|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
Cytat:
![]() Póki co nasz wybór na pierwszy taniec to walc wiedeński w wykonaniu orkiestry "Usta milczą, dusza śpiewa" w tej wersji: http://musicmaniac92.wrzuta.pl/audio...walc_wiedenski Aria pochodzi z opery Wesoła wdówka, ale ja tam nie wierzę, aby to miał być jakiś nomen omen, bo słowa są piękne (chociaż śpiewu nie będzie): Usta milczą dusza śpiewa -kochaj mnie, Usta milczą pieśń rozbrzmiewa- kochaj mnie Cały świat dokoła tą miłością tchnie, Wszystko mówi mi ,że Ty -Ty kochasz mnie. Troszeczkę sercu wstyd , że bije w walca rytm, I szumi walc we krwi i nie ma nic- jedynie Ty. Szczęściu nie potrzeba słów uściskiem reki do mnie mów, już teraz dobrze wiem,że kochasz mnie Mmmmm...............-kochaj mnie ….. Mmmmm-...............kochaj mnie…. Cały świat dokoła tą miłością tchnie, Wszystko mówi mi ,że Ty -Ty kochasz mnie. A gdy ze wszystkich stron, dobiega walca ton, Me serce bije w takt i chce Ci dać miłości znak, Ale usta milczą już ,lękają się banalnych słów, I prawdę tylko zna ten walc i ja.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-07-28 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnie kilka dni spędziłam na zastanawianiu się, co zatańczyć z TŻ-em na dobry początek wspólnego życia i po różnych pomysłach (twist z Pulp Fiction, walc angielski + twist, foxtrot...) zdecydowaliśmy się w końcu na rumbę. Stwierdziłam, że można ten taniec zatańczyć tak, żeby nie wyglądał wulgarnie, no i odpadają pokrzywione ramy z walca, które widzę na prawie każdym youtube'owym filmiku (kiedyś trenowałam towarzyski, więc mam trochę fioła ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=C0uHRl-Q8Fo Na razie uczę TŻ-a kroków i różnych figur, trochę techniki, a po choreografię i dopracowanie pójdziemy do trenera. Jestem pełna entuzjazmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ta książka rzeczywiście z listy lektur wypadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Rozeznanie
|
oj no to wiadomix:d ale i tak uwielbiam sage o Niechcicach, szkoda ze juz jej nie przerabiaja w szkole widze ze do tylu jestem:/ jak sie to wszystko szybko zmienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
dziewczyny za 30 dni ślub
![]() i dzisiaj spotykamy się z zespołem w celu obgadania oprawy muzycznej. Mamy problem z pierwszym tańcem- wybraliśmy wstępnie taką piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=mcnUpiZWUiU co sądzicie? Chcemy zatańczyć coś szybszego i wg własnego pomysłu ![]() Edytowane przez mimi24 Czas edycji: 2010-07-29 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem jednak Twoje urzeczenie klimatem tej powieści. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Eeela, "you never can tell" z Pulp Fiction to rewelacyjny pomysł na 1 tanie, rozładuje ewentualny stres, znam jedna parę która to tańczyła. Wymyśliłam im choreografię rock'n'rolla z elementami twista, wypadli bosko (oglądałam film z wesela) i byli baaaardzo zadowoleni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1810 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
Cytat:
Bernadeta Kowalska - Kochani moi rodzice Maxi Dance - Dla rodziców Cliver - Dla rodziców Paweł Zawieja - Dziękuję Ci mamo, tato |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny Mój Ślub dokładnie za 11 dni
![]() Dla Rodziców wybraliśmy Piosenkę Cilver-Dla Rodziców Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio bylam na dwoch weselach i na obydwoch pierwszy taniec mlodych to utwor Glenna Maderiosa "Nothing gonna change my love for you". Stara jak swiat ale jest tak cudowna i przede wszystkim melodyjna a co za tym idzie fajnie mozna tanczyc przy niej ![]()
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
A u nas będzie niestandardowo - bo i związek nam niestandardowy wyszedł
![]() Celine Dion "Je sais pas" - mocny kawałek z mocnym tekstem (ktoś nie zna francuskiego to tu tłumaczenie: http://www.tekstowo.pl/piosenka,celi..._sais_pas.html
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chcielibysmy zatanczyc walca na pierwszy taniec, ale do polskiej piosenki. Czy nadaje sie do tego piosenka Anny Jantar "Moje jedyne marzenie"/Przetanczyc z Toba chce cala noc?
Podajcie jakies polskie propozycje. Prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jej nie wybiorę tylko dlatego, że na zbyt wielu weselach w moim kręgu rodziny i znajomych - do tej piosenki tańczono pierwszy taniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Natalia Kukulska i Piasek "Jesteś blisko mnie"
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Ale da sie do niej zatanczyc walca angielskiego?
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Poslucham w domu, bo teraz jestem w pracy. Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy piosenka Marcina Rozynka- Siłacz pasuje na pierwszy taniec ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Przyczajenie
|
U nas miał być Frank Sinatra "Can't take my eyes off of you", bo to nasza piosenka "od zawsze", ale będzie w trakcie wesela, żeby ta pierwsza była jednak po polsku. Będzie więc "nasza druga" - Ania Dąbrowska "Zmieniaj mnie, gdy zechcesz"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
Ladna, ale wolalabym jednak cos innego
![]() Ponawiam pytanie: czy do piosenki Anny Jantar "Moje jedyne marzenie"/"Przetanczyc z toba chce cala noc" mozna zatanczyc walca? Edytowane przez mysiaedysia Czas edycji: 2010-08-05 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej można zatańczyć walca wiedeńskiego
![]()
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Chodzilo mi raczej o angielskiego, bo mozemy nie nadazyc w walcu wiedenskim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Jest sporo za szybka do angielskiego. Ile macie czasu do wesela? Myślę, że jakbyście poćwiczyli mocno, to udałoby się Wam wejść w tempo, no chyba, ze zostały np. 2 tygodnie.. to trochę krótko.
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Do piosenki na 3 nie zatańczy się pięknie walca angielskiego. Do walca angielskiego musi być rytm na 4. Po prostu nie będzie ładnie wyglądało a Państwu Młodym będzie się ciężko tańczyło niestety
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
moniczka_2010, ale przecież walc angielski jest liczony na 3
My będziemy tańczyć walca angielskiego do piosenki Enchanted Melody (w wolniejszej wersji właśnie do walca). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mozesz polecic jakas fajna pioseneczke do wala angielskiego? Chodzi o polska piosenke i wszystko oprocz oczarowania, dumki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście lubię bardzo "If you don't know me by now" Simply Red Przejrzyj sobie tez klipy z tańca z gwiazdami - sporo osób wybiera właśnie piosenki, do których tam tańczyli walce angielskie ![]()
![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Naszym typem była piosenka "Właśnie Ty" Daro. Dla nas była idealna, ale ostatnio w radio puszczają "Zaczaruj mnie" Kombi. Chyba jest lepsza, i łatwiejsza do zatańczenia. Co myślicie o tych dwóch i którą wybralibyście?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.