|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Fame zaprezentuj się nam w sukience
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na teściową?
![]() wczoraj pojechaliśmy na obiad do rodziców tż, teściówka dobrze wie o mojej cukrzycy, bo zawsze o to pyta i kiedyś jej bardzo dokładnie tłumaczyłam o co chodzi, pytała co mogę jeść, czego nie, na czym to wszystko polega itp... zawsze się tak troszczy i zamartwia o małego, żeby wszystko było dobrze i w ogóle i UWAGA- wczoraj na obiad dostałam talerz rosołu z górą makaronu białego, smażonego schabowego, tłuczone ziemniaki z masłem i kompot- wszystko, czego nie wolno jeść ![]() ![]() Później znów się pytała, to co ja w końcu mogę jeść i ile kalorii na tej diecie, tak jakbym specjalnie wydziwiała, czy odmawiała... oczywiście nie wystarczyło mi odwagi, żeby jej powiedzieć, że dobra, zjem te lody i ciasto, jeśli chce żebym zaszkodziła jej wnukowi, na którego tak czeka i którym się tak zachwyca ![]() ja nie wiem, czy ona zwyczajnie nie pamięta i nie chciała nic złego, czy nie szanuje tego wszystkiego, czy robi to złośliwie... nie mam już siły, miałam cały dzień spieprzony, jeszcze się z tż-em pokłóciłam później bardzo.... pomocy ![]()
#1744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała dała mi dzisiaj tak popalić że jestem wyczerpana, a to dopiero połowa dnia.... Jest tak nieznośna, że dziś zaznała od matki takich decybeli, że sama nie wiedziałam że mogę takie wydać, aż mnie z nerwów brzuch bolał... No normalnie z byle bzdury potrafi zrobić awanturę... Nie wiem co się z nią dzieje od jakiegoś miesiąca, wczesniej była do rany przyłóż a teraz masakra.... Coraz bardziej się w tej chwili boję, jak to będzie jak dzidzia się pojawi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli tz tego nie rozumie to powiedz żeby on też przeszedł na tą dietę, zaraz zrezygnuje. Albo jak teściowa przyjedzie to zaserwuj taki super dietetyczny obiad ![]() Mój tz odkąd jestem na tej diecie to bardzo mnie wspiera, ale sam sobie odmówić nie potrafi, je tylko takie obiady jak ja. Dzisiaj zamówiłam wszystkie kosmetyczne rzeczy na allegro, został mi tylko materac, torba do wózka, chusta, koszule jedną dokupić i biustonosze do karmienia, laktator i niania ale te dwie rzeczy mogę kupić już po porodzie. Musiałam przyśpieszyć zakupy bo w nocy twardnieje mi brzuch dość boleśnie (dzisiaj 5 razy mimo zażycia nospy) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
Współczuje teściowej takiej bym nie chciała mieć w najgorszych snach co za babsztyl współczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Raczkowanie
|
tż też mnie wspiera i je takie obiady jak ja, bo nie będę gotować dwóch obiadów, co mu zapowiedziałam już na początku. Tylko on czasami też nie ma siły do swojej mamy i chyba mu się nie chce z nią dyskutować, w końcu jej powiedział, żeby przestała, ale długo się musiałam męczyć sama z odpowiadaniem po raz dziesiąty, że nie zjem banana, ciasta i lodów, bo mam głupią cukrzycę
![]() ![]()
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Raczkowanie
|
staram się też tak do tego podchodzić, że pewnie nie zdaje sobie sprawy, ale na dłuższą metę już mnie to męczy. Najgorsze jest to, że ja mówię jedno, a ona jakby w ogóle to ignorowała/nie słyszała i mówi swoje i dręczy mnie 10 razy pytając o te przykładowe lody. Zjadłabym chętnie, ale co zrobić...
też czasami sobie pozwalam na kawałek ciasta domowego albo lody, ale jeśli cały dzień trzymam dietę. A wczoraj musiałam zjeść zakazane ziemniaki ubite i smażonego kotleta, a ona nie mogła zrozumieć, że wystarczy mi "atrakcji" na kilka dni... ![]() jest po prostu niereformowalna! Dzięki Dziewczyny za wsparcie, jesteście kochane!!! dobrze, że chociaż Wy wszystko rozumiecie ![]() ![]()
#1750 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Polecam też suszarkę do butelek, u nas się sprawdziła. Wszystko dla młodego było w jednym miejscu i nie poniewierało się na zwykłej suszarce. Co do pojemników na mm to miałam TT, ale rzadko używałam. Małe, niepraktyczne, źle się zamykały. Jak gdzieś wyjażdżaliśmy to wolałam mały słoiczek. Cytat:
Cytat:
![]() dusia_tcv brawa dla młodego ![]() Celebrinfea trzymaj się, dobrze, że jesteś pod stałą opieką ![]() Może ona nie zrobiła tego złośliwie. Chciała Cię ugościć najlepiej jak umiała, a wyszło niespecjalnie. Dla Ciebie temat cukrzycy to codzienność, a dla niej abstrakcja, ciężko jej było zapamiętać. Mam podobnie z moją mamą (kochana kobieta). Mięsa nie jemy od kilkunastu lat i zawsze jej powtarzam, że jak juz wpadamy na obiad, to dla nas wystarczy coś prostego, np. jajko sadzone, kotlety z sera żółtego itp. A ona zawsze wymyśla coś niestworzonego, najczęściej coś czego mąż nie lubi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-05-11 o 14:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
Bo najlepsza teściowa to..3 metry od domu i 2 metry pod ziemią hehehe
