Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 20:14   #1771
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Nulka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny fajna promocja w Reserved -40% na wszystko )
wiemy, wiemy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:19   #1772
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Dziewczyny które poznały płeć - gratulacje!!!

Pstryczku
zazdraszczam kopniaczków

Paulinika po prostu brak słów

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
mi gin nie zabroniła łososia, zresztą to mój pierwszy wędzony łosoś od zajścia w ciążę i to jeszcze 100g na pół z Tżtem na necie można wyczytać, że można sobie na takiego łososia pozwolić, ale wszystko w granicach rozsądku i z wiadomego źródła
No ja też od czasu do czasu sobie pozwalam

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ale bedziesz sikać
Po arbuzie jest sikanie??
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:21   #1773
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Wróciłam z wizyty Mała nadal pozostaje dziewczynka i nic jej nie dynda na początku spała i obróciła sie plecami z jedna noga wyprostowana i druga zgięta i tak sie obijała leniuszek jeden potem troche lekarz ja ucisnąl i zaczęła łapać sie raczkami za główkę ale śmiesznie wszystko z nią w porządku

Któraś z Was pisała o przedszkolu i jestem w szoku ze nie ma problemów z przyjęciem dziecka.. U nas sa i to straszne, po kilkadziesiąt dzieci sa nieprzyjmowane do każdego przedszkola (zależy od rocznika) na pierwszy rzut przyjmują najstarsze, liczy sie każdy miesiąc.. Chociaż teraz chyba nie ma takiego przyrostu? Przedszkole ma np teorie ze przyjmuje od 2,5 lat i jak dziecko ma 2lata 3miesiace to nara musi czekać cały rok jak miejsce sie zwolni. I taka sama sytuacja jest w niepublicznym, moja mama pracuje. Próbowałam koleżance na lewo załatwić jej córeczce co brakuje jej 2 miesiące i nie dało obskoczyć systemu :/ Nie wiem jak to jest w miejscowości w której aktualnie mieszkam, ale po rozmowach z ludźmi z pracy obawiam sie ze będziemy musieli zainwestować w opiekunkę.. :/ oczywiście przy małym dziecku bo pózniej pójdzie w końcu do tego przedszkola.

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-08 o 21:04
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:23   #1774
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty Mała nadal pozostaje dziewczynka i nic jej nie dynda na początku spała i obróciła sie plecami z jedna noga wyprostowana i druga zgięta i tak sie obijała leniuszek jeden potem troche lekarz ja ucisnąl i zaczęła łapać sie raczkami za główkę ale śmiesznie wszystko z nią w porządku
brawa za wizyte!

Stary 2016-06-08, 20:24   #1775
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
super
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:30   #1776
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
I właśnie w takie ciuszki chcę zainwestować na szorty też się nie odważę. A kupujesz typowo ciążowe czy normalne ?
Póki co mieszczę się w swoje normalne, luźne tuniki, zresztą typowo ciążowe mam tylko dżinsy. Ale na pewno muszę kupić jakieś koszulki /bluzki, bo przez brzuszek wszystko robi się krótkie i wyglądam jak Ferdek Kiepski😀

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Nie udało się. Jednak jutro skontaktuję sie adwokatem. Nie odpuszczę tak łatwo. On sie mnie zapytał Czy jakbyś miała te mdłości i wymioty a pomagało by Ci jedzenie paznokci albo wachanie stóp to też byś robiła?
Co za kretyn!!! Jak można w ogóle takie coś porównywać?? Nawet na chorobę morską dobrze jest coś żuć żeby zmniejszyć mdłości, więc to nie jest żaden Twój wymysł 😤

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Co do zabawek - ja nie widzę nic złego w zabawkach typu mop czy inne tego typu - jak się dziecię będzie chciało takim bawić, to dostanie, dlaczego nie nie zamierzam robić z córki kury domowej, ale jeśli będzie wolała mopa i wiadro od samochodów, to jakoś to przeżyję :-P zamierzam uczyć dzieci obowiązków domowych, bez względu na płeć - wtedy takie wiadro może się przydać jako narzędzie edukacyjne :-D
Moja pewnie też by się tym bawiła, bo sama rwie się do zamiatania i odkurzania, ale jak już robi, to niech robi na serio, często sama zamiata 😜

