|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
ja po części spakowałam już dwie
![]() w sumie nie są duże. Zobaczymy jak dopakuje reszte, ale wydaje mi się że dam radę. Ta dla dziecka to jest ta od wózka mojego, a druga troche większa jak taka na fitnes |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dobre pytanie. Dla mnie każda torba będzie za mała
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- ja z torbą dla dziecka się wstrzymuję. Na szkole rodzenia będzie babka mówić o wyprawce, wtedy dokładnie się dowiem co trzeba zabrać ze sobą |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
NO wlasnie dzis wyciagnelam moja walizke podreczna raka 50 na 35 ale wrzucilam pieluchy i podklady i pol walizki pelne wzielabym taka 65 wysokosci ale boje sie ze za wielka. Ja tez biore dwie tylko ze jedna na porodowke tzn koszula recznik itd ta bedzie chyba jak torba plazowa a druga na oddzial z reszta naszych rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Kosmetyki do pielęgnacji, które będziesz stosowała w domu (płyn/mydło/balsam do kąpieli, krem przeciw odparzeniom (różne próbki dostajemy w szkole rodzenia więc wezme to co nam dają i starczy na te 3 doby a zajmują bardzo mało miejsca) -ubranka (body bez rękawów i nogawek, pajacyk z długim rękawem, lub koszulki i śpioszki – np. 2 komplety na początek jeśli będziecie Państwo chcieli aby dziecko było ubierane w swoje ciuszki -brudne trzeba zabierać do domu i wymieniać na czyste aby były w zapasie (i tutaj też racja, ja spakowałam body x2: 56 i większe, pajace x2: 56 i większe, czapeczka, skarpetki i niedrapki) -rożek (to weźmiemy w rękę, nie będziemy pakować do torby) -Pieluszki jednorazowe, które będziecie stosować po powrocie do domu (biorę 15 sztuk, mamy 10 minut piechotą do szpitala, odwiedzać będą mnie codziennie więc doniosą) - ręcznik dla dziecka po kąpielii to wszystko co potrzebujemy w szpitalu - no może spakuje pieluszkę flanelową i parę tetrówek aaa i zapomniałam o chusteczkach nawilżających ale w sumie dużo miejsca nie zajmują więc się je gdzieś upcha ![]() Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-11 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Rozeznanie
|
malwiska to rzeczywiście dużo nie musicie zabierać. Ciekawe jak to wygląda w moim szpitalu. I stwierdziłam dzisiaj, że dokupuję drugi rożek, ale na pewno wiązany. Znajoma rodziła i maluszek trochę był marudny. Rożek na rzepy jej się nie sprawdził. Mały wołał być ciaśniej wiązany, więc w szpitalu bandażem się ratowali
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
Ja mam walizkę 60 cm, bardzo pojemną. Z resztą ja tę torbę pakuję przede wszystkim dla Dziecka, nie dla siebie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- wyszłam z założenia że pakuje najpotrzebniejsze rzeczy, resztę zawsze mi doniosą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
malwiska jak masz szpital blisko to rzeczywiscie w kazdej chwili ci moga podrzucic rzeczy u mnie gorzej bo do szpitala przeszlo 30km i tylko tz na miejscu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() joanna pocieszyłaś mnie ![]() ![]() Co do wielkości torby, nie mam ich w tej chwili przy sobie, więc nie wiem jakie mają wymiary.. ale wydają mi się dość spore.. coś jak maksymalny bagaż podręczny do samolotu.. ale własnie tak po 1 ciązy kojarzy mi się, że niby się brało nie tak wiele tych rzeczy a jednak one zajmowały dużo miejsca... Torbę na porodówkę już mam prawie spakowaną.. schowałam tam większośc rzeczy dla siebie plus becik i po 2 komplety dla dzidzia, 2 tetry, 2 flanele i jest w połowie pełna.. a brakuje "tylko" ręczników, papieru, szlafroka i koszul. Myślę że tym dopcham tą torbę dość solidnie. Wydaje mi się, że tą drugą torbę na noworodki muszę obmyśleć jakąś mniejszą, bo tam w sumie będzie tylko drugi becik, ręcznik, pieluchy, kocyk i jeszcze kilka ciuszków dla synia... Wszystko wychodzi w praktyce ![]() Idę spać, jutro do gina ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
Celebrifea i ja trzymam kciuki o to żebyście były jak najdłużej w dwupaku.
