![]() |
#1771 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wspomne juz o minach ludzi kiedy moja prawie 16-letnia córka mówi do mnie "mamo" ![]()
![]() |
#1772 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |||||
Zakorzenienie
|
Velluto dzieki, dobrze ze nie ja jedna
![]() Lea, lekarz nowicjuszem nie jest - wiele osob go chwali. Był ordynatorem na ginekologii w szpitalu, ale zrezygnowal bo pieniadze te same co w przychodni a tam musial duzo wiecej pracowac, caly swoj czas poswiecal na pracę. teraz pracuje w przychodni i ma swoj gabinet w Mysłowicach ![]() ![]() Tylko zaskoczył mnie bo wiem, jak tu na wątku Dziewczyny sieją od badań, a ja niicc.... Cytat:
![]() ![]() Dafreen dzięki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale tak się boję...... Cytat:
![]() Basiak - ja czytałam, że kobieta w ciąży raz w miesiącu powinna mieć zrobione badania(mocz morfologia,cukier) i co wizytę przynosić wyniki. Więc ciesz się, jesteś systematycznie kontrolowana ![]() ![]() Cytat:
![]() ale główka i plecki pobolewają, dlatego postanowiłam ten dzień przeznaczyć na lenistwo ![]() A u Ciebie to wręcz wskazane! ![]() eee my z Zgadnij też jeszcze gówniary ![]() śliczny domek dla Twoich maleństw ![]() Troszkę się jeszcze martwię tym usg genetycznym... czemu On powiedział, że ok 20 tygodnia?? ![]() Dzisiaj jedziemy na obiadokolacje do moich rodziców - oznajmić im wieść o maleństwie ![]() A jutro teściowie mają 30lecie małżeństwa i jest rodzinna imprezka, także jutro powiemy rodzinie TŻta ![]() ![]() Miałam wpaść do Was wcześniej, ale tak jak już pisałam - przespałam pół dnia - dobrze mi to zrobiło ![]() Zaraz muszę wypić słabiutką kawusię (wiem, że na problemy żołądkowe to niezbyt dobrze, ale nie mam na nic smaku... no może na sok, ale nie chce mi się gonić do sklepu ![]() No i idę poszaleć na All ![]() ![]() Starapanna trzymam kciuki i daj znać co z Tobą ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-10-09 o 15:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tą córką to rewelacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14654051]DAnia, czy mi się wydaje, czy Cię kiedyś "spotkałam" na wątku dla maleństw ?
![]() Lea35 bardzo możliwe, kiedyś tam zaglądałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Eee.. chyba jednak jaa.. ![]() Cytat:
![]() Ale jak jestem sama to nie. Ale jak jest przy mnie tż to maaam.. ![]() Cytat:
![]() Nie dość że jesteśmy do siebie dość podobni, to jeszcze wyglądam na rok starszą. A jesteśmy w tym samym wieku. Ale mam ochote na owoce! Zaraz zrobię koktajl bananowo-kiwi ![]() Ha! Jakby na moje zyczenie otworzyli sklep dla maluchów! Poszłam tam i wyczaiłam wózek Coneco Toledo. Ja sie nie znam specjalnie jakoś na wózkach. Ale podoba mi się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Konto usunięte
|
A ja jestem załamana tym, co piszecie o zębach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba nie maartw sięę
![]() Mi kazał przyjśc za rok, na kontrolę jakbyłam w czerwcu. Bo mi wszystkie wyleczył.. I miejmy nadzieję, ze mnie nic mi się nie schrzani .. |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14654548]A ja jestem załamana tym, co piszecie o zębach
![]() ![]() Kochana nie wygłupiaj się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Konto usunięte
|
Ale ja mam zęby do leczenia, a nie mam kasy. To, co miałam, na studia poszło. Mało tego, w lutym kolejną część muszę zapłacić, a w czerwcu/lipcu kolejną za obronę. Zęby ważniejsze, ale jak za studia nie zapłacę, to mnie wywalą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=eniggma;14652221]moge sie pochwalić?
cudny Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2009-11-13 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
jak przy normalnym okresie
![]() ![]() ![]() Jestem po kolejnej rozmowe z gin, nie jest wskazane kolejne USG w tym tygodniu. Jednak to ultradzwieki i nie sa zupelnie obojetne dla dziecka. Nie wiem co mam robic, czekac do poniedzialku czy dzis sprawdzic czy jest wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny brzusio ![]() Ja nie mam ![]() ![]() Kakusia ostatnio mamy po południu tyle do załatwiania, że siadałam do kompa ok 21. Nie miałam czasu żeby nadrobić to wszystko. Piszecie tyle że szok. Do tego chodzę zmęczona ciągle i wolę sobie pospać niż w necie siedzieć. Za to w weekend mogę troszkę czasu na wizaz poświęcić więc może się będę częściej odzywać. Poza tym piszecie o zakupach ciuszków a ja na razie nic nie kupuję. Wiem, że sporo dostanę i może ewentualnie dokupie co będzie mi brakować. Aha, ja mam mniej jak 30 dokładnie to 26 latek ![]()
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cudo ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wczoraj miałam straszny sen. Śniło mi się, że dostałam meega @, pełno żywoczerwonej krwi. Akurat przypadają mi teraz dni, kiedy powinnam po raz drugi dostać @. Zadzwoniłam do mamy przestraszona, żeby się wygadać, a na to mama ze stoickim spokojem, że goście przyjdą...wieczorkiem wpadło do nas 4 znajomych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Starapanno ja też bym pojechała do szpitala. A boli Cię brzuch tak jak na @? Eniggma śliczny brzusio ![]() ![]() Jeśli chodzi o dentystę to jestem kompletnie niepoważna, nie dokończyłam leczenia w marcu tego roku, tak się bałam, że 1 czy 2 zęby zostały z małymi dziurkami... Ech, będę musiała się przełamać, ma ta dentystka cierpliwość do mnie... Odebrałam wyniki badań moczu z środy i mam 56674,8 bakterii, leukocty 87,3 - norma poniżej 20 i nabłonki okrągłe 10,7 - norma poniżej 8 ![]() Dzwoniłam do gina, kazał dalej brać jeszcze 4 dni urosept i wit C a później zrobić posiew. Kropeczko wiesz może co takie wyniki oznaczają? Ja mam 27 lat, ale zwykle dają mi mniej. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- U mnie badanie ogólne moczu kosztuje 12 zł, morfologia nie wiem - robiłam państwowo, Toxo - w sumie 60zł, grupa krwi 30zł. Usg genetyczne 250zł. Co to jest WR? |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A WR to odczyn Wassermana, czyli innymi słowy badanie na kiłę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale fajny... Taki 3miesięczy już.
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14654548]A ja jestem załamana tym, co piszecie o zębach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wasserman. Badanie na kiłę. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-09 o 18:14 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Takie cusiki mi przyszły...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
#1796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne te ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Te żabcie sama oglądałam, cudne są, skuszę się też ![]() Co do zębów - na nfz nie pójdę, bo niestety - termin luty- marzec ![]() Co do wieku - 30 lat mam, ale nikt mi nie wierzy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Na pewno mam jakiś stan zapalny, bo do wczoraj piekło mnie troszkę podczas siusiania... Kropka no nie wiem właśnie... jak robiłam na NFZ to dostałam na małej kartce, takiej jak zwykle wynik badania. A teraz robiłam prywatnie, dostałam sporą kartę, wszystko wypełnione komputerowo i są tam takie informacje: *Barwa, wynik badania - żółta, zakres referencyjny żółty *Przejrzystość, wynik badania - przejrzysty, zakres referencyjny przejrzysty *Odczyn (pH), wynik badania 6,0 , zakres referencyjny 5,0-6,5 *Ciężar właściwy, wynik badania 1,022 , zaker referencyjny 1,005-1,030 *Glukoza, wynik badania NORM, zakres referencyjny negatywny <30 mg/dl *Białko, wynik badania NEG, zakres referencyjny negatywny <10 mg/dl *Ciała ketonowe, wynik badania NEG, zakres referencyjny negatywny < 5mg/dl *Bilirubina, wynik badania NEG, zakres referencyjny negatywny < o,2 mg/dl *urobilinogen, wynik badania NORM, zakres referencyjny negatywny < 1,0 mg/dl *Bakterie, wynik badania 52674,8, zakres referencyjny <130 *Erytrocyty, wynik badania 6,5 , zakres referencyjny <10 *Leukocyty, wynik badania 87,3, zakres referencyjny < 20 *Nabłonki płaskie, wynik badania 16,1 , zakres referencyjny <20 *Nabłonki okrągłe, wynik badania 10,7 , zakres referencyjny <8 *Wałeczki, wynik badania 2,o7 , zakres referencyjny <2,5 *Wałeczki patologiczne, wynik badania 0,24 , zakres referencyjny <0,5 *Kryształy, wynik badania 0,3 , zakres referencyjny <40 *Drożdże, wynik badania 0,00 , zakres referencyjny <0,25 *Śluz, wynik badania 0,00 , zakres referencyjny <10 *Bakterie, wynik badania bardzo liczne wpw, zakres referencyjny poj. lub nieliczne wpw Ufff....... Badanie nazywa się analityka ogólna i jest podzielone na 3 częście, tak jak napisałam. Po lewej nazwa badania, w środku wynik badania, po prawej zakres referencyjny. Nic z tego nie rozumiem... ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- O matko piękne ubranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.