![]() Niektórym czesto jest cięzko zrozumieć.. Mi np nie tłuczone ziemniaki 1.5 ziemniaka i miesko gotowane i surowka i cukier jest ok.. Smazonego tez unikam.. A co do rosołu to rodzice robią i jem zawsze tylko mama mi robi makaron własnej roboty i cukier też ok jest.. ![]() Ale banany to już przesada!! Też nienawidzę jak gdzieś jesteśmy i słysze no zjedz cos, poczęstuj sie, a mi nie wolno, albo to nie moa godz jedzenia ![]() ![]() A Ehh no cóż.. A mi dziś mały daje popalić!, Dusia ..bardzo sięcieszę że z małym dobrze.. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1752 |
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
![]() Widzę, że spokojnie w weekend ![]() U mnie lepiej , został lekki katarek ale z tym sobie poradzę ![]() Tż robi korytarz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Framboise współczuję ![]() ![]() Malwiska dobrze, że jesteś mama lipcowa bo to piękny miesiąc ![]() ![]() Miłego popołudnia ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
framboise brak slow ale moze nie zrobila tego celowo poprostu pewnie chciala cie ugoscic a ze nie ma pojecia o tej cukrzycy to probowala coraz to nowego ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- dusia slodziak haha my bedziemy parly na porodowkach a ty bedziesz sobie spacerowac z wozkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
dusia slodziak haha my bedziemy parly na porodowkach a ty bedziesz sobie spacerowac z wozkiem
![]() No jak on będzie tak przybierał na masie to ja najpierw w jakiś specjalny wózek będę musiała zainwestować bo jak się dorwie do butelki to jak by był głodzony już na prawdę odbiega od wcześniaków jedynie długością jeszcze widać że to wcześniak ale jak sobie położę na klatkę piersiową to taka mała kulka hehe Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-11 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tesciowa mam w miare ale za to moja mam cukrzyca typ chyba 2 z insulina a ona tez wpierdziela schabowy itp. nie trzyma sie ditety bo tatus z ta sama cukrzyca tez to żre i nie da sie na diete przekonac. Ze mnie oczywiscie smieje sie mama tata i mąż że chce dla dziecka jak najlepiej. W obronie TŻ stara sie choc nie zawsze utrafi kupic wszystko co sie da w mysl tej diety. I upichci nawet.
![]() |
#1757 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, my wczoraj pojechaliśmy na targi dziecięce do Askotu i wyjechaliśmy z wózkiem
![]() ![]() ![]() ![]() dusia ![]() Fame pokaż się w sukience ![]() Edytowane przez wisienka1000 Czas edycji: 2014-05-11 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do pojemniczków własnie zdziwiło mnie trochę jak pisała mamaya, że w ogóle istnieja takie specjalne pojemniczki, my właśnie też na wyjazdy odsypywaliśmy w słoiczek, albo inny pojemniczek wyparzony wcześniej. A z moją córą nie pocieszyłaś mnie.. ale najgorsze jest to że zdaję sobie sprawę, że jeszcze cała gama złych zachowań przed nią... ![]() ![]() ![]() PS. Śpi już ponad 3 godziny, zdaje się że odsypia... bo wstała dziś z kurami i może przez to te fochy,,, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Raczkowanie
|
Witam zalegając na kanapie. Wczoraj ogarnęliśmy parapetowo kolejną "turę" znajomych dostaliśmy drzewko bonsai którego brakowało mi do pary
![]() Cytat:
ślicznosći Cytat:
A teraz pokażę wam mojego obwisłego brzuchal ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak już poznasz ten sposób na teściową to się pochwal. Ja co prawda cukrzycy nie mam, ale moja też najchętniej by tuczyła mnie maszynką do tuczenia gęsi. POza tym moja ma też kilka innych wad. Boję się pomyśleć co będzie jak urodzę. Będzie chciała się do wszystkiego wtrącać. Trzeba będzie jakoś dobitnie ale grzecznie dać do zrozumienia, że ona wychowała swoje dzieci i do moich wtrącać się nie będzie. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
dusia, jestem naprawdę w szoku jak Twój Synek przybiera na wadze. To ja, urodzona w terminie, wyglądałam w porównaniu do Twojego Małego strasznie mizernie
![]() ![]() Śliczny maluch ![]()
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
Dusia fajnie rośnie Arek.
![]() wychodzi na to ze kolejny dzien urwany ![]() ![]() Sposob na teściowa... hm jak ktoras dobry znajdzie to chetnie sciagne ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() celebrinfea obys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku ![]() framboise jedyne pocieszenie, ze juz niewiele tej ciazy zostalo, jakos dasz rade z tesciowa, ale nie dziwie sie ze sie zdenerwowalas ![]() elcia duzy brzus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Rozeznanie
|
Z tym buntem to u nas tylko wyraźnie zaznaczył się bunt dwulatka, na szczęście
![]() Ale tak teraz przy drugim dziecku to mam przeczucie że będzie Mała rozbójnica. Wojtek jest poważnym i ułożonym chłopcem, oczywiście czasem pokaże pazurki, ale w jego przypadku bardzo dużo daje rozmowa, wytłumaczenie. Wole się nastawić na ciężką pracę wychowawczą przy Młodej ![]() Dusia Aruś jest śliczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak sobie myślę, wyszłam z pieluch i buntów małych dzieci no i .... zachciało mi się znowu ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Babeczki jaka torbe przewidujecie do szpitala tzn jaka duza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.