Cytat:
Ale fajnie 😊

A ja jutro wizyta, muszę maść na hemoroidy kupić bo pewnie się zrobią od siedzenia tyle w poczekalni😏 ale oby wszystko grało, no i oby pobrał mi cytologię, dał skierowania i potwierdził płeć😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:37   #1777
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Póki co mieszczę się w swoje normalne, luźne tuniki, zresztą typowo ciążowe mam tylko dżinsy. Ale na pewno muszę kupić jakieś koszulki /bluzki, bo przez brzuszek wszystko robi się krótkie i wyglądam jak Ferdek Kiepski😀

A ja jutro wizyta, muszę maść na hemoroidy kupić bo pewnie się zrobią od siedzenia tyle w poczekalni😏 ale oby wszystko grało, no i oby pobrał mi cytologię, dał skierowania i potwierdził płeć😜
Trzymam kciuki za wizytę jutro i życzę owocnych zakupów w najbliższym czasie. Swoją drogą wiecie gdzie są jakieś fajne tuniki? Mam chyba normalnie jakiś długi tułów i zawsze miałam wrażenie, że mam za krótkie bluzki a teraz to w ogóle i się zastanawiam gdzie tu iść. Są w ogóle tuniki w sklepach czy moda na kuse bluzki przed pępek wyparła wszystko?
Stary 2016-06-08, 20:37   #1778
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam z wizyty Mała nadal pozostaje dziewczynka i nic jej nie dynda na początku spała i obróciła sie plecami z jedna noga wyprostowana i druga zgięta i tak sie obijała leniuszek jeden potem troche lekarz ja ucisnąl i zaczęła łapać sie raczkami za główkę ale śmiesznie wszystko z nią w porządku Któraś z Was pisała o przedszkolu i jestem w szoku ze nie ma problemów z przyjęciem dziecka.. U nas sa i to straszne, po kilkadziesiąt dzieci sa nieprzyjmowane do każdego przedszkola (zależy od rocznika) na pierwszy rzut przyjmują najstarsze, liczy sie każdy miesiąc.. Chociaż teraz chyba nie ma takiego przyrostu? Przedszkole ma np teorie ze przyjmuje od 2,5 lat i jak dziecko ma 2lata 3miesiace to nara musi czekać cały rok jak miejsce sie zwolni. I taka sama sytuacja jest w niepublicznym, moja mama pracuje. Próbowałam koleżance na lewo załatwić jej córeczce co brakuje jej 2 miesiące i nie dało obskoczyć systemu :/ Nie wiem jak to jest w miejscowości w której aktualnie mieszkam, ale po rozmowach z ludźmi z pracy obawiam sie ze będziemy musieli zainwestować w opiekunkę.. :/ oczywiście przy małym dziecku bo pózniej pójdzie w końcu do tego przedszkola.
Super! Nie dziwne że łapała się za głowę, jak ją ktoś zaczepiał obcy :-D

U nas też są ogromne problemy z przedszkolami... zostanie nam pewnie albo opiekunka, albo prywatne. Chociaż z drugiej strony córeczka sąsiadów się dostala do publicznego, chociaż jej mama nie pracuje... na razie to odkładam, zacznę się martwić jak będę chciała wrócić do pracy
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:48   #1779
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Dziewczyny które poznały płeć - gratulacje!!!

Pstryczku
zazdraszczam kopniaczków

Paulinika po prostu brak słów

No ja też od czasu do czasu sobie pozwalam

Po arbuzie jest sikanie??
Zjadła pol czy kilogram, arbuz to sama woda.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Doti super ze wizyta udana, no i została dziewczynka jednak.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:48   #1780
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Zjadła pol czy kilogram, arbuz to sama woda.
A tak. Myślałam że mowa o jakimś nieznanym mi moczopędnym składniku arbuza
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:07   #1781
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę jutro i życzę owocnych zakupów w najbliższym czasie. Swoją drogą wiecie gdzie są jakieś fajne tuniki? Mam chyba normalnie jakiś długi tułów i zawsze miałam wrażenie, że mam za krótkie bluzki a teraz to w ogóle i się zastanawiam gdzie tu iść. Są w ogóle tuniki w sklepach czy moda na kuse bluzki przed pępek wyparła wszystko?
ja byłam dzisiaj w tym reserved.. ani nie było jakiś maxi sukienek, ani spódnic co by się nadawały... sukienki w większości obcisłe, zwężane w talii.. mega krótkie.. bluzki podobnie.. Kupiłam dwie sukienki i jedną bluzkę ale szału nie było. Z resztą niby lato jest a mało wakacyjnych rzeczy w sklepach, wszystko w czerni, granatach, szarościach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 22:03   #1782
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
ja byłam dzisiaj w tym reserved.. ani nie było jakiś maxi sukienek, ani spódnic co by się nadawały... sukienki w większości obcisłe, zwężane w talii.. mega krótkie.. bluzki podobnie.. Kupiłam dwie sukienki i jedną bluzkę ale szału nie było. Z resztą niby lato jest a mało wakacyjnych rzeczy w sklepach, wszystko w czerni, granatach, szarościach
no właśnie jak jakiś czas temu chodziłam to nie znalazłam nic...
Stary 2016-06-08, 22:13   #1783
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
no właśnie jak jakiś czas temu chodziłam to nie znalazłam nic...

