Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 09:48   #1801
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II

Cześć Dziewczynki
no i masz jak zawsze mój Mąż pracuje do 3 w nocy i mamy sie o dzidzi starać? A wiecie co jest najgorsze, że on jak wraca to tak się biedy dobiera i kombinuje coś i się nawet ja budzę tylko... zajechana jestem i siły nie mam! I śpię dalej i on "smutny" taki biedactwo zasypia też.
Szkoda mi mojego żuczka

Ps. chyba pójdę do tego kretyna z tymi butami, a tak nie mam nastawienia na kłótnię dziś, ale jak już mi sie w nocy śnił.... znaczy wkur.....zył mnie nieziemsko!!!
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 10:15   #1802
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zuziunia
czekamy na wynik testu:kci uki:
ja już testu nie robie zainwestuje w bete
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 11:04   #1803
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Gabi jak możesz to napisz mi o czym i jak brzmiała ta umowa

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 11:04   #1804
Aliszcze
Zakorzenienie

ilonchen, serdeczne gratulacje przesyłaj nam fluidki

Ja też wczoraj zła byłam, bo chciałam wieczorem poczytać wizaż a tu nic

Zuzia, czekam na wynik testu, w grę wchodzą dwie kreseczki, innej opcji nie ma

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 11:21   #1805
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

Ja też wczoraj zła byłam, bo chciałam wieczorem poczytać wizaż a tu nic

Zuzia, czekam na wynik testu, w grę wchodzą dwie kreseczki, innej opcji nie ma
Zuzia nas wykończy CZEKAMY KOBIETO!!! UMIERAM Z CIEKAWOŚCI I KCIUKASY ZACISKAM!!!

Alu ja też wczoraj byłam zła i chyba dlatgeo sie na męzu wyzywała, a wszystko przez ten wizaż...m

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-21, 11:34   #1806
asienka240
Rozeznanie

witam was kobietki ;* byłam wczoraj w chorzowie w wesołym miasteczku... wybawiłam sie za wszystkie czasy

sama czekam z niecierpliwością... moje cykle trwaja od 31-35 dni.... a dzis jest 32... ciekawa jestem czy @ przyjdzie ... troche mnie pobolewaja jajniki... i piersi mam hhmmm jak by wieksze ale nie bola mnie tak jak przed okresem... mam nadzieje ze @ nie przyjdzie
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 12:18   #1807
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
6ty dzień bez @. Wczoraj nie miałam czasu na zrobienie testu. Czasem mam uczucie, że zaraz @ przyjdzie, a czasem kłują mnie jajniki, czasem delikatnie mnie mdli.
Może serio bede mogła wysłąć Wam fluidki.

A...i jeszcze nie mogę przełknąc kanapek w pracy. Są kompletnie bez smaku. A głodna jestem aż mi w brzuchu burczy.

Umawialysmy sie ze zrobisz wczoraj wieczorem test!!! No i co!!! Czemu nic nie napisalas??? Umieram z ciekawosci. Mam nadzieje ze jest pozytywny i dojdzie nam nowa fasolka

Dziewczynki. Czy ktoras planuje juz wyjazd na wakacje? Wybieram sie nad polskie morze, moze do Jastarni...

Gratuluje ilonchen. Powodzenia i szczesliwych 9 miesiecy

Edytowane przez syla39
Czas edycji: 2008-06-21 o 12:20 Powód: dopisek
syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 12:35   #1808
gabriellao0
Zakorzenienie

Madziwia umowa?
Chodzi o reklamację butów, dzis byłam miła. Oczywiscie właściciela nie było!!! Tylko zatrudniona jakaś tam laska, no i oczywiście mają być na poniedziałek bo producent wysłał, powiedziałam, ze w poniedziałek przyjdę i albo buty albo kasa bo ON mi kitów wciskał nie będzie! Czub.

Zuźka i jak tam test? Opowiadaj.
Wiecie co, ja już serio mam dość (bez urazy oczywiście) czytania, słuchania itd., ze komuś sie udało za I czy II razem!!! Jak to jest do choroby możliwe???

