|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
inutil cudne są i możecie się cieszyć, że niepowtarzalne
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
carminka - ja to nie wiem, my musimy znaleźć jakieś ale się jakoś do tego nie kwapimy. jutro chyba muszę podzwonić i poszukać czegoś, ale nawet nie wiem jak mam się do tego zabrać.
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczynysama robiłam wszystko, kupiliśmy tylko kartki z kopertami i rafię. Drukowałam, robiłam kokardki i wszystko sama. a mordki są bombowe ![]() ![]() :b aba:![]() ![]() ehh, jeszcze muszę wam się pożalić. Byłam u dermatologa i w poniedziałek idę do innego, bo kobieta mi przepisała jakiś mega inwazyjny lek, przy którym trzeba brać tabletki anty - bo w żadnym wypadku nie wolno zajść w ciążę. No i trzeba brać to 6 miesięcy (nie mówiąc o tym że na miesiąc kosztuje 200zł). Ale pierwsze co wyczytałam, że to jest lek, dla ciężkich przypadków trądziku, gdzie inne metody nie przyniosły rezultatu - w tym antybiotyki... więc idę do innego żeby sprawdzić, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie da rady inaczej. tym bardziej że ja nigdy nie miałam problemów większych z cerą, jakieś tam pryszcze przy @ były ale nie żeby trądzik.... no, dziś w nocy prawie nie spałam, bo się stresuję tym, a to stres może pogorszyć jeszcze, więc błędne koło... ale jak patrzę w lustro to normalnie zaczynam płakać. Sorrki, ale musiałam wyrzucić z siebie to. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-09-03 o 19:05 |
||
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Nie daj się!!! Szkoda czasu na chorowanie....
A mnie za to jakieś przgnębienie dopadło (pewnie hormony) i do tego się dowiedziałam, że na 70% mężuś nie wróci na weekend do domu. Mam już dosyc tej jego cholernej pracy!!! (sorry, musiałam) |
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam też mam jakiegoś doła ostatnio i właściwie bez jakiegoś konkretnego powodu. Trochę mnie ta ciąża dołuje i w pracy szefowie są ***nięci jak ich widzę to
![]() Ale co tam dziewczynki, jesień idzie może to jest powodem większości humorków ![]() Trzymam kciuki, żeby szybko nam wszystkim przeszło
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Nie możesz za dużo o tym myślec. Ostatnio rozmawiałam z moją kuzynką. Zanim ona zaszła w ciążę to cały rok minął - o żadnych problemach zdrowotnych nie wspominała, że mają, poza tym już jednego syna mają.
Naprawdę nie możesz się dołowac, bo przez to jeszcze trudniej będzie zajśc Ci w ciążę. |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście nie dali rady a spłodzili mnie
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
To widzę, że nie tylko ja mam jakieś gorsze dni i to wcale nie spowodowane @ Dzisiaj niesłusznie naskoczyłam na TŻ teraz mam wyrzuty sumienia
eh i w ogóle bym najchętniej cały czas siedziała w domu i spała żeby wszystko przespać. inutil wysłałam ci na priv info o dermatologu. |
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się zgłaszam do klubu zdołowanych jesienną aurą
jak już pisałam ostatnio często płacze z byle powodu i choć z Tż widzimy się co drugi dzień to mi się wydaje że to rzadko może dlatego że we wrześniu już nie pracuje i mam za dużo wolnego czasu a że wynajmuje to też z rodzinką tylko na gg lub tel. a to nie to samo, do tego najlepsze kumpele jeszcze na wakacjach i łapie doła jak nigdyAgape świetnie Cię rozumiem, ja też strasznie tęsknię jak nie widzę się z Tż parę dni, a w Twojej sytuacji to już w ogóle tęsknisz podwójnie ![]() kzabeczka ja jeszcze dzieci nie planuje w najbliższych latach (choć Tż 6 lat starszy już mi marudzi o dzidzie inutil bardzo ładne zaproszenia |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też dodam coś smętnego od siebie, skoro już jesteśmy przy wszechogarniającym dołku...
U mnie w pracy atmosfera napięta, aż nie chce mi się do niej chodzić.. Chyba posypią się zwolnienia Najbardziej przeżywam to, że moja najlepsza koleżanka z pracy chce odejść... Ech, do ![]() Poza tym na czole wylazły mi jakieś syfy, a do ślubu 15 dni zostało ;( Karolcia, duuużo zdrówka Ci życzę, trzymaj się i jak to powiedziała Aga, szkoda czasu na chorobę!! ![]() Pysiulka to już pewnie dawno w domku jest.... Anito, przyznaj się, za co Twojemu Lubemu oberwało się od Ciebie?!