Dusia bardzo słodki jest Twój Arek ![]() Framboise możemy sobie podać ręce jeśli chodzi o teściowe, ja mam taki sposób na tą kobietę jak mój mąż, po prostu trochę zlewam i staram się nie przejmować. Integra u nas pojemniczki TT się sprawdzały, nie było za bardzo problemu z ich zamykaniem ![]() U nas położna środowiskowa na pierwszej wizycie zabroniła ciasnego wiązania ![]() Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, bo jeszcze nic nie wyprałam, prawie nic nie kupiłam dla maluszka. Czekam aż będę miała gdzie to wszystko poukładać. Na razie do końca tygodnia co najmniej potrwa remont :/ Potem trzeba będzie kupić szafę i komodę i pewnie zaczekać z zakupami dla malucha do następnego miesiąca na nową wypłatę. W dodatku jestem przeziębiona, strasznie boli mnie gardło i dopadła mnie ciążowa bezsenność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Gdzie kupie chlopiece rajstopy? Bo w uk w ogole nie spotkalam... I w jakiej mniej wiecej cenie? Moze na allegro oplaca sie zamowic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
debesciara, ja szlafrok też biorę
![]() ![]() Podpaski mam Always, które też nie są duże, bo są mocno sprasowane, z resztą przy szpitalu jest Rossmann, więc nie jest problemem, żeby ktoś mi w każdej chwili podrzucił coś ![]() A walizkę mam bardzo sprytnie zrobioną, bo po jednej stronie ma taką wielką kieszeń, na całą długość i szerokość, rozpinaną po całości, gdzie mogę sobie włożyć te rzeczy, które są największe, zapiąć ją i wciąż mam prawie całą walizkę pustą ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-12 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Wtajemniczenie
|
A ja w jedna walzkę nas zapakowalam
![]() Te najpotrzebniejsze rzeczy wiekszość już mam spakowaną jeszcze muszę kosmetyczke zapakowac ale idę do rosmanna i kupie jakieś mini opakowania ewentualnie poszukam próbek n żelu pod rysznic żeby mi mejsca nie zajmowało za duzo.. Dopakować musze klapki pod prysznic, bielznę, kubek , stanik do karmienia, oliwkę, papier, wode jakąś przegryzke kupię chyba sewendaysy ![]() A druga mam taką z rzeczami które moga być potrzebne lub niekoniecznie..i ją pakuje tż do samochodu i w razie coś to mi doniese co trzeba...włożyłam tam min laktator, butelkę, smoczek i takie tam inne ☠☠☠☠☠☠☠y moje ciuchy na wyjście.. Za tydzień mam wizyty i badania to ogarne zakupowo reszte rzeczy i dopakuje torbę.. Ehhh i wydawało się to takie łatwe.. Niestety nie widzę fotek ![]() ![]() Pewne słodki jest ![]() Mi mały dziś dał pospać na szczęście..pokręciał się i teraz drzemkę sobie strzelił...a mu dobrze.. Jutro jadę zrobić sobie badania brrrr jak ja tego nie lubię.. A Dusia a ten bio-oil kupiłaś w aptece? |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zadomowienie
|
Bio oil tak w aptece DOZ Ja wiele po cesarce nie potrzebowałam ktoś pisał o butelce wody ze smoczkiem ja miałam 3 bo nie mogłam nawet myśleć o ruszaniu koszule 2spokojnie wystarczyły skarpetki 3pary cienkie bardzo się przydały z kosmetyków to tylko kreskę sobie robiłam nic więcej ręczniki miałam 4 ale to ze względu na cesarkę rożek dla małego mam na rzep ale dodatkowo ma banana tego większego pampersy musiałam mieć swoje butelki z mlekiem są jednorazowe ubranka szpitalne bo są specjalnie prane ubranko do wyjścia mam z fotelikiem przygotowane dziewczyny mają to koryto przypominające łóżeczko wyłożone kocykiem wrazie pytań chętnie napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Dziś latający dzień więc nie będzie mnie troszkę ![]() ![]() Co do torby to ja mam 50x30 i chyba wystarczy , no i torebka typu worek ![]() Buziaki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Rozeznanie
|
Dusia Aruś jest po prostu piękny!