Dziś chyba mam dzień "nie wkurzaj mnie bo oberwiesz". Lubię być czasem złośliwa francą

Buźka Słonka, mykam do pracy.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 12:53   #1809
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Dziewczynki. Czy ktoras planuje juz wyjazd na wakacje? Wybieram sie nad polskie morze, moze do Jastarni...
ja planuje Majorke albo Kreta

ja mam przeczucie ze @ przyjdzie z opoznieniem.Ale do gina jestem zapisana na poczatek lipce wiec wtedy juz chyba bedzie wiadomo co i jak.A jak przyjdzie @ to moze gin cos poleci aby szybko zafasolkowac
Stary 2008-06-21, 13:05   #1810
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ilonchen Pokaż wiadomość
Czesc jakies pare stron temu pisałam w tym watku, o tym ze od tego cyklu sie staram.I wyszlo. Nie moge w to uwierzyc.W pierwszym cyklu staran.
Zycze szczescia.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
zuzia
bluzka super
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Bluzeczka super Zuzia a jak Twoje kolczyki, robisz jakieś nowe? Bo z checia popodziwiałabym

Jak jest coś nowego to zawsze na tej stronie www.bizuteria-zuziunia.ownlog.com

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Zuzia nas wykończy CZEKAMY KOBIETO!!! UMIERAM Z CIEKAWOŚCI I KCIUKASY ZACISKAM!!!

Alu ja też wczoraj byłam zła i chyba dlatgeo sie na męzu wyzywała, a wszystko przez ten wizaż...m
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

Wiecie co, ja już serio mam dość (bez urazy oczywiście) czytania, słuchania itd., ze komuś sie udało za I czy II razem!!! Jak to jest do choroby możliwe???
.
1 krecha niestety zrobiłam rano, w świetle łazienkowym widać coś jakby zarys 2 ale to chyba jakieś przewidzenie moje bo jak zrobiłam zdj to nic nie było widać, tylko jak pod kątem sie spojrzy w bardzo ostrym świetle. Wiec...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 13:08   #1811
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

zuziunia
a ktory to dzien bez @
Bo u mnie juz 7
Stary 2008-06-21, 13:09   #1812
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
zuziunia
A Ktory To Dzien Bez @
Bo U Mnie Juz 7
5
Stary 2008-06-21, 13:48   #1813
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Madziwia umowa?
.
Gabi hihihiih nie o ta umowe mi chodziło tylko otą co zed mna zawierałąs w sparwie ... no wiesz ..;p;p;p bo ja nie wiem co tam w niej było a staranlka jak wiesz juz rozpoczete a jutro monitoring i ciekawe co tam bedzie ciekawego widac albo i nie widac

Zuziu kochana albo nic nie wyszło bo małpa sie tylko spóźnia bo wie ze czekasz na fasolkę i robi ci psikusa tak jak mi albo zbyt małe ztężenie hormonu a fasolka juz siedzi ciuchutko pod serduszkiem

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-06-21, 13:52   #1814
Kathi75
Zakorzenienie

Dziewczyny wy mnie wykonczycie 7 dni 5 dni po @ terminie i jeszcze testow nie robilyscie czy cos wam dolega ?? Marsz do WC testy robic bo ciocia Kasia czeka na wyniki i pewnie nie tylko ja -wszystkie tu z niecierpliwoscia czekamy
Ja sobie z mama ploty uskuteczniam i likierek bananowy popijam z wysp kanaryjskich jakis wynalazek ale dobry jest czekam na mezusia i na zakupki jedziemy

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 13:53   #1815
zanka205
Zakorzenienie

u mnie nic ciekawego się nie dzieje, brzuch już nie boli piersi nadal nie bolą i do @ niby tylko max 3 dni, no ale boję się, że znowu się przyspieszy. Im bliżej @ tym bardziej się smucę i martwię, bo wiem, że może się pojawić w każdej chwili.
Zauważyłam, że często zapominam o tym, że czekam na efekt staranek, nie myslę o dziecku ale gdy tylko jestem gdzies na zakupach i zobaczę np. jakieś zabawki dla dzieci, kosmetyki albo zwykłą gazetę M jak mama to od razu cała się trzęsę i wyobrażam sobie że kupuję te wszystkie rzeczy i jestem wtedy taka szczęśliwa. I co chwilkę widzę kobiety z brzuszkami albo z wózkami

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 13:58   #1816
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Zuziu kochana albo nic nie wyszło bo małpa sie tylko spóźnia bo wie ze czekasz na fasolkę i robi ci psikusa tak jak mi albo zbyt małe ztężenie hormonu a fasolka juz siedzi ciuchutko pod serduszkiem
Straciłam nadzieję jeśli chodzi o fasolkę i jest mi smutno mimo ze to pierwszy cykl

Czemu mi @ spóźnia może miałam bezpłodny cykl teraz.