Ja troche tak z przymusu kupiłam. Zakup czarnej i granatowej sukienki jakos mnie nie zadowolił, troche moze byc mi w nich gorąco, ale chociaż długością mi pasowały bo nie były mega krótkie i nie wyglądałam jak worek.. Ogólnie tez miałam w tamtym tygodniu rundkę po CH i jakos nic nie ma..
Stary 2016-06-08, 22:34   #1784
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
A kupowałaś stacjonarnie czy gdzieś na necie? Ja powoli nie mam w czym chodzić mam mase kiecek, ale takich bardziej jesiennych. Chcę kupić dużo maxi sukienek i spódnic bawełnianych,do tego bokserka i myślę że spoko ałtfit na lato dla ciężarnej ale ciężko takie maxi, szczególnie te od pasa w dół i jeszcze bawełniane w jednym kolorze dorwać.
Stacjonarnie. Bardzo mi zależało na tym żeby przymierzyć je przed zakupem
dokładnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024002.html
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 05:46   #1785
pstryczek84
Zakorzenienie

Dooti- slonce, ale Ty piszesz o przedszkolu w miescie, tak? Jak pisalam o przedszkolu w malej miejscowosci, a to roznica ;-) z reszta, miejscowosc miejscowosci nierowna, to samo z miastem. W jednych jest problem z przedszkolem, w innych nie ma. U nas na nasza miejscowosc sa ax dwa przedszkola, jest w czymm wybierac, miejsce znajdzie sie zawsze. Pisalam, ze dzieciakow mamy ogolnie w gminie bardzo malo, z roku na rok coraz mniej. Sa klasy w niektorych sxkolach po 4, cztery, osoby wiec nie ma sie co dziwic ze w przedszkolach wolne miejsca. Wytlumacxylam to wszystko w postach
A zeby was jesxcze dobic :-D to wam napisze, ze to prywatne przedszkole do ktorego chodzi Kuba kosztuje nas miesiecznie 280zl, jest czynne od 7.30 do 16.30 w tym 3 posilki :-D dodatkowy jednorazowy koszt to tylko podreczniki na poczatku roku a tak nic mnie juz nie interesi :-D

Dzien dobry!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

11 stopni i kropi. Jak zyc sie pytam?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 05:57   #1786
doooti
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61509616]Stacjonarnie. Bardzo mi zależało na tym żeby przymierzyć je przed zakupem

dokładnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024002.html[/QUOTE]

Mam te same ! Polecam!

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dooti- slonce, ale Ty piszesz o przedszkolu w miescie, tak? Jak pisalam o przedszkolu w malej miejscowosci, a to roznica ;-) z reszta, miejscowosc miejscowosci nierowna, to samo z miastem. W jednych jest problem z przedszkolem, w innych nie ma. U nas na nasza miejscowosc sa ax dwa przedszkola, jest w czymm wybierac, miejsce znajdzie sie zawsze. Pisalam, ze dzieciakow mamy ogolnie w gminie bardzo malo, z roku na rok coraz mniej. Sa klasy w niektorych sxkolach po 4, cztery, osoby wiec nie ma sie co dziwic ze w przedszkolach wolne miejsca. Wytlumacxylam to wszystko w postach
A zeby was jesxcze dobic :-D to wam napisze, ze to prywatne przedszkole do ktorego chodzi Kuba kosztuje nas miesiecznie 280zl, jest czynne od 7.30 do 16.30 w tym 3 posilki :-D :

