|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
No z waszego kosza to rarytasy jak z 5 gwiazdkowca ![]() Cytat:
Generalnie butlę już umie trzymać i wie że służy do picia- więc może powinnam zacząć ![]() Ja ostatnio zostawiłam medele u mamy i musiałam zastępczym ręcznym lovi ściągać- MASAKRA- mąż musiał mi pomagać bo mi się zakwasy na nadgarstach robiły Miśku Cypr fajny pomysł na zimę. Jak tak dalej pójdzie z tymi nartami to my w końcu też polecimy na normalne wczasy. Nart nijak nie widzę- jedni chcą wypasy, drudzy znowu szukają najtaniej - czyli 2 km od stoku co mnie, co znowu mi nie odpowiada --------- Wysłałam męża na spacer- siadłam i nie wiem w co mam ręce włożyć- więc ugotuje Młodej zupę i styka pracy na dziś
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W liceum była szybka decyzja i się jechało, na studiach trochę ciężej, ale się udawało, a teraz zebrać większą pakę na coś to jest cud |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni głównie wyciągają butelki, puszki... są zwolennikami recyclingu ![]() Jak dobrze, że dziś piątek Muszę się wyspać... bo wstawianie ostatnio to dla mnie horror....
|
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy obecnie bidon i kubek z canpola i jak kiedys kakao/inke pila tylko i wylacznie z butelki tak odkad kupilam jej ten kubek to pije tylko z niego. No i zastanawiam sie czy jej nie odstawic mleka nocnego bo tylko je pije z butelki ![]() aaa mialam pytac. Ewcia je juz to co wy? co jej dajesz na sniadanie/kolacje?? bo mi juz czasem pomyslu brak i daje jej wtedy kaszke i szukam inspiracji ![]() Cytat:
no i Maja zjadla moj obiad dzis wcinala zapiekanke makaronowa z brokulami a wczesniej pomidorowa z ryzem....az sie boje tej kupy
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
helo,
Wczoraj los pokazał nam po raz kolejny że jak sie pierdzieli to wszystko na raz Maż wyjechał w piątek za Opole - 2 km przed hotelem zepsuł mu się mercedes, ja wczoraj po południu pojechałam do brata..na światłach Seat po prostu zgasł.Mężowi cudem udało się znaleźć mechanika który zgodził się w sobotę naprawić merola- wymienił alternator- mąż zadowolony (no moze nie do końca bo Seat dalej stał na awaryjnych ) gdy wtem merol na 40 km przed Kielcami zaczął się dymić Poszła jakas uszczelka i silnik zalał się ropą Tak więc jednego dnia zepsuły nam sie 2 samochody- i to jeden dwa razy. Poza tym mi przyszła pensja mniejsza o prowizję (bo taki mały zapisik jest że jak ktoś jest na urlopie więcej jak 14 dni ciągiem to nie dostaje prowizji)...no i ogólnie mąż ma słaby miesiąc- najsłabszy w roku - także Butter może podjedziemy pod ten twój śmietnikPoza tym Młoda dziś w nocy miała focha nad fochy- po raz kolejny nie płakała tylko na moich rękach. Padam
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu współczuję....
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
A tak w ogóle moje młodsze dziecko kończy dziś 3 miesiące, jeszcze tylko rok i trzy miesiące i będzie z górki
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wakacje się skończyły ![]() Właśnie próbuję wdrożyć się do rzeczywistości. We Włoszech było cudnie!!! Jeszcze nigdy nie doświadczyłam i nie zobaczyłam tak dużo w krótkim czasie, jestem wyładowana po brzegi wrażeniami Zachwycona!Wenecja jest piękna, mieliśmy okazję przejść ją wzdłuż i wszerz, po wyjeździe stamtąd już każde inne miasto wydawało mi się jakieś "normalne" Najtrudniej się zwiedzało Rzym - duże brudne miasto, choć zabytkowo super! Urzekła mnie Siena, San Giminiano i Piza (jako miasto, nie skwer pod krzywą wieżą). Jak pojechaliśmy do Florencji, to wreszcie załapałam też, co to znaczy renesans włoski![]() Miałam kilka takich momentów wielkiego ach: w Wenecji płynąc kanałem Grande i potem drepcząc uliczkami, w Bolonii przy uniwersytecie, we Florencji jak zobaczyłam pierwszy raz Duomo i potem panoramę miasta, patrząc na pola i winnice Toskanii z wieży w San Giminiano, w Sienie na głównym placu, oglądając Narodziny Wenus w Uffizi i Pietę w Bazylice św. Piotra. Od Rzymu pogoda przestała być upalna (było ciepło, ale bez palącego słońca), takie też mieliśmy dwa pierwsze dni nad morzem (ale spokojnie kąpaliśmy się o 19), dwa ostatnie były już plażowe. Przez dwa tygodnie jadłam głównie makaron, pizze i sery, ale wszystko wychodziłam Jedzenie było naprawdę boskie. Wiem, że długo w Polsce nie zamówię pizzy i nie kupię lodów w gałkach Najlepsze lody i pizzę jadłam w Rzymie i nad morzem a risotto w Wenecji Owoców morza nadal nie lubię![]() Przejechaliśmy 4000 km i odechciało mi się wyjeżdżać z biurami podróży na wakacje (a bałam się właśnie drogi i planowania wszystkiego samodzielnie przez taki czas). O dziwo 2 tygodnie wyjazdu ze znajomymi nie popsuło naszych relacji Po powrocie czuję dotkliwie nadchodzącą jesień
|
|
|
|
#1781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Rano po przebudzeniu pije mleko z butli, o 10 dostaje kaszkę Holle z jakimiś owocami (aktualnie z bananami i jagodami), ok. 14-15 zjada obiad, ale to jej kiepsko idzie Potem je deser: mały budyń albo danonek, na kolację zjada różnie: albo mleko z płatkami Bobovity (czekoladowe kuleczki, bananowe gwiazdki, miodowe kółka), albo kanapkę z szynką plus pomidor albo ogórek, albo parówkę cielęcą (rzadko) i chleb z masłem plus pomidor.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aj, zazdroszczę wakacji