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Aga, kruszynka
![]() Ja w ogóle podziwiam dziewczyny, których faceci pracują "w drodze". W mojej firmie przedstawicieli nie ma całe tygodnie w domu bo są w trasie. Ja jak jeden dzień się nie widzę z TZ to tęsknię strasznie. Choć pewnie można się przyzwyczaić.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Widzę, że ogólnie nie najlepsze dni mamy, mam nadzieję, że to nie początki jesiennej depresji, ale zwykły przypadek i za parę dni będzie lepiej. anito dziękuję za informacje. Niestety właśnie u tej pani byłam,bo słyszałam bardzo dobre opinie o niej i też poleciła mi ją kosmetyczka. No, niestety zaczęła z grubej rury, nie próbując innych rozwiązań. Miałam wrażenie, że wcale nie słuchała tego co mówię, tylko od razu dała mi lek.... ehhh ![]() A tak z innej beczki i trochę tematowo ![]() Czy słyszała któraś z was o Pani Alinie Klateckiej? To jest wizażystka i stylistka - pracuje w salonie na Grunwaldzkiej Elles. Zastanawiam się, bo miałabym do niej blisko od fryzjera, a pani która ma gabinet obok nie przekonuje mnie samą sobą. Chociaż muszę iść po prostu na próbny i zobaczyć. Ta w Elles za próbny + ślubny bierze 120 zł. To chyba w miarę normalnie, co? No i ubolewam, bo butów raczej dzisiaj nie będzie, bo nic nie dostałam, no chyba że dzisiaj, obrączek też jeszcze nie ma, pewnie wszystko w przyszłym tygodniu. |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2009-09-04 o 10:14 |
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, a ja jestem ciekawa jak to będzie u nas. Bo my razem ale osobno od zawsze. Najpierw ja po liceum wyjechałam na rok za granicę, TŻ zaczął studia w Szczecinie, potem ja wróciłam i zaczęłam studia w Bydgoszczy no i on tam a ja tu. W zeszłym roku mieszkaliśmy razem w Szczecinie i dojeżdżaliśmy na weekendy, ale to takie mieszkanie w akademiku - a teraz widzimy się codziennie i w sumie w weekendy mieszkamy razem u TŻ. Zagmatwana sytuacja
![]() aaa, właśnie dostałam smsa od Pani z Basmy że buty do odbioru Edytowane przez inutil Czas edycji: 2009-09-04 o 10:49 |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil,
grunt, abyście po ślubie mieszkali razem, bo faktycznie troszkę zakręconą masz tą sytuację Ale najważniejsze, że mimo odległości miłość nie wygasa!! P.S. Gdzie się wybierasz na weekend, że każesz nam czekać na buty aż do niedzieli? Udanego wypoczynku!!Pistacja - u mnie to samo co u Ciebie - dziś np mój TŻ poszedł na popołudniówkę, a ja mam wolne. Nie cierpię tej zmiany, bo ja siedzę wtedy cały dzień sama Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2009-09-04 o 13:27 |
|
|
|
|
#1816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zadzwoń i zapytaj u źródła.Cytat:
Cytat:
Ja za próbny i ślubny razem płaciłam 200 lub 220 zł (juz teraz dokładnie nie pamiętam). Idź do jej salonu i może poproś o jakieś jej przykładowe prace - może ma jakies fotki. A Wy nie macie dekoracji sali w cenie restauracji? Hm.... Zazwyczaj sale są jakoś ustrojone - no chyba że Ci się to nie podoba. |
|||
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
no to ja jestem w trochę innej sytuacji... pracujemy z mężusiem (jak to fajnie brzmi
) razem w tych samych godzinach... idziemy do pracy razem i wracamy też... czasem w pracy też się spotykamy... i wiecie co?czasem chciałabym mieć czas tylko dla siebie... posiedzieć w spokoju sama np. z książką i herbatką pod kocykiem... i tak źle i tak niedobrze
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adu a jak sprawa z kamerzystą? Wskóraliście coś? |
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Pistacja tak sobie myślę: w jednej restauracji zapłacisz więcej za menu, wystrój itp, a w drugiej mniej za jedzenie, ale bez wystroju, który będziesz organizowała na własną rękę. Czyli jak doliczysz dodatkowe koszta wystroju, to może Was wynieśc tyle, ile zapłaciłabyś w tej restauracji z wystrojem. Wszystko musiałabyś przeliczyc i zobaczyc co korzystniejsze.
Pytanie czy warto z goścmi jeździc 50km? A dlaczego nie? To jest Wasz dzień i możecie "robic" z goścmi co Wam się tylko podoba ![]() Ja też wszystko organizowałam z dużym wyprzedzeniem i każdy (łącznie z TŻ-em), że po co tak wszystko szybko robię. A przed ślubem TŻ pierwszy mi podziękował, że tak szybko się wszystkim zajęłam, bo przy końcówce było mniej załatwiania. I własnie w związku, że wszystko tak szybko organizowałam miałam m.in. zniżkę za salę (dowiedziałam się o tym dopiero przy płatności po weselu). Umowę podpisywałam w listopadzie 2007 - wtedy cena na umowie wynosiła 110 zł netto(czyli jakieś 135 zł brutto), wesele było w kwietniu tego roku i liczyliśmy, że zapłacimy ok. 150 zł brutto za osobę. Okazało się, że w związku, że tak szybko pospisaliśmy umowę policzyli nam 130 brutto za osobę (menu, koszty sali, obsługi, napoje). za ciasto i tort płaciliśmy osobno ok. 750 zł (przy 95 osobach). Aha i dodam, że gratis dostaliśmy stół wiejski, który normalie kosztuje ok. 250 zł. |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strojenie sali należy do nich. Lokal w tym dniu jest zamknięty dla innych gości. Ciasto, tort, alkohol, napoje i owoce organizujemy sami. Aga ma rację z tym wcześniejszym rezerwowaniem sali. Nam też policzyli troszkę taniej, bo zaliczkę wpłacaliśmy jeszcze w ubiegłym roku, czyli liczone było wg cennika ubiegłorocznego. |
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście się rozpisały, normalnie tak szybko dawno nie czytałam, hihi.
U mnie nastroje również okropne, chociaż rozchmurza mnie myśl, że to weekend. zdrowie moje ma się srednio - męczy mnie katar, krople powodują wodotok z nosa Z urlopem jest jeszcze gorzej i chyba wezme go tylko dla świętego spokoju aby odpocząć od pracy i nastrojów tam panujących. Na wyjazd nie mam co liczyć, TŻ w aucie popsuła się szyba a wymiana na nową kosztuje sporo pieniędzy (dokładam 300 zł i mamy weekend w Heide Park z noclegami, żarciem i wszystkimi atrakcjami). Tak więc same widzicie... Generalnie po dzisiejszym dniu w pracy zaczynam się zastanawiać czy nie ulec TŻ i zacząć pracować nad potomkiem i mieć jakiś rok spokoju od tych wariatów. Chociaż medal ma dwie strony, bo przecież dziecko jest już na całe życie lub choćby na najbliższe 18 lat i trzeba poświęcić mu duuuuuużo uwagi, to nie jest pies czy kot... Mam bałagan w głowie, muszę sobie wszystko poukładać i wybrać najmniejsze zło... szukam innej roboty, ale ogłoszeń jest tyle, że faktycznie jest w czym wybierać ehhh nie wiem jak TŻ i sąsiedzi dziś ze mną wytrzymają, bo mam ochote włączyć sobie slipknota czy coś takiego i "odpocząć" z kartką i ołówkiem w dłoni...
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dziś dzień wyciągnięty z życia tzn.
dosłownieMy płacimy tzn. moi Rodzice płacą na osobę 110zł w umowie ale z możliwością 10% podwyżki za: szampana, obiad, deser lodowy, kolację ciepłą, przystawki, drugą kolację. Dekoracja w cenie sali, skromna ale bardzo gustownaAgape i co Tż przyjechał jednak? Karolcia zdrówka życzę, o tej porze roku masa wirusów w powietrzu ![]() Mam problem co kupić na 18-stkę kuzynowi??? już zapomniałam co wtedy by się chciało dostać... aha kuzyn ma zainteresowania muzyczne tzn. gra na trąbce, klawiszach ale nic mi do głowy nie przychodzi... |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Też myslę, że 110 zł na osobę to nie dużo. Jeżeli chodzi o prezent dla kuzyna to nie mam pojęcia. Dlaczego facetom zawsze ciężej coś wymyślic? Ale tak sobie myślę, że skoro ma zainteresowania muzyczne, to może coś na wesoło w tym kierunku?? Może na allegro coś śmiesznego poszukasz. |
|
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
hmm to są zalety prowincji
wesele w Mogilnie, jak chodziliśmy po salach w Bydgoszczy za takie warunki najmniej chciano 145zł ale ceny wiadomo że rosną co roku. Pani w Józefinie powiedziała że za rok raczej będzie już 120 zł bo już i tak w tym roku miała być podwyżka, ale jeszcze utrzymali to 110zł od osoby.Agape
|
|
|
|
|
#1825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ciągu dnia tak czułam się coś nienajlepiej, a jak przyszłam z pracy to co zjadłam, nawet jak wypiłam to od razu ale pocieszam Cię, następnego dnia szału nie było ale już przynajmniej nie , na trzeci dzień będziesz jak rybka, oczywiście żartuję i życze abyś jutro lepiej się czuła---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, że obrączek jeszcze nie masz do odbioru