![]() ![]() elcia brzuszek super ![]() ![]() ![]() ja swojemu zrobiłam zdjęcie wczoraj wieczorem ale już mi sił brakło na wrzucanie i podczytywanie, ale nadrobię zaległości dziś wieczór u mnie będą dwie torby - jedna dla mnie z ręcznikami, podkładami, klapkami,koszulami,szlafr okiem, kosmetykami itp bo jednak trochę miejsca to wszytko zabiera a nie chcę upychać na siłę aby później się połapać . A druga dla córci -ciuszki, kosmetyki, rożek, kocyk, ręcznik kąpielowy, pampersy, kosmetyki dla małej, pieluchy tetrowe itp ubranko na wyjście dla niej spakowałam ale o o sobie zapomniałam ![]() Muszę dopakować jeszcze parę rzeczy ale już jest w razie czego większość spakowana. Wczoraj podczas spaceru złapał mnie straszny skurcz, nie mogłam iść dalej musiałam usiąść na chwilę... po paru minutach przeszło. Czy to są skurcze przepowiadające? |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Rozeznanie
|
Witam się poweekendowo
![]() Zrobiliśmy wczoraj zakupy wyprawkowe i mamy już pościel (na później), kocyki, wanienkę, przewijak, leżaczek-bujaczek, pieluchy tetrowe i flanelowe, pampki, proszek jelp i mnóstwo higienicznych i pielęgnacyjnych pierdółek. No i najważniejsze, wózek zamówiony ![]() Po czwartkowej wizycie wszystko jest ok, fatum szyjkowe mnie nie dopadło ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj kolejne spotkanie na SR - temat laktacja, ciekawe czego się dowiem ![]() Dusia - Areczek jest cudny! Celebrinfea - cały czas kciuki zaciśnięte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Jagoda jest na świecie! Dostałam przed chwilą smsa od Celebrinfei
![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-12 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Celebrinfea mamy nadzieję, że wszystko ok. Gratulacje!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea powiedziała, że odezwie się później
![]() ![]() Jak Jagódka dostała 10 punktów to nie może być źle, więc możemy się cieszyć razem ze szczęśliwą Mamą ![]()
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
celebrinfea gratuluje super wiesci. No to mamy parke juz na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Wtajemniczenie
|
celebrifea Witamy Jagode
![]() 10 punktów to super Padłam jak usłyszałam.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej hej po weekendzie.
Nie zagladalam co czasu nie bylo za bardzo Wczoraj mielismy imprezke imieninowa dzieciakow (jedno mialo imieniny tydzien temu, jedno ma za tydzien, to zrobilismy po srodku) sympatycznie wyszlo, moja siostra przyjechala do nas w sb wieczorem i zostala do dzis rano, przez co jestem dzis calkowicie niewyspana bo gadalysmy do 2 a o 6.30 maz mnie obudzil, bo przed praca musielismy jechac zarejestrowac samochod, wiec 7.10 wyszlismy z domku... pewnie Wam sie nie chwalilam, bo zaczelam regularniej pisac troche pozniej, ale 2 tygodnie temu kupilismy autko nowe, bo stare sie popsulo, a i tak w planach byl zakup wiekszego, bo w naszym starociu nie zmiescilyby sie 3 foteliki z tylu (albo 2 foteliki + ja w pozycji nadajacej się do dłuższej jazdy, żeby się zmieścić musiałam mieć rękę uniesioną poza poziom fotelikowego zagłówka - czyli lekko do góry, a w pupie też mnie cisnęło, w tym foteliku pierwszym, ktory jest nizszy, nie byloby tak zle, ale to bylo rozwiazanie na rok wiec plany zakupowe byly tak czy siak, tylko ze na koniec roku...) jak sie stare popsulo i mechanik nam rzucil za naprawe cene rownowazna wartosci auta, to zrezygnowalismy z takiej naprawy i sie zaczelismy rozgladac za nowym... jak kupilismy, to nagle zadzwonil ten mechanik i sie okazalo ze gadal z jakims kolega i wymyslili ze moze jednak da sie reanimowac... no to reanimowalismy, bo za 400zl to jeszcze bylo warto ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ja karmilam na mezowym krzesle obrotowym - ma idelanie umieszczone podlokietniki - kladlam rozek, żeby mnie nie kłuło i już... ale w pracy mam takie krzesła ze by mi sie nie przydaly do karmienia ale dużo karmiłam w sumie przy kompie, bo mi się nudziło, a czytać za bardzo nie mogłam, bo jednak tę książkę trzeba trzymać ![]() ![]() 3. zaczyna się - faceci uwielbiają się bawić zabawkami... Mój cały czas narzeka, że nie będziemy kupować dzieciom zabawek itp. od tego są dziadkowie a my nie mamy miejsca żeby to wszystko trzymać itd. itp... ale jak tylko coś fajnego zobaczy, to zaraz musi kupić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() w sumie muszę popatrzeć za Jelpem... mam jeszcze lovellę i ją głównie używałam wcześniej, bo dużo tańsza, choć tak nie dopiera ładnie (potem zamaczałam ciuszki w naszym proszku i tylko prałam potem w lovelli) ale jakoś mam do niej mniejsze zaufanie na początek jeśli chodzi o uczulenia... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie się wydaje że to jakie ciuchy się przydają zależy od preferencji mamy ale też od dziecka (duże/małe, zmarzlak/pocące się) i od pory roku... np moja siostra urodzila duzego synka zeszlego lata w upaly i w on w ogole nie nosil pajacow, bo ciagle mial tylko body z krotkim + skarpetki, nawet go przykrywala tylko jak spal bo inaczej byl caly w potowkach przez te upaly... Cytat:
takiej do noszenia? ile ma Twoje starsze dziecko? mnie sie przedtem bardzo przydalo - przy pierwszym dziecku bym nie uzywala, ale przy drugim byla super, teraz tez bede uzywac... to bylo dla mnie wielkie ulatwienie zapakowac chuste, mala w wozek, a synek 2 lata na nogach, ale jak sie zmeczyl, to jego wrzucalam w wozek a mala bralam na rece (jak byla ciut starsza, wczesniej w chuste bralam po prostu synka jak sie zmeczyl, albo od razu jak dluzsza wycieczka pakowalam malutka w domku, bo nie bardzo sobie wyobrazalam przepakowac ja po drodze) a co do nozyczek, to dzieciowe kupila tesciowa i tez nie uzywalam (mowilam od poczatku ze to sie nie da takim grubasem ciac, ale powiedziala ze przeciez moge przetestowac, skoro za jej kase ![]() ![]()
![]() |
#1800 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry !
framboise - współczuję strasznie teściowej -sposobu na nią niestety nie znam ale też o niego proszę jak ktoś ma... moja jest podobna i też się w sobotę przez nią pokłóciłam z tż aż sobie popłakałam ![]() Cytat:
ja też niestety nie widzę żadnego zdjecia ![]() wisienka - super, że zakupy udane i anprawdę Wam się udało tyle rzeczy naraz ![]() elcia - zgrabniutki brzuszek ![]() agnes - ja planuje dwie -jedna większa głównie dla mnie i druga mniejsza dla synka na ubranka i kosmetyki bo pieluchy i inne większe rzeczy są w mojej i chcę jeszcze rzeczy na porodówkę spakować osobno tak bardziej pod rękę ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
super wiadomości !!! najważniejsze, że wszystko dobrze i za 10 pkt. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.