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Haniu, przykro mi z powodu samochodów... niestety, wiadomo, że zawsze w takich przypadkach działa prawo serii... mam nadzieję, że szybko się z tym uporacie... Niestety też zazwyczaj zdarza się to w cienkich miesiącach ![]() Emilka, fajnie, że wakacje się udały Marzą mi się Włochy ![]() Pokaż jakieś fotki ![]() Niu, ale dzieciaki rosną - niesamowite
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Pogoda w weekend była lepsza niż w lipcu, więc ją wykorzystaliśmy. W sobotę spędziliśmy cały dzień na powietrzu - byliśmy na polu golfowym i graliśmy w turnieju (amatorsko, zresztą to dopiero drugi raz w życiu) a wczoraj cały dzień spędziliśmy z moim chrześniakiem i jego bratem - byliśmy na 3-godzinnym spacerze w puszczy, potem na jakimś festynie a potem na dobitkę plac zabaw. Podziwiam mamy z dwójką małych dzieci, wróciłam wczoraj wykończona do domu Cytat:
Haniu, współczuję. Ale to tylko samochody a kasa jak wiadomo raz jest, raz jej nie ma. Dacie radę. Skoro teraz najgorszy miesiąc, to wszystkie kolejne muszą być lepsze. Ja z kolei mam powód do zmartwień, bo bliska mi osoba poważnie zachorowała. Leży na intensywnej terapii 3 tydzień, codziennie nie wiadomo, czy dożyje kolejnego dnia. Dostaje jakieś bardzo ciężkie dla organizmu leki, ale nie pomagają. Udało się zamówić jakieś specjalne tabletki robione w stanach na zamówienie (przez kogoś znajomego, kto ma wtyki), ale celnicy je przechwycili. Czekamy na ponowną ich przesyłkę na adres w innym kraju i będziemy organizować transport na własną rękę przez 3 granice - licząc, że nas nikt nie złapie za przemyt leków i uda się je przewieźć ten 1000km bez niespodzianek |
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Miśku, co za historia! Mam nadzieję, że się uda! W ogóle miło Cię zobaczyć Wyglądasz na bardzo ciepłą i pozytywną osobę |
||
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To usuwam to zdjęcie, jak już wszyscy widzieli. Denerwuje mnie, jak tam wchodzę i widzę siebie
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
emilko super, że wyjazd udany.
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Miśku masz rację - to tylko samochody. To też mówiłam wczoraj do męża. Nie ma sie co stresować- najważniejsze że wszyscy jesteśmy cali i zdrowi w domu.
Emi chyba długo będziesz pamiętać ten wyjazd Super że wszystko tak się udało. No i że znajomi się sprawdzili na takim wyjeździe . Możecie już planować następny
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze podobnie jak u nas z tym jedzeniem. Ostatnio (odpukac) Mloda rozkrecila sie kulinarnie jesli chodzi o kolacje/sniadania. Do niedawna nie tykala pieczywa a teraz potrafi zjesc np. kanapke z serem/szynka/pomidorem. A dzis zrobilam jej omlet z szynka i zjadla do tego nawet kromke chleba
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u nas Wielki niejadek mi się zrobił, najgorsze śniadania i kolacje bo młody kanapki nie ruszy, owoców też i tak daję kaszkę 2 razy dziennie bo coś musi jeść
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doslownie od 2 tygodni je doslownie wszystko....jeszcze jutro na kolacje zaskocze ja serkiem wiejskim a nie pisalam Wam ale wczoraj bylam na koncercie Zakopower z moja przyjaciolka.........bylo bosko (chociaz mysle ze z nia to i na przegladzie disco polo bylo by fantastycznie) niemniej jednak stwierdzam ze 1) sie zakochalam 2) mam zakwasy na stopach 3) obecnie przechodze mutacje (to chyba od darcia bo spiewem tego nazwac nie mozna |
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję! I trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło. Cytat:
Cytat:
![]() Marzą mi się jakieś jesienne botki. Po obejrzeniu katalogu CCC myślałam, że coś u nich znajdę, ale na żywo nic mnie nie powaliło
|
|||
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że teraz są modne takie krótkie kozaki/botki i nie na obcasach, tylko ciężkie, nawet militarne. Pasują mi takie i zamierzam sobie jakieś kupić
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te na płaskim też są fajne.
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tak nikczemnego wzrostu, że wypada
A takie jesienne botki czy kozaki na obcasie są dla mnie wygodniejsze, niż czółenka.
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn chodzących na siłownię - jakiego typu ćwiczenia/sprzęty polecacie przy pracy nad mięśniami brzucha? Nigdy nie chodziłam na siłownię, ale chcę zacząć. Głównie chodzi mi o ujędrnienie całego ciała i wypracowanie brzucha. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
musisz iść, obadać wszystkie maszyny a jak popróbujesz, to będziesz czuć, które działają na mięśnie brzucha i te wszystkie się pewnie nadają
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę namówić TŻta, żeby się ze mną wybrał, nie będę się czuła wtedy tak laicko-kretyńsko
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

Muszę się wyspać... bo wstawianie ostatnio to dla mnie horror....

3) obecnie przechodze mutacje (to chyba od darcia bo spiewem tego nazwac nie mozna