|
||
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
110 czy 120 to całkiem ładna cena, ja płaciłam 110 bez ciasta i tortu, napojów, alkoholu i owoców. Z ciastem i tortem cena wynosiła 120 zł. jednak po dokonanych modyfikacjach menu, stole wiejskim cena od osoby wzrosła i wyniosła chyba 120 zł/os ale nikt nie wyszedl głodny i wszyscy byli zadowoleni z jedzenia. A wszystko to w Bdg
![]() Humor sobie poprawiłam, kupiłam piekny komplet srebrno-fioletowej bizuterii (jutro 55-lecie dziadków). Zawieszka, kolczyki, pierścionek No i postanowiłam, że urlop wezmę za niedługo ale zaliczę kilka wizyt w salonie spa TŻ na to pięknie przystał
|
|
#1827 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem w tym temacie. Ja w pracy ludzi mam ok, ale szefowie to Pozwalniali kilka osób i teraz to co robiło 7 osób muszą ogarnąć 3 i jeszcze pretensje mają, że coś nie zrobione. Generalnie dużo rzeczy nam umyka, bo nie sposób inaczej i potem nam się obrywa Najlepsze jest to, że widzą jak jesteśmy zawalone robotą, a mimo to nawet kawy nie potrafią sami sobie zrobić tylko do nas dzwonią, ostatnio nawet kanapki musiałam robić jednemu.Ja też czuję, że długo już tam nie dam rady i ciągle liczę na ciąże. Myślałam o poszukaniu czegoś innego, ale raz, że nie ma ogłoszeń, a dwa to nie chcę zmieniać pracy ze świadomością, że niedługo i tak może pójdę na L4 ![]() Niestety jesień idzie, a na jesieni nie wyrabiałyśmy się z robotą jak było nas 7, więc Ale się rozpisałam, no ale musiałam się komuś wygadać na ten temat ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ani się obejrzysz, a będzie w domku ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
kiedy to było ja chyba też poszukałabym czegoś na allegro, bardzo często znajduję tam coś ciekawego na prezent Szybkiego powrotu dzo zdrowia Tobie życzę
Życie to nie bajka... Edytowane przez kzabeczka Czas edycji: 2009-09-04 o 22:19 |
|||
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety z tymi facetami tak już jest Mój TZ początkowo też się nie przejmował, ale później jego też wzięło ![]() Gratuluję sukienki
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziękuję dziewczęta za słowa otuchy
Kzabeczka, karolca choć studiuje dziennie to przez ten czas pracowałam w różnych miejscach i przez pewien czas miałam nieprzyjemność pracować jako sekretarka w firmie z branży tv cyfrowej. Jak miałam tam iść to byłam chora, atmosfera bardzo niezdrowa, ogólne jak widziałam jak tych klientów nabijają w butelkę (w tym osoby starsze, schorowane ) to Do tego oszukali mnie na koniec z wypłatą i byłam szczęśliwa jak skończyłam współpracę z tą g......ą firmą.karolca pomysła na ulop super ![]() pistacja też mogę powiedzieć że mnie przez pewien czas też Tż wneriał..bo mamy dużo czasu itp. gadki ale teraz jakoś mu przeszło i się zapalił do przygotowań. Na moje to oni musza pogodzić się najpierw z tym że ślub, że to już naprawdę koniec kawalerskiego życia (swoją drogą dziwne to istoty ci faceci jakby nie wiedzieli o tym oświadczając się ) i jak już się z tym oswoją to biorą się do roboty. Ja też się wkurzałam ale dałam sobie po pewnym czasie luz i poskutkowało
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc zapytaj go tylko czy chce, aby coś było zrobiony w określony sposób i czy do reszty masz wolną rękę. Zobaczysz, że w pewnym momencie zacznie wszystkim się interesowac....
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

dzięki dziewczyny

:b aba:

może to jest powodem większości humorków 

eh i w ogóle bym najchętniej cały czas siedziała w domu i spała żeby wszystko przespać.
może dlatego że we wrześniu już nie pracuje i mam za dużo wolnego czasu a że wynajmuje to też z rodzinką tylko na gg lub tel. a to nie to samo, do tego najlepsze kumpele jeszcze na wakacjach i łapie doła jak nigdy
Najbardziej przeżywam to, że moja najlepsza koleżanka z pracy chce odejść... Ech, do 

Ogólnie to wiedomo, ze to my bardziej się tym wszystkim przyjmujemy niż nasi mężczyżni, no ale zero zainteresowania jakoś ostatnio!
Mój TZ początkowo też się nie przejmował, ale później jego też wzięło