![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi się drugie zdjęcie, miodzio!!! Kurcze przez Ciebie mam wielką ochotę wrócić do rudości ![]() ![]() Na miniaturkach widać wielką różnicę! Po otwarciu fotek już nie.. ale mogę powiedzieć, że zrobiłaś wręcz fantastyczny przykład, jak ważne jest prawidłowe dobranie podkładu, ile złego może wyrządzić błędnie wybrany odcień ![]() ![]() Super rzecz, myślę że dziewczyny mogłyby to wrzucić w wątku FAQ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A jutro zmieszam Linen i Winged Butter i też wrzucę. Fair Olive coś mi nie pasuje, mam wrażenie, że jest lekko zielonkawy. Ciekawa jestem jak się spisze Linen przy Winged Butter, bo przy Golden Fawn dał ciała ![]() Ogólnie mam wrażenie, że Linen i Olive Fair to nie jest to, czego potrzebuję.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poddawaj się ![]() Ja uczyłam się nakładania zieleni na całą twarz w postaci totalnej zielonej maski a potem nakładanie na to podkładu, tak żeby nie było nic widać.. pamiętam, że przeżyłam wtedy szok, że tak się w ogóle da zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Tak czy siak kolor podkładu mi się podoba, makijaż też no i te włoski, mniam ![]() No ciekawe jak wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() A druga fotka to Winged Butter? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (bo przeciez uzywanie minerałów z tych woreczków strunowych nie może byc wygodne) stwierdziłam, ze przydałyby sie takie małe pojemniczki, do ktorych moznaby te próbki przesypać (i nawet znalazłam cos takiego: http://allegro.pl/item576331003_duze...l.html#gallery ) moze je zakupię, jak w koncu sie zdecyduje zamówic te probki. bo na razie to wiecej nad tym rozmyślam niz działam ![]()
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyglądam jak Shrek ![]() Tak. Na dwóch pierwszych zdjęciach jest miks Winged Butter i Olive Fair. Na dwóch ostatnich sam Olive Fair
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o punktowe, to może spróbuj go przemieszać z innym korektorem, albo z podkładem, eksperymentalnie, żeby korygował a nie wybijał.. ja bym tak popróbowała. ![]() Ewentualnie można spróbować z inna firmą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jakiś beżyków używałaś? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Kmee - teraz zamówiłam sobie korektor Sunlight więc będę mieszać
![]() ![]() ![]() Co do beży - pisałam już gdzieś, że właśnie muszę się bliżej przyjrzeć tej kategorii i Buff jeszcze ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
madziczka:
Co do beży - pisałam już gdzieś, że właśnie muszę się bliżej przyjrzeć tej kategorii i Buff jeszcze ![]() Ja się ogarnę ze swoimi próbkami i też muszę wymianę odpalić ![]() Minta bym przetestowała (pod kątem przebijania spod podkładu).. ale w sumie nie mam realnej potrzeby, bo u mnie wszystko ładnie kryje sunlight (różowe niespodzianki też....) i co najważniejsze nie prześwieca ![]() Jakich formuł używasz, bo ja to kocham się w tych mocno kryjących ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Przypadła mi bardzo do gustu Intensive i Semi- Matte. Nie miałam jeszcze okazji testować O-glo.
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Raczkowanie
|
Zgodnie z obietnica wklejam to co zrobiłam z moich 3 próbek. Wyszło trochę blado ale myślę, że to od lampy. Już nie mogę się doczekać na paczkę żeby popróbować inne kolory.
Zastosowałam: - korektor - Multi-Tasking Concealer - róż - Soft Touch - lucent - podkład - Buff-Fairly Light Neutral - Intensywny
Walczę z kilogramami ![]() Edytowane przez reziolki Czas edycji: 2009-03-19 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zrobiłam testy paskowe:
- Fawn - Fair Neutral - Sandy Fair - Olive Fair - Linen - Fairly Light Neutral - Light Neutral i przy okazji wyszło, że nie jestem żółta, jak sądziłam, tylko zielona ![]() Teraz tylko trzeba go jakoś zdobyć ... Jeszcze linen w miarę pasował ![]() Kurcze i teraz mam dylemat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Przebrnęłam przez cały ten wątek, ufff. Mineralek EdM używam od początku grudnia, więc wypada się wpisać.
Zaczęłam od zestawu próbek:
Potem doszła do mnie kolejna partia próbek od Natii: kilka odcieni się zdublowało, różowemu Sandy Fair nie dałam rady [chyba oba słoiczki ode mnie wyfruną - ktoś chętny?], Intensive Fair jest za ciemny, Fair Neutral minimalnie za mało żółty. Niedawno złożyłam zamówienie: Olive Fair tym razem w wersji Original Glo i Semi Matte - Intensive był zbyt tapetogenny, strasznie się po nim świeciłam; oraz [w ciemno] korektor Sunlight - zawałowo żółty, jeszcze nie wypróbowany. Zamówiłam pojemności mini, a dostałam wersje maxi. To lubię ![]() Tak więc na drugim zdjęciu - moje obecne zbiory EdM. Maluchów nie używam poza Fair Neutral, który świetnie się sprawdza w charakterze korektora. Semi Matte jest doskonały, choć tęsknię za kryciem wersji Intensive... Na trzecim zdjęciu mój półgębek w Olive Fair Semi Matte oraz Fair Neutral w ilościach znacznych. Wierzcie mi, jest co kryć.
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2009-03-19 o 18:26 Powód: poprawka zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Klaudynko a czy Light Neutral jest ciemniejszy do Fairy Light Neutral? Jak one się mają do siebie?
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Tzn to jest tak że Fairly Light Neutral wydaje się w opakowaniu być dużo jaśniejszy niż Light Neutral, ale na skórze wyglądają podobnie, niewiele się różnią.
Ale istotnie Fairly Light Neutral jest jaśniejszy. Ja w 1 zamówieniu dostałam cień 12.01 pm, chociaż go nie zamawiałam a promocji chyba żadnej nie było z tego co mi wiadomo ![]() Edytowane przez klaudynka4 Czas edycji: 2009-03-19 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
Właśne odebrałam zbiorowy KIT
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Klaudynko - pytam, bo mogłabym ci oddać mój sampelek Olive Fair. Trochę go poużywałam, ale jest koło połowy albo i więcej. Tylko Fairly Light Neutral jest dla mnie za ciemny. Masz może jakś jasnobeżowy kolorek?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-19 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
rachela świetnie wyglądasz w EDM, kolor ideał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Reziolki bardzo fajnie u Ciebie ten makijaż wygląda. Widać, że pasują Ci minerałki
![]() ![]() Rachela witamy ![]() ![]()
#1790 |
Wtajemniczenie
|
lalalalallallaaaaaaa
![]() kiedyś jak sama kita zamówię i 12 cudeniek do mnie przyleci to chyba padnę na zawał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Klaudynko - Fair Neutral będzie za jasny dla mnie. Trudno
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zadomowienie
|
Ja się szykuję na zamówienie kolejnych sampli ale na razie waham się jakie kolory.
I zastanawiam się jak to jest przy zamawianiu kitów (heh, jak brzmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Szukam porady jaki odcień jest odrobinę jaśniejszy niż Sunkissed Fair
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Ja też sie nie polubiłam z mintem.
Ja przedstawiam podkład po 10 godzinach,chyba był to Beige Neutral int.. nie pamietam. Miałam lecieć do Polski i mi lot odwołali.Tak że był to bardzo stresujacy dzien.Podkład wyparował, korektor Intensive uwidocznił mi suche skórki, a po 4 godzinach zaczełam się świecić i bibułki mnie uratowały. |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam jakie pędzle wybrać, jutro chyba złożę zamówienie - co prawda będą to zakupy raczej w ciemno - ale może się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
??
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
emilcia - bo to są odsypki!!!! (ok pół łyżeczki)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Ale napisane w aukcji, że w słoiczkach 5 gramowych jest 1 gram podkładu.
Czyli jak w oryginale ![]() ![]()
#1799 |
Zakorzenienie
|
5 ml to nie jest pół łyżeczki wydaję mi się, że to normalny sampel taki jak sprzedaje EDM
#1800 |
Zakorzenienie
|
Ale o co chodzi?? Że zdjęcie ciemno wyszło? Że podkłady tanie? Przeczytaj opis aukcji to będziesz wiedziała dlaczego taka cena. Jak masz jakieś konkretne pytanie to je sprecyzuj.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.