec niesamowita przyroda akurat bylam po porze deszczowej wiec bylo jeszzce zielono, niesamowite wrazeni jezeli chodzi o bliskie spotkania ze zwierzetami plecam safarii i to 2 dniowe (lub wiecej jak ktos lubi jedzic busem/jeepem) widzialam lwy z bliska , geparda z bardzo daleka (przez loretke) no i cala mase sloni, zyraf malp gazel , surykatki, szakale, antylopy, buffalo, wielkiego 100 letniego zolwia, w poblizu mombassy jest park takie mini zoo i tam mozna bylo spotkac hipopotamy (sa bardzo niebezpieczne wiec byly ogrodzone) i na safarii ich nie widzialam jezeli chodzi o kupno pamiotek (super namolni sprzedawcy trucy czy tunezyjczycy sa przy nich flegmatykami) , spacerowanie poza hotelem zdecydowanie odradzam , rezydent nas uprzedzal zeby nigdzie samemu sie nie wypuszczac- jest poprostu niebezpiecznie moge jakies fotki wrzucu jak mi napiszecie jak to zrobic ;P DZIS ZNALAZLAM NA STRONIE LUFTHANSY PROMOCJE EMIRATY ZA 1333 ZL Z WA-WY do BOGOTTY A WESTERN UNION PATRZYLAS?? W PRZELEWIE MOZESZ ZAZNACZYC ZE ALBO PRZELEW ZAGRANICZNY JEST PLATNY STRONAMI CZYLIE SHEA ALBO ZE TY PLACISZ WSZYSTKO ZE SWOJEJ STR CZYLI W BANKU W DUBAJU (ZEA) MOZE WTEDY WYCHODZI TANIEJ, SPR TEZ CZY NIE JEST TANIEJ JAK ZALOZYSZ SOBIE W BANKU INTERNETOWYM (KIEDYS MBANK BYL NAJTANSZY)W PL KONTO WALUTOWE USD I TAM PRZELEJESZ KASE , WTED JEST CHYBA TTYLKO PLATNOSC ZA WYPLATE ALE NIE WIEM ILE Y CZY NADAL TAK JEST , KOSZT PRZELEWU ZAGRANICZNEJ POZA UE 40 ZL NP DO USA, moze skoro tyle kosztuje przelew do odbior tyle samo.. SPR JAK TO WYGLADA W KREDYT BANKU napisalam Tobie na priva ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- jeszcze mi sie jedno przypomnialo jest jeszcze PAYpall wplasasz kase na konot tam i robsz przelew wtedy placisz jakies symboliczne pieniadze, ale jak to dziala nie wiem, znajomi ktorzy zamawiaja sobie do polski z zagraicy np USA (amazon) rzeczy to przez to placa Wysyłanie pieniędzy
Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-05-13 o 13:08 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale nie jestem az tak znawczynia mody, nie lubia sledzic trendow jak szafiarki ![]() ![]() Do Gdnaska, do rodziny mamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wow Kinia, nigdy tam nie bylam ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2011-05-13 o 17:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Eva ja pamietam te zdjęcia Jumeirach ![]() ![]() i ta henna ![]() ![]() ![]() ![]() no styczeń zahaczylismy ostanio i te przeceny nas zatkały (dosłownie i z tego szoku ja nie skorzystałam tak jak bym chciała ![]() ![]() ![]() a na listopad dobre były ceny na samolot, listopad w Polsce buro, zimno....i najgorszy miesiąc w roku, a też byśmy chieli pozwiedzać całe Emiraty ale na malle to mmm wiadomo ![]() ![]() Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2011-05-13 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Rozeznanie
|
Disziaj bylam w Ferrari World
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brylanty lepiej sie kupi w Europie, duzo ludzi tak mowi, ale nie wiem czemu. ![]() zalaczal jeszcze raz zdjecia Abaye, szkoda ze sie skasowaly.
![]() |
![]() |
#1787 |
Rozeznanie
|
:d
![]() |
#1788 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
No i pokazuje moje zdjecia z henna, kolekcja zdjec
![]() mam nadzieje ze zdjecia nie sa za duze ![]()
![]() |
#1790 |
Wtajemniczenie
|
Jumeirach kochana to ja osobiście ten mit obalam
![]() najlepsza inwestycja i pamiątka z Emiratów - nie ma takiej opcji że w Europie taniej ![]() ![]() Mam cudny pierścionek z Dubaju, i kupiłam w Stanach (to przez przyjaciółkę i właśnie paypala tak jej pieniązki wysyłałam na zakup bo nie chcieli mojej karty kredytowej uznac w tym sklepie ) kolczyki z czarnych brylantów ale cenowo na korzyść Emiraty wychodzą zdecydowanie ![]() jaka ty piekna jesteś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2011-05-13 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i kiedy przyjezdziasz do nas? ![]() Oj dziekuje, milo mi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
Czyli wyglądasz jeszcze lepiej
![]() po cichu się zachwycam od początku ![]() o wybrałam najgorszy czas pogodowy w Polsce czyli drugą połowę listopada ![]() ![]() juz wiemy jak z wizą, hotelem itp itp także super sprawa ![]() i na zorganizowany wyjazd nigdy bym sie nie wybrała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Jumeirah super wyglądasz
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |||||
|
![]() Cytat:
Witaj Marti, proponuję aby Twój partner sam zapytał bezpośrednio w Ambasadzie Emirackiej w sprawie wymagań wizowych względem obywateli Maroka. Nie wiem gdzie mieszkasz ale w Polsce jest Ambasada UEA. United Arab Emirates Embassy in Poland Ambasada Zjednoczonych Emiratów Arabskich Ul. Złota 59, 00-120 Warszawa Budynek Skylight, piętro 19 tel. (22) 222 20 20 fax (22) 222 20 40 Biuro Ambasadora: tel. (22) 222 20 50 e-mail: uae_embassywarsaw@yahoo.c om Jeżeli Wasz wyjazd byłby stricte w celach turystycznych, to wizę załatwi Biuro Podróży, ale zdarzają się przypadki odmowy wizy bez podania przyczyn. Cytat:
RK.... lwy z bliska ![]() ![]() ![]() Bardzo chetnie zobaczę zdjęcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Magda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Abaye cudne, a henna... kurcze, piękna po prostu! ![]() Magda, to ja Ci powiem, że Jumeirah tu na tych zdjęciach, to tak sobie ładnie wyszła, trzeba ją zobaczyć w realu... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra odmiana ![]() Jak widac Olivia Polermo nosila abayeh velvet od "DAS" jako suknie, ten typ abaya jest jako couture, ale szkoda ze mozna kupic ten model tylko w Harrods wo Londynie. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje Eva ![]() ![]() ![]() Hehehehe, a co robilas w DXB? ![]() DAS ma tylko jedna boutique w Jumeirah 3, 5 min drogi od mojej domu. Sam wyglad boutique jest WoW ![]() ![]() ![]() Eva bez przesady ![]() ![]() ![]() ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2011-05-14 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Nie depcze krokusów
|
Jumeirah - ale Ty jesteś piękna!!
![]() |
![]() |
#1797 | |
|
![]()
Jeśli tylko 2+2=4 to jest to pewne jak w najlepszym Emirackim Banku
(Abudhabijskim oczywiście ![]() ![]() Jumeirah... shit, u killed me with that!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() uuuuuu... nie chcesz wiedzieć CO robiłam ![]() ![]() Powaliła mnie na kolana i przeciągnęła pod kilem (cokolwiek to znaczy) ![]() ![]() ![]() Oh shit... no ale gdzie??? rozumiem, że mnie zaprowadzisz? ![]() Yup... no to HH Sponsora, a raczej HH Sponsorkę już znalazłam ![]() w tym miesiącu płacisz za moją Abayę ha? ![]() Normalnie, to Ty przed lustrem wyglądasz dla siebie, ale ja widziałam Cię na żywo, no to wiesz co? Żadne amatorskie zdjęcie z komórki nie odda Twojej urody i wiesz, że ja wcale nie żartuję... pamietasz gdy chodziłyśmy razem po Mallu? WOW!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja trzymam za siebie kciuki i tż-ta też, że jednak sie uda
![]() ![]() kupione zaplacone póki co(tanio, bardzo tanio....) Ale dzis u nas teoretycznie wolne ja dopiero wróciłam z roboty ![]() kończę różne projekty itp i strasznie żałujemy Z teżtem że nie możemy aplikowac u was ![]() ![]() ![]() no to sie i tak nazywa coś za coś no nie narzekam ![]() druga część musi tż-tet zakupić Abaye tez ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gdzie pracujesz, i co robisz? I'm so interested to know ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ojjj dziekuje bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Jumeirach no ja jestem hydrolog
![]() takich na bank nie potrzebują o taakiej wody ![]() ![]() szkoda bo to naprawde miejsce do zycia - pozazdraszczam chociaz bylam pod wrażeniem ile "wody" zbiorników, kanałów jest w Dubaju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.