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy mnie wykonczycie 7 dni 5 dni po @ terminie i jeszcze testow nie robilyscie czy cos wam dolega ?? Marsz do WC testy robic bo ciocia Kasia czeka na wyniki i pewnie nie tylko ja -wszystkie tu z niecierpliwoscia czekamy
Ja sobie z mama ploty uskuteczniam i likierek bananowy popijam z wysp kanaryjskich jakis wynalazek ale dobry jest czekam na mezusia i na zakupki jedziemy

Kasiu 1 krecha w 36 dniu i dzisiaj mamy dzień 40 i też 1. Więc sobie darujmy bo i tak nic z tego. A miałam jeszcze nadzieje, no ale teraz trudno, tylko kiedy @ przyjdzie i sie skończy rozpoczynam staranka na nowo. Na razie czekam.
Stary 2008-06-21, 14:07   #1817
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Straciłam nadzieję jeśli chodzi o fasolkę i jest mi smutno mimo ze to pierwszy cykl

Czemu mi @ spóźnia może miałam bezpłodny cykl teraz.

Kasiu 1 krecha w 36 dniu i dzisiaj mamy dzień 40 i też 1. Więc sobie darujmy bo i tak nic z tego. A miałam jeszcze nadzieje, no ale teraz trudno, tylko kiedy @ przyjdzie i sie skończy rozpoczynam staranka na nowo. Na razie czekam.
zuziu czasami test nie wykrywa ciąży, przecież zdarzały się przypadki, że kobiety były w ciąży a test tego nie wykrył, może owulacja Ci się przesunęła i dlatego test ciąży nie wykrył. Nie martw się na zapas. Ja nadal trzymam kciuki.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 14:11   #1818
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zuziu czasami test nie wykrywa ciąży, przecież zdarzały się przypadki, że kobiety były w ciąży a test tego nie wykrył, może owulacja Ci się przesunęła i dlatego test ciąży nie wykrył. Nie martw się na zapas. Ja nadal trzymam kciuki.
ale ja już sobie odpuściłam.
Stary 2008-06-21, 15:50   #1819
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

A do mnie dzisiaj przyszła małpa dokładnie tydzień spóźnienia, i to jeszcze o tej samej porze przyszła co zawsze tylko spóźniona. Dziwne. Ale nic, ważne że teraz będę mogła oficjalnie zacząć staranka Tylko nie wiem za bardzo jak obliczyć dni płodne, skoro się spóźniła. Czy normalnie 14 dni czy może wcześniej?? Dziewczynki pomożecie?? teraz we czwartek jedziemy na wakacje więc będziemy się ostro starać
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 15:53   #1820
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
A do mnie dzisiaj przyszła małpa dokładnie tydzień spóźnienia, i to jeszcze o tej samej porze przyszła co zawsze tylko spóźniona. Dziwne. Ale nic, ważne że teraz będę mogła oficjalnie zacząć staranka Tylko nie wiem za bardzo jak obliczyć dni płodne, skoro się spóźniła. Czy normalnie 14 dni czy może wcześniej?? Dziewczynki pomożecie?? teraz we czwartek jedziemy na wakacje więc będziemy się ostro starać

Staraj sie co 2 dni aby chłopaki były w pobliżu i gotowości
Stary 2008-06-21, 15:57   #1821
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:

Staraj sie co 2 dni aby chłopaki były w pobliżu i gotowości
Będę na pewno jak tylko się skończy
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 15:59   #1822
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Będę na pewno jak tylko się skończy
W takim razie już trzymam
Stary 2008-06-21, 16:15   #1823
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja pojde na bete test wyszedl negatywny ale nie robilam go rano
ja w nocy wstaje 2-3 razy do wc wiec nie wiem czy kiedykolwiek rano bedzie wiarygdny.
Stary 2008-06-21, 16:39   #1824
domi7ks
Zakorzenienie

Hello Jakoś ruchu nie ma tutaj dziś na wątku Ja byłam na zakupach i kupiłam sobie sukienke na wesele hurra choć wcale nie miałam w planie dziś, chciałąm jakiś codzienny ciuszek, a przy okazji oglądania sukienek jedna bardzo mi sie spodobała. Więc kupiłam i mam spokój

Dziewczynki starajcie sie strajacie, a nagroda będzie wielka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 16:45   #1825
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
ja pojde na bete test wyszedl negatywny ale nie robilam go rano
ja w nocy wstaje 2-3 razy do wc wiec nie wiem czy kiedykolwiek rano bedzie wiarygdny.
Za pewne bardziej wiarygodny niż w południe.

Znalazłam norme na 3tc o tam jest od 5 do 50mIU/ml wiec co jak test wykrywa od 25 a ja wymyśliłam ze np mogę mieć 20 to znaczy ze nie wykryje
Są jeszcze czulsze testy?

