|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Podręczę was fotkami małej w róznych minkach
Emi śpi juz od dwóch godzin a ja posprzatałam i zrobiłam obiad i mi się nudzi ![]() próbuje wrzucic filmik na yuotoube ale coś mi nie wychodzi ![]() Wiktorynko ta huśtawka mi się bardziej podoba chyba i bardziej wielofunkcyjna
![]() Redukcja... Siłownia x 5 Jogging x 4 Edytowane przez magflieg Czas edycji: 2008-11-04 o 12:24 |
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Piękny ten nasz pierworodny! Mamy taki sam leżaczek
![]() Cytat:
Cytat:
też mi się podoba ta huśtawka, napewno dzidziol by ją polubił. Ale my też mamy taką huśtawkę na futrynę i już nie mogę się doczekać, aż Piotr w niej zasiądzie. Sama bym się pohuśtała ![]() własnie przegladam ulotkę tesco, będzie promocja na rzeczy bambino... i lampki świąteczne
Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-11-04 o 12:48 |
||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Magflieg Emi przefajna
![]() zakupy świąteczne typu lampki, choinka itp jeszcze przed nami. rok temu mieliśmy taką małą, starą i chudą choinkę co ubierałam ją jak jeszcze dzieckiem byłam ![]() co do lezenia na brzuchu to moja mała zaraz po urodzeniu leżała chwilę w inkubatorze (niska waga + cesarka = chcieli ją dogrzać) i właśnie położyli ją na brzuchu. ja jej nie kładę bo śpi zaraz po jedzeniu, więc wtedy odpada a budzi się tylko właśnie na żarełko + zmiana pieluchy.
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie uprasowałam 10pieluch i mi się znudziło
wpadłam zobaczyć co się dzieję no dobra juz nie szukam wymówek i wracam do prasowania...
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
Widze ze kilka z Was ma problemy z laktacja i dokarmiacie maluchy sztucznym mlekiem. Ja jestem jak najdalej od tego sposobu odzywiania dzieci bo wtedy ilosc mleka automatycznie spadnie jesli dziecku da sie sztuczne zamiast przystawic do piersi. No, chyba ze faktycznie lekarz stwierdzi niski przyrost wagi to ok. Chcialabym Wam jesli moge polecic zanim zaczniecie wprowadzac sztuczne mleko granulki homeopatyczne na pobudzenie laktacji. Przerabialam kryzysy kaltaczyjne z moja pierwsza corka, teraz tez akurat jestem w trakcie i nie ma nic lepszego na pobudzenie laktacji niz te granulki. Nazywaja sie RICINUS COMMUNIS 5CH i bierze sie po piec kuleczek dwa razy dziennie. U mnie to naprawdze dziala. Po trzech dobach mleka mialam pod dostatkiem chociaz juz sie martwilam ze bedzie koniecv z karmieniem.Kupuje sie je w aptece kosztuja ok 6 zl. Sprobujcie. Naprawde warto. A moze okaze sie ze sztuczne mieszanki nie beda potrzebne? Buziaczki dla wszystkich
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
dobra mamulki, ja spylam!
będę jutro, lub w czwartek |
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
izzi ja mam podobną huśtawkę i... Mała -ma teraz 5 tyg- chwilę się pobuja, popatrzy na karuzelę, pouśmiecha się przez max 20 minut jest ok a pózniej zaczyna jej się nudzić i płacze. Nigdy mi jeszcze w niej nie usnęła.
Magflieg śliczna ta Twoja Emilka
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Tym razem to ja Was zarzucę zdjęciami mojej Emilki
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wszystkie dzieciaczki przecudne
magflieg dzieki za wiadomość anuhaaaaaaaaaa zdjęcie Piotrka z brzuchalkiem poprostu wymiata. A i mamy z Natalką identyczną wanienkę ![]() Z tym leżeniem na brzuszku to u nas jest różnie, czasem maleńka bardzo chętnie i dość długo leży a czasem szybko trzeba zmieniać pozycję aby uciszyć syrenę ![]() Kochane jeśli pogoda jutro dopisze to planujemy jutro spacerek. Mam do Was pytanko. Natalka jutro skończy 3 tygodnie, jak myślicie możemy już wychodzić (w związku z porą roku)??? Moje Słoneczko ładnie przybiera waży już 3550g Ja też muszę zmykać do prasowania choć strasznie mi się nie chce. Szczerze to wolę spędzać czas na naszym forum
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
jak te wasze dzieciaczki pięknie rosną ![]() przepraszam,że tak tylko wpadam-wypadam.. podczytuję was przy karmieniu, ale jak tylko próbuję coś napisać, Karolinka przypomina, że ona jest najważniejsza ![]() nie mam szans na pisanie (a myślałam, że jako pełnoprawna członkini odchowalni będę miała na to czas - o ja naiwna )Karola szaleje i pokazuje pazrki okazało się, że przez tydzień można dziecko rozpieścić potrafi obudzić się o 11 przed południem (to jeszcze z nocy) i zasnąć dopiero ok. 22... masakra lekka.. do tego ulewa jej się przeokropnie i wymiotuje. jutro idziemy pierwszy raz do pediatry i zobaczymy co i jak z wagą. co do kolejnych zabiegów - czekają nas dopiero na pocz. stycznia - jedziemy do kliniki na gipsowanie. natomiast druga nóżka będzie "robiona" za ok. rok, kiedy mała będzie większa. teściowa mnie wkurza jak wkurzała, moja mama ratuje i przyjeżdża z obiadami, bo nie mam możliwości ugotowania czegokolwiek.. jak tylko zniknę pola widzenia Karoli jest szał.. terrorystka mała.. podobnie wrzaskiem reaguje na swoje łóżeczko.. ehh, najlepsze jest to, że ani nie jest noszona, ani zbytnio jej nie rozpieszczamy, nie mówimy szeptem.. miało być zdrowe, normalne wychowanie lipa, córka zmieniła nasze plany ![]() ![]() a oto nasza mała kobietka
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Laski dzięki za odpowiedź! Jednak kupiłam zobaczymy czy się sprawdzi....
Nabuko piękna ta Twoja Karolcia!
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Nabuko, sliczna dziewczyneczka z niej
widac charakterek ma a co do ulewania i wymiotow to niestety dzieci w tym wieku tak maja, staraj sie by sie jej odbijalo po jedzeniu i jak karmisz piersia to karm 10 min, odbij i wroc do karmienia, winno polepszyc prace zoladeczka i zmniejszy sie ulewanie
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
magflieg-Emilka jest prześliczna i w każdej mince jej do twarzy-nawet jej płacz słodko wygląda
![]() agawiecka-Twoja Emilka też cudowna...coś jest w tych naszych wątkowych Emilkach,że takie śliczne panny z nich ![]() moja Natalka to mała terrorystka!uwielbia być noszona i czasem gdy zacznie płakać tylko ta pozycja ją uspakaja...śmieszy mnie to (narazie ), bo gdy trzymam ją na ramieniu i siedzę -płacze-wstanę i już jest ok -nie kumam jej...ale kręgosłup powoli daje mi się we znaki ![]() dziewczyny-odebrałam wyniki moczu-są ok!!!! Nabuko-Twoja Karolinka jest przewspaniała!!! i jak ładnie jej w sukience! to nasza wątkowa ślicznotka... izzi- a próbowałaś Poli dawac smoczek?? moją Natalkę wspaniale on uspokaja i gdyby nie on czasem nie dałabym rady... co do zakupów, to ja mojej Natlce chyba coś takiego pod choinke kupię... http://www.allegro.pl/item466068113_..._5w1_nowy.html
Natalko warto było na Ciebie czekać... Urodziłaś się 10 września. Tego dnia świat na chwile stanął w miejscu... od tamtej pory już nic nie jest takie samo... Edytowane przez Dorotka@ Czas edycji: 2008-11-04 o 17:22 |
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kochane
![]() aha, Anisi, nawet odbijanie nic nie daje.. ale z tymi przerwami faktycznie muszę spróbować
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
wieczorem wpadne przeczytac zaleglosci teraz tylko wstawiam chuste - pierwsze motanie
Antek usnal po 5min w niej! super wygodna i rzeczywiscie czlowiek sprawniej funkcjonuje. poza tym jak siedze w necie to nie mam takich wyrzutow sumeinia bo mam go przy sobie. widze po zdj, ze zrobilam pare bledow, ale bede udoskonalac wizania
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Fajna sprawa z taka hustą. Poczekam na zdasz dalsze relacje z uzytkowania, bo sama mysle o zakupie czegoś takiego...
A w tych chustach jest jakies ograniczenie wieku? Bo mój Ignas jeszcze nie potrafi sam główki trzymac... a tu karczek jest chyba mało chroniony?
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Jaroszania, ale Antek już duży a kolor chusty bombowy jak dla mnie
![]() Dysia jej dzisiaj jesteś moim wybawieniem bo ja już ryczę jak mam dać małej sztuczne a mojego mleka coraz mniej, mała ssać nie chce, wkurza się, denerwuje płacze a ja razem z nią. jutro wyślę męża po te tabletki bo rozumiem są całkowicie bezpieczne dla dziecka?? lekarz ściągnął mi dzisiaj szwy po cc. odrazu lepiej mi się chodzi, siada i jakoś tak nic nie przeszkadza
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iwa duzy to malo powiedziane moim zdaniem wyglada na co najmniej 4miesieczne dziecko, przeciez ja mam 180cm a on nawet przy mnie jest potezny
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszaniu, świetny kolorek chusty
A Antoś faktycznie duży porównuję do mojej Karoli (prawie że równy miesiąc różnicy) - ona nosi rozmiar 50 więc naprawdę maleńka z niej dziewusia
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, cos nie mam szczęscia do wizażu. Wczoraj siadłam a młody zaczął płakac i koniec wieczoru. Dzisiaj trochę postów do czytania, zaczęłąm cytowanie, połowe mi wciągnęło. Już sama nie wiem cio komu miałam napisać.Wrr... Jeżeli kogoś pominęłam, to przepraszam. tyle fajnych bobasów na wątku.
Amaretta, twoja Słodzinka jest taka malutka, świetnie to widac na zdjęciu w wanience. Sawyer gratulacje anuha, wszystkiego naj z okazji dwóch miesięcy Piotrusia. Chłop jak dąb. Gratuluję ![]() agawiecka, mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku. Całuski Twoja Emilka śliczna. Cytat:
żabulka, Szymonek jest słodki i duży z niego facet. Dwa razy starszy od mojego Macieja, tylko mój wygląda juz na prawie 3 miesiące ![]() ![]() magflieg, Emi robi słodkie minki. fajniutka jest Trzymam kciuki, żeby była sie biedactwo nie rozchorowało.nabuko , twoja mała kobietka jest słodka kruszynką ![]() Dorotko, dobrze, że wyniki w porządku. trzymam kciuki za dalsze badania. jaroszania, chusta wygląda świetnie. Sama sie nad taką zastanawiam. Tylko czy nie wysiądzie mi cos przy noszeniu mojego klocusia ![]() Mój Maciej miał w dzień tylko jedną długa drzemkę - 3,5 godziny na spacerze, która przeciągnęła się i spał w domu z dwiema przerwami na jedzenie. Nie spał rano i po południu. Przysypiał jak zwykle na piersi. Od kilku dni ma wyraźnie dwie długie drzemki (wczoraj np. jedna 2 godziny, druga -3). Poza tym czuwanie - zabawa, robienie kupek. te kupy doprowadzaja mnie do szału. Dziś np. chciał spać ok. 10 a tu kupa skutecznie wybudziła go ze spania, potem następna i zasnął dopiero na spacerze po 11. Dużo, często je i dużo kupek robi. Jak jest u waszych dzieciaczków, zwłaszcza tych na cycu. Edytowane przez anah Czas edycji: 2008-11-04 o 21:11 |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Dorotk@ świetna sprawa ten muzyczny ogródek zobacze jak bede wyglądała po chrzcinach moze tez jej zafunduje
![]() Jaroszania chusta super..kurcze kusicie tutaj zakupami... Anah już dawno miałam pytać jak Gabi na braciszka??? Bo my mamy taka samą różnicę wieku i ciekawa jestem Ja byłam dziś u księdza zaklepać chrzciny mamy 15 listopada...
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
mając trochę wolnej chwili (chociaż i tak góra prasowania czeka) załączam fotki Hani.
mąż dzisiaj pozałatwiał wszystkie urzędowo-ubezpieczeniowe sprawy. jedzie jeszcze tylko jutro do siebie do pracy zawieść zwolnienie i okazać akt urodzenia i będzie wszystko z głowy.
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni Gabi się uspokoiła, bo wcześniej to różnie bywało. Była zła na mnie, buntowała się, wszystko musiał robic tatuś a ja tata w pracy to płacz, krzyk i histeria niekiedy. Maciej sam płakał przez te wrzaski, bo sie zwyczajnie dziecko przestraszyło. Tłumaczenie nie pomagało. Od kilku dni jest trochę lepiej. Maciuś zaczął się uśmiechać, rozgląda sie dookoła, Gabrysia przynosi mu pluszaki, wyciągnęłyśmy jej stare grzechotki i chce się z nim bawić. Kładzie mu zabawkę na brzuszku i dziwi się,,ze on jej nie bierze Trudnoi jej wytłumaczyć, zeby nie wyginała mu paluszków. Samam mówi, ze on jest kruchutki, ale np. prostuje mu nogę. jak Maciuś zaczyna płakać to są dwa skrajne zachowania. Albo zatyka rękami uszy i krzyczy, ze chce ciszę albo biegnie do łóżeczka i mu grzechocze, śpiewa, żeby go uspokoić. Na spacerze mówi wszystkim,zeby byli cicho, bo mały spi w wózku![]() Ogólnie teraz jest lepiej niż było. My z chrzcinami to chyba się prędko nie uwiniemy. Ojciec chrzestny może dopiero zjawic się przed świetami. Sama chciałam za 2 tyg, jak Maciej będzie miał 2 miesiące. Trudno. Iwa, Hania słodziuchna
Edytowane przez anah Czas edycji: 2008-11-04 o 21:26 |
|
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
Przepraszam ze sie nie udzielam ostatnio ale, zapalenie gruczolu mlekowego mnie wykancza, w weekend wyladowalam na ostrym dyzurze, bo nawet antybiotyki mi nie pomagaly i ponad tydzien chodzilam z temperatura 40 stopni i wiecej. Tak mnie to wykonczylo, ze zawroty i omdlenia byly na pozadku dziennym i nic nie moglam zrobic kolo maluszka naszego. Zwiekszyli mi dawki antybiotykow zobaczymy jki to efekt przyniesie. Wygladam jak smierc. Jak tylko dojde do siebie to wracam do was na watek. Buziaki dla wszystkich mamus i ich pociech
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Goniu, trzymam kciuki za Twoje zdrówko!!! buziaki dla Waszej trójeczki !!!
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Bo jako brzuchate mogłysmy sobie bezkarnie podjadac i rozmowy o żarełku były czysta przyjemnoscią ... trzeba było sobie znaleźc jakis substytut na odchowalnię
![]() Wracam do mojego marudy...
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Goniu myślałam ostatnio o Tobie. życzę zdrówka
![]() skoro o zakupach mowa to moja księżniczka śpi a ja zastanawiam się co możnaby jej zafundować i znaleźliśmy z mężem cosik ![]() http://www.allegro.pl/item471296179_..._18kg_hit.html co sądzicie o zakupie takiego leżaczka?
|
#1829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() strasznie współczuję problemów z piersiami pewnie podwójnie jest Ci ciężko, bo nie dość,że mały dopiero od niedawna jest z Wami, to jeszcze nie możesz cieszyć się nim tak na 100% i na 100% być dla niego . Trzymaj się dzielnie!Jaroszania-fajowa ta chusta, a kolorkiem dodaje uroku i Tobie i Antosiowi.
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Anah to widze żę naprawdę mamy identyczną sytuację
U mnie niemal tak samo reakcja na płacz małej albo zatykanie uszy albo całowanie, poza tym "tata!!!!!!!!" ach jednak dzieci są w podobnym wieku podobne Ja mam teraz problem bo jak młoda była chora to miala nie podchodzic do małej (pediatra to nawet powiedziala ze maja byc w osobnych pokojach - taaa chyba ANgie bym musiała w kaftan bezpieczeństwa wstawić i przywiążać do kaloryfera) i nie bardzo wiedzialam jak jej tłumaczyc ze ma sie nie zblizac do siostry żeby jej nie całowała, żeby jej nie urazić, teraz też znowu obawiam się trochę chcrzcin bo jak tak wszyscy przyjda z prezentami do Emilki itp...Gonia trzymam kciuki za szybki powrót do zdówka, a już mysłałam że Cię nie ma bo wybory Cię wciągły ![]() Wiktorynka ale żeś wymyśliła substytut dyskuscji o żarciu ale coś w tym jest![]() no a Iwa znowu szczuje jakimś fajnym leżaczkiem....kobiety ja zbankrutuje.... ale bede dzielna i postaram sie nie odwiedzac Allegro![]() A rzucam wam wyzwanie dawajcie jakieś pomysł co zrobić na kolację chrzcinową...bo ciasto to zamówię a na kolację nie mam koncepcji...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.