Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-27, 10:13   #1771
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

czekam na kuriera i poertfel dla małża - 30stego mamy czwartą rocznicę ślubu. podejrzewam, że zadzwoni domofonem akurat w trakcie drzemki Igulca i się wścieknę
Jolu dla was najlepsze życzenia

poza tym dziś w końcu powinna dojść pacynka żaba

noc spokojna u nas, Iga nawet dość szybko usnęła po odbijaniu. za to wieczorem godzinny koncert pod tytułem "chcę usnąć przy cycku a nie w łóżeczku" - po raz trzeci z rzędu nie udało mi się "teraz albo nigdy" obejrzeć i muszę czekać tydzień na powtórkę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 11:44   #1772
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

moja zasnęła wczoraj w mojej pościeli ok.22, potem ją przełożyłam i spała do 6 potem jedzonko krótkie odbijanie na siedząco i koleżanka leżała obok mnie w łóżku wierciła sie a ja spałam... potem wstałyśmy o 10 mimo wszystko jestem jakaś zmęczona... teraz właśnie leży na ziemi na przewijaku i stara się bym z nią cały czas gadała... mogłaby zasnąć

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 11:45   #1773
Sosnowa
Zakorzenienie

O, ja też mężusiowi z okazji rocznicy sprezentowałam portfel

Ależ tu cisza!
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 11:53   #1774
maladT
Zakorzenienie

A ja mam kolejny dzień doliny... kurde nawet lekarza nie mogę sobie załawić wtedy kiedy chce

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-27, 12:18   #1775
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej kochane

Właśnie przylazlam ze spacerku, a Olę zostawiłam na polku i kimie dalej oby jak najdłużej, bo muszę ewidentnie stwierdzić, że moje dziecko śpi coraz mniej, a jej drzemki ograniczają się do 20-30 minut, armagedon! tzn. prawidłowo ale mamusia już nie może się tak poobijać

Pokażę Wam jakie fajne kaczuszki do kąpieli Ola dostała z Hameryki Jak się je dotknie, albo pod wpływem wody mienią się kolorami tęczy, czego niestety dobrze na zdjęciach nie widać, ale są naprawdę super aż ja się nimi wczoraj bawiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kczuchy.jpg (34,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kaczuchy.jpg (35,8 KB, 8 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:22   #1776
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja tez chce takie kaczory

Boszzz, ale mam ciezki rozruch dzisiaj, znaczy sie zjadlam przed chwila sniadanie Piter wlasnie szykuje sie na 2 drzemke, pranie jedno wisi, a ja nadal zmieta, obiecalam se ze jak usnie teraz to ide se zrobic tapete, bo nie mozna tak niewyraznie wygladac kolejny dzien

ooo spi juz..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:33   #1777
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja też mam dziś ciężki rozruch... a jak mi się spać chce... niesamowicie!

Jowiszku trzymam kciukasy, żeby pacynka dziś doszła ja czekam na pampersy aktive fit, może jutro się dotoczą jak sprzedająca wysłała, strasznie jestem ciekawa czy będą fajne Dziewczyny a można takie w rozmiarze 3 (4-9 kg) u nas kupić? bo nigdy nie patrzyłam, muszę looknąć

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 12:33   #1778
jowisz
Zakorzenienie

był listonosz. żaba dostaje pierwsze obślinione buziaki

pogoda dziś cienka ale chyba nie zrezygnuję ze spaceru.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (42,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2008-10-27, 12:36   #1779
jowisz
Zakorzenienie

a właśnie, pampki. mąż kupił ostatnio 4ki od 9 kg, ale takie pielucho-majtki już dla mocno ruszających się dzieciaczków nie wiedziałam, że takie są a orientujecie się czy zwykłe zapinane z boku w tych większych rozmiarach też sprzedają czy są już tylko takie a'la majtki ? te już są dobre na Igę, za to huggisy 3ki zostawiają mega odciski na jej obtłuszczonych udach
Stary 2008-10-27, 12:38   #1780
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Właśnie przylazlam ze spacerku, a Olę zostawiłam na polku i kimie dalej oby jak najdłużej, bo muszę ewidentnie stwierdzić, że moje dziecko śpi coraz mniej, a jej drzemki ograniczają się do 20-30 minut, armagedon! tzn. prawidłowo ale mamusia już nie może się tak poobijać

Pokażę Wam jakie fajne kaczuszki do kąpieli Ola dostała z Hameryki Jak się je dotknie, albo pod wpływem wody mienią się kolorami tęczy, czego niestety dobrze na zdjęciach nie widać, ale są naprawdę super aż ja się nimi wczoraj bawiłam
Kasiu a mozesz mi powiedziec jak sie te kaczuszki nazywaja? o ile masz jeszcze opakowanie.. to moze kupie dwa komplety...jeden dl amnie a drugi dla leonki....
Stary 2008-10-27, 12:56   #1781
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
a właśnie, pampki. mąż kupił ostatnio 4ki od 9 kg, ale takie pielucho-majtki już dla mocno ruszających się dzieciaczków nie wiedziałam, że takie są a orientujecie się czy zwykłe zapinane z boku w tych większych rozmiarach też sprzedają czy są już tylko takie a'la majtki ? te już są dobre na Igę, za to huggisy 3ki zostawiają mega odciski na jej obtłuszczonych udach
jowiszku są takie 4ki , moja podopieczna w takich latała bo te a'la majtki wiecznie przeciekały nie wiedzieć czemu
A żabka bosssska chyba też muszę takiej poszukać... choćby ze względu na to że mamy "żabie" nazwisko

anitko, co do bliźniąt w rodzinie to u mnie jest chyba jeszcze więcej niż u TŻta więc...

Anisiu, to jakie Ty masz kochana te wkładki, że tak wytrzymują??? Ja już miałam Penaten, Bella (tragedia) i teraz mam wielorazowego użytku Avent i żadne nie dają rady Kiedyś zmierzyłam ilość mleka... ok 50ml podczas jednego karmienia, a tej większej nieco piersi nawet z 70, zwłaszcza w nocy.

Judi, wszystkiego naj kochana Heh ja też miałam zmianę czasu na weselu... tylko że z czasu zimowego na letni

Kasiulko 100lat dla Olutka z okazji 3 miesięcy

A u nas jakoś zmiana czasu poszła bezproblemowo. Wczorajszy wieczór wyglądał praktycznie tak jak zawsze, Mati ładnie spała. W niedzielę wstała co prawda godzinę wcześniej, ale już dziś spałyśmy do 9tej
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 13:23   #1782
afro_dyta85
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego Judi

Dziewczyny miała któraś huggisy 4? Dobre są?

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 13:24   #1783
maladT
Zakorzenienie

no ja sie ostatnio skusiłam na belli wkładki laktacyjne masakra... polecam Johnsona (się jakoś to tak pisze) te to taki żelik robią jak pampersy... chociaz na moje gigant cycochy to bym mogła z pampkami 1 chodzic w staniku

Wiecie co jakieś 3 dni temu nagrałam mojemu tacie dzwonek na komórkę
http://wyszukajmp3.eu/show-mp3-a1MzV...o_dziadku.html

i w jego pracy wszyscy mu zazdroszczą, 4 kolegów chce ten dzwonek, a dziadek jest dumny jak paw

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-27, 13:43   #1784
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
O, ja też mężusiowi z okazji rocznicy sprezentowałam portfel

Ależ tu cisza!
ale mi podpowiedzialyscie z tym portfelem.....bo ja nic dla niego nie mam jak mlody zje to lece do sklepu

Cytat:
Napisane przez afro_dyta85 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego Judi

Dziewczyny miała któraś huggisy 4? Dobre są?
ja jeszcze nie, jade w dzien na hugisach 3 a w nocy na pampkach4

dziekuje wszystkim za zyczenia rocznicowe i skladam Oluni zyczonka 3-miesiecznicowe

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 13:52   #1785
maladT
Zakorzenienie

my na razie jedziemy na 3 bo młoda jeszcze nie ma 6 kg nawet

moje dziecko mnie coraz bardziej zaskakuje... śmieje się w głos coraz częściej i przed sekundą zrobiła brrrrrrr ot taki dźwięk sobie wymyśliła

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-27, 14:03   #1786
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Judi oraz Olcia wszystkiego naj naj dziewczyny , Lenka dziś bidna jest katarzysko takie dostała ze c chwile muszę jej fridą wyciągać biedaczka ciężko jej się oddycha
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:33   #1787
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
ale mi podpowiedzialyscie z tym portfelem.....bo ja nic dla niego nie mam jak mlody zje to lece do sklepu
ja taki kupiłam
http://allegro.pl/item462343506_nowo..._peterson.html
musiałam na all bo z wyjściami u mnie krucho i młodej nie ma z kim zostawić

ja pisałam o 4kach, tyle że majtkowych, zwykłych nie mam. u nas majtkowe pasują,bo w 3kach coraz częściej kupsko wychodzi niestety.

edit. 4ki są od 9kg, a Iga waży 7. ale w sumie nie są jakoś dużo większe niż rozmiar 3 na moje oko.
Stary 2008-10-27, 14:47   #1788
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

witam Was babeczki

dziekuje Wam za slowa otuchy...
Strasznie mi sie za nia teskni i juz drugi dzien chodze do tylu....
strasznie bym chciala zeby ona zostala
a tu dopiero jak wszystko bedzie dobrze zobacze ja w styczniu
jeszcze okazalo sie wczoraj ze gdzies zeslabla na lotnisku i gdzies niezle sie poobijala....do tego probowalam sie dodzwonic do niej wieczorem i az sie zmartwilam ze cos jest nie tak (no problemy zdrowotne ma)
ale okazalo sie ze wszystko ok....ale i tak czuje jakis niepokoj...
A w dodatku jestem mega wsciekla bo znowu doszly mnie sluchy ze osoby ktore powinny byc w pewien sposob dla mnie bliskie znowu najezdzaja na mnie jaka to ja nie jestem zlajak to moja mama nie potrafila mnie wychowac tyle ze ktos nie potrafi popatrzec na siebie
irytuje mnie to....i zastanawia mnie dlaczego jak cos maja do mnie nie powiedza mi tego prosto w twarzno coz ODWAGA nie jest ich najmocniejsza strona hahaha
A niech sobie gadaja tyle ze juz cierpliwosc powoli mi sie konczy....

Jolu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
A tobie kasiuniu zycze wszystkiego najlepszego z okazji 3miesiecznicy...Moja mala w sobote skonczyla 3 mies

Kristi u nas po szczepionce na ROTAWIRUSA pojawily sie kupy koloru zielonego i nic poza tym....

Kasiuniu fajne te kaczuszki tez sobie cos musze takiego zakupic
tutaj jest cos podobnego http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Opinia/Little-Tike...f33b813d387bae

Mam do Was pytanie kiedy wyjmujecie te wkladki dla niemowlat w fotelikach....??/
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:52   #1789
jowisz
Zakorzenienie

Leonka wkładkę wyjęłam jakiś miesiąc temu (Iga za parę dni skończy 4 miechy)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 14:52   #1790
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Asiula, a czyżbyś miała styczność z boreliozą?

A co do drugiego dziecka, to moim zdaniem absolutnie nie można mówić o dzieleniu miłości, ale raczej jej podwojeniu!!!!
Zresztą mi się wydaje, że dowodem miłości jest danie dziecku rodzeństwa. Oczywiście nie chcę nikogo potępiać i proszę, nie bierzcie tego osobiści do siebie - piszę tylko o tym, o czym jestem głęboko przekonana. Uważam, że jeśli nie ma obiektywnych przeszkód (zdrowie czy inne zdarzenia losowe, zła sytuacja materialna) to uczynienie dziecka jedynakiem jest w pewnym sensie (błagam nie krzyczcie ) krzywdą!

Leleth, ja zamierzam cisnąć dopóki nie będzie chłopaczka
Wyjeżdżając z porodówki myślałam "nigdy więcej"!
Aniu miałam i nadal mam kontakt, co prawda choroba "pokazała" się i pozwoliła zdiagnozować dopiero w piatek, ale to bardzo bliska osoba, z ktorą wszyscy mielismy czesto kontakt

Cytat:
Zresztą, chyba Cestia mądrze napisała, żebyśmy się przestały nawzajem straszyć. Chyba juz każda podjęła decyzję o szczepieniach, więc po co mamy sobie robić wodę z mózgu....
Święte słowa

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A wiecie jaki miłośnik z mojej Olci. Jak ją wezmę twarzą do siebie to łapie za moją twarz przysuwa się otwiera usta i próbuje mnie całować z języczkiem albo lizać po policzkach muszę się bronić
Hehe, ja czasem caluje mojego brzdąca a on od razu zaczyna ssać moje usta noramalnie komedia, a mąż jaki zazdrosny, że synka caluję "z języczkiem"

A dziś mój maly potwor budzil sie co 1,5 godz i doil cyca, normalnie płakał z glodu. Cały dzień chodze poł przytomna tak mnie wymordował. No i teraz nie wiem czy to kryzys laktacyjny czy skok rozwojowy - bo w dzień je co 3-4 godz i jest luz, a w nocy tak plakal, że dopiero przy piersi sie uspokajał.

A dziś wraca moja rodzinka z egzotycznej podroży, ależ się za nimi steskniłam

No i najlepszego dla Joli i Oli - czyli synowej i teściowej
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 14:56   #1791
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

No i najlepszego dla Joli i Oli - czyli synowej i teściowej

co to będzie jak Oleńka wybierze jakiego innego Kmicica buziak dla ślicznotki
Stary 2008-10-27, 14:58   #1792
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Leonka wkładkę wyjęłam jakiś miesiąc temu (Iga za parę dni skończy 4 miechy)
no wlanie chyba tez teraz wyciagne...bo wydaje mi sie ze zaczyna ja to uwierac
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:11   #1793
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
A w dodatku jestem mega wsciekla bo znowu doszly mnie sluchy ze osoby ktore powinny byc w pewien sposob dla mnie bliskie znowu najezdzaja na mnie jaka to ja nie jestem zlajak to moja mama nie potrafila mnie wychowac tyle ze ktos nie potrafi popatrzec na siebie
irytuje mnie to....i zastanawia mnie dlaczego jak cos maja do mnie nie powiedza mi tego prosto w twarzno coz ODWAGA nie jest ich najmocniejsza strona hahaha
A niech sobie gadaja tyle ze juz cierpliwosc powoli mi sie konczy....
Kochana nie przejmuj się jakimiś leszczami. Ty jesteś silna kobitka i znasz swoją wartość. Boszzzz... co za ludzie, chyba nic mnie tak nie drażni jak obrabianie za plecami... cholerni TCHÓRZE no

A z mamą na pewno wszystko dobrze będzie

Wkładkę do fotelika właśnie mam zamiar wyciągnąć, bo wczoraj już dziecka nie mogłam w fotelik wcisnąć
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:29   #1794
jowisz
Zakorzenienie

Leonka nie wiem jak wytrzymujesz tyle bez mamy dzielna jesteś.

Iga śpi, za 30 min. pobudka. tylko po spacerze w wózku potrafi w tak mocny sen wpaść że trzeba samemu ją budzić.
ja zrobiłam zakupy na all, 4 body - u nas koniecznie rozpinane na całej długości, półśpiochy - wszystko rozmiar 74 bo aktualnie nosi 68. ja jestem za leniwa by ją przebierać w jakieś dżinsy czy bluzki, swetry - zakładane przez głowę musi być szybko i wygodnie przy 5 kupach na dobę i tak oprócz półspiochów nosi jeszcze jakieś luźne spodenki, dresiki i tyle.
Stary 2008-10-27, 15:35   #1795
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny.

Dzisiaj chyba wiekszość osób chodzi do tyłu, to chyba przez ta pogodę. paskudna na maxa. Mimo deszczu byłam na spacerze. Trochę zmoknełam ale najwaznijesez, ze Ali było dobrze. My często chodzimy na spacerek z koleżankąktóra ma róznież córeczkę, miesiąc młodszą od Ali fajnie się tak chodzi i gada o naszych pociechach. Ala dzisiaj jeszcze kupki nie zrobiła, Jak nie zrobi jutro też to będę musiała jej czopek włożyć. Tak nagle zaczeła mieć problemy z kupką. I to moja wina, powinnam dostać na dupsko , albo z bata

Ala róznież coraz mniej śpi. Ja jej zakładam hugginsy 3, ale kończy nam się paczka i będę musiała używać pampersy3 bo mam zapas, który dostałam od koleżanek z pracy. A nie lubię pampków.

Judi wszytskiego naj z okazji rocznicy. Powiedz mi, chodzisz na basen? Ja nie i chyba nie prędko pójdę. Boję się róznych infekcji. Nie wiem czy tego wirusa HPV też nie załapałam na basenie.

Kasiulko buziaczki dla Olci z okazji3-miesięcznicy

Leonko nie martw się tymi osobami, pewnie Ci czegoś zazdroszczą dlatego tak obgadują. Niech sobie gadają, na zdrowie to im napewno nie wyjdzie. A Ty wiesz jaka naprawdę jesteś. Te osoby jeszcze do Ciebie przyjdą. Mam nadzieje, że z Twoją mamą będzie wszytsko dobrze.

Jesli chodzi o wkładki laktacyjne to ja jestem zadowolona z tych Bella.

MaladT nie wiem czy pisałam juz, ale Wiktoria jest prześliczna.

Jowisz zazdroszczę tych kupek.
Stary 2008-10-27, 15:51   #1796
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Judi wszytskiego naj z okazji rocznicy. Powiedz mi, chodzisz na basen? Ja nie i chyba nie prędko pójdę. Boję się róznych infekcji. Nie wiem czy tego wirusa HPV też nie załapałam na basenie.
nie chodzę, miałam zamiar ale jak przeczytałam ze Ania - Sosnowa poszła i coś z basenu przyniosłą to mi się odechciało. Chciałam chodzić bo kręgosłup po ciąży niedomaga.... ale straciłam zapał

Kurde wy mówicie o wyciąganiu wkładek a ja mam nowy fotelik. Ale będę próbowała go jeszcze wciskać w tamten, skoro tyłem bezpieczniej. My w zimie na szczescie mało jeździmy autem, wiec spoko. Na trasy zaczniemy jeździć jak mały będzie miał 9-10 miesięcy

Kupiłam portfel z puccini, fajny-bardzo mi się podoba
no i czekam na tz i idziemy do piramidy na kolację przynajmniej tyle

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 15:53   #1797
dorbar
Wtajemniczenie

Judi super, że na kolacje się wybieracie. Mam nadzieję, ze romantyczny wieczór będziecie mieli
Stary 2008-10-27, 15:58   #1798
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Leonka nie wiem jak wytrzymujesz tyle bez mamy dzielna jesteś.

Iga śpi, za 30 min. pobudka. tylko po spacerze w wózku potrafi w tak mocny sen wpaść że trzeba samemu ją budzić.
ja zrobiłam zakupy na all, 4 body - u nas koniecznie rozpinane na całej długości, półśpiochy - wszystko rozmiar 74 bo aktualnie nosi 68. ja jestem za leniwa by ją przebierać w jakieś dżinsy czy bluzki, swetry - zakładane przez głowę musi być szybko i wygodnie przy 5 kupach na dobę i tak oprócz półspiochów nosi jeszcze jakieś luźne spodenki, dresiki i tyle.
Ja tez Lenki nie ubieram w dzinsy czy tez swetry, jak mała widzi że zblizam się do jej głowy to już się krzywi dlatego w grę wchodzi tylko odzież rozpinana , nawet body jej teraz nie zakładam no chyba ze takie rozpinane na całej dlugości, teraz kupuję na all tylko dresiki i koniecznie wszystko na zamek.
Stary 2008-10-27, 16:02   #1799
marticia
Zakorzenienie

My tez konczymy 3 miechy dzisiaj
Olenko wszystkiego naj, rosnij zdrowo i nie sprawiaj mamuni Kasi klopotow

U mnie zmiana czasu rozregulowala wszystko..hmmm
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 16:05   #1800
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
My tez konczymy 3 miechy dzisiaj
Olenko wszystkiego naj, rosnij zdrowo i nie sprawiaj mamuni Kasi klopotow

U mnie zmiana czasu rozregulowala wszystko..hmmm
Gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości