|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Marticio buziaki dla Mario z okazji urodzinek
![]() Ja zakładam Ali wszytsko, nie lubi zakładania przez główkę, ale cóż, niech się przyzwyczaja ![]()
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Dziewczyny właśnie przeglądałam swoje zdjęcia i nawineło mi się zdjęcia z końcówki ciązy, ale byłam wielka, ale wtedy się męczyłam przy wszytskim, a Ala jak się ruszała. Fajnie tak sobie powspominać. W sumie to dawno nie było, ale wydaje mi się jak by już wieki minęly.
37 tydzień ciąży.jpg
#1803 |
kobieta za ladą
|
jestem wściekła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
O rany Marticia faktycznie... Wszystkiego naj naj naj dla Maria!!!
![]() ![]() ![]() U nas nawet nie jest tak źle z zakładaniem ciuchów przez głowę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Matko! Mój dopiero próbuje głowę podnosic...
Dziś się wkurzam... Znajomi TŻta z pracy złożyli się na prezent dla Małego i powiedzieli ile mają do rozdysponowania i miałam coś sobie wybrac (zamawiali na all). Wybrałam matę rain forest fisher price i co dostałam? Jakiś szajs z beznadziejnego materiału którym Danio może sobie co najwyżej krzywdę zrobic! ![]() ![]() I tak przy okazji: czy któraś z Was ma tą matę? http://allegro.pl/item464715725_fish...in_forest.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak w ogole to niezle tego mleka produkujesz milka przy tobie odpada ![]() Mario, Olcia ![]() ![]()
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Mario wszystkiego naj
![]() My po kolacji i deserku ![]() ![]() ![]() Dzisiaj uświadomiłam sobie jak ja kocham tego dzieciaka...tego nie da się opisać słowami ![]() ![]()
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie uśpiłam mojego gada... na rękach. Nie wiem, co się jej porobiło, niemal co wieczór cyrki z zasypianiem, jakby się jej jakaś krzywda w tym łóżku działa. Armagedon! Dziewczyny ogromnie dziękujemy za życzenia. Marticia wszystkiego naj naj naj dla Mario przystojniaka. Judi słońce, dla Ciebie i mężula 100 lat w zdrowiu i wielkiej miłości ![]() ![]() Martusia takie obgadujące za plecami osóbki to tylko na suchej gałęzi powiesić... ![]() Afrodytko tą matę dostała moja koleżanka, ale powiedziała że nie jest z niej zadowolona bo ma mniej zabawek niż ta troszkę droższa z tej samej serii, którą ja mam. Jej mała bardzo szybko się nią znudziła, a moją bawiła się calutki czas podczas wizyty koleżanki u mnie, ale oczywiście pewnie wszystko i tak zależy od dzidziusia. Dudi moja tak samo ![]() ![]()
![]() |
#1810 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasami mi go brakuje...ale dzisiaj tak rozmawialam z moja znajoma to uswiadomilam sobie ze byly momenty w ktorych mi ciazyl np wchodzenie kilka razy dziennie na 2 pietro po schodach....och tak bylo ciezko Cytat:
![]() A co do ubierania ja tez mała staram sie ubierac jak najbardziej wygodnie chociaz nie powiem czasami jej zaloze dżinsy ...a z ubieraniem koszulek czy tez bodów przez głowre nie mamy najmniejszego problemu...Ona wrecz uwielbia sie ubierac...czasami nawet jak tak bardzo sie drze to ja klade i zaczynam przewijac,przebierac i ona sie zaczyna uspokajac i cieszyc do mnie ![]() ciekawe jak bedzie znasz wizazowa maniaczką ciuszków Kasia i jej Olcia ![]() Cytat:
![]() a co do tych osob to zaczynam to zlewac bo same lepsze nie sa i niech sobie to wkoncu uswiadomia... chyba mnie nie lubia za to ze jestem za sczera hahaha ale brzydko mowiac mam to gdziec.... A i postanowilam wyuczyc sie "dyplomacji" i "asertywnosci" to by mi wiele ulatwilo....bo ja jakos taka naiwna czasami bywam... ![]() Zyczonka najlepsze dla Maria ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do lezenia to moja mala coraz bardziej to lubi a najbardziej jak ja klade sie na plecach i klade u siebie na :Torsie:haha Dziewczynki mam pytanie czy wasze dzieciaczki smieja sie w głos? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do ubierania... to Ola na przekór wielkiej ilości ciuchów ubierać się nie lubi
![]() ![]() ![]() Martunia moja Ola dalej się nie śmieje w głos ![]() ![]() Dobra spylam pod prysznic, jeszcze mam tonę prasowania... choć lubię to jakoś siły nie mam. A może to sobie odpuszczę ![]()
#1813 |
Zakorzenienie
|
no i stało się, wynieśliśmy się ze spaniem od małej
![]() ![]() w tej chwili śpi u siebie, ale nie daliśmy rady jej odbić bo przy cycku tak mocno od razu przykimała, więc tylko czekam na płacz za ścianą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy kochane za zyczonka...maly ululany ciekawe jak dlugo pospi. Bylo super 2 dni, a dzisiejszej nocy znowu pobudki co godzine i teraz juz wiem ze to z glodu. Kupilam drugie mleko i to tez wypluwa...absolutnie nie chce pic stucznego tylko cycka szuka. No zobaczymy jak ta noc minie czy da mi czas na wyprodukowanie nowego
![]() Judi kochana przepraszam, najlepsze zyczonka z okazji ocznicy!!! ![]() Dziewczynki, a najgorsze jest to ze moj maly beczy i beczy...czy wasze tez tk becza? a dzis w Auchanie jak zaczal piszczac to ludzie mysleli e ze mu sie dzieje...och tenmaly lobuz..sliczny bo sliczny ale zadziora taki ze szok ![]() A jutro idziemy na szczepienie...6 w jednym, boje sie strasznie, ale musimy juz isc bo robi sie pozno i nie mozna tak dlugo z tym zwlekac. Trzymajcie kciuki Dorbarku ja tez sobie niedawno ogladalam fotoski z ciazy..ale dziwnie jest siebie ogladac z takim bebzolem ![]() Co do ubierania to Mario nie znosi ubierania rekawow. Wrzeszcz jak opetany ![]() Kasiulka, ncierpliwosci kochana, na pewno Ola zacznie sie smiac na glos, daj jej troche czasu. To dzieje sie tak z nienacka jak sie w Ciebie zapatrzy i nagle cos jej powiesz co wyda jej sie smieszne...Moj to teraz nawet przez sen sie smieje z cyckiem w buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Heh, moja Mati zaśmiała się do tej pory 3 razy... najpierw rechotała chwilę z mojego psa bo gonił jak nakręcony (swoją drogą my też czasem z niego lejemy więc jej się nie dziwię
![]() ![]() A wiecie co, wyrodna matka ze mnie ![]() ![]() Anisiu, no TŻ już się ze mnie śmieje, że mleczarnie otworzymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kobitki, w koncu za 4 podejsciem udalo mi sie dorwac do pisania.
Najlepsze zyczenia zdrowia i zadowolenia (np z bujaczkow tudziez mat edukacyjnych ![]() ![]() A u mnie od wczoraj dzien robota, maluchy zalapaly przeziebienie sa tak zakatarzone ze nie nadazam wyciagac gili, kichaja prychaja ze giluchy na brode wychadza, jedno przez drugie popłakuje a czasem sie usmiecha przez łzy ze az mi samej naszły jak tak patrze na te bidulki, a chlopaki w sumie nigdy nie płakały i dla mnie to cos nowego jak tak płacza przez ten katar. Teraz na chwilke usneły z pootwieranymi dziubkami, a jak głosno charcza ![]() Judy Ty tak ładnie wczesniej pisalas o rocznicy slubu i zaraz poczecia pierworodnego ze az sie wzruszylam ![]() Jowiszku brawo dlaCiebie za udane przenosiny małej do pokoju ![]() ![]() Przed chwila wyparzalam wszystkie smoki i nei wiem co mnei naszlo by sprawdzic czy wrzatek jest rzeczywiscie garacy bo nie widzialam pary -no i se paluchy poparzylam..no nic lape przy okazji tez se wyparzylam.. A chcialam dodac o wkladkach laktacyjnych ja uzywalam z nuka i bylam zadowolona maja taki fajny zel wczesniej jakies inne stosowalam to lipa musialam chodzic z tetra w cyckonoszu co tez nie starczala na dluzej przez ten nawal, reagowalam nawet na wiatr albo jak bylo troche chlodniej..masakra dobrze ze juz po bo prze 2 miesiace nei moglam wyjsc z domu na wiecej jak godzine ![]() No mialam jeszce tyle napisac ale wyparowalo, ide wstawic kolejne pranie juz 3 dzis..i prawie tak codzien powyciagac naczynia nastepne wstawic poskladac rzeczy..istny dzien robota do potem babencje! Edit: Cestia moze na Ciebei nei padnie z blizniakamiheheh chociaz przyznam ze ja jak na razie oprocz dzis to ja mam wakacje z nimi, ale wiem ze nei dlugo sie to skonczy pewnei wtedy sie spakuje i pojade gdzies na kilka miesiecy i wroce jak juz zebiska wyjda wszystkie hehe a moze beda dalej takie spokojne?nigdy nie dowiedzialam sie jak to jest z kolkami-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
ehh, 20 min. temu wybudziło ją powietrze jak przewidywałam. odbiłam, ale już się rozbudziła i teraz z nią walczymy. ryk wielki, na rękach przysypia ale nie da się odłożyć do łóżeczka. ostatnie dni po godzinę i dłużej tak wyje. lecę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy kochane
![]() Anitko supermenko ![]() ![]() Tymek nauczył się robić "mostek" od wczoraj... odpycha się nogami i wygina, coś mnie trafia. Robi tak w wózku, bujaczku, na przewijaku, na kolanach-ogólnie ciagle się wygina. Też nie miał się piernik czego nauczyć... ![]() dobranoc kochane-trza iść butle przygotować, mleczko wydzielić i w kimono ![]()
#1819 |
Zakorzenienie
|
Buhahahahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
hej babolki
![]() tyle napisałyscie ze nie wiem juz co pisac ![]() oczywiscie najlepsze zyczenia dla solenizantow , i tych miesięcznicowych i tych ślubnych ![]() Kasiulka moja klucha często sie smieje głośno ale jest starsza od Olci prawie miesiąc, wiec i Ty sie doczekasz. A dzis to zrobiła najlepsze pzedstawienie jak ja karmiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wikusia tez robi mostek od kilku dni, kładę sie z nią czesto na podłodze, na całkowicie równym bez podwyzszenia i oczekuje jakis obrotów ![]() ![]() no i bylismy sie dzis zwazyc i uwaga ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa i złapałam w koncu siusiki !!! do miseczki po 40 minutach wpatrywania sie w gołą pisiunię mojej gwiazdy, ciekawe jakie będą wyniki.
#1821 |
Zakorzenienie
|
Taka sobie moj Maro tez sie smieje z cyckiem w dziobie
![]() ![]() A czy Wasze dzieciaczki rowniez robia kupke podczas kapieli? jak tylko malego wsadzamy do wody to prrr...i muimy ja zmieniac, raz zmienialismy wode 3 razy..hihihi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
Marticio teraz mam takiej długości włosy Mojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.jpg
Mała znowu nie chce usnąć. Zasypia na 5 minut i się budzi. Już nie mam nic w cyckach by jej dać. Moja Ala ma ostatnio problemy z kupką. W kapieli jeszcze nie zrobiła, ale za to pruta często.
#1823 |
Zakorzenienie
|
moja tez tylko bączki w wodzie puszcza, raz jej sie zdarzyło walnąc kupsko na ręcznik, wiec była powtórka kapieli.
Marticia kupuj kupuj, na prawdę warto, kilka dni temu zrobiłam sobie seans, oglądałam filmiki które kręcilismy jak jeszcze byłam w ciązy i z pierwszych tygodni zycia Wikusi. Tyle juz nie pamiętałam, a co to bedzie dopiero. Zawsze to bardzo fajna pamiątka dzis pierwszy raz dałam małej troszkę startego jbłuszka ![]() ![]() Dorbar ładnie Ci tak ![]()
#1824 |
Zakorzenienie
|
A CO DO UBRANEK to ja uwielbiam dzinsy
![]() ![]() ![]() ![]()
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Oj Ala też już pare razy ręcznik okupkała
![]()
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Dorbar piekny fryz!!
W koncu chwila dla mnie, mieszkanie odkazone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Anitka, tak fajnie piszesz o swoich urwiskach, że aż Ci zazdroszczę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że też bym chciała jeszcze jedną dzidzie, ale najpier msze partnera znaleźć ![]()
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nadrobiłam wszystko i
Judi wszystkiego naj najlepszego z okazji rocznicy ślubu i poczęcia Tumusia ![]() Dla Olci i Maria również wszystkiego najlepszego z okazji 3 m-ca niech się zdrowo chowają i nie sprawiają kłopotów rodzicom ![]() Byłam dziś z wynikami moczu u doktorki i kazała podawać małemu debridat Jutro jadę z Krystiankiem do Katowic na badania i miałam wziąść ze sobą jego kał a on dziś jak na złość nie zrobił ani razu a jutro napewno też nie zdąży zrobić bo już o 7 musimy wyjeżdżać Tylko niewiem jak ja mam Karolka obudzić wcześniej żeby go zdążyć nakarmić bo ostatnio śpi do 8-9 a muszę go niestety wziąść ze sobą bo niemam go z kim zostawić będzie z tz w aucie czekać na mnię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.