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200

Cytat:
Hello Jakoś ruchu nie ma tutaj dziś na wątku Ja byłam na zakupach i kupiłam sobie sukienke na wesele hurra

Pokazuj sie w niej ale to już!!!!

Edit: znalazłam test wykrywający juz od 10mlU/ml
http://medikal.xtp.pl/sklep/21,Bobo-...umieniowy.html, będę szukać i jak znajdę to z 4 kupie w aptece a jak nie to zamówię przez net. Przyda sie na zaś.
Stary 2008-06-21, 17:11   #1826
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
ja planuje Majorke albo Kreta

ja mam przeczucie ze @ przyjdzie z opoznieniem.Ale do gina jestem zapisana na poczatek lipce wiec wtedy juz chyba bedzie wiadomo co i jak.A jak przyjdzie @ to moze gin cos poleci aby szybko zafasolkowac

Nie jestem za wyjazdami zagranicznymi kiedy i u nas lato i ciepelko a poza tym mimo ze troszke zwiedzilam to uwielbiam nasze morze, plaze i klimat tam panujacy.Na takie wyjazdy jak ty zaplanowalas teraz to my jezdzimy zawsze na jesien lub zime kiedy tu gdzie jestem jest zimno.

Mysle ze gin ci cos poleci i chyba nawet wiem co. Duzooo milosci i seksu, lepszej recepty chyba nie ma

Cytat:
Madziwia umowa?
Chodzi o reklamację butów, dzis byłam miła. Oczywiscie właściciela nie było!!! Tylko zatrudniona jakaś tam laska, no i oczywiście mają być na poniedziałek bo producent wysłał, powiedziałam, ze w poniedziałek przyjdę i albo buty albo kasa bo ON mi kitów wciskał nie będzie! Czub.

Dziś chyba mam dzień "nie wkurzaj mnie bo oberwiesz". Lubię być czasem złośliwa francą

Buźka Słonka, mykam do pracy.

Gabi mysle ze za pierwszym czy drugim razem udaje sie tym ktorzy nie planuja i nie podchodza do tego wszystkiego z silnymi emocjami. Ja tez tak mialam, bylam nastawiona na pol roczne staranka (tyle sie nasluchalam od kolezanek, ze to nie tak latwo jak sie chce) a tu bach! udalo sie za pierwszym razem. Nie moglam w to uwierzyc. Zastanawiam sie czy i tym razem nam sie to uda. Mam nadzieje bo bardzo tego chce, no i wlasnie nie wiem czy ta nadzieja mnie nie zgubi i moje starania sie nie przedluza.
Nie wiesz moze czasem czy w butach da sie wymienic cala podeszwe z obcasem? Mam kozaki w ktorych jestem zakochana, niestety obcas doprowadzilam do ruiny i wymiana samego fleku nie pomoze.

Cytat:
u mnie nic ciekawego się nie dzieje, brzuch już nie boli piersi nadal nie bolą i do @ niby tylko max 3 dni, no ale boję się, że znowu się przyspieszy. Im bliżej @ tym bardziej się smucę i martwię, bo wiem, że może się pojawić w każdej chwili.
Zauważyłam, że często zapominam o tym, że czekam na efekt staranek, nie myslę o dziecku ale gdy tylko jestem gdzies na zakupach i zobaczę np. jakieś zabawki dla dzieci, kosmetyki albo zwykłą gazetę M jak mama to od razu cała się trzęsę i wyobrażam sobie że kupuję te wszystkie rzeczy i jestem wtedy taka szczęśliwa. I co chwilkę widzę kobiety z brzuszkami albo z wózkami

Ja tez tak mam. Dzisiaj zobaczylam pania z wozeczkiem na spacerku i od razu swieczki stanely mi w oczach. Ja tez tak chce....

Buzki dziewczynki
syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 17:30   #1827
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Pokazuj sie w niej ale to już!!!!

Ja się wstydzę na n-k napewno umiesze jakieś zdjecia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 18:20   #1828
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ja się wstydzę na n-k napewno umiesze jakieś zdjecia
dobra to ja jak coś kupie to tez sie nie pokarze
Stary 2008-06-21, 19:24   #1829
Zuziunia
BAN stały

Jak podoba sie wam ten komplet ??
Stary 2008-06-21, 19:34   #1830
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
gdy tylko jestem gdzies na zakupach i zobaczę np. jakieś zabawki dla dzieci, kosmetyki albo zwykłą gazetę M jak mama to od razu cała się trzęsę i wyobrażam sobie że kupuję te wszystkie rzeczy i jestem wtedy taka szczęśliwa.
ja już od jakiegoś czasu kupuję tę gazetę regularnie i wierzę że mi się wkrótce przyda ;
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości