|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Dziewczyny, a jak wygląda taka obrona? Wiem, że jest 3-osobowa komisja i 3 pytania, ale chodzi mi o całą resztę. Jak długo trwa? Jak to jest z tymi kwiatami, które przynoszą ludzie na egzamin? Są jakieś takie zwyczaje, których trzeba przestrzegać? Mój promotor nie lubi szopek. Powiedział, że nie chce podziękowań w pracy, bo dla niego największym podziękowaniem będzie, jak napiszemy ładną pracę i dostaniemy dobre oceny.
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam teraz 52 strony i taaaaaaaaak mi sie nie chce
To są 2 rozdziały dopiero A tu jeszcze drugie tyle;(
|
|
#1803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musisz się dowiedzieć jakie są zwyczaje bo różne bywają. Zazwyczaj sie kupuje kwiaty i po ogłoszeniu wyniku wręcza całej komisji. Na niektórych uczelniach jest w zwyczaju zorganizowanie poczęstunku przez magistrantów, a czasami nawet obiadu dla komisji Ale skoro Twój promotor nie lubi szopek to pewnie wystarczy jakiś kwiatek i po sprawie ![]() Cytat:
dasz radę, naprawdę juz bardzo duzo napisałaś ja sobie wyznaczyłam normę - co najmniej jedna strona dziennie (ostatnio wiecej piszę niz stronę na dzień) i w ten sposób mam szansę do czerwca mieć pracę gotową
|
|||
|
|
|
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bronię się dzis o 13.00, wieczram napiszę Wam co i jak ![]() Jeśli chodzi o zwyczaje u mnie na uczelni to każdy od siebie daje kwiaty. Najpierw się wchodzi na egzamin, póżniej wychodzi się i czeka na wynik, wchodzi się na ogłoszenie wyniku, wychodzi się po kwiaty, wręcza się je komisji i już Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciągle z jednym rozdziałem
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() postanowiłam się do Was Kobitki przyłączyć, też męczę się z mgr... Na brak weny cierpiałam przez prawie 2 miesiące i w tym czasie ani słowa nie napisałam, teraz kończę (dzisiaj) trzeci rozdział a do końca kwietnia chę napisać ostatni - czwarty. Praca myślę, że będzie na ok 70 stron a w tym 2 str. wstępu,1 str. spisu, 3 zakończenia, 1 opisów, 3 bibliografii no i już 10 dodatkowych stron się zebrało Narazie mam 39...dzisiaj chciałabym dopisać 3, a następny rozdział standardowo na 14-15 stron... Zobaczymy - dobrze, że przynajmniej chęci są bo ostatnio to z tym u mnie kiepsko było Ogólnie to jestem wkurzona całą obroną, bo muszę się na nowo przedmiotu uczyć bo mam z tego 2 pytania z 3...i tylko jedno z pracy! Po co się uczyć i zdawać egzamin z tego co się na 5 zaliczyło w innej sesji...? |
|
|
|
|
#1807 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Zgodnie z obietnicą, jestem
Było dużo stresu, ale juz teraz wiem, że nie warto Była miła atmosfera, komisja przyjaźnie nastawiona ![]() Z obrony dostałam 5, ale ogółem po wyciągnięciu śreniej ze wszystkiego w dyplomie będzie 4. Jestem dumna i szczęśliwa, że mam już to za sobą. Wszystkim Wam dziewczynki, życzę weny do pisania i wytrwałości. Dziękuję za słowa otuchy Będę tu zaglądała i wspierała inne zestersowane |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Naweelitka gratuluję !!!!
chyba wszystkie teraz będziemy Ci zazdrościć. masz po wszsytkim i że tak gładko poszło
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
staram się nie wchodzić na ten wątek, bo się dołuję... ja ciągle w polu... cały czas z moimi 2 rozdziałami... i nie mogę ruszyć dalej, ale ciągle nas męczą egz i nie mam kiedy usiąść i pisać spokojnie...
|
|
#1814 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak sytuacji z przekładaniem obrony o rok nie zazdroszczę, tyle czasu to mieć na głowie, masakra
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podłącze sie do was ![]() jak was czytam to zauwazylam, że wiekszosc to skupia sie tu na ilosci stron (70 ) i ogolnie na ilosci a nie jakosci ....u mnie jest wrecz odwrotnie ...jak tak patrze na moja prace to ona nawet 40 nie bedzie miala ![]() moja jest typowo doswiadczalna ,,,nie ma u mnie czegos takiego jak rozdziały .....tylko material i metody, wstep pracy czyli tresciwe opisanie tematyki, wyniki i dyskusja ![]() mam niezaciekawą panią promotor i ciagle oddaje mi do poprawki wszystko co napisze, kreśli na maksa i w ogole mozna sie zalamac nie wiem kiedy sie z tym wyrobie ....zaczelam wszystko od nowa , pisze swoimi słowami , krotko i na temat mam nadzieje, że moje wypociny tym razem nie pojdą całkowicie na straty
|
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
czarna rozpacz ta moja praca
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jako że temat też mnie dotyczy mam pytanie-średnią ze studiów oblicza komisja egzaminacyjna? czyli innymi słowy będzie miała wgląd w moje stopnie na przykład?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz zacisnąć zęby i jakoś przez to przebrnąć Cytat:
![]() nie jestem pewna ale obstawiam ze średnią liczą w dziekanacie |
||
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
ee no niestety i tak nic się nie ukryje
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
dziś od 11 siedzę nad magistrem. idzie jak krew z nosa no ale coś tam idzie... codziennie mówiłam sobie jutro, jutro... a czas ucieka
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sie obudzilam prawie z reka w nocniku, mam 1,5 mieisaca zdaze mozeeeee....... tylko nie mam z czego pisac, nie mam materialow, nie mam pomyslu, koncepcji na osttani rozdzial czyli praca wlasna, masakra, a pozostale rozdizlay napisane po lebkach , buuu ale jestem glupia
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Musialam odszukac watek i sie pochwalic
)) mam 44 strony i na takiej ilosci zakonczylam przeglad literaturowy. Teraz zaczne opisywać juz czesc doswiadczalna, wyniki i analize. Koniec kopania po artykulach juuupiiii
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozna się do Was dołączyć?
Jestem na 5 roku Technologii Chemicznej... "piszę" pracę... Tzn niby pisze, bo tak naprawdę to większość dnia spędzam na uczelni robiąc badania, analizy tematu mojej pracy - czyli nadzień do wafli :P No i tak...wyników już troszkę mam, na resztę muszę czekać (okres przechowywania mija dopiero za jakiś czas....). Ale co z teorią? nie mogę się za to wziąc, po prostu NIE MOGĘ, zróbcie coś ;(
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
i jak tam dziewczynki??
przyznawac sie ktora juz skonczyla stukanie w klawiaturke?
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ciągle w polu, tzn. siedzę teraz i piszę...
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak jakby skończyłam
![]() Wszystko już jest, zatwierdzona treść Teraz poprawki- sprawdzanie literówek/akapitów/czcionek, poprawianie wykresów itd. itp
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
ja oddalam dzis ostatni rozdział, reszta zatwierdzona i poprawiona. Został wstęp i zakonczenie
Po sobie wiem, ze najgorsza nie jest sama praca, a zabranie sie do niej i sumienna pisanina... Ile razy siadalam do niej ze lzami w oczach to nie zlicze
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

To są 2 rozdziały dopiero

musisz się dowiedzieć jakie są zwyczaje bo różne bywają. Zazwyczaj sie kupuje kwiaty i po ogłoszeniu wyniku wręcza całej komisji. Na niektórych uczelniach jest w zwyczaju zorganizowanie poczęstunku przez magistrantów, a czasami nawet obiadu dla komisji
Ale skoro Twój promotor nie lubi szopek to pewnie wystarczy jakiś kwiatek i po sprawie
dasz radę, naprawdę juz bardzo duzo napisałaś
tak chcialas wczesnie sie bronic czy juz u was obrony sie zaczely? Trzymam mocno kciuki i zycze powodzonka, Boze tez mnie to czeka za 1,5 miesiaca a moja praca w dzungli na wlasne zyczenie

musisz zacisnąć zęby i jakoś przez to przebrnąć