|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża..?
Cytat:
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteśmy Bogiem żeby wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie. Nie chcę cie urazić, ale tak niestaty jest. My możemy tylko odpowiedzieć na pytania techniczne. |
|
|
|
|
#1773 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pękła prezerwatywa ... ciąża ?? :(
Jakos ta peknieta gumka mnie przerazilaaaa wrrr
Odnosnie pytania Czemu sie nie denerwowalam po kochaniu bez gumki - poniewaz nie mial TŻ wytrysku i uwazalismy i te dni nieplodne Nie czuje zadnych objajow ciązy Wporzadku sie czuje a dni niepłodne mialam tez w sobote kochalam sie z nim w piatek wiec nie wiem czy plemniki moglyby przezyc Wytrsku nie bylo powtarzam A mam reguralne cykle wiec prawidlowo obliczone sa dni chyba ze jest jakies prawdopodobienstwo to nie wiem Czas pokaze POZDRAWIAM
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak chcialas sie na przyszlosc zabezpieczac przed pettingiem?
![]() jest tylko jeden sposob,nie robic tego ![]() Chłop zawsze powinien umyc rece obojetnie czy cos robil czy nie ![]() Aaaa to i sex był...no tak to inna sprawa,jesli nie stosujesz nic tylko tzw "kalendarzyk" to wiedz ze pare z nas wzięło sie wlasnie z tej "niezawodnej" metody
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się jednak zastanowiła nad antykoncepcją jeśli nei chciałabym dzidziusia... |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to pomyliy mi sie wizażanki
misiorka z madzią stad moja odpowiedz ni przypiął ni wypiął
|
|
|
|
#1777 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
...Żyj Chwilą... |
|
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Wiem,że każda kobitka ma inny organizm.Każda z nas inaczej przechodzi ciąże...Tyle słyszę,że jak bardzo pragnie się dziecka,to za cholerę się nie zajdzie,bo organizm sie blokuje...Natomiast moja kumpelka powiedziała sobie,że chce mieć dziecko zrobiła to i od razu zaszła(ma prześliczną córeczkę).Ja ostatnio pytałam tu o dni płodne przy cyklu 25dniowym.Dostałam odpowiedź,że w 11 dzień wychodzi mi owulacja.Zrobiliśmy to 2dni przed owulacją,w 11 dzień i 2 dni po.Robiłam też wszystkie kalendarzyki dni płodnych jakie znalazłam w interku i w każdym z nich wyszło mi ,że najbardziej dni płodne będę miała 6 października.Następny okres powinnam dostać teraz w piątek(20 październik)i dostanę bo czuję ból brzucha jak zawsze przed każdą miesiączką
Czyli już wiem,że w ciąże nie zaszłam i chyba nigdy nie zajdę |
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
iga nie zalamuj sie z takim nastawieniem ciężko będzie musicie probowac i wierzyc w to ze sie uda
najlepiej co 2 dni sie kochajcie :P:P nie tkorzy bardzo dlugo wyczekuja momentu kiedy zachodza w ciaze a nie ktorzy nawet na to nie licza jak sama mowilas duza role odgrywa tutaaj psychika wiec popracuj i nad nia
NOWY UPORZąDKOWANT WąTEK!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153718 STARY WąTEK SUPER, EXTRA CIUSZKI DLA KAŻDEJ DZIEWCZYNKI ZAGLĄDNIJ DO MOJEGO WĄTKU A NIE POŻAŁUJESZ PROSZĘ O ODPISYWANIE W MOIM WĄTKU !! |
|
|
|
#1780 |
|
Przyczajenie
|
mam pyt do Pana doktora spóźnia mi sie miesiaczka o 8 dni dotychczas miałam okres nieregularnie ale mniejwięcej w przedziala 30-33 a teraz mam 38 dzień cyklu ostatni stosunek 25 dni temu nie doszlo do wytrysku w pochwie tylko poza bez zabezpieczenia czy możliwe jest abym była w ciązy.
|
|
|
|
#1781 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze mozliwe,powinnas byla wywnioskowac z poprzednich postów o stosunku przerywanym.Skoro uwazacie ze to taka rewelacyjna metoda to czemu wszyscy panikuja jak okres sie spoznia.
50% ze dostaniesz 50% ze nie dostaniesz. ja oczywiscie nie jestem Panem doktorem co zreszta widacIde spac, dobranoc wszystkim |
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
musia zrób test i będzie wszystko wiadome
i nie stresuj się aż tak bardzo
NOWY UPORZąDKOWANT WąTEK!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153718 STARY WąTEK SUPER, EXTRA CIUSZKI DLA KAŻDEJ DZIEWCZYNKI ZAGLĄDNIJ DO MOJEGO WĄTKU A NIE POŻAŁUJESZ PROSZĘ O ODPISYWANIE W MOIM WĄTKU !! |
|
|
|
#1784 |
|
Przyczajenie
|
musia21 napiszę ci na faktach. Jezeli masz takie objawy to nastawiała bym się na ciąże. U mnie cztery koleżanki miały podobną sytuację a nawet identyczną i co?... Są teraz mamusiami. Nie chciały tego ale teraz są innego zdnania, więc sie nie martw będzie dobrze. Na każdą z nas przychodzi wkońcu ten czas... DZIECKO to jest piękna rzecz jeżeli ojciec jest i będzie przy jego/jej dojrzewaniu. Życzę powodzenia i przesyłam podrowienia. A najlepiej zrób test i wszystko będzie jasne
Edytowane przez ana1978 Czas edycji: 2006-10-18 o 00:49 |
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak więc istnieje prawdopodobieństwo ciąży, najlepiej zrób test lub wybierz się do ginka. Edytowane przez Diorissimo Czas edycji: 2006-10-17 o 11:29 Powód: dopisanie zdania |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
a ja znowu test robilam w sobote
i wyszedl wynik negatywny, heh zero stresu bo wiedzialam ze ciaza byla niemoziliwa...ale jakos tak dla 100%pewnosci zrobilam Kiedy juz zajde w ciaze to pewnie nie uwierze w dwie kreseczki na tescie, i bede musiala powtarzac test, tak sie przyzyczaje do tych wynikow negatywnych Ale nunu w ciazy jeszcze nie chce byc Pozdroswienia dla mojego bezpiecznego Tzta
|
#1787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie było identycznie. Też nie chciałam a mam i nie oddam nikomu
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź ale już wszystko ok dostałam disiaj |
|
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
Panie doktorze!
Ostatnią miesiączkę miałam 26 września do 30 września bardzo słabe plamienie było jeszcze 1 października!Ogółem mam 5 dni okres.Okres mam co 25 dni.W internecie porobiłam kalendarzuki dni płodnych i wszędzie powychodziło mi,że 6 pażdziernika będę miała owulację.Z moim narzeczonym współrzyłam 5,6,7,8 października oraz 13,14,16 i 18października.Jutro czyli 20 października dostanę okres(czuję to ponieważ mam ból podbrzusza i na twarzy powychodziły mi małe pryszcze-jak zawsze przed okresem).Dlaczego nie doszło do zapłodnienia?Jakie błędy "popełniamy"?Jeżeli 20 pażdziernika dostanę okres i będzie trwał 5 dni czyli do 24 bądź 25(chociaż mój ginekolog mówił mi ,że ostatni dzień kiedy jest bardzo słabe plamienie to już nie zaliczamy tego do okresu)to proszę napisać kiedy mamy ze sobą współrzyć ,aby doszło do zapłodnienia.Może jakieś dwu dniowe przerwy powinny być?Nie wiem.Proszę bardzo o napisanie mi kiedy mam współrzyć,by doszło do zapłodnienia! Z góry ślicznie DZIĘKUJĘ! |
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, ale zajsc w ciaze jest na prawde trudno. To tak jakby trafic 6 w totka. Na prawde ![]() Tak wiec glowa do gory i RELAKSIK!
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem,chociaż trudno jest o czymś nie myśleć skoro bardzo się tego chce.Dziś kumpela opowiadała,że jej kumpelka bardzo chciała mieć dziecko.Starała się ze swoim mężem 9 lat i nic.W końcu poddali się i powiedzieli,że już nie chcą.Obydwoje znaleźli pracę i po 2 miesiącach zaszła w ciąże.Czyli jak widać,nie należy myśleć o bobasie.Chodź to tak trudno.
Ja dziś nie dostałam okresu Nie cierpię tego |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Tak rozumiem.Jutro pójdę do ginekologa(innego)i spytam się jak zajść w ciąże.Każde moje koleżanki mówią inaczej!Niedawno jedna z nich powiedziała mi,że jej znajoma ileś lat starała się o dziecko i nic.Chodziła do ginekologa pytała i nic.W końcu stwierdziła że zmieni ginekologa.Poszła z mężem do innego ten kazał im robić nawet 2 tygodniowe przerwy w stosunkach aby wyjechali na 2 dni gdzieś,by zmienić klimat no i zaszła w ciąże.
Jedna moja znajoma również starała się o dziecko baardzo długo i nic.W końcu z mężem pomyśleli,że pójdą do ginekologa,bo może są bezpłodni.U lekarza powiedzieli,że starają się o dziecko,ale nic nie wychodzi.Powiedział im,że teraz nic nie powie,bo jest za wcześnie.Okazało się,że była ona już w ciąży.Ja w poniedziałek pójdę do ginekologa (do nowego-pierwszy raz prywatnie).Wolę wydać kasę ale będę wiedziała,że warto.Wszystkie chwalą tego lekarza.Mówią,że jest bardzo dobry i dużo koleżanek dzięki niemu zaszło w ciąże!!! |
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez masz dopiero 23 lata,po co sie nakrecasz?Na pewno nic ci nie jest.Nie mozecie kochac sie z nastawieniem na zaplodnienie..Zrelaksujci e sie.Mysle ze wyjazd to dobry pomysl.U mnie w rodzinie byl tez taki przypadek.Starali sie pare lat i nic.Przechodzili kryzys az w koncu wyjechali na tydzien,zeby naprawic zwiazek,odpoczac i teraz maja córeczke
![]() A jesli starasz sie juz tak ze 2 lata to wtedy mozesz pojsc do lekarza,ale to tez wcale niemusi oznaczac ze cos jest nie tak. |
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Przestań "robić" dziecko a zacznij się kochać ze swoim Tż. Ciesz się bliskością a nie myśl o zapładnianiu. Jesteś młoda, poza tym nie każdy trafia za pierwszym razem
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyna bierze tab anty. Kilka dni po okresie (3-4) uprawia petting, nastepnie 2 dni później sytuacja powtarza się. W obu przypadkach na palcach mogło dostać się nieco nasienia do jej wnętrza . No i niby wszystko ok, bo bierze tabletki... ale jak sie okazuje już po fakcie (kilka dni po), przerwa między jednym, a drugim opakowanie trwała 8 a nie 7 dni. Nowe opakowanie zostało rozpoczęte dopiero 9 dnia- w ten dzień miało miejsce pierwsze zbliżenie.
Jak w tej sytuacji wyglądają szanse na ciąże? |
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
kiepsko wygladaja szanse
|
|
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
Jaga 2001 z tą 6 w totka to chyba troche przesadziłaś
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie przesadzam
To, ze ktos od razu zachodzi w ciaze to albo ma ogromne szczescie (jesli ciaza jest planowana), badz ogromnego pecha (jesli to "wpadka")
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Czyli już wiem,że w ciąże nie zaszłam i chyba nigdy nie zajdę
najlepiej co 2 dni sie kochajcie :P:P nie tkorzy bardzo dlugo wyczekuja momentu kiedy zachodza w ciaze a nie ktorzy nawet na to nie licza jak sama mowilas duza role odgrywa tutaaj psychika wiec popracuj i nad nia

Na prawde