|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
ILONKA Gratuluję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że może nie być. Ja tak miałam, okazało się że miałam zmianę drobną, która po prostu zniknęłą, a też miałam mieć wymrażaną, wypalaną i cuda wianki. Ale nie pozowliłam na to bez sprawdzenia i jak się okazało bardzo dobrze zrobiłam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Marao czyli potwierdzasz , ze wędzonych nie można?? A pytałaś sie lekarza czy jak?? Tez masz spotkania z położna tak jak ja??
Już kupujesz wózek?? Ja to nawet jeszcze na żywo ich nie oglądałam. Jakoś mi się nie spieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zadomowienie
|
Madzia mam położna, każda kobieta, która jest w ciąży i ma złożoną deklarację ją ma. Tak przynajmniej twierdzą w mojej przychodni. Ale ona nie przychodzi do mnie, bo ja nie chciałam, bo i tak będę chodzić do szkoły rodzenia. Kiedy mam potrzebę to idę do niej i z nią rozmawiam, narazie byłam raz, dzisiaj z wynikami swoimi i żeby mi coś na zaparcia poradziła
![]() Wózka jeszcze nie kupuje, ale już chce mieć wybrany, żeby w razie czego nie było kupowania na gwałt. Zresztą ja jestem typem człowieka, który musi być wcześniej do wszystkiego przygotowany ![]() Odnośnie mięsa wędzonego to mi moja ginekolog na pierwszej wizycie powiedziała, co wolno jeść a czego nie i wśród rzeczy, których nie wiolno było wędzone mięso i wędzone ryby. |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A inne danie u Was też są? bo np. u nas rodzice to co przynoszą to super, ale np. z okazji spotkania wigilijnego kuchnia jeszcze nam gotowała paszteciki i jakieś potrawki ![]() Cytat:
![]() Ostatecznie wyszło, że mam ektopię gruczołową nabytą- byłam nawet specjalnie w Krakowie na badaniach ![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem ja mam wyniki badań i zaświadczenie, ze zmiana ta nie podlega leczeniu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że takowe leczenie, typu wymrażanie, wypalanie- może bardzo zaszkodzić zdrowiu, a nawet życiu kobiety. Bardzo, bardzo polecam wczytać się w ten artykuł http://www.kolposkopia.com/index.php...i_cala_prawda/... napisany przez wybitnego specjalistę. Długi, ale warto dla własnego zdrowia! ![]() --- Uciekam, jutro wstaję o 5 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super z tymi wakacjami ![]() ![]() My mielismy leciec w pazdzierniku do Dominikany ale plany sie pozmienialy ![]() ja uwielbiam jak moj pachnie Armanim Acqua Di Gio ... ![]() ![]() ![]() uuu biedna , wspolczuje ![]() ja jutro na 10 do 13 tylko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Zakorzenienie
|
Ilonka gratulacje!!!!!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Znowu mnie pokłuwa podbrzusze co jakiś czas....dzisiaj jak spałam na brzuchu to takie zakłucie mnie obudziło ![]()
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
A ja wstałam o 5 żeby męża wyszykować na szkolenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Konto usunięte
|
Ilonko, gratulacje!
![]() Nie było mnie ostatnio, bo od piątku do poniedziałku miałam szkolenie i bardzo mało czasu na Wizaż. Poza tym nie mam o czym pisać, bo u mnie nic nowego. Chcę odpocząć od porannego wstawania (w końcu są ferie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Marao, bete powtarza sie po dwoch dobach zeby przyrost byl wiarygodny, bo po dwoch dobach powinna sie podwoic. Po tygodniu to juz o niczym nie mowi tak naprawde, jak tylko o tym ze bedzie wysoka
![]() a co do wedzonego miesa, mozna tak samo jak i ryby pod warunkiem ze wedzone na cieplo, badz te ktore bylo wedzone na zimno obrobimy termicznie (gotowanie, smazenie, itp) Ja jadlam wedzone miesko u wujka mojego meza, ale on sam wedzil i wiem co jadlam ![]() Jakie mialam glupie sny dzisiaj ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marao ja mam jakiś zastój. Nie wiem dlaczego. W tych przygotowaniach. Aż się mąż dziwi. Wczoraj chciał oglądac ze mną tapety dla małej ale jakoś nie miałam weny. Weszłam, nic nie znalazłam (a przecież miałam upatrzone). A też jestem jak ty typem człowiek co musi mieć wcześniej wszystko zrobione. Ana moja sala jest większa niż lekcyjna. Jest dostosowana pod zerówkę. Nie jest gigantyczna, ale kącik na dywan, zabawę też jest. |Mrowinko mam nadzieję, ze usłyszysz dobre wieści. Ilonka jak się czujesz?? emigruś czyli jak tata wędzi i potem w garnku godzinę odparza to można tak?? A my robimyę tę szafę ale w pokoju stoi nasza stara. I wczoraj o 23 napisałam ogłoszenie, ze ją sprzedam. A przed chwilą do męża zadzwoniła kobieta, że ją kupuje i o 16 będzie już. czad.... A się bałam, że nie wiem co my z nią zrobimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Madzia, tak
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Widzę emigruś już napisała o mięsach to co ja chciałam
![]() Jak ja się czuję? Panikuję i co chwila do majtek zaglądam ![]() Brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy to normalne. Od kilku dni miałam zaparcie a teraz chyba mnie przeczyści. Boję się, bo zawsze przed okresem mnie przeczyszczało. Sorki za dosłowność ![]() Kotek, a to już teraz całkiem się do tej daty przekonałam ![]() Mrowinko, masz rację- pośpij sobie dłużej ![]() ![]() I mam do was jedną prośbę- nie piszcie dzisiaj dużo, bo nie będę miała dostępu do wizażu aż do 18 ![]() ![]() Edytowane przez ilonkaczapela Czas edycji: 2012-01-18 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ilonka spokojnie ![]() ![]() A ja siedzę w pracy, ale ledwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Choc wiem jak w tych pierwszych chwilach jest ciezko sie nie martwic, w koncu tyle moze sie zdarzyc, ale ja wierze ze bedzie wszystko dobrze i niedlugo bedziesz narzekac tak jak ja ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
emigra
oo i wszystko jasne ![]() ![]() Ilonka jakbym o sobie czytała ![]() onyks uuu współczuję ![]() Idę ogarnąć mieszkanie bo na 10 będzie położna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
spokojnie. Mnie na 2 dni przed wizytą (5 tydzień ciąży) lekko bolał jak na @. Ze nawet chciałam wizytę u gina odwołać, bo myślałam, ze dostanę @. A potem mnie bardziej kuło w jajnikach. I po tygodniu (przez 2 tygodnie) czułam w okolicach jajników takie ciepło. I to tyle. Piersi za to były bardzo wrażliwe i bolące i to dośc długo. W sumie teraz mam chwile, ze nie bolą i dni kiedy znowu są mega wrażliwe na dotyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Moje też były bardzo wrażliwe, ale od dwóch dni już dużo mniej. Nie mam żadnych objawów...
Moje myśli teraz wokół jednego tematu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Ilonka ja do tej pory poza sennością nie miałam żądnych objawów więc wiesz.. ciesz się
![]() Ja w 9 tyg. miałam starszny sen. jak poroniłam i taka krwawiąca biegłam do szkoły bo miałam lekcje. Poszłam do dyrekcji, ze muszę jechac do szpitala bo krew się ze mnie leje (a lało sie jak nie wiem co) a oni, ze teraz nie mają zastępstwa za mnie i za godzinę mnie zwolnią dopiero i mam czekać ![]() Jak mąz zareagował?? Kiedy mówicie rodzicom?? Ale mam dziś ambitny dzień ![]() Idę posprzątać i się wykąpać. Potem na 10 będzie położna. Potem jedziemy na zakupki i wybrac kolor szafy. Na 16 przyjedzie ktoś kupić od nas tę szafę. A na 20 jedziemy do znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ciekawe ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mrowinka powodzenia ![]() Czesc ![]()
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Madziu, ambitne plany
![]() Mąż był na bieżąco ze wszystkim i cały dzień reagował świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojcu mojemu powiemy pewnie jak już będzie serduszko. Mój brat, jeśli wszystko ok, powiedział mu niecały miesiąc temu i jeśli wszystko będzie git to będziemy mieli różnicę trzech tygodni ![]() Bratu i bratowej chyba wcześniej powiemy, chociaż się nadal boję ![]() Matce męża powiemy jak najpóźniej, bo będzie bardzo męcząca. Ale i tak pewnie nie później niż pod koniec pierwszego trymestru. Przyjaciele najbliżsi są na bieżąco ![]() Nasza sytuacja rodzinna jest jaka jest i to właśnie z nimi mamy największy kontakt ![]() Madziu, nie zazdroszczę snu ![]() Edytowane przez ilonkaczapela Czas edycji: 2012-01-18 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Ilonka przede wszystkim ogromne gratulacje!!!
![]() Natala fajnie, że już wczasy planujecie. Ja jeszcze o tym nawet nie myślę, choć marzy mi się plaża, leżaczek, drink, mąż obok i słońce! Onyks może idź do domu? Jesteś wstanie się zwolnić? Bo jak Cię łapnie grypa żołądkowa - to lepiej żebyś była w domu... Magda fajnie, że tak szybko udało się sprzedać szafę. A co teraz z Waszymi rzeczami? Bo dzisiaj sprzedacie szafę, a kiedy macie montaż nowej? Mrowinka trzymam kciuki za wizytę u lekarza! Daj znać! No i odpoczywaj! Należy Ci się! Witajcie! My wczoraj mieliśmy fajny wieczór, przyjechała moja sis z facetem na kolacje, także posiedzieliśmy, pośmialiśmy się - super było ![]()
#1795 |
Zakorzenienie
|
A ja spadam do sklepu - miłego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Ilonka My powiedzieliśmy od razu po powrocie od gina jak byliśmy w 5 tyg.
Gucia my swoje rzeczy mamy w sypialni bo tam jest nasza szafa. A w tej to wisza męża koszule (które zaraz mu przeniosę do sypialni), jakies ręczniki na zmianę, apteczka i inne takie pierdółki, które spakuję w karton i postawię w sypialni. Więc z tym problemu nie będzie. A szafę nie wiem kiedy zacznie nam robić. Dziś jedziemy wybrac jej kolor to się dopytam. Ważne, ze ta będzie sprzedana (oby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
dlatego się zdziwiłam
![]() ![]()
#1800 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.