Pozazdrościć ale pewnie wiele zależy od rocznika tak pamietam jak pisałaś ale jeszcze ktoś pisał o dostaniu sie osobno 2,5 latków zamiast 3 latków do przedszkola z uwagi na osobna grupę - mega fajnie. Pewnie u Ciebie biją sie o dzieci skoro macie niedobór w klasach i każde dziecko na wagę złota
Stary 2016-06-09, 06:08   #1787
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pozazdrościć ale pewnie wiele zależy od rocznika tak pamietam jak pisałaś ale jeszcze ktoś pisał o dostaniu sie osobno 2,5 latków zamiast 3 latków do przedszkola z uwagi na osobna grupę - mega fajnie. Pewnie u Ciebie biją sie o dzieci skoro macie niedobór w klasach i każde dziecko na wagę złota
noooo mialam juz zapytanie z panstwowego czy nie chcialabym przeniesc Kuby do tego ich przedszkola no ale tam tylko 5 godz a poza tym, jak nie przede wszystkim, nie ma tam ukochanej cioci Ilonki wiec nie bylo nawet takiej opcji

kurde, wiecie ze te alarmy bombowe byly nawet u nas w okolicznych gminach, w takich pipidowkach?! ja pierdziu! czlowiekowi bomba kojarzy sie z jakims zagramanicznym krajem itd no, ewentualnie mega wielkim miastem w Polsce a tu prosze, 7 km od nas cos czuje, ze dzis moze czekac nas probna ewakuacja

aaa, no i witam sie w 18 tyg

Stary 2016-06-09, 06:35   #1788
paulinika
Zakorzenienie

Dzień dobry.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:01   #1789
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:07   #1790
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dobry
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:10   #1791
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej hej, widze ze dziewczyny nie w humorkach?;/

Paulinika - jakas porażka ten człowiek...

Cherry co sie cieszysz od rana? :P
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:13   #1792
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja tez sie witam.
Pogoda sie u nas spsula i jest brzydko.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:15   #1793
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dobry
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 07:19   #1794
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hej hej, widze ze dziewczyny nie w humorkach?;/

Paulinika - jakas porażka ten człowiek...

Cherry co sie cieszysz od rana? :P
Ja tam mam dobry humor ;-)
Właśnie Tż zaproponował wycieczkę albo do Elbląga albo do Malborka
Stary 2016-06-09, 07:20   #1795
MajWija
Wtajemniczenie

My się witamy w 17tc
Przywitał nas ten tydzień porannym pawiem, ledwo zdążyłam do toalety dobiec :P

Dziewczyny chodźcie na basen?
Mnie mąż dzisiaj namawia a ja mam jakieś opory :/
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:22   #1796
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
My się witamy w 17tc
Przywitał nas ten tydzień porannym pawiem, ledwo zdążyłam do toalety dobiec

Ostatnio jak szukałam hotelu to się śmiałam że w tym roku może być bez basenu, bo do sauny nie wolno jacuzzi też odpada.

Więc sama też nie wiem jak to z tym basenem jest ;-)
Stary 2016-06-09, 07:25   #1797
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
My się witamy w 17tc
Przywitał nas ten tydzień porannym pawiem, ledwo zdążyłam do toalety dobiec

Ja ostatnio spedzilam na basenie 3 godziny. Tez na poczatku niepewnie sie czulam ale pozniej zapomnialam o swoich obawach i bylo super, przelamalam sie i nie mam juz oporow. Wrecz przeciwnie, planuje teraz na sobote lub niedziele powtorke.
Tylko tloku bym się wystrzegala zeby ktos przypadkiem plynac brzucha nie uderzyl.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ostatnio jak szukałam hotelu to się śmiałam że w tym roku może być bez basenu, bo do sauny nie wolno jacuzzi też odpada.

Ostatnio w jacuzzi tez siedzialam byle woda nie byla za goraca a bicze nie byly na brzuch skierowane.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 07:30   #1798
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

A jak pogoda w Gdyni?
Bo mi mąż też zaproponował, że będzie pracował do 12 i ruszymy na 3miasto i zostaniemy do jutra. U nas ładnie póki co.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:30   #1799
sosowhat
Wtajemniczenie

Odradzają jacuzzi ze względu ze tam jest najwieksze składowisko bakterii na basenie... ciepla woda itp. sprzyja powstawaniu infekcji
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:31   #1800
desire87
Zadomowienie

hej,

gdyby ktoś był przelotem w niedzielę albo w poniedziałek we Wrocławiu to na UW w instytucie psychologii można wypełnić ankietę (ok. 25 min), następną wypełnia się po porodzie (dot. parametrów urodzeniowych dziecka) i otrzymuje się bon na 150 zł do smyka, tesco albo gdzieś tam jeszcze
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości