Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 21:04   #1801
tootsie
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

od dzisiaj wybielam ząbki żelem opalescence 20 %

Martwi mnie jedna rzecz Zaleca się trzymanie żelu do 4 h. Ja po piętnastu minutach dostaję takiego ślinotoku i mam wrażenie,że momentalnie wypłukuję żel

Nakładki mam z Allergo, udało mi się całkiem dobrze je dopasować, choć wiadomo,że protetyk zrobiły to o niebo lepiej

Siedzenie z ręcznikiem papierowym w buzi nie jest zbyt wygodne
Czy ślina aż tak bardzo obniża działanie żelu?

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 10:26   #1802
Paulionka
Przyczajenie

No i co się stłąo z wątkiem? Juz od kilku dzni ciiiiszaaaa...

Tootsie- i jak Twoje zmagania z wybielaniem? Lepiej juz coś?

Aptekus- Powiedz, dostałaś juz ten żle na nadwrażliwość? Napisz bo jestem bedzie ciekawa jak działa

Ja mam zamiar juz niedlugo też sobie wybielić, tylko skończę sesje... Chcę zamowić sobie wkładki od protetyka i sama kupić żel,, opalescence albo nite white- ale ten nite white jest duużo droższy.. ciekawe dlaczego- Ktoś coś może o nim słyszał?

Powodzenia tym, którzy tak jak ja siedzą i sie uczą...
Paulionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 10:32   #1803
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Paulionka Pokaż wiadomość
No i co się stłąo z wątkiem? Juz od kilku dzni ciiiiszaaaa...

Tootsie- i jak Twoje zmagania z wybielaniem? Lepiej juz coś?

Aptekus- Powiedz, dostałaś juz ten żle na nadwrażliwość? Napisz bo jestem bedzie ciekawa jak działa

Ja mam zamiar juz niedlugo też sobie wybielić, tylko skończę sesje... Chcę zamowić sobie wkładki od protetyka i sama kupić żel,, opalescence albo nite white- ale ten nite white jest duużo droższy.. ciekawe dlaczego- Ktoś coś może o nim słyszał?

Powodzenia tym, którzy tak jak ja siedzą i sie uczą...
ja też czekam z wybielaniem zębów na koniec sesji wtedy zrobię sobie odpoczynek od kaw a teraz to jest niestety niemożliwe przy takim natłoku nauki
Stary 2008-01-29, 11:25   #1804
Migotka81
Zakorzenienie

Paulionka ja wybielałam zęby nite white 22% i byłam zadowolona efekty 56 str w tym watku, poodbno te wszystkie zele mają ten sam skład tylko firmy inne teraz własnie od tygodnia znów zaczełam wybielanko bo chce jeszcze lepszego efektu tym razem Opalescence 15% zeby zobaczyć czy jest różnica w tych żelach co do ceny moze jest droższy bo pojemność inna w nite white jedna strzykawka jest podwójna tak jak dwie w Opalescence. Kupiłam sobie też w tym sklepie internetowym co anita216 Ultra EZ jak narazie użyłam go tylko raz i trzymałam jakies 2 godz ale nie potrafie powiedziec czy mi pomógł bo robie sobie przerwy w wybielaniu jedno dwu dniowe i nadwrażliwość nie jest duza ale za jakis czas dam znac czy pomaga.
Stary 2008-01-29, 11:55   #1805
aptekus
Rozeznanie

Cytat:
eeh, dostałam paczke z tym żelem i powiem tak.
Użyłam na całą noc pierwszego i drugiego dnia po sesji wybielającej i nie powiem żeby zlikwidował 100 % nadwrazliwość.
Własciwie to teraz odczuwam tak 30% tego bólu co wczesniej. Także cud się nie stał.
Zaczynam wątpic w wybielenie moich zębów, robie długie przerwy i nic sie nie posuwa do przodu, buuu...
aptekus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 20:13   #1806
eeewelinaaa
Raczkowanie

hej dolaczam sie do watku gdyz bardzo cche miec biale zabki jak chyba wiekszosc z nas tutaj troche czytalam co tu pisaliscie i chcialabym zakupic ten zel opalescence tylko mam problem z tymi nakladkami bo u stomatologa to troche kosztuje..a na allegro znalazlam cos takiego:

http://www.allegro.pl/item305538280_..._nakladki.html

mial ktos juz z tym do czynienia?...czy to daje efekt|? prosze o odpowiedz

warto dązyc do celu...nagroda jest słodka...
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 20:17   #1807
agatkad
Raczkowanie

No a ja mam oppalescence 20 % i przez 7 dni trzymalam po 2 h dziennie i 1 raz 4 h a wiec wsumie 18 h i nie widze żadnego efektu . Dziewczyny po ilu godzinach zaczely sie u was wybielać ząbki?
agatkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 23:03   #1808
Paulionka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aptekus Pokaż wiadomość
eeh, dostałam paczke z tym żelem i powiem tak.
Użyłam na całą noc pierwszego i drugiego dnia po sesji wybielającej i nie powiem żeby zlikwidował 100 % nadwrazliwość.
Własciwie to teraz odczuwam tak 30% tego bólu co wczesniej. Także cud się nie stał.
Zaczynam wątpic w wybielenie moich zębów, robie długie przerwy i nic sie nie posuwa do przodu, buuu...

Trzymaj sie Aptekus- dasz rade- napewno będzie watro
Stary 2008-01-30, 23:07   #1809
Paulionka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Migotka81 Pokaż wiadomość
Paulionka ja wybielałam zęby nite white 22% i byłam zadowolona efekty 56 str w tym watku, poodbno te wszystkie zele mają ten sam skład tylko firmy inne teraz własnie od tygodnia znów zaczełam wybielanko bo chce jeszcze lepszego efektu tym razem Opalescence 15% zeby zobaczyć czy jest różnica w tych żelach co do ceny moze jest droższy bo pojemność inna w nite white jedna strzykawka jest podwójna tak jak dwie w Opalescence. Kupiłam sobie też w tym sklepie internetowym co anita216 Ultra EZ jak narazie użyłam go tylko raz i trzymałam jakies 2 godz ale nie potrafie powiedziec czy mi pomógł bo robie sobie przerwy w wybielaniu jedno dwu dniowe i nadwrażliwość nie jest duza ale za jakis czas dam znac czy pomaga.

Dzięki Migotka- no właśnie czytałam juz Twoje zmagania z wybielaniem- cięzko było co? -ale jakoś nie wiem czemu ten nite white do mnie bardziej przemawia.... Nie wiem- może paradoks tego że jest droższy- choć to pewnie niewiele ma wspólnego z jego działaniem... Sama nie wiem

W ogołe faktycznie znalazłam sporo postów o tym.. że opalescence wolno działa- jak myślisz? Powiedz na ile bedziesz z niego zadowolona i który bardziej polecasz.
bardzo mi tym pomożesz Poki co POWODZENIA
Stary 2008-01-31, 14:16   #1810
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny a może macie jakieś doświadczenia z wybielaniem zębów paskami Crest Whitestrips??? Szukałam na wizażu ale informaacji jest niewiele, tylko kilka wizażanek z nich korzystało i były zadowolone Właśnie zakupiłam na allegro te paski i jestem ciekawa jakie dadzą efekty
Stary 2008-01-31, 15:49   #1811
Paulionka
Przyczajenie

Osobiście nogdy nie używałam takich pasków, ale słyszałam że nie jest z nimi tak cudownie jak by się chciało Po pierwsze: szukałam czegoś co by nie uwrażliwioło mi ząbków- znalazłom metode paskową i już cała happy byłam gdy się okazało, że że one też napewlnione są wysokoprocentowym żelem i czuć je na zębach.
Po drugie- wybielają głównie tylko przednie ząbki bo są dość krótkie- więc jeśli masz szeroki uśmiech możesz je przeciąć i nakładać na tyl też żeby nie było widać różnicy.
Ale ciekawa jestem na ile bedziesz zadowolona- daj znac- trzymam kciuki:

Pączki pączki - tłustye czwartki- a potem dietetyczne tygodnie
Stary 2008-02-01, 08:18   #1812
mona1
Zadomowienie

Oczywiście dam znać jaki efekt dały paski Mam nadzieję że będę miała się czym pochwalić
Stary 2008-02-01, 08:53   #1813
Migotka81
Zakorzenienie

Paulionka ja tez na poczatku nie byłam przekonana do tego zelu nikt o nim nie pisał mało info i większość używała Opalescence ale powiem Ci ze przekonała mnie ta stomatolog że jest niezły i sie zdecydowałam i szczerze nie ma czego żałowac przyznam nadwrażliwośc była spora no ale te stężenie 22% nie ma co sie dziwic ale pomagał mi fluormex i pierwsze dni stosowania nakładałam na całą noc tak mi pani stomatolog doradziła ale później troche sie doinformowałam na forum i nie trzymałam dłużej niż 4 godz a efekty powiem ze po każdym razie widziałam delikatną różnice. Teraz przy Opalescence troszke mniej tych efektów jestem w trakcie używania drugiej strzykawki w sumie to juz mi sie konczy a nie widze jakis super efektów myślałam że starczy jedna strzykawka aby było coś widac ale niestety zobacze jaki bedzie efekt koncowy i wtedy podziele sie wrażeniami. Bo na dzien dzisejszy uważam ze dla moich ząbków nite white był lepszy
Pozdrawiam
Stary 2008-02-01, 09:06   #1814
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów - wątek zbiorczy

ja uzywalam paskow i żeli.jeżli palicie i pijecie kawe to na zebach tworzy się taki odcień zębów.te wszystkie preparaty doprowadzają do tego ,aby żeby nabrały NATURALNEGO KOLORU.jesli chodzi wam o hollywoodzki usmiech to nie macie na co liczyc.tylko preparaty od stomatologów i wybielane dodatkowo laserem dają śnieżnobiały usmich.
jesli ktos z was ma uszczerbiony(nawet delikatnie) ząb to moze liczyc się z bólem tego zeba.mówię z własnego przekonania.jesli chcecie rozjasniac zęby po kazym myciu i dodatkowo chronic zęby to tylko pasta DIAMENT do wybielania mozna ją kupic w aptece.super efekt
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 18:47   #1815
Paulionka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Migotka81 Pokaż wiadomość
Paulionka ja tez na poczatku nie byłam przekonana do tego zelu nikt o nim nie pisał mało info i większość używała Opalescence ale powiem Ci ze przekonała mnie ta stomatolog że jest niezły i sie zdecydowałam i szczerze nie ma czego żałowac przyznam nadwrażliwośc była spora no ale te stężenie 22% nie ma co sie dziwic ale pomagał mi fluormex i pierwsze dni stosowania nakładałam na całą noc tak mi pani stomatolog doradziła ale później troche sie doinformowałam na forum i nie trzymałam dłużej niż 4 godz a efekty powiem ze po każdym razie widziałam delikatną różnice. Teraz przy Opalescence troszke mniej tych efektów jestem w trakcie używania drugiej strzykawki w sumie to juz mi sie konczy a nie widze jakis super efektów myślałam że starczy jedna strzykawka aby było coś widac ale niestety zobacze jaki bedzie efekt koncowy i wtedy podziele sie wrażeniami. Bo na dzien dzisejszy uważam ze dla moich ząbków nite white był lepszy
Pozdrawiam

Dzieki bardzo migotka!!! Też będę musiała się zdecydować w koncu- i chyba jednak na nite white.. tylko cena boli . No ale jeszcze mam czas do namysłu do konca sesji A powiedz jak teraz u Ciebie z nadwrażliwością? Bo za pierwszym razem narzekałaś, że boli- a teraz? lepiej coś? Czy juz sie przyzwyczaiłać w końcu żeby być pięknym trzeba troche pociepieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 11:39   #1816
red Angel
Raczkowanie

Nie chialam zakładać nowego watku, wiec tu sie podpytam
dostałam jmini zestaw dentystyczy blend a med i w nim sa takie cztery tabletki oral b plaque chcek disclosing tablets i nie wiem do czego one sluza i jak je stosowac a jak juz je dostalam to chialabym wykorzystac
red Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 11:57   #1817
ivoclar
Rozeznanie

sa to tabletki do sprawdzenia ilosci płytki nazebnej tzn jak skutecznie myje sie zęby podejrzewam ze te tabletki maja jakis kolor wiec po umyciu zębow trzeba je porzadnie rozgryść i potrzymac jakies 2 minuty w buzi nie polłykać śliny tylko wypluwać ,a po około 2 min ocenić gdzie kolor na zębach jest najintemsywniejszy tam są niedomyte zębyi wiadomo już gdzie trzeba czyśćić diokładniej
Stary 2008-02-02, 16:18   #1818
red Angel
Raczkowanie

Talking Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

o.O dziekuje slicznie
red Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 16:41   #1819
Migotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki bardzo migotka!!! Też będę musiała się zdecydować w koncu- i chyba jednak na nite white.. tylko cena boli . No ale jeszcze mam czas do namysłu do konca sesji A powiedz jak teraz u Ciebie z nadwrażliwością? Bo za pierwszym razem narzekałaś, że boli- a teraz? lepiej coś? Czy juz sie przyzwyczaiłać w końcu żeby być pięknym trzeba troche pociepieć

Teraz robie sobie przerwy jedno-dwu dniowe ale szczerze to nadwrażliwość tez jest taka jak wcześniej wczoraj nałożyłam nakładki na noc tj 8h to w dzien tak mnie zęby bolały ehhh dzis juz jest lepiej ale to chyba jest tak jak napisałas żeby być pięknym trzeba troche pocierpieć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 18:44   #1820
Hil.
Przyczajenie

Jak mam żółtą zebine to te żele(np biała perła) czy coś pomogą mi?
Hil. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 23:29   #1821
laza
Zakorzenienie

jaka jet według najlepsza kuracja? i ile wydałyście? no i przez jaki czas mancie białe zęby ?
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 17:56   #1822
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hil. Pokaż wiadomość
Jak mam żółtą zebine to te żele(np biała perła) czy coś pomogą mi?
RACZEJ NIE .DOMOWYMI SPOSOBAMI i żelami kupowanymi wszędzie MOŻNA USUNĄĆ TYLKO NALOT Z KAWY ,CZY PAPIEROSÓW.pytałam się u dentysty i jeśli ktoś ma żółtą zębine to tylko silnie wybielające żele stosowane w gabinetach.to tak jakbyście leczyły infekcje domowymi sposobami lub lekami bez recepty,a poważniejsze leczy się antybiotykami przepisanymi przez lekarza i pod jego okiem.
a kolor zębiny jest genetyczny i takim się rodzimy
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 21:31   #1823
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziś naoglądałam się zdjęć w wątku "american girl" i zdecydowałam, że w poniedziałek zadzwonię do technika dentystycznego, żeby umówić się na zrobienie nakładek do wybielania
Stary 2008-02-09, 07:40   #1824
yeah
Zadomowienie

dziewczyny, ile strzykawek opalescence zużyłyście podczas wybielania?
yeah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 13:15   #1825
jennifer777
Wtajemniczenie

ja ide jutro wybielac Moja mama jest dentystka, wiec koszty mniejsze Moj brat przywiozl rewelacyjne zele z usa, u nas raczej takich nie ma, a mama mowi ze opalescence wcale nie jest taki rewelacyjny a nie oplaca mi sie sciagac kilku strzykawek zza oceanu:P
Stary 2008-02-10, 14:16   #1826
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez jennifer777 Pokaż wiadomość
ja ide jutro wybielac Moja mama jest dentystka, wiec koszty mniejsze Moj brat przywiozl rewelacyjne zele z usa, u nas raczej takich nie ma, a mama mowi ze opalescence wcale nie jest taki rewelacyjny a nie oplaca mi sie sciagac kilku strzykawek zza oceanu:P
jakim żelem będziesz miała wybielane? a według twojej mamy jaki żel dostępny na polskim rynku jest najskuteczniejszy?
Stary 2008-02-10, 14:25   #1827
jennifer777
Wtajemniczenie

Może źle się wyraziłam, ona mowi że wybiela ludziom opalescence bo jest dostepny na polskim rynku, jest tez ilumines? chyba tak sie pisze tylko, że nie u wszystkich jest taki efekt jakiegoby oczekiwali... wszystko zalezy od indywidualnych predyspozycji.

Mowi że rewelacyjny jest Nutro Gold 15% oto on:

http://www.toothwhiteningexpress.com...ening-gel.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-10, 14:34   #1828
paulqa94
BAN stały

Hmm.. witam ja zamówiłam z allegro takie urządzenie wybielające. Kosz koło 26 zł. Jest to taka nakładka na zęby, którą trzeba posmarować specjalnym żelem a potem nałożyć to urządzenie, ktore świeci na niebiesko i trzymać na zębach 10 minut. No efekty były widoczne za 1,2,3 razem a potem już mniej. Zęby mam chyba takie jak miałam. Ostatnio wybieliłam sobie po pewnej przerwie i wydawało mi się, że zęby mi bardziej zżółkły niż się wybieliły.. więc tych urządzeń z allegro nie polecam.
paulqa94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 16:57   #1829
ivoclar
Rozeznanie

skoto Twwoja mama jest dentystka wiec na pewno wie ze wszystkie preparaty dow ybielania zębow maja ten sam składnimk wybielajacy taka scislej mowiac 2 do wyboru i na dzien dziesiejszy niczego innego nie wymyslonoroznica polega tylko na mocy tego srodka wiec mozna wybielac 15 jest tez 37 % co kto lubia czy ze stanow czy z polski to wsio ryba rozni sie nazwa i producentem a reszta czyli sklad jest taki sam hmm nie wierzycie .. sami sie przekonajcie porownujac sklady srodkow wybielajacych
Stary 2008-02-10, 17:57   #1830
Ally83
Zakorzenienie

A ja znowu wybielam sobie opalescence 15% (ostatni raz wybielałam w zeszłym roku) Ząbki już mam bielsze, mimo że dopiero zużyłam 1/4